Milyen irodai forgószéket rendeljek?

Fórumok

Kollégáim több mint 10 éve olcsó 20ezer forintos székeken ülnek, én vettem magamnak pár éve DXracert 100 ezerért, de mostanra az az ócska műbőr szétszakadt az ülőlapon, meg annyira nem is kényelmes (hátlap nagyon rossz, fejtámla abszolút nem állítható, biztosan nem vennék még 1x DXracert). Egy másik kollégám vett egy 100 ezres széket, ami teljesen rossznak bizonyult, aztán egy másikat 200 ezert körüli összegért, de ahhoz is párnát használ. Szóval totális tanácsatalanságban vagyunk.

Dolgoztam multinál, ahol olyan jó, és kényelmes székeken ültünk, de sajnos nem tudom a székek gyártóját, nem is láttam sehol se árukeresőn olyan székeket. Most talán lenne lehetőségünk kérni székeket, talán 100-150 ezer körüli összegért. Tudnátok ajánlani valami rendeset? Vagy milyen árban vannak olyanok, amelyeken tényleg nem fájdalamas az ülés?

Köszi

Hozzászólások

Nekem eddig a legkenyelmesebb egy Kinnarps szek volt. Azt hiszem 9000-es sorozat. Siman ultunk bent napi 8-10 orat minden gond nelkul. Minden porcikaja testre szabhato mint alt. az ilyen kategoriaju szekeknek.
--
vati

Én nem régiben jártam körbe a témát.
+1 a Kinnarps mellett. Ami még mellette jó volt: Wiesner Hager paro 24/7. Ezekkel csak az a baj, hogy itthon iszonyatosan nehéz beszerezni őket. A Kinnarpsnak egy márkaboltja van a Váci úton, a Wiesner Hagerhez pedig egy lakberendező céget találtam, mint belföldi forrás (http://eonprojektdesign.hu).

Volt olyan munkahelyem, ahol Vitra Medapro székekben kellett dolgozni. Nekem az is nagyon kényelmes volt.

A kérdezőnek viszont javaslom a székpróbát. Ami nekem kényelmes, az nem biztos, hogy neki is.

+néhány a kinnarps mellett, nem elfogultan, de más lehetőségeket kevésbé ismerve
- székvásárlás alkalmával magánszemélyként is simán fogadtak az irodában, a fontosabb modellekből egy-kettőt ki is próbálhattam, a plus széria megér egy misét, nagyon jó
- később ismételt székvásárláskor szintén, immár csak online készségesek voltak, árárajánlat, stb (végül otthonra mindig olcsóbbat vettem, RIM-et)
- de a lényeg, ~ 4 évet voltam olyan irodatérben, amit ők rendeztek be, és talán nem az összes, de a legtöbb székjük a különböző use casekre teljesen jó és kényelmes, valamint nem fárasztó volt,
     - nem emlékszem pontosan a számozásra - a mostani ajánlatok közül az 5000-es-nek megfeleltethető munkaszék volt az általános és szerintem remek volt

Amiben 5 percig kényelmes ülni, lehet h. nagyon rossz lesz 1-2-10 óra után. A boltban nem fogsz ott ülni egy 8 órás műszakot + nem viszed be magaddal az íróasztalodat is h. leszimuláld hogyan áll össze az egész. (Aki igen, az már a nemnormális kategória.)

Ilyen árú (méreg)drága székeknél pár napos trial kéne, v. 1 héten belül visszavásárlási garancia.
--

Szerintem megér egy postaköltségnyi pénzt, hogy ne verje az ember a fejét a falba 1 hét után, hogy nem jó a kurva szék de nem tudok vele mit csinálni már.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Leszakadt deréktámasszal tudom, hogy cserélték. Fejtámlánk nekünk is erősen kopik, úgy látszik ez típushiba. Amit fejtámlával vittünk vissza azt tényleg nem cserélték a kollégák elmondása alapján.
Gyors közvéleménykutatás alapján a fejtámlája tényleg baromi gyorsan kopik. Ez az egy gyenge pontja és pont erre nem cserélik. Cseredarabot nem találtam. Kiváncsi lennék, hogy a jövőben változik-e a helyzet, mert a kunstrukció, váz strapabírása jó.

Cseredarabot én is kerestem anno, de tényleg nincs, kérdeztem is az Ikea-tól, amikor a garanciáról érdeklődtem. Egyébként kár, mert egyedül a kopó fejtámla, ami problémám van vele, újat meg azért nem veszek, hogy fél-egy év múlva az is így nézzen ki. Egy időben nézegettem is streameken, videókon, hogy akiknek Markus forgószékük van, azoknak mind ilyen a fejtámlájuk. :D

Igen. Nekem őszintén szólva a textiles Markus élőben nem nyerte el a tetszésemet, ezért lett végül a bőrös megvéve. Egyébként nem bántam meg, mert a fejtámlát leszámítva elég jól bírja a strapát és kényelmes is. Azelőtt a Jysk Nimtofte (olcsó, főnöki fotel dizájnú forgószék) volt használatban, de az borzalom volt, mert olyan nagy volt az ülőlapja, hogy csak görnyedve tudtam ülni benne, aminek meg is lett az eredménye.

A jyskkel én is szívtam, megvettem az akkor kapható legjobb széküket, most ahogy nézem TJELE néven fut a ránézésre olyan. Amúgy teljesen kényelmesnek tartottam.
Akkoriban még annak is olyan karfája volt, ami habszivacs és csak pár alátét van betéve a rögzítőpontokon. A mostani változatban úgy látom átcserélték már talán erősebb műanyagra.
Annak rendje szerint másfél év után le is tört a karfa és lejött a háttámla. Próbáltam kérni/venni alkatrészt, mivel akkor még a gari is 1 éves volt csak. De még pénzért sem lehet adniuk alkatrészt lejárt garis cucchoz. Jófejségből adtak egy másik fajta karfát, ami viszont nem hozzá való, így nem meglepő módon nem jó hozzá. Gondoltam talán majd csinálok/csináltatok másik karfát... telt az idő, támla nélküli székként használom néha. Azóta elkezdett felhólyagosodni. Plusz mikor takarításkor arrébb akartam tenni és hozzáértem az alján lévő hálós szövethez, az dezintegrálódott és darabokban hullott le, mert a műanyag lebomlott, mert annyira környezetbarát...

