Milyen irodai forgószéket rendeljek?

 ( ddmb | 2019. április 15., hétfő - 12:37 )

Kollégáim több mint 10 éve olcsó 20ezer forintos székeken ülnek, én vettem magamnak pár éve DXracert 100 ezerért, de mostanra az az ócska műbőr szétszakadt az ülőlapon, meg annyira nem is kényelmes (hátlap nagyon rossz, fejtámla abszolút nem állítható, biztosan nem vennék még 1x DXracert). Egy másik kollégám vett egy 100 ezres széket, ami teljesen rossznak bizonyult, aztán egy másikat 200 ezert körüli összegért, de ahhoz is párnát használ. Szóval totális tanácsatalanságban vagyunk.

Dolgoztam multinál, ahol olyan jó, és kényelmes székeken ültünk, de sajnos nem tudom a székek gyártóját, nem is láttam sehol se árukeresőn olyan székeket. Most talán lenne lehetőségünk kérni székeket, talán 100-150 ezer körüli összegért. Tudnátok ajánlani valami rendeset? Vagy milyen árban vannak olyanok, amelyeken tényleg nem fájdalamas az ülés?

Köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem eddig a legkenyelmesebb egy Kinnarps szek volt. Azt hiszem 9000-es sorozat. Siman ultunk bent napi 8-10 orat minden gond nelkul. Minden porcikaja testre szabhato mint alt. az ilyen kategoriaju szekeknek.
--
vati

Én nem régiben jártam körbe a témát.
+1 a Kinnarps mellett. Ami még mellette jó volt: Wiesner Hager paro 24/7. Ezekkel csak az a baj, hogy itthon iszonyatosan nehéz beszerezni őket. A Kinnarpsnak egy márkaboltja van a Váci úton, a Wiesner Hagerhez pedig egy lakberendező céget találtam, mint belföldi forrás (http://eonprojektdesign.hu).

Volt olyan munkahelyem, ahol Vitra Medapro székekben kellett dolgozni. Nekem az is nagyon kényelmes volt.

A kérdezőnek viszont javaslom a székpróbát. Ami nekem kényelmes, az nem biztos, hogy neki is.

barcsak lenne internet, meg rajta webshop

Itt a Kinnarps mellett van nehany RH (Logic 400?) szek is. Hasonloan kenyelmesek.

De par napos proba mindenkepp kell!

A szék olyan, mint a cipő, hogy el kell menni és ki kell próbálni.

--
https://iotguru.live

+1

Amiben 5 percig kényelmes ülni, lehet h. nagyon rossz lesz 1-2-10 óra után. A boltban nem fogsz ott ülni egy 8 órás műszakot + nem viszed be magaddal az íróasztalodat is h. leszimuláld hogyan áll össze az egész. (Aki igen, az már a nemnormális kategória.)

Ilyen árú (méreg)drága székeknél pár napos trial kéne, v. 1 héten belül visszavásárlási garancia.
--

Ja, de a látatlanban vásárlásnál jobb, ha legalább öt percet ülsz benne, annyit meg elég sok helyen lehet. :)

--
https://iotguru.live

Olcsó de jó: IKEA Markus

+1. Tömegével vettük, van aki 0-24-ben tolja benne (ekkor nem jár a 10 év gari) és jól bírja a strapát. Ha szakadás, minőségi gond van vele 10 éven belül, cserélik. Aminél indokolt volt, gond nélkül cserélték egy vadi újra.

Ez a 10 éven belüli csere hogyan működik? Nekem 4 éve van Markus forgószékem és a fejtámlája középen már teljesen kivan. Tavaly érdeklődtem telefonon, de azt az infot adták, hogy esztétikai hibára nem vonatkozik a csere. Vagy a szakadás alatt nem erre gondoltál?

Leszakadt deréktámasszal tudom, hogy cserélték. Fejtámlánk nekünk is erősen kopik, úgy látszik ez típushiba. Amit fejtámlával vittünk vissza azt tényleg nem cserélték a kollégák elmondása alapján.
Gyors közvéleménykutatás alapján a fejtámlája tényleg baromi gyorsan kopik. Ez az egy gyenge pontja és pont erre nem cserélik. Cseredarabot nem találtam. Kiváncsi lennék, hogy a jövőben változik-e a helyzet, mert a kunstrukció, váz strapabírása jó.

Cseredarabot én is kerestem anno, de tényleg nincs, kérdeztem is az Ikea-tól, amikor a garanciáról érdeklődtem. Egyébként kár, mert egyedül a kopó fejtámla, ami problémám van vele, újat meg azért nem veszek, hogy fél-egy év múlva az is így nézzen ki. Egy időben nézegettem is streameken, videókon, hogy akiknek Markus forgószékük van, azoknak mind ilyen a fejtámlájuk. :D

Textilbőrös változat? Nekem még mindegyik hasonló szék elkezdett bomlani pár hónap vagy év után. Így inkább a textiles markust vettem annó, egyelőre még bírja. Igaz, koszolódás ellen még plusz "huzatot" is tettem rá.

