Wifi kamera gyerekfigyelésre helyi hálózaton

Sziasztok!

 

Tud valaki ajánlani egy normális wifi hordozható kamerát? (táp bedugás nem gond)

A legtöbb ilyen wifis kamera úgy működik, hogy egy app-on keresztül kell beállítani (olyankor a kamera a wifi hotspot) aztán felküldi a képet meg az irányítást egy távoli szerverre, jellemzően valahova Kínába.

Nekem olyan megoldás kellene ahol ezt lokálisan kezelhetném. Egyrészt app-ból belövöm a helyi hálózaton rtsp szerverként, vagy ugyanígy zoneminder vagy shinobi alá.

Van egy kis gagyi kameránk amit sikerült meghekkelni, hogy ne menjen fel Kínába, viszont iszonyat gyagyi az eszköz