Később valami olcsó hálós háttámlájút, szöveteset vettem emag sajátmárkásból. Az kicsit keskenyebb, kevésbé kényelmes, de legalább bírta vagy 2-3 évig, amikor a hintamechanika keretéből kitört egy fémdarab a karnál és azóta kicsit féloldalra dől. Lehet, ha nyomtatnék egy odaillő elemet, akkor egy darabig bírná, de mostanában nem használtam.

A markus most van meg talán 2.5 éve, egyelőre még hibátlan.

Gyüszkékből akkor lett elegem, amikor venni akartam két paplant, és kiderült, hogy nem, nem a tapogatható van kicsomagolva, hanem semelyikhez sincs semmilyen zacsi/csomagolás, úgyhogy a nyitott dobozokban úgy porosodnak-koszolódnak, eladótérbe kirakva meg úgy tapogatják össze az összeset, ahogy azt kell... Illetve ahogy azt nem kéne.
Nekem valami 3-4 éves (minimum) a Markus-om, anno volt egy nagy hétvégi átállásunk, aminél rengeteg gép előtt ülős feladat volt, akkor vettem - így 12+ órányi ücsörgéssel lett élesben tesztelve, és tökéletesen megfelelt a teszten, úgyhogy azóta is abban ücsörgök itthon esténként, akár olvasok, akár a billentyűzetet koptatom, vagy épp mást néznék a tévében mint a család többi része :-)

Ketten vettünk egyszerre Markust. A mellettem lévő teljesen újszerű, az enyémnek is kopik a műbőr. Én fényes fekete patex power tape-el ragasztottam le, mert zavart, ahogy potyogott. Ha nem lenne itt mellette a másik, nem is látszana, hogy nem eredeti :) Ezt leszámítva ez a legjobb székem ever.

Akik itt el vannak ájulva tőle, elárulhatnák mi is olyan jó ebben a székben? Ültek már tényleg jó székben, vagy csak a botrányosan csapnivaló átlag praktiker-jysk-kika stb. kínálathoz képest lett ez jónak kikiáltva? Eleve IKEA, tehát se nem tartós, se nem minőségi termék (ugye IKEA egyikről sem híres, akármelyik termék típust is veszem). Kartámasz fix, azaz se fel-le, se előre-hátra, se jobbra-balra nem mozdítható. Nálam ez a fix kartámasz azonnal bukó. A hinta mechanika csak 2 végállást ismer, vagy köztes állapotban is reteszelhetô?
--

Sacc/kábé 3 éve használok egyet - nem egyszer 10-12 órás maratoni billentyűzetcsépeléssel/monitor előtti ücsörgéssel, illetve az esti tévézés is sokszor ebben ücsörögve megy, a PC-előtt.

A "se nem tartós, se nem minőségi" kijelentésedet (ami, mint a továbbiakból kiderül, még egy kipróbálással sincs megtámogatva) saját tapasztalatból cáfolom - való igaz, nem állítható a kartámasz, de a magassága teljesen jó az asztal előtt ülve. A hintamechanika egyébként tetszőleges pozícióban rögzíthető.

A "se nem tartós, se nem minőségi" az leginkább a széteső bútorok, széttörő ágykeret rács és tsai miatt mondtam. Az IKEA az "olcsó teszkógazdaságos lakberendezés elsőlakásos pályakezdő fiataloknak" imázzsal tört be idehaza. Az, hogy ma már nem is olcsó, cserébe indokolatlanul drága, mondatja velem h. annyi változás történt h. elkérhetnek egy 20 ezres székért 100 ezret, csak mert 2019-et írunk.

Elég széles a merítés, ami alapján mondom, hogy tartós és minőségi bútoraik is vannak (Néhány lakásra való bútorkészlet kitalálásához, összerakásához volt szerencsém...).
A "széteső/széttörő" probléma első fele nagyon sokszor a nem igazán alapos és ésszel történő összeszerelésből adódik, de ez minden házilagosan összeépített bútor esetében előjöhet (túlhúzza azt,a mit nemkéne, lazán hagyja azt, amit meg kéne húzni, stb.), ahogy az is, hogy az ágyrács faanyaga eltörik. A probléma egyébként abban gyökerezik, hogy az így megsérülő/tönkremenő bútorok tulajdonosainak a történetei jóval nagyobb arányban szerepelnek a köztudatban, mint az elégedett, "5-10-15-sok éve használok IKEA bútort, minden prbléma nélkül" vásárlók sztorijai.
Az irodabútoraikat egyébként célszerű a "normál" háztartási termékektől külön "kezelni" - az íroasztalom is és a székem is "irodai" kategóriából lett kiválasztva, és nincs vekül semmi probléma. A nagyszobai szekrény lassan nagykorú lesz, túlélt egy szészerel-áthoz-összerak tortúrát, és most is tökéletesen állja a sarat, akarom mondani a napi használatot (akasztós+fiókos+polcos öszvér darab).

Az "indokolatlanul drága" kifejezés helyrerakása érdekében szerintem menj be mondjuk a KIKA-ba, és csodálkozz rá az áraikra. MInőségben nem fogsz különbséget találni: ugyanaz a bevonatolt pozdorja bútorlap, hasonló alkatrészek az összerakáshoz, ugyanolyan keresztmetszetű lécekből összerakott ágyrácsok (hiszen a megfelelő rugalmasság adott keresztmetszetet kíván...).