Igen. Nekem őszintén szólva a textiles Markus élőben nem nyerte el a tetszésemet, ezért lett végül a bőrös megvéve. Egyébként nem bántam meg, mert a fejtámlát leszámítva elég jól bírja a strapát és kényelmes is. Azelőtt a Jysk Nimtofte (olcsó, főnöki fotel dizájnú forgószék) volt használatban, de az borzalom volt, mert olyan nagy volt az ülőlapja, hogy csak görnyedve tudtam ülni benne, aminek meg is lett az eredménye.

A jyskkel én is szívtam, megvettem az akkor kapható legjobb széküket, most ahogy nézem TJELE néven fut a ránézésre olyan. Amúgy teljesen kényelmesnek tartottam.
Akkoriban még annak is olyan karfája volt, ami habszivacs és csak pár alátét van betéve a rögzítőpontokon. A mostani változatban úgy látom átcserélték már talán erősebb műanyagra.
Annak rendje szerint másfél év után le is tört a karfa és lejött a háttámla. Próbáltam kérni/venni alkatrészt, mivel akkor még a gari is 1 éves volt csak. De még pénzért sem lehet adniuk alkatrészt lejárt garis cucchoz. Jófejségből adtak egy másik fajta karfát, ami viszont nem hozzá való, így nem meglepő módon nem jó hozzá. Gondoltam talán majd csinálok/csináltatok másik karfát... telt az idő, támla nélküli székként használom néha. Azóta elkezdett felhólyagosodni. Plusz mikor takarításkor arrébb akartam tenni és hozzáértem az alján lévő hálós szövethez, az dezintegrálódott és darabokban hullott le, mert a műanyag lebomlott, mert annyira környezetbarát...

Később valami olcsó hálós háttámlájút, szöveteset vettem emag sajátmárkásból. Az kicsit keskenyebb, kevésbé kényelmes, de legalább bírta vagy 2-3 évig, amikor a hintamechanika keretéből kitört egy fémdarab a karnál és azóta kicsit féloldalra dől. Lehet, ha nyomtatnék egy odaillő elemet, akkor egy darabig bírná, de mostanában nem használtam.

A markus most van meg talán 2.5 éve, egyelőre még hibátlan.

Gyüszkékből akkor lett elegem, amikor venni akartam két paplant, és kiderült, hogy nem, nem a tapogatható van kicsomagolva, hanem semelyikhez sincs semmilyen zacsi/csomagolás, úgyhogy a nyitott dobozokban úgy porosodnak-koszolódnak, eladótérbe kirakva meg úgy tapogatják össze az összeset, ahogy azt kell... Illetve ahogy azt nem kéne.
Nekem valami 3-4 éves (minimum) a Markus-om, anno volt egy nagy hétvégi átállásunk, aminél rengeteg gép előtt ülős feladat volt, akkor vettem - így 12+ órányi ücsörgéssel lett élesben tesztelve, és tökéletesen megfelelt a teszten, úgyhogy azóta is abban ücsörgök itthon esténként, akár olvasok, akár a billentyűzetet koptatom, vagy épp mást néznék a tévében mint a család többi része :-)

Ketten vettünk egyszerre Markust. A mellettem lévő teljesen újszerű, az enyémnek is kopik a műbőr. Én fényes fekete patex power tape-el ragasztottam le, mert zavart, ahogy potyogott. Ha nem lenne itt mellette a másik, nem is látszana, hogy nem eredeti :) Ezt leszámítva ez a legjobb székem ever.

+1 Ugyan csak pár hete használom, de elégedett vagyok vele. És ugye az IKEA akár házhoz is hozatja.

Akik itt el vannak ájulva tőle, elárulhatnák mi is olyan jó ebben a székben? Ültek már tényleg jó székben, vagy csak a botrányosan csapnivaló átlag praktiker-jysk-kika stb. kínálathoz képest lett ez jónak kikiáltva? Eleve IKEA, tehát se nem tartós, se nem minőségi termék (ugye IKEA egyikről sem híres, akármelyik termék típust is veszem). Kartámasz fix, azaz se fel-le, se előre-hátra, se jobbra-balra nem mozdítható. Nálam ez a fix kartámasz azonnal bukó. A hinta mechanika csak 2 végállást ismer, vagy köztes állapotban is reteszelhetô?
--

Sacc/kábé 3 éve használok egyet - nem egyszer 10-12 órás maratoni billentyűzetcsépeléssel/monitor előtti ücsörgéssel, illetve az esti tévézés is sokszor ebben ücsörögve megy, a PC-előtt.

