"Botrány botrányt követ a DK vezette budapesti kerületekben"

Fórumok

Egy tollat vitt a Fidelitas elnöke és erzsébetvárosi elnöke Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármesternek, hogy aláírja vele a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződések felmondását. Azért szólították fel erre a városrész vezetőjét, mert a kamara felfüggesztette a bírósági eljárás alatt álló ügyvéd tagságát. Egy hosszabbítót is vitt Niedermüller Péternek, utalva a DK-s helyi képviselő áramlopási ügyére

[...]

felháborító, hogy Niedermüller Péter és László Imre XI. kerületi DK-s polgármester is korábban szerződést kötött egy olyan ügyvédi irodával, amelynek vezetőjével szemben már akkor büntetőeljárás volt folyamatban.

Részletek itt

Hozzászólások

Csak jelzem ezt az embert személyesen ismerem lassan huszonöt éve, dolgoztam az iskolaszövetkezetének diákként, ami még Rébusz néven futott és volt nálunk disznóülésen is.

Egyik volt rébuszos alapító üzlettársa kuzinom és jól menő ügyvédi irodája van Pesten. A szemétség az az egészben, hogy a rokonom minden megúszott eddig, pedig lehet jobban megérdemelné, mint Csaba. Mert lehet Csaba csúnya volt más emberekkel, nade nem a saját rokonaival.

Ezt csak azért írtam le, mert itt egyesek arra verik mióta tagok meg kiket ismernek személyesen a hupon.

Csak szólok Csaba a személyes megitélésem alapján jó arc. Az meg, hogy lop meg csal vagy sem, ugyanúgy elmondható Viktorka és bandájáról, meg úgy általában az összes politikusról.

Csak szólok Csaba a személyes megitélésem alapján jó arc. Az meg, hogy lop meg csal vagy sem, ugyanúgy elmondható Viktorka és bandájáról, meg úgy általában az összes politikusról.

a fenti bejegyzésedben összefoglaltad, hogy miért olyan velejéig rodhadt az egész politikai rendszerünk.

Senki sem állítja, hogy nem jófej ember az eltvárs, csak azt, hogy egy gazember akit le kellene sittelni. Ezen az sem változtat, hogy vannak más gazemberek is rajta kívül szabad lábon, vagy hogy történetesen amúgy nagyon jóarc társasági lény, hogy sok diáknak teremtett munkalehetőséget vagy bármi más. Ezek egymástól független ismertetőjelei lehetnek az illetőnek.

azért mert technikailag törvényes keretek között zajlik valami (strómanok, piramisjáték, utólag lekövethetetlen készpénzmozgások) a gazember még gazember.

Ezen nem változtat az, hogy az illető a Buda-Gradens -ben érintett (ha jól tudom azokat is felmentették), vagy hogy egy hasonló ügyet hozzak elő: Kopaszi-gát mutyiban vagy épp pl iskolaszövetkezetekben érintett gazember.

De persze ha mindenképpen ragaszkodunk a terminus technikus-hoz akkor nem feltétlen gazember csak éppen nem tisztességes :) . És ilyen arcoknak nincs keresnivalója se a közéletben se az államszervezet emlőin. (tudom tisztességes embert nagyítóval kell keresni ilyen helyeken pláne, de naívan bízom benne, hogy ha a söpredéket eltakarítanák előbb-utóbb lennének tisztességesek a helyükre.)

Tavaly nyáron döntött úgy a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék három bírájával szemben, hogy vádirat nélkül is folyhat ellenem büntetőeljárás. Nem igazán volt erre példa az ’50-es évek óta, de látszik, hogy az urak szeretnek nosztalgiázni (nem a diktatúrával volt a gondjuk, csupán azzal, hogy nem ők csinálták).

Az ügyvédi kamara tavaly nyár óta egyértelműen akként foglalt állást, hogy mivel nem emeltek ellenem újra vádat, és az az eljárás, amiben korábban vádat emeltek ellenem, megszűnt, nincsen törvényes ok és kötelezettség az ügyvédi tevékenységem gyakorlásának felfüggesztésére. Aztán kaptak egy telefont, hogy ezt gondolják másként. És így is lett.

...