Plusz az emberek közti különbség is nagy befolyásoló tényező.
Egy 60 kilós kis embernél örök élet lehet egy szék (ha a textilbőr nem bomlik le). Míg egy 110 kilósnál a legnagyobb körültekintés ellenére előbb-utóbb eltörik valami alkatrész vagy a gagyibb felépítésűeknél letörik a habszivacs karfa, ami egyben hátlap tartó is.
De ugyanez igaz a cipőkre is... kis embereknél lehet, hogy egy adott fajta tartós, míg 45ös lábbal 100 kiló felett szanaszéjjel törik a talpa - mert ugyanannyi borda van benne, csak nagyobb távolságra. Volt amiből 47estől gyártottak másik fajtta talppal, ami meg nem meglepő módon már bírta a strapát.

80+kg-ról tudok nyilatkozni. A Markus karfája egy kb. 4x36-os keresztmetszetű laposvasból hajtogatott gyűrű, két-két izmos csavarral felfogatva az ülőlap hasonlóan masszaív anyagből sajtolt alaplapjához. A háttámlát egy kb. mégyszer ekkora keresztmetszetű lemezből sajtolt alkatrész tartja - szerintem az sem fog eltörni :-)

Ugyan nem vagyok tőle elájulva, de én jobb forgószéket nem találtam még ezen az áron. Annak idején gerincbántalmak miatt kerestem ergonomikus forgószéket. A legtöbbel az volt a bajom, hogy az ülőlapja túl mély volt és emiatt feküdtem a székben vagy mert nem volt fejtámlája (habár így utólag elgondolkodtató, hogy a Herman Miller-nél sem nagyon fejtámláznak, pedig ők kategóriákkal profibb székeket csinálnak). Végül a Jysk Billum és az Ikea Markus bizonyult a legjobbnak ilyen szempontból és a kettő közül azért a 2,5-szer drágább Markust vettem, mert érezhetően kényelmesebb és természetesebb volt benne az ülés.

"A hinta mechanika csak 2 végállást ismer, vagy köztes állapotban is reteszelhetô?"

Ha jól számolom 5 állásban lehet reteszelni a háttámlát, ha ez volt a kérdés.

Így azért már más, kössz. Lehet teszek vele én is 1 próbát.
Az a félelmem, hogy az ilyen esetekben (egy termék vagy modell feltűnően nagyon kedvelt lesz) képes a tetves sunyi gyártó titokban módosítani a termék paraméterein, tipikusan kivesz belőle valamit ami miatt megszerették de megdrágítja az előállítást (mint ahogy minden brossurában szerepel évtizedek óta h. a termék specifikáció változhat minden előzetes értesítés nélkül). Modell/cikkszám és egyéb enduser által felfedezhető azonosító látszólag egyezik, de végeredményben mégsem ugyanazt kapod, mint amit a másik user vett x évvel korábban. Aztán nem érted mitől olyan elégedett ő a sajátjával, mert a te mostani vételed meg szarnak tűnik.
--

Elmentem, kipróbáltam, nem győzött meg. Az ülőfelület szivacsa pl. nem tűnik örökélet+1nap strapaállónak. Viszont legalább mocorogva ülés közben nem nyeklik-nyaklik az egész mechanika. A hintamechanika 5 ponton zár, ez is stimmel. A kartámasz viszont egy nagy 0 (teljesen rögzített, egy szabadsági foka sincs), és a párnázottsága is ócska. Ehhez képest pedig még sokat is kérnek el ezért a székért.
--

Egy cegnel ahol meloztam ilyenek voltak mindenkinek. Egyikkel sem volt semmi baj. Bar csak 3 evig voltam ott, szoval nem tudom utana hogyan viselkedtek.
Nekem is ilyenem van itthon kb 5 eve.
Baja nincs, szinte ujnak nez ki. Kicsit nyikorog/recseg valahol, de sztem egy kis olajozassal megoldhato lenne a dolog de meg nem zavar annyira hogy kinlodjak vele.
Ar/ertek aranyban sztem is nagyon jo szek

Az általad linkelt cikk írója is Markus-t használ, ha rákeresel a szövegben és alapvetően meg van vele elégedve. Ha tényleg minden szempontból tökéleteset akarnék, Herman-Miller mellett döntenék, de az ár / érték szubjektív aránya alapján nem érzem úgy, hogy nekem megérné, bármennyire is professzionális.

ez hol pszichopata? mert eredmenyt var? mert a bonuszert siro alkalmazottakal tele van a toke? Azzal kezdte, hogy nem eloszor hallja ezt, neha szepen, neha rondan. Elnezest, de abban teljesen igaza van, hogy a bonusz az bonusz; ha rosszul megy a cegnek, akkor nincs.

Ismerem a jelenseget btw, nehanyan a bonuszra ugy neznek, hogy az a fizetes resze, es megy az (igen ronda nyelvezetu) hozonges, ha keves vagy nincs.

Ami ad_ható_ az értelmes ember számára azt jelenti, hogy azzal nem szabad számolni, az éves elvárt jövedelem szempontjából nem szabad figyelembe venni. Pláne akkor, ha a bónusz feltételeinek teljesülésére semmilyen hatással nincs az adott munkakörben végzett tevékenység.

Ha tényleg érdekel, olvasd el a teljes sztorit, amiben amellett h. így kikelt magából (mert ilyet egy cégvezető nem csinál mint ez a nő, és a végén még benyomja a bumm effektet is, ott nagyon nagy gáz van fejben), azért bezsákolt magának tavaly 4-5mill közötti bónuszt.

Egy hónapja vettem én is egyet otthonra, alapvetően napi egy-két óra ücsörgésre kellett volna. Most ugyebár home office van, így napi sok órát használom. Elégedett vagyok vele, az irodánkban ugyan jobb székek vannak, de azok kb. 100eFt-ba kerülnek, ezt pedig 40eFt-ért vettem. Egy hátránya van, az ülésmagasság. A benti székek kb. 20 centivel lentebbre állíthatók, tehát nekem kényelmesebbek, ez a legalacsonyabb állásában még épp hogy jó, szóval 175 cm alatti embereknek nem ajánlanám.