A "se nem tartós, se nem minőségi" kijelentésedet (ami, mint a továbbiakból kiderül, még egy kipróbálással sincs megtámogatva) saját tapasztalatból cáfolom - való igaz, nem állítható a kartámasz, de a magassága teljesen jó az asztal előtt ülve. A hintamechanika egyébként tetszőleges pozícióban rögzíthető.

A "se nem tartós, se nem minőségi" az leginkább a széteső bútorok, széttörő ágykeret rács és tsai miatt mondtam. Az IKEA az "olcsó teszkógazdaságos lakberendezés elsőlakásos pályakezdő fiataloknak" imázzsal tört be idehaza. Az, hogy ma már nem is olcsó, cserébe indokolatlanul drága, mondatja velem h. annyi változás történt h. elkérhetnek egy 20 ezres székért 100 ezret, csak mert 2019-et írunk.

Elég széles a merítés, ami alapján mondom, hogy tartós és minőségi bútoraik is vannak (Néhány lakásra való bútorkészlet kitalálásához, összerakásához volt szerencsém...).
A "széteső/széttörő" probléma első fele nagyon sokszor a nem igazán alapos és ésszel történő összeszerelésből adódik, de ez minden házilagosan összeépített bútor esetében előjöhet (túlhúzza azt,a mit nemkéne, lazán hagyja azt, amit meg kéne húzni, stb.), ahogy az is, hogy az ágyrács faanyaga eltörik. A probléma egyébként abban gyökerezik, hogy az így megsérülő/tönkremenő bútorok tulajdonosainak a történetei jóval nagyobb arányban szerepelnek a köztudatban, mint az elégedett, "5-10-15-sok éve használok IKEA bútort, minden prbléma nélkül" vásárlók sztorijai.
Az irodabútoraikat egyébként célszerű a "normál" háztartási termékektől külön "kezelni" - az íroasztalom is és a székem is "irodai" kategóriából lett kiválasztva, és nincs vekül semmi probléma. A nagyszobai szekrény lassan nagykorú lesz, túlélt egy szészerel-áthoz-összerak tortúrát, és most is tökéletesen állja a sarat, akarom mondani a napi használatot (akasztós+fiókos+polcos öszvér darab).

Az "indokolatlanul drága" kifejezés helyrerakása érdekében szerintem menj be mondjuk a KIKA-ba, és csodálkozz rá az áraikra. MInőségben nem fogsz különbséget találni: ugyanaz a bevonatolt pozdorja bútorlap, hasonló alkatrészek az összerakáshoz, ugyanolyan keresztmetszetű lécekből összerakott ágyrácsok (hiszen a megfelelő rugalmasság adott keresztmetszetet kíván...).

Plusz az emberek közti különbség is nagy befolyásoló tényező.
Egy 60 kilós kis embernél örök élet lehet egy szék (ha a textilbőr nem bomlik le). Míg egy 110 kilósnál a legnagyobb körültekintés ellenére előbb-utóbb eltörik valami alkatrész vagy a gagyibb felépítésűeknél letörik a habszivacs karfa, ami egyben hátlap tartó is.
De ugyanez igaz a cipőkre is... kis embereknél lehet, hogy egy adott fajta tartós, míg 45ös lábbal 100 kiló felett szanaszéjjel törik a talpa - mert ugyanannyi borda van benne, csak nagyobb távolságra. Volt amiből 47estől gyártottak másik fajtta talppal, ami meg nem meglepő módon már bírta a strapát.

80+kg-ról tudok nyilatkozni. A Markus karfája egy kb. 4x36-os keresztmetszetű laposvasból hajtogatott gyűrű, két-két izmos csavarral felfogatva az ülőlap hasonlóan masszaív anyagből sajtolt alaplapjához. A háttámlát egy kb. mégyszer ekkora keresztmetszetű lemezből sajtolt alkatrész tartja - szerintem az sem fog eltörni :-)

A KIKA-t direkt azért említettem feljebb, mert onnan csak dekor cuccokat vagyok hajlandó venni, bútort annyi pénzért biztos nem.
--

Melyik székre gondolsz?

Kényelmes?

Ugyan nem vagyok tőle elájulva, de én jobb forgószéket nem találtam még ezen az áron. Annak idején gerincbántalmak miatt kerestem ergonomikus forgószéket. A legtöbbel az volt a bajom, hogy az ülőlapja túl mély volt és emiatt feküdtem a székben vagy mert nem volt fejtámlája (habár így utólag elgondolkodtató, hogy a Herman Miller-nél sem nagyon fejtámláznak, pedig ők kategóriákkal profibb székeket csinálnak). Végül a Jysk Billum és az Ikea Markus bizonyult a legjobbnak ilyen szempontból és a kettő közül azért a 2,5-szer drágább Markust vettem, mert érezhetően kényelmesebb és természetesebb volt benne az ülés.

"A hinta mechanika csak 2 végállást ismer, vagy köztes állapotban is reteszelhetô?"