Van pár rossz hírem számukra: egyrészt nem hagyom ennyiben, és bírósági úton tetetem rendbe ezen aljasságukat is, másrészt a tudásomat nem lehet felfüggeszteni, harmadrészt párommal közös ügyvédi irodánk továbbra is működik, a megbízásainkat továbbra is el fogjuk látni lelkiismeretesen, a legjobb tudásunk szerint. Ügyfeleink örömére, a hatalom bánátára.

Innen: https://www.facebook.com/dr.czegledycsaba/posts/765067940717382

Czeglédy Csaba már a közösségi oldalán tombol. Egészen elképesztő vádaskodó bejegyzésében személyesen Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, a magyar ügyvédi társadalom hetvenhat éves, mindenki által elismert és tisztelt doyenjét támadja és fenyegeti, akit alpári módon hajlékony gerincű Fidesz-kollaboránsnak nevezett. Szerinte a kamara vezetői gyáva módon asszisztálnak ahhoz, hogy az ország fura urai a hivatását is el akarják tőle venni, és még az sem zavarja őket, hogy ezzel az egzisztenciáját is veszélyeztetik. Bánáti János neve egyébként igazságügyi miniszterként a 2002-es választások után merült fel, de egy későbbi interjúban úgy fogalmazott, hogy a politikát nem neki találták ki. Bánáti az ország legelismertebb és legfelkészültebb büntetőjogászai közé tartozik, aki nemcsak egyetemen tanít, hanem az 1970-es évek óta lát el védelmet kiemelt figyelmet kapott büntetőügyekben, amelyek nemegyszer politikai érintettségűek. Az ügyvéd többször látta már el bal- és jobboldalhoz köthető vádlottak védelmét is.

[...]

A PestiSrácok.hu megkérdezte Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét a határozatról, de kiderült, ő még nem is értesült róla. Azt nagyon frissen hozta a Vas Megyei Kamara, az országos kamara még nem kapott erről tájékoztatást. Czeglédy személyét érintő kijelentéseire nem kívánt reagálni. Mint mondta, bizonyos szint alá nem hajlandó lemenni. A Magyar Ügyvédi Kamara – ha szükségesnek látja – megteszi a szükséges lépéseket – fogalmazott Bánáti János.

Innen:  https://magyarnemzet.hu/belfold/felfuggesztette-az-ugyvedi-kamara-czegl…

trey @ gépház

KÉT ÉV UTÁN LÉPETT CSAK AZ ÜGYVÉDI KAMARA

A Fideszes képviselő akkor azt nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak, hogy a Magyar Ügyvédi Kamarának szerinte nemcsak a DK-s Binszki Józseffel szemben kellene eljárnia, hanem Czeglédy kamarai tagságát is fel kellene függesztenie: ehhez törvényi lehetősége és módja is van, mégsem tesznek semmit. Egy alsó hangon tíz-tizenöt évnyi börtönbüntetéssel fenyegetett vádlott önkormányzatokat képviselhet, bizalmas információkhoz és adatokhoz juthat, ami nonszensz.

– Nem kell kizárni azt az ügyvédet a kamarából, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, a törvény viszont mérlegelési lehetőséget és módot ad a kamarának arra, hogy ha egy gyakorló ügyvéd olyan bűncselekmény vádlottja, amely ötéves vagy annál súlyosabb börtönbüntetéssel fenyegetett, akkor felfüggesztheti a tagságát. Teszem hozzá, a normális ügyvédek, akik esetleg hasonló helyzetbe kerültek, saját maguk függesztették fel kamarai tagságukat és ügyvédi tevékenységüket – jegyezte meg akkor a Budai Gyula, hozzátéve, hogy a kamara az ügy minden fázisában tájékoztatást kapott a hatóságoktól. Értesítették őket, amikor Czeglédyt őrizetbe vették, amikor meggyanúsították, majd amikor vádat emeltek ellene és társai ellen, mégsem történt azóta sem semmi.

Ezért csak arra tud gondolni, hogy Czeglédy a Vas Megyei Ügyvédi Kamarát kilóra megvette

– fogalmazott akkor Budai Gyula.

A Vas Megyei Kamara talán ezt a kifakadást hallotta meg, vette magára, mert amíg az ügyben két évig semmi sem történt, most Budai megszólalása után három héttel az etikai bizottság lefolytatta az eljárást, és a minap úgy döntött, felfüggeszti Czeglédy Csaba kamarai tagságát.

trey @ gépház

Ime a legujabb botrany:

Niedermüller Péter szerint a rendőrség nyomozást indított a feljelentése alapján, amely csalásról, hivatali visszaélésről és hűtlen kezelésről szól.