Van bővebb infód honnan érdemes árajánlatot kérni, illetve venni?

Megkerestem az egyik magyar forgalmazót és finoman szólva nem érzem ,hogy komolyan vennének. Pedig nagyon tetszik a szék, de már azon gondolkodom, hogy másik országból hozatom be, ha nem válaszolnak.
Heti egy e-mail a válaszidejük, még az amerikaiak 1 napon belül válaszoltak! Sajnos ők direktbe nem küldenek ide.

Nalunk Haworth van (talan Zody?), imadom.

szerk: marmint a forgoszek, nem a targyaloi :)

Sharkoon SKILLER SGS2 - ezt használom egy ideje maximális megelégedéssel. Gaming vonal, de vállalható, NEM MŰBŐR. Sok másikat kipróbáltam vásárlás előtt, az én testfelépítésemhez ez passzolt a legjobban. Ez a kérdés amúgy tényleg olyan, mint a biciklinyereg - kinek mi jó, próbálni kell. Széket én a Pixelben próbáltam, ott volt jó sok. :-)

sub
(lehet, hogy a közeljövőben nálam is aktuális lesz)

Pantergos LX típusú szerintem hazai gyártású, az általad írtnál sokkal olcsóbb de nem bóvli, szövetkárpitos irodai forgószékem van. Az állítási lehetőségei nagyon jók, ülőlap és a támla dőlésszöge külön szabályozható, a kartámasz magassága is állítható. Nagy felületű és határozottan formázott ülőlapja van.

most vettem egyet, 5k kihozták debrecenbe. a vissle szürkét vettem. a huzat elég dúrván feltölti a műszálas ruhát, szóval nem feltétlen jó 5let elektronikázni esd védelem nélkül!:D ami zavaró hogy karfa nélkül az oldala kicsit nyom, mert vékony a szivacs.
de amúgy pont jó a magassága, a nyaktámasz is ott van ahol lennie kell.

Fateromnak akartam venni egy Markus-t pár hete, de aztán Jófogáson belefutottam egy Steelcase Leap-be 50eFt-ért (a bolti ára kb. 400eFt ezzel a felszereltséggel). A vége az lett, hogy vettem magamnak is egyet (2db-ot árult az illető). A mondás az volt, hogy zsír új. Nem tudom róla megmondani hogy nem az, mert tényleg annak tűnik, viszont nem hiszem, hogy léteznek csodák, gondolom tárgyalóban lehetett valahol, ahol talán soha nem tárgyaltak, vagy csak párszor. De végül is kit érdekel, ha olyan mint az új? Úgy tippelem, hogy sok ilyen kategóriás széket szerelnek le multiktól, a legjobban persze az jár vele, aki hozzáfér és eladja. Viszont ennyi pénzért a vásárlónak is főnyeremény kategória lehet, szóval érdemes körülnézni az aprós oldalakon is néha szék ügyben.

Nemrégen ért véget a nagyjából 1 éves székkeresés történetem, leírom, hogy mit tapasztaltam.

Először a Herman Miller vonalon indultam el: személyesen voltam mindkettő magyar forgalmazónál, ahol kedvesek és készségesek voltak (2018 június és július). Amikor első körben feltettem a kérdést, hogy ki lehet-e próbálni a székeket néhány napra, mindkettő esetben igenlő választ kaptam, annyi kiegészítéssel, hogy kauciót kell letenni a székért, amit majd visszautalnak. Mivel nem akadtam ezen fenn, kihoztak egymás után egyet-egyet (Aeron és Embody jártak nálam), viszont nem éreztem ezeket az igazinak, így megköszöntem a lehetőséget és ezeket visszaküldtem (végül csak az egyik helyen kellett letétet adni, a másik helyen elég volt a papír, hogy átvettem). Mindkettő kb. 3-5 napot volt nálam.

Eljutottam a HAWORTH bemutatótermébe is (2018 augusztus), ahol szintén kedvesek voltak (elötte kell időpontot egyeztetni), részletesen bemutatták a székeket, kipróbálásra szintén említették a letétet, ami - látva a szándék komolyságát - szükségtelenné vált, így nem is kértek egyszer sem: kezdetben egy Fern volt nálam, néhány napra (2018 szeptember), majd egy néhány hónapos szünet után (2019 január) egy Very Task - ez utóbbi nem tetszett (többek között nem lehet benne nagyon hátradőlni). Az idő múlásával viszont megkopott az emlékem a Fernről, így rákérdeztem a "visszakóstolásra", amibe minden gond nélkül belementek (2019 február vége). Ez jó döntésnek bizonyult, végül e mellett döntöttem: a kihozott teszt széket végül egészen addig nálam hagyták, amíg nem nem jött az enyém (az ígért 6-8 hét helyett 4 hét alatt elkészült, 2019. április közepére).

Összefoglalva: ki kell próbálni az összes szóba jöhető széket, aki pedig nem akar próbára kölcsönadni, legalább letét ellenében, az komolytalan és hagyjuk is.

Az árak, amiket kaptam, nagyjából így alakultak:

Aeron: nettó 270 ezer körül
Embody: nettó 330 ezer körül
Very Task: nettó 180 ezer körül
Fern: nettó 330 ezer (ebben mondjuk már spéci szövet, váz és polírozott lábcsillag is volt, azok nélkül kb. 290 ezer - kép itt: https://imgur.com/a/5z2DE2G)

Mindegyik esetben kértem minden olyan extrát, ami ergonomiát/mechanikát érintett, dizájnban pedig igyekeztem az alapokra szorítkozni.

Röviden ennyi, ha kérdés van, AMA.