Ha jól számolom 5 állásban lehet reteszelni a háttámlát, ha ez volt a kérdés.

Diszpécserek 0-24/7 használják az IKEA Markus székeket, Az első vásárlást 2011-re mondják a kollégák. Ha nem ők kaptak az elsőből, akkor 2012-kor biztosan. Idén cseréltük valami hibával, talán gázrugó. A diszpcserek elégedettek vele.

Így azért már más, kössz. Lehet teszek vele én is 1 próbát.
Az a félelmem, hogy az ilyen esetekben (egy termék vagy modell feltűnően nagyon kedvelt lesz) képes a tetves sunyi gyártó titokban módosítani a termék paraméterein, tipikusan kivesz belőle valamit ami miatt megszerették de megdrágítja az előállítást (mint ahogy minden brossurában szerepel évtizedek óta h. a termék specifikáció változhat minden előzetes értesítés nélkül). Modell/cikkszám és egyéb enduser által felfedezhető azonosító látszólag egyezik, de végeredményben mégsem ugyanazt kapod, mint amit a másik user vett x évvel korábban. Aztán nem érted mitől olyan elégedett ő a sajátjával, mert a te mostani vételed meg szarnak tűnik.
--

Egy jól bejáratott termékkel normális cég ezt nem csinálja meg - nagyobb az arcvesztés, mint az esetleges olcsósításon elért nyereség.

Elmentem, kipróbáltam, nem győzött meg. Az ülőfelület szivacsa pl. nem tűnik örökélet+1nap strapaállónak. Viszont legalább mocorogva ülés közben nem nyeklik-nyaklik az egész mechanika. A hintamechanika 5 ponton zár, ez is stimmel. A kartámasz viszont egy nagy 0 (teljesen rögzített, egy szabadsági foka sincs), és a párnázottsága is ócska. Ehhez képest pedig még sokat is kérnek el ezért a székért.
--

2 vege.

Meg közötte gyakorlatilag bárhol. (Ilyenen ülök most is.)

messze nem akárhol :). behúzod a kart és még mozog egy csomót amíg bekattan. szóval oké 2nél némileg több fix állása van, de nem akárhol tudod megakasztani. én is ilyenen ülök :P

Akkor valaki holnap bent dolgozóban v. ma otthon alánézne, és megmondaná hány fúrt lyukat lát a hintamechanikában? :)
--

homeoffice-hoz használom :) : 5db luk.

amúgy én speciel teljesen elégedett vagyok vele..

de amúgy jogos: nem a 2 vége, ezen most meg is lepődtem, bocs a zöldségért..

holnap otthon megnézni nem lesz jó? ;-)

:D

Te az <1% kivétel voltál :)
--

+1 : 8 éve nyúzom, tökéletes

Herman Miller

Van bővebb infód honnan érdemes árajánlatot kérni, illetve venni?

Megkerestem az egyik magyar forgalmazót és finoman szólva nem érzem ,hogy komolyan vennének. Pedig nagyon tetszik a szék, de már azon gondolkodom, hogy másik országból hozatom be, ha nem válaszolnak.
Heti egy e-mail a válaszidejük, még az amerikaiak 1 napon belül válaszoltak! Sajnos ők direktbe nem küldenek ide.

Sajnos nincs, céges ami van az is 10 meg 15-20 éves.

Europa Design-t és az Office Art Design-t érdemes próbálni, én náluk voltam.

Dupla.

Chairman 685-öm van imádon.

Nalunk Haworth van (talan Zody?), imadom.

szerk: marmint a forgoszek, nem a targyaloi :)

Sharkoon SKILLER SGS2 - ezt használom egy ideje maximális megelégedéssel. Gaming vonal, de vállalható, NEM MŰBŐR. Sok másikat kipróbáltam vásárlás előtt, az én testfelépítésemhez ez passzolt a legjobban. Ez a kérdés amúgy tényleg olyan, mint a biciklinyereg - kinek mi jó, próbálni kell. Széket én a Pixelben próbáltam, ott volt jó sok. :-)

sub.

+1

+1

+1

+1

+1

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

+1
Mert a 10+ eves szekem lassan szethullik, de a "hagyomanyos" Momax/Mobelix/Jysk/stb helyeken egyszeruen nem talalok olyat, ami megfelelne. Amilyen van, olyan meg mar ujonnan nincs... :/

sub
(lehet, hogy a közeljövőben nálam is aktuális lesz)

Pantergos LX típusú szerintem hazai gyártású, az általad írtnál sokkal olcsóbb de nem bóvli, szövetkárpitos irodai forgószékem van. Az állítási lehetőségei nagyon jók, ülőlap és a támla dőlésszöge külön szabályozható, a kartámasz magassága is állítható. Nagy felületű és határozottan formázott ülőlapja van.