Több olyan „nagy horderejű ügyben” is büntetőfeljelentést tett Budapest VII. kerületének önkormányzata, amelyek 2010 és 2019, a fideszes vezetés idején történtek a városrészben – jelentette be Erzsébetváros polgármestere.

Niedermüller Péter pártja, a Demokratikus Koalíció közösségi oldalára feltöltött videóban emlékeztetett: a tavalyi önkormányzati választások előtt ígéretet tett arra, hogy visszamenőlegesen fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit, ezért megválasztása után szerződést kötött a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodával, hogy világítsák át az elmúlt évek önkormányzati gazdálkodását.

Forras: https://hvg.hu/gazdasag/20201104_niedermuller_peter_erzsebetvaros_fides…

Nagyon helyes, ha egy polgármester a tudtára jutott esetleges törvénytelenségek miatt feljelentést tesz (ez nem érdem, hanem kötelesség = elvégezte, amiért fizetik), de azt sugallni, hogy azért kötött egy büntetőeljárásban érintett ügyvéd irodájával szerződést, mert egyébként nem lehetett volna feddhetetlen irodát találni, az egy olcsó színjáték IQ100-as választóknak.

trey @ gépház

Nem értem ez miért vicces. Ha egy átlagembertől bizonyos állásokban elvárják, hogy erkölcsit mutasson fel, miért lenne nagy elvárás, hogy érzékeny adatokat kezelő ügyvédi irodáknál is elvárjuk, hogy makulátlan legyen a múltjuk?

trey @ gépház

Lazán kapcsolódik:

Jogerősen pert vesztett Czeglédy Csaba a HírTV ellen

Jogerősen pert vesztett Czeglédy Csaba a Hír TV ellen. Az ügyvéd azt sérelmezte, hogy a Híradóban arról számoltunk be, hogy a DK-s politikusnak külföldi bankokban van széfje. Czeglédy szerint ezzel a Hír Tv megsértette a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. Továbbá azt kérte, hogy fél millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezze a bíróság csatornánkat. A Fővárosi Ítélőtábla azonban kimondta: Czeglédi Csaba keresetét elutasították. A Gyurcsány Ferenchez köthető ügyvédet felszólították a teljes a perköltség megfizetésére.

Ügyvéd létére belemegy egy ilyen perbe, majd elveszti? Biztos, hogy nem kéne azt a szerződést felbontani?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 15:32

Civilek kérik Niedermüller Pétertől: keressen másik ügyvédi irodát Czeglédy Csaba helyett

Amíg nem tisztázza magát Czeglédy Csaba a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás vádja alól, szerencsés lenne, ha Niedermüller Péter polgármester egy másik ügyvédi irodát keresne az önkormányzat jogi teendőinek ellátására - ezt kérte Garai Dóra, az Élhetőbb Erzsébetváros civil képviselője a Gyurcsány-párti városvezetőtől. 

Ne álljunk addig fél lábon, amíg Niedermüller kiteszi a szűrét ... 

Nos, jelzem, hogy Czeglédyre azért bőven jutott. Sőt, ha ugyanennyit kap az ügyvédi irodája a teljes ciklus alatt, az a következő négy évre előrevetítve durván százmillióval lesz több, mint amit a Fidesz a teljes előző ciklusban ügyvédi irodáknak fizetett" - számolta ki Garai Dóra. 

trey @ gépház

Nem csak Soros által pénzelt civilek vannak ám, hanem a kormány által pénzelt civilek is. Nálunk megélhetési civilek vannak. Egyik ismerősöm főállásban a TASZ-nál osztja az észt.

Azok a szervezetek, akik valódi civilek, képtelenek érdemlegesen eljutni a politikába.

Az egyik megélhetési civil irtja a másik megélhetési civilt.

hulyeseget irsz..azok a civilek akik eljutnak a politikaba azert juthatnak el mert valamelyik part tamogatja (es nem feltetlenul penzzel). ez a termeszete a dolognak. ez semmit nem arul el arrol hogy hasznosak-e vagy tenyleg civilek-e.

es vannak akiket a partok hoznak letre es soha a budos eletben nem voltak civilek.