U.i.: voltam a Kinnarpsnál is, de sajnos semmilyen lehetőség sem volt a székek kipróbálására (az üzletben való üldögélésen kívül), ami ebben a kategóriában szerintem komolytalan.

Nekem az UFO jött be. Van aki viszont nem szereti.
https://officeplaza.hu/IrodaiSzek/FonokiForgoszek/7201SynUfo
https://officedepot.hu/shop/butor/szekek-fotelek-23136/ergonomikus-munk…
Érdemes elmenni egy helyre, ahol bele lehet ülni. Van néhány használható 100.000 alatt ezen kívül is.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Végül UFO + HUFO széket vettem (egyet otthonra, egyet melóba), messze a legjobbak, mint bármelyik, amit próbáltam :) egyedüli olyan szék, amelynél billenthető az ülőtámla előre/hátra. Akinek tele a hócipője a székvásárlással, annak kapásból ezeket ajánlom, magasan kiemelkednek a mezőnyből, nem is értem hogyhogy ilyen olcsó. Próbáltam azt a Pantergost, de az ezeknek a székeknek az igénytelenebb kiadása, árban meg majdnem ott van az UFO/HUFO közelében.

 

Kösz a tanácsot :)

Amike legutóbb vettem, úgy tudom az Oroszoktól jöttek. Eddig hozta a korábban megszokott élményt.

Úgy vettem észre, hogy azok nem szeretik az UFO-t, akinek túlságosan nagy az ülőfelülete. Nekem nem nagy a seggem, de hosszú a lábam (192cm) és néhány széken úgy érzem magam, mint majom a köszörűkövön: csak a farpofám van a székem és az egész combom lelóg róla. Az UFO nem ilyen.

Bajom egyedül a külön vásárolt parketta görgőkkel van, mert nem forognak rendesen a kerekei és így jobban karcol, mint a sima.

Tud valaki jó parketta görgőt irodai forgó székbe, ami biztosan nem szar? Szívesen fizetek néhány 1000 Ft-tal többet, ha tutira működik.

Thx: Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ezt jó h. írod, mert ha vennék ilyen széket, parkettagörgővel venném. Így viszont kérdéses. A fékezhető görgő is vajon ilyen akadozós? Ráadásul nem is árulják csak külön azt a kibaszott görgőt se ezek, se máshol nem találok fékezhetőt az egész büdös budapesten ahol jártam és kérdeztem.

Kipróbálható UFO és HUFO csak jövő héten lesz. Lábtámasz meg a 4-féléből 1 se próbálható ki. Semmikor.

Egy kis update a görgőkkel kapcsolatban:

Végül a KAISER + KRAFT-nál rendeltem hozzá normális görgőt. Van nekik több fajta is. Sikerült olyat találni, ami gurul.

Ez egyik görgő készlet egyébként a nem lett kompatibilis. Nem róttam fel nekik, de úgy kezelték a helyzetet, hogy ráfizetéssel küldtek egyet abból a készletből, ami viszont jó volt és nem is kérték, hogy postázzam vissza, amelyik rossz.

Összességében ajánlani tudom a céget.

Jó görgők:

https://www.kaiserkraft.hu/felaras-tartozekok/goergok-goergos-tartok-go…

https://www.kaiserkraft.hu/felaras-tartozekok/goergok-goergos-tartok-go…

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nekem Montana R15G-m van. 8 éve ülöm, napi 8 órát biztos, otthon is az van, pont jó.
Emlékeim szerint 70eFt-s nagyságrend (innen).
A 3 éve vásároltakban már sajnos nem volt ülés-mélység állítás, a régebbi ennyivel többet tudott.

király nagyon. 8500 dollár :D. meg meghibásodások kezelése probléma lehet.

meg a tényleges kérdés, hogy a végén mit ad a dolog, egy kényelmes asztalhoz és székhez képest. produktívabb lesz valaki ettől a fancy cucctól?

ja és itt az is nehéz lesz, hogy az ár miatt megbízható review-kat nehéz lesz találni. anélkül, meg nehéz lesz eladniuk.

Igen és én a munkavégzésemhez "csak" egy széket szeretnék, mert megérdemlem. Ezen élem le az életem... Igen, produktívabb leszek => elégedettebb. Aki elégedettebb az nem foglalkozik azzal, hogy más munkahelyet keressen. Aki elégedett az jobban fog törődni az ügyféllel. Az elégedett ügyfél pedig jó mindenkinek, nem? Deal?

Akinek nem tetszik a véleményem az nyugodtan leülhet egy sámlira vagy kódolhat gugolva is, nem igaz? Ami nem öl meg az megerősít alapon.

Tovább megyek: Minden tisztességes munkát végző programozó, ülő munkát végző ilyet érdemel: csúcstechnológiát, mert nem az őskorban élünk. Tetszik érteni?

Ha már szék: aktív üléses székekkel (ahol tartanod kell a hátadat, mert lebillen az ülőrész) van valakinek tapasztalata? Esetleg javasolt típus?

Rákerestem, érdekes. Ha jól vettem ki egy videóból az a trükk, hogy nem a gerinced mozog, ha dőlsz, hanem az egész ülőlap, mert egy rugón van rajta:
https://youtu.be/sJmRU2V6ILc

De nem tudom ténylegesen mennyit billeg az ember. Nekem személy szerint az olyan szék szokott kényelmes lenni, ami végülis csak egy stabil ülőlap. A háttámlát nem szeretem használni hanem viszonylag egyenesen ülök és előre nézek. Szóval sok gerinc mozgás nincs is eleve. És ami gond azaz, ha begörnyedek. ezen meg nem tudom segít e ez az aktív szék, mert azaz érzésem, hogy ezen is belehet görnyedni.

Egyébként ilyen spéci székeket árulók csinálhatnák, hogy nagy irodákban otthagynak egyet-egyet, hogy próbálgassák az emberek.