Mi ezeket preferáljuk nagyon. 50+ székünk van, rengeteg kolléga szerzett be otthonra is ilyet.
https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70261150/?query=MARKUS

Kényelmes, magas háttámlás, deréktámasszal és lényeg, hogy higénikus is nyáron a szellőzés miatt.

Update: Most látom, hogy volt már korábbi listában...sorry...

most vettem egyet, 5k kihozták debrecenbe. a vissle szürkét vettem. a huzat elég dúrván feltölti a műszálas ruhát, szóval nem feltétlen jó 5let elektronikázni esd védelem nélkül!:D ami zavaró hogy karfa nélkül az oldala kicsit nyom, mert vékony a szivacs.
de amúgy pont jó a magassága, a nyaktámasz is ott van ahol lennie kell.

Fateromnak akartam venni egy Markus-t pár hete, de aztán Jófogáson belefutottam egy Steelcase Leap-be 50eFt-ért (a bolti ára kb. 400eFt ezzel a felszereltséggel). A vége az lett, hogy vettem magamnak is egyet (2db-ot árult az illető). A mondás az volt, hogy zsír új. Nem tudom róla megmondani hogy nem az, mert tényleg annak tűnik, viszont nem hiszem, hogy léteznek csodák, gondolom tárgyalóban lehetett valahol, ahol talán soha nem tárgyaltak, vagy csak párszor. De végül is kit érdekel, ha olyan mint az új? Úgy tippelem, hogy sok ilyen kategóriás széket szerelnek le multiktól, a legjobban persze az jár vele, aki hozzáfér és eladja. Viszont ennyi pénzért a vásárlónak is főnyeremény kategória lehet, szóval érdemes körülnézni az aprós oldalakon is néha szék ügyben.

Nemrégen ért véget a nagyjából 1 éves székkeresés történetem, leírom, hogy mit tapasztaltam.

Először a Herman Miller vonalon indultam el: személyesen voltam mindkettő magyar forgalmazónál, ahol kedvesek és készségesek voltak (2018 június és július). Amikor első körben feltettem a kérdést, hogy ki lehet-e próbálni a székeket néhány napra, mindkettő esetben igenlő választ kaptam, annyi kiegészítéssel, hogy kauciót kell letenni a székért, amit majd visszautalnak. Mivel nem akadtam ezen fenn, kihoztak egymás után egyet-egyet (Aeron és Embody jártak nálam), viszont nem éreztem ezeket az igazinak, így megköszöntem a lehetőséget és ezeket visszaküldtem (végül csak az egyik helyen kellett letétet adni, a másik helyen elég volt a papír, hogy átvettem). Mindkettő kb. 3-5 napot volt nálam.

Eljutottam a HAWORTH bemutatótermébe is (2018 augusztus), ahol szintén kedvesek voltak (elötte kell időpontot egyeztetni), részletesen bemutatták a székeket, kipróbálásra szintén említették a letétet, ami - látva a szándék komolyságát - szükségtelenné vált, így nem is kértek egyszer sem: kezdetben egy Fern volt nálam, néhány napra (2018 szeptember), majd egy néhány hónapos szünet után (2019 január) egy Very Task - ez utóbbi nem tetszett (többek között nem lehet benne nagyon hátradőlni). Az idő múlásával viszont megkopott az emlékem a Fernről, így rákérdeztem a "visszakóstolásra", amibe minden gond nélkül belementek (2019 február vége). Ez jó döntésnek bizonyult, végül e mellett döntöttem: a kihozott teszt széket végül egészen addig nálam hagyták, amíg nem nem jött az enyém (az ígért 6-8 hét helyett 4 hét alatt elkészült, 2019. április közepére).

Összefoglalva: ki kell próbálni az összes szóba jöhető széket, aki pedig nem akar próbára kölcsönadni, legalább letét ellenében, az komolytalan és hagyjuk is.

Az árak, amiket kaptam, nagyjából így alakultak:

Aeron: nettó 270 ezer körül
Embody: nettó 330 ezer körül
Very Task: nettó 180 ezer körül
Fern: nettó 330 ezer (ebben mondjuk már spéci szövet, váz és polírozott lábcsillag is volt, azok nélkül kb. 290 ezer - kép itt: https://imgur.com/a/5z2DE2G)

Mindegyik esetben kértem minden olyan extrát, ami ergonomiát/mechanikát érintett, dizájnban pedig igyekeztem az alapokra szorítkozni.

Röviden ennyi, ha kérdés van, AMA.

U.i.: voltam a Kinnarpsnál is, de sajnos semmilyen lehetőség sem volt a székek kipróbálására (az üzletben való üldögélésen kívül), ami ebben a kategóriában szerintem komolytalan.

Jó összefoglaló. Köszönöm szépen. Nagyon hasznos ez nekem, mert én most kezdek bele a szék nézegetésbe. Hamarosan kezdem a kört a Herman Miller vonalon.