Tegnap végleg megdöglött az otthoni forgószékem (elhasadt benne egy merevítő fémlemez, majdnem beszartam, akkorát szólt), szóval elmentem IKEA, végigültem pár széket és Markus lett belőle. Family kártyával 29990 most a héten a szürke szövetes verzió. Biztos vannak jobbak, de mivel nem ülök órákat egyhuzamban, jónak tűnik.

Az előző forgószék egy KIKA szerzemény volt, ott is végigültem pár széket, az vastagon párnázott ún. főnöki forgószék volt (jelentsen ez bármit is), de a mechanikája szánalmasan gyatra anyagokból készült és ez nem látszik elsőre a széken. :/

--
https://iotguru.live

subs.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Én is belekerültem a szék vásárlás dologba. Beleuntam az "olcsó", vacak székekbe.
Felkerestem az egyik céget, akiktől holnap kapok egy Herman Miller Aeron Remastered széket kipróbálásra és ha bejön meg is veszem.
Ha lesz időm írok a tapasztalatokról, ha lesz rá igény.

Követem egy ideje ezt a szék választós szálat. Engem is érdekel a téma, hiszen sokat ülök irodákban, otthon, autóban stb. Ez mellett kérdezném is, hogy Ti mozogtok is rendszeresen? Igen jól érted a kérdést. A monitor előtt töltött X órát milyen időközönként és milyen rövidebb mozgásokkal szakítod meg? Szabadidőben milyen rendszeres mozgásformákat végzel? Tényleg érdekel a válaszotok, azoké is akik magasabb testtömegindex értékkel rendelkeznek, vagy nem számítanak hobbisportolónak sem.

Én próbálom megszakítani a sok ülést (RSI Break), másfél óránként legalább 3, 3.5 óránként pedig 15 perc szünettel. Most tervezek még beszerezni egy állítható magasságú asztalt, és a terv az, hogy másfél óránként váltogatok majd az ülés és állás között.

Ezenkívül squasholunk barátnőmmel - sajnos ritkán, amikor időnk engedi.

Én, ha tehetem, otthonról dolgozom, saját időbeosztással, akkor pedig 1-1,5 óránként munkát váltok: vagy a számítógép előtt ülök vagy a ház körül csinálok valamit, mert mindig akad valami teendő. Így amikor agyilag lezsibbadok, akkor kimegyek dolgozni, ha kinn elfáradok, akkor visszaülök pihenni a gép elé. :)

--
https://iotguru.live

Hello,

Hatfajosoknak es azoknak akik rengeteg idod toltenek ulve erdemes egy profi szeket valasztani (egyebkent meg szerintem mindenkinek). Nekem 20 ev alatt sok szek volt a fenekem / terdem alatt, es ezt nyugodt szivvel tudom ajanlani: https://www.steelcase.com/products/office-chairs/ - ezek kozul is a Steelcase series.

Koszi,
Gergo

+1

Én egy Steelcase Think-et vettem pár éve használtan talán 70e-ért, de szerencsére makulátlan állapotban, azóta is nagy megelégedéssel használom.
Előtte végigültem az összes itthon kapható széket 150e Ft-ig, egyik sem volt jó. De akkor még nem éreztem reálisnak a 150e-nél drágább modelleket megnézni sem. Gondoltam annyival jobb nem lehet. De ha egyszer lecserélem, akkor én is a 250e+ székek között fogok nézelődni, mert megtudtam mennyivel jobb egy "drága" (200e+) szék az "olcsóknál" (-150e).

Leap Task Chair Standard with headrest(Model number : 462210MP)

Finish Group AT - Atlantic
Finish Atlantic 04 - Black
Back adjustments 51 - With lumbar height adjust.
Arms type 15 - Adj.for h.,w., pivot, depth
Castors type 32 - Soft braked
Base 05 - Black

Kb. 260,000 + Trefa

Gesture: Kb. 320,000 + Trefa

Szereles es szallitas nelkul!

Csak ne a p*rnósat :D (pár éve volt egy hasonló kérdés, és valaki ajánlott egy széket, amire keresve az első találat hardcore pr0n filmrészlet volt)

IKEA JÄRVFJÄLLET van vkinek tapasztalata?

Kicsit drágább mint a Markus, elvileg többet tud
- ülőpárna vízszintesen előre-hátra állítható
- állítható magasságú fejtámla
- a kartámlája rövidebb, közelebb lesz az egér és billentyűzet

próbálgattam ikea-ban vagy 1 órát, mégsem tudtam dönteni, vmi nem stimmel vele érzésre, fórumokon nem nagyon találtam róla véleményt

Kérdés ha más azt mondj jó, akkor neked hirtelen kényelmessé válik?
A márkák felsorolása abban segít, hogy lásd miket van értelme kipróbálni, de a lényeg akkor is a kipróbálás marad. Lásd neked kell érezned, hogy ő az igazi :D

Tapasztalat legfeljebb abban segít, hogy foszlik e a műbőr, hálós szövet 5-10 év után foszlik e, Herman Miller nekem a bal karfa önállósította magát szép lassan ment le, (szétszedtem fixáltam már tudom, hol kellene lennie, nem akarom állítgatni).

Érdeklődnék, hogy azóta lett valakinek tapasztalata ezzel a székkel (IKEA JÄRVFJÄLLET)?

A Markusomon annyira válik már le a műbőr mindenhonnan, hogy a nyáron mindenképpen új szék után kell néznem.

Az egyik opció az, hogy veszek még egy Markust, de ezúttal szövetes változatot (anno nem tetszett élőben a gagyi műanyag karfája miatt, de azt most át tudnám szerelni, így még akár jó is lenne). A másik opció az említett Jarvfjallet, ami ránézésre annyiban lenne jobb, hogy ennek a deréktámasza meg van támasztva, így idővel nem fog megnyúlni a háttámla és besüppedni. Plusz a fejtámláját is lehet magasabbra lálítani, ami nekem jól jönne, mert a Markuson számomra alacsonyan van. Bár kérdés, hogy mekkora az állítási lehetőség.

Mindenképpen ki fogom próbálni élőben is, amint eljutok egy IKEA-hoz, de addig is érdekelnének a tapasztalatok, ha vannak.

Én visszavittem, mert nyekergett az egész. Gondoltam veszek másikat, végignéztem a kiállítótérben és mind nyekergett, zakkant ahogy ráültem (80 kg alatt vagyok). 

A hálós rész tetszett nagyon, meg a kinézet is. Nekem fehér volt, tartok tőle, hogy koszolódott volna, de nem úgy tűnt, hogy mosható lenne a fejtámla. 

Állíthatóság elégséges épp. A fejtámlát nem tudom miért nem lehet még tíz centivel fentebb hízni.

Kartámasz lehetne állítható, hogy ne verem bele az asztalba.

Eldöntöttem hogy veszek majd komolyabbatt, de covid alatt nem rohangáltam nézelődni. 

Köszi, erre akkor figyelni fogok.

Video alapján nem tudom megítélni milyen magas a háttámlája, de ha ugyanakkora, mint a Markus, akkor elvileg pont elégséges kell lennie a fejtámla állíthatóságának (187 cm magas vagyok). Néztem én is, hogy nem nagy az állíthatósági lehetőség, de majd élesben kiderül az is. Legjobban arra vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban, hogy teljesen feltolva a fejtámla nem lötyög-e, mert a videóban úgy látszódik, hogy olyankor csak úgy lóg ki a levegőbe a sínről.

Ez nekem ajánlás? Tetszik, de a méretei alapján nem jó nekem a háttámlája miatt, plusz az árazása is túl van a kereten. A JÄRVFJÄLLET-et úgy venném meg 60-ért, ha határozottan jobb a Markusnál. Ha élőben nem fog meggyőzni, akkor marad a szövetes Markus 40-ért.

Na a Markus nekem nem rossz, de azért nem az igazi, de megértettem az igényeimet ezen keresztül. Ami nekem fontos, hogy kevésbé legyen puha, kinyit ilyen stabilabb érzetem legyen benne. És legyen állítható a karfa magassága. Fejpárna nem fontos.
Esetleg tetszene még, ha van ilyen lábtartó gyűrű a széken.

Erre van esetleg valakinek ajánlata az alsóbb ársávban. De attól tartok a markusznál csak sokkal drágában lenne jobb, szóval maradni fog.

Aztán tavaly bepróbáltam 1 ilyet is:

KENSINGTON SoleMate Plus (jól felbaszták ennek is az árát mióta én vettem)

Tudományosnak tűnt. A jófej offiszplázában (13. ker frangepán utca, ha el akarod kerülni) arra nem voltak képesek h. 5 perc kipróbálásra adjanak egyet (bemutató darab nincs  ki kellett volna bontani azt az 1-et ami gondolom rajtuk maradt, és azt utána már nem adhatnák el újként). Vegyem csak meg látatlanban minden kipróbálás nélkül jó drágán, és ha szar vigyem vissza.

Na onnét ki is fordultam, fillért nem kap tőlem soha ilyen proli kft, meg is vettem máshol. Ha büdös a csak 1 darabot vásárló lakossági emberekkel foglalkozni, és csak az 1000+ darabos irodaházas gigamegrendelésnél indul be a vásárlóval foglalkozó ösztön, akkor át kell állni arra, nem a pofát húzni meg kelletlenül kiszolgálni.

De valamiért ez sem volt egész nap kényelmes.

Végül felhoztam a konyhából az egyik hokedlit, és az asztal alatt arra kinyújtva tartja a lábamat, azóta se találtam kényelmesebb megoldást.

Ha büdös a csak 1 darabot vásárló lakossági emberekkel foglalkozni, és csak az 1000+ darabos irodaházas gigamegrendelésnél indul be a vásárlóval foglalkozó ösztön, akkor át kell állni arra

A fillérbaszodák hullanak el leggyorsabban a b2b versenyben. Ahhoz, hogy az 1000+ darabos tendert megnyerje, nem egy széket kell 5 percre kölcsönadni, hanem mondjuk tizenötöt, egy hónapra.

Van valami tuti új ötlet?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Arról mit gondoltok, hogy egy minőségi szék steelcase, haworth stb, mennyi ideig bírja, hogy ne legyen nagyon kiült? Ami azt is jelenti, hogy mennyire régit érheti még megvenni használtan?

Két hete, a home office miatt, vettem 120 euróért egy Sedus black dot-ot.

https://www.sedus.com/en/products/details/black-dot/

Egy ilyen újon 600 euróról indul. Egész újszerű, talán 5 új puha kereket veszek rá mert per pill kemények vannak rajta és nem akarom a parkettát összekarmolni. Az állapot mellett vigyázz arra is, hogy ne recsegjen. A használt székeknek talán ez a legnagyobb hibájuk.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Bocsi, nem írtam én Németországban lakok. Kinéztem egy széket ami a közelben volt. Elmentem érte, kipróbáltam és megvettem. Próba nélkül elég lutri és a postaköltség sem elhanyagolható.

Itt rengeteg lomtalanító létezik, a nagy cégek 5-10 évente cserélik a felszerelést, ezek a cuccok nagy része az ebayre kerül ki. Mindenkinek megéri, a lomtalanítás annál olcsóbb minél több az újrahasznosítható cucc. Csodálkozok, hogy nem jelentek még meg a kelet európaiak ebben a bizniszben.