[Feliratkozás]

sub

Nekem az UFO jött be. Van aki viszont nem szereti.
https://officeplaza.hu/IrodaiSzek/FonokiForgoszek/7201SynUfo
https://officedepot.hu/shop/butor/szekek-fotelek-23136/ergonomikus-munkaszekek-23136250/ufo-syncro-irodai-gorgos-szek-mesh-fekete-25844.p4204/339.143.v7159
Érdemes elmenni egy helyre, ahol bele lehet ülni. Van néhány használható 100.000 alatt ezen kívül is.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nekem Montana R15G-m van. 8 éve ülöm, napi 8 órát biztos, otthon is az van, pont jó.
Emlékeim szerint 70eFt-s nagyságrend (innen).
A 3 éve vásároltakban már sajnos nem volt ülés-mélység állítás, a régebbi ennyivel többet tudott.

sub

Én ezzel szemezek, kipróbálni még nem volt lehetőségem. Van valakinek esetleg tapasztalata, véleménye erről a székről?
https://irodaszekfutar.hu/product/marcell-black-forgoszek/

Én a közeljövőben ezt céloztam meg: https://www.youtube.com/watch?v=eHdShyF9x7U

MIért a fogorvosi szék jut róla eszembe...? :-D

király nagyon. 8500 dollár :D. meg meghibásodások kezelése probléma lehet.

meg a tényleges kérdés, hogy a végén mit ad a dolog, egy kényelmes asztalhoz és székhez képest. produktívabb lesz valaki ettől a fancy cucctól?

ja és itt az is nehéz lesz, hogy az ár miatt megbízható review-kat nehéz lesz találni. anélkül, meg nehéz lesz eladniuk.

Igen és én a munkavégzésemhez "csak" egy széket szeretnék, mert megérdemlem. Ezen élem le az életem... Igen, produktívabb leszek => elégedettebb. Aki elégedettebb az nem foglalkozik azzal, hogy más munkahelyet keressen. Aki elégedett az jobban fog törődni az ügyféllel. Az elégedett ügyfél pedig jó mindenkinek, nem? Deal?

Akinek nem tetszik a véleményem az nyugodtan leülhet egy sámlira vagy kódolhat gugolva is, nem igaz? Ami nem öl meg az megerősít alapon.

Tovább megyek: Minden tisztességes munkát végző programozó, ülő munkát végző ilyet érdemel: csúcstechnológiát, mert nem az őskorban élünk. Tetszik érteni?

ez az érdemel ez egy kamu dolog.

amúgy egy tényleg kényelmes asztal és egy szék van a másik oldalon. nem sámli.

Ha már szék: aktív üléses székekkel (ahol tartanod kell a hátadat, mert lebillen az ülőrész) van valakinek tapasztalata? Esetleg javasolt típus?

Tapasztalat van: nagyon idegesit, ha nem tudom beallitani a hattamla visszanyomo erejet.

Rákerestem, érdekes. Ha jól vettem ki egy videóból az a trükk, hogy nem a gerinced mozog, ha dőlsz, hanem az egész ülőlap, mert egy rugón van rajta:
https://youtu.be/sJmRU2V6ILc

De nem tudom ténylegesen mennyit billeg az ember. Nekem személy szerint az olyan szék szokott kényelmes lenni, ami végülis csak egy stabil ülőlap. A háttámlát nem szeretem használni hanem viszonylag egyenesen ülök és előre nézek. Szóval sok gerinc mozgás nincs is eleve. És ami gond azaz, ha begörnyedek. ezen meg nem tudom segít e ez az aktív szék, mert azaz érzésem, hogy ezen is belehet görnyedni.

Egyébként ilyen spéci székeket árulók csinálhatnák, hogy nagy irodákban otthagynak egyet-egyet, hogy próbálgassák az emberek.

Tegnap végleg megdöglött az otthoni forgószékem (elhasadt benne egy merevítő fémlemez, majdnem beszartam, akkorát szólt), szóval elmentem IKEA, végigültem pár széket és Markus lett belőle. Family kártyával 29990 most a héten a szürke szövetes verzió. Biztos vannak jobbak, de mivel nem ülök órákat egyhuzamban, jónak tűnik.

Az előző forgószék egy KIKA szerzemény volt, ott is végigültem pár széket, az vastagon párnázott ún. főnöki forgószék volt (jelentsen ez bármit is), de a mechanikája szánalmasan gyatra anyagokból készült és ez nem látszik elsőre a széken. :/

--
https://iotguru.live

KIKA-ba a gazdag hülyék járnak drágán szarbútort venni. Az itt jelenlevők kivételek természetesen.
--

Ja, nem a KIKA-ban vettem meg, ott csak kipróbáltam. :)

Egyébként vannak jó dolgok ott, de a KIKA alapvetően a csicsára és a design-re megy rá, azt meg minden terméknél meg kell fizetni.

--
https://iotguru.live

vettem egyet én is. alul az a nagy forgatható izé az mire jó, neked lejött? valahogy a súlyal van kapcsolatban. a hátradőlés erejét szabályozza?

Kösz!

Most nézem a Family havi akciót de abban nem látom. Hetente is vannak akciók ? Family kártyával lehet online is vásárolni vagy csak az üzletben ?

Fogalmam nincs, hogy mettől-meddig van akció és azt se tudom, hogy Family kártyával hogy lehet vásárolni, valamikor kreáltam egyet, mert ingyen van és adtak kedvezményt, azóta van, de nem vagyok nagy IKEA vásárló. :)

--
https://iotguru.live

Megtaláltam a széket, az akciós lapon át kellett kattintani Budaörsre. Úgy látszik minden áruházban más akció van.
https://www.ikea-family.hu/aktualis-ajanlatok/budaors
Itt nincs lehetőség online vásárlásra.

Na még egy Markus kérdés: nekem amikor fikszálva van a háttámla, és hátradőlök ad egy ilyen kattogó hangot, az van nálad is? Vagy másnak akinek markus van.

Ja. Szerintem üzemszerű.

--
https://iotguru.live

Nekem is ad.

Még egy kérdés: nálatok is van egy enyhe billegése a széknek?

Van.

igen. ez normális.

subs.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Én is belekerültem a szék vásárlás dologba. Beleuntam az "olcsó", vacak székekbe.
Felkerestem az egyik céget, akiktől holnap kapok egy Herman Miller Aeron Remastered széket kipróbálásra és ha bejön meg is veszem.
Ha lesz időm írok a tapasztalatokról, ha lesz rá igény.

Azt javaslom, hogy "üld végig" az összes komolyabb gyártó hasonló kaliberű székét - én is Aeron-nal kezdtem, de nekem egyáltalán nem jött be.

Ha tudnál ajánlani még párat az jó lenne.
Sajnos az én súlyomnál (130+ kg) sok márka kiesett.
Köszi.

Itt írtam néhányról: https://hup.hu/node/163887?comments_per_page=9999#comment-2339694

A Fern (amit én is használok) pl. amerikai piacra, 130kg+-os súlyra van hitelesítve, de szerintem az Embody is tudja kezelni a helyzetet. :)

Herman Miller Aeron 120+ kg tesztelve. Hosszabb távon is valószínűleg bírni fogja amin ülök az cirka 15 éves darab.

Követem egy ideje ezt a szék választós szálat. Engem is érdekel a téma, hiszen sokat ülök irodákban, otthon, autóban stb. Ez mellett kérdezném is, hogy Ti mozogtok is rendszeresen? Igen jól érted a kérdést. A monitor előtt töltött X órát milyen időközönként és milyen rövidebb mozgásokkal szakítod meg? Szabadidőben milyen rendszeres mozgásformákat végzel? Tényleg érdekel a válaszotok, azoké is akik magasabb testtömegindex értékkel rendelkeznek, vagy nem számítanak hobbisportolónak sem.

Én próbálom megszakítani a sok ülést (RSI Break), másfél óránként legalább 3, 3.5 óránként pedig 15 perc szünettel. Most tervezek még beszerezni egy állítható magasságú asztalt, és a terv az, hogy másfél óránként váltogatok majd az ülés és állás között.

Ezenkívül squasholunk barátnőmmel - sajnos ritkán, amikor időnk engedi.

Én, ha tehetem, otthonról dolgozom, saját időbeosztással, akkor pedig 1-1,5 óránként munkát váltok: vagy a számítógép előtt ülök vagy a ház körül csinálok valamit, mert mindig akad valami teendő. Így amikor agyilag lezsibbadok, akkor kimegyek dolgozni, ha kinn elfáradok, akkor visszaülök pihenni a gép elé. :)

--
https://iotguru.live

Heti 2x 60 perc TRX. + Bosu a félgömb, ha megjön a jó idő, BKV helyett biciklivel a munkába. A terv 60 percenként 2-5 perc plank, de elfelejtem, közbejön valami, stb, 1 hónapba kb 1x sikerül.

Nem egészen az, amit kérdeztél, de hosszú távon talán jobban jársz vele:
https://www.google.com/search?q=ülőlabda

:wq

Hello,

Hatfajosoknak es azoknak akik rengeteg idod toltenek ulve erdemes egy profi szeket valasztani (egyebkent meg szerintem mindenkinek). Nekem 20 ev alatt sok szek volt a fenekem / terdem alatt, es ezt nyugodt szivvel tudom ajanlani: https://www.steelcase.com/products/office-chairs/ - ezek kozul is a Steelcase series.

Koszi,
Gergo

+1

Én egy Steelcase Think-et vettem pár éve használtan talán 70e-ért, de szerencsére makulátlan állapotban, azóta is nagy megelégedéssel használom.
Előtte végigültem az összes itthon kapható széket 150e Ft-ig, egyik sem volt jó. De akkor még nem éreztem reálisnak a 150e-nél drágább modelleket megnézni sem. Gondoltam annyival jobb nem lehet. De ha egyszer lecserélem, akkor én is a 250e+ székek között fogok nézelődni, mert megtudtam mennyivel jobb egy "drága" (200e+) szék az "olcsóknál" (-150e).