Azért is pályáztam erre a Sedus márkára mert 5 éve nyúzok kb. 100 kilo súllyal a munkahelyemen egy ilyen széket és még most is újszerű állapotban van.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Steelcase Think: 14 éves, semmi baja, illetve kisé nyikorog, de mivel zéró karbantartást végeztem rajta, ez azért valahol érthető. Mindezt úgy, hogy egy callcenterből lett leszerelve 3 éves korában, az ülőfelület és a támla kárpitos részét leszedve, és a mosógépbe berakva újszerű lett. Ezt azóta többször is megismételtem. Jelenleg száműztem szegényt a barkácsműhelybe.

Steelcase Leap: kb. 1 éve vettem, impulzusvásárlás volt, mert Jófogáson találtam 50eFt-ért (az összes rendelhető extrával), az illető azt állította hogy új. Ezt mondjuk kötve hiszem, de mivel nem tudtam róla megmondani hogy nem az, ezért gyorsan meg is vettem. Egyszerűen tökéletes nekem, de a tartósságáról még nem tudok nyilatkozni (ránézésre ki fog annyit bírni mint a Think).

Úgy látom, most éppen le van fosztva jófogás és társai ilyen téren (ami a jelen helyzetben nem meglepő), de már régebben is írtam, hogy ha otthonra kell valakinek jó szék, akkor ilyen kaliberűeket nézzen ilyen helyeken. 300 ezres - fél milliós, zsír új (oké, annak tűnő) székeket meg lehet venni gyakran 100eFt alatt.

Igen, azt, vagy bármelyik ismertebb felső kategóriás márkát érdemes keresgélni. Itthon sok multi van, ahol akár 500-700 ezres Herman Milleren meresztik a seggüket a kollégák, ezeket pedig élelmes vállalkozók felvásárolják amikor csere van. Feltételezésem szerint ilyenkor minden megy, a tárgyalós, és a havi 1 napot használt székek is, ezért is lehetett olyan eset, hogy többször is futottam bele látszólag zsír új, ilyen kategóriás székekbe a jófogáson (ugyanazon eladóknál mindig voltak kicsit viseletesebbek is, persze olcsóbban). Amikor én a Leap-et vettem, akkor 3-4 eladónál volt több darab is, jellemzően Think és Leap. Ezek közül egy volt, akinél az említett újszerűt találtam 50-ért. Mire odaértem, már csak 2db volt, mindkettőt megvettem, lett helye a családban, azóta is hallgatom a hálálkodást :)

Jelen helyzetben sajnos nem fogsz találni, ezt én is látom. Csak az ismerősi körben tudok egy halom emberről, aki megindult 1 hónapja íróasztalt+széket+monitort+webkamerát venni. Szóval most minden le van fosztva :(

Én az ikeában vettem online Markus iroda széket, nagyon jó és kényelmes

A Giroflex 64-től jobbat még nem nagyon csináltak, de az sajnos egy egész más ligában focizik.

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 08:18

10 év után szétesett a székem. Kb minden üzletben ahol lehet kapni ücsörögtem órákat a székekben amíg az asszony vásárolt. Saját magam is meglepődtem, de ez lett a belőle:

https://www.ikea.com/hu/hu/p/alefjaell-irodai-szek-grann-aranybarna-404…

10 év gari, vasból van, q nehéz, alacsony támla, nem állítható a karfa (szvsz ha dolgozom arra nincs is szükség, ez nem fotel). Egyszerűen szerelem volt első ülésre. Kb fél éve használom teljes megelégedettséggel.

Mellesleg kinek a pap kinek a papné. Én az javaslom vigyél egy notit magaddal és ülj bele 1 órára a kiválasztott székbe mielőtt megveszed.

Ők meg egy magyar csapat, nagyon magas minőséggel:

https://stulwerk.hu/termek-kategoria/forgoszekek/

Bemehetsz a mintaboltba ücsörögni (most nem biztos, egy telefon nem árt).

u.i.

Szvsz a több százezres székek kokrétan az átbaszás kategória. Ne hallgass a sok agyatlan pénzköltőre. Nekem volt gondom sérülés miatt a hátammal és jártam egy zseniális manuálterapeutához. Idézem hogy kezdte a kezelést:

Erős hát nem fáj!

Szóval a fél misi helyet napi 10 perc hát edzés, hitperhajlítás és 45 fokos felülés, amihez a két pad együtt 80.000 és utána egy farönkön is ülhetsz észre sem fogod venni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"Szóval a fél misi helyet napi 10 perc hát edzés, hitperhajlítás és 45 fokos felülés, amihez a két pad együtt 80.000 és utána egy farönkön is ülhetsz észre sem fogod venni."

- 1, a tízperces edzés nem fogja megoldani a helytelen üléspoziciót, amiben 8 - 10 órán keresztül vagy 

Nekem egy AKRacing Gamer -em van. 4 éve az iPon -nál volt 80 eFt. Nem pont a belinkelt típus, de ugyanígy néz ki. Vadító piros-fekete :-)

https://www.irodaszek.net/

Régóta tőlük szoktunk vásárolni és másoknak is előszeretettel ajánljuk.

Pozitívum:

Odafigyelnek az emberre.

Különösen tetszik, amiért nem erőltetik a vásárlást. Fontosnak tartják a jó választást.

Változatos kialakítású székek.

Értenek a székekhez. Alapvetően elvárható, de sok szakboltban még se egyértelmű.

 

Negatívum:

Beszélgetés során gyakran csak a nettó árakat mondják.

IKEA langfjaell https://www.ikea.com/hu/hu/p/langfjaell-szek-gunnared-bezs-feher-s09252…

Egy Spinalis https://www.spinalisszek.hu/webshop/basic?gclid=CjwKCAjwgqejBhBAEiwAuWH… széket cseréltem le rá több mint fél éve - Feleségem szerint nem illett a többi bútorhoz a színe :) - és abszolút kényelmes. Én mondjuk nem vagyok se túl magas, se túl nehéz.

Arra érdemes figyelni, hogy van belőle alacsony és magas támlás változat is. A magas támlás jóval kényelmesebb.