Ma voltam a Blueban(https://blue.hu/) es kiprobaltam a Steelcase szekeket.
Nekem a Leap es a Gesture "jott be" fejtamlaval a tobbi nem.
Siman tudtam volna aludni a szekekben!
Szerintem mast nem probalok, mert ezek annyira jok voltak.

Érdekes/szép darabok - árban nagyjából mennyi az annyi?

Leap Task Chair Standard with headrest(Model number : 462210MP)

Finish Group AT - Atlantic
Finish Atlantic 04 - Black
Back adjustments 51 - With lumbar height adjust.
Arms type 15 - Adj.for h.,w., pivot, depth
Castors type 32 - Soft braked
Base 05 - Black

Kb. 260,000 + Trefa

Gesture: Kb. 320,000 + Trefa

Szereles es szallitas nelkul!

"Szereles es szallitas nelkul!"

Mert még az külön díj? :o

+ gondolom az összeszerelési útmutatót se adják hozzá, és a csavarokat is neked kell beszerezned hozzá.
Adhatnák egyből kereken 1millióért, ha már elborult ár, csinálják rendesen. Egy székért...
--

Mas "normalis" szekek is dragak.

Csak azért kérdeztem, mert a hasonló kategóriájú Fern-t nekem a folyosóig hozták, csak be kellett gurítanom a megfelelő szobába.

(Nem, nem elborult az ára. A garancia valószínűleg jóval hosszabb, mint az olcsóbb modellek esetében.)

Csak ne a p*rnósat :D (pár éve volt egy hasonló kérdés, és valaki ajánlott egy széket, amire keresve az első találat hardcore pr0n filmrészlet volt)

nálunk ilyenek vannak sok éve, szeretjük őket: http://ergohuman.com/ergohuman-chair-me7erg-high-back-with-headrest-and-mesh/
kb 150-160k a nettó ára mostanában ha jól tudom.

oks, mozgásra van a testünk. De ez most, hogy hasznos itt?

Kb. másfél éve használok egy ilyet, nap mint nap, minőségi gond nincs vele, még most is újszerű: https://www.needforseat.de/en/quadceptor-pro-341?c=26#9f5a1fc175e09fb412692227875bd96d
Nekem kényelmes is, nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Pont tegnap volt ez téma egyik barátomnál, ő erre esküdött: https://secretlab.eu/collections/omega-series

IKEA JÄRVFJÄLLET van vkinek tapasztalata?

Kicsit drágább mint a Markus, elvileg többet tud
- ülőpárna vízszintesen előre-hátra állítható
- állítható magasságú fejtámla
- a kartámlája rövidebb, közelebb lesz az egér és billentyűzet

próbálgattam ikea-ban vagy 1 órát, mégsem tudtam dönteni, vmi nem stimmel vele érzésre, fórumokon nem nagyon találtam róla véleményt

Kérdés ha más azt mondj jó, akkor neked hirtelen kényelmessé válik?
A márkák felsorolása abban segít, hogy lásd miket van értelme kipróbálni, de a lényeg akkor is a kipróbálás marad. Lásd neked kell érezned, hogy ő az igazi :D

Tapasztalat legfeljebb abban segít, hogy foszlik e a műbőr, hálós szövet 5-10 év után foszlik e, Herman Miller nekem a bal karfa önállósította magát szép lassan ment le, (szétszedtem fixáltam már tudom, hol kellene lennie, nem akarom állítgatni).

hátha vki megerősíti a gyanút amik bennem felmerültek, az nekem segíthet, vagy ad vmi ötletet amire én nem gondoltam

"vmi nem stimmel vele érzésre"

Akkor ez nem a te széked. :)

+1
Nekem a Markus olyan volt, hogy kipróbáltam, és azt mondtam magamnak, hogy ez nekem jó lesz. Ha nem ezt érzi valaki, akkor szerintem nem az az szék való neki.

Na a Markus nekem nem rossz, de azért nem az igazi, de megértettem az igényeimet ezen keresztül. Ami nekem fontos, hogy kevésbé legyen puha, kinyit ilyen stabilabb érzetem legyen benne. És legyen állítható a karfa magassága. Fejpárna nem fontos.
Esetleg tetszene még, ha van ilyen lábtartó gyűrű a széken.

Erre van esetleg valakinek ajánlata az alsóbb ársávban. De attól tartok a markusznál csak sokkal drágában lenne jobb, szóval maradni fog.

különálló lábtartót most vettem ikea-ban 3.500 Ft, sztem nagyon szuper

linkeld légyszíves! Kössz.
--

+1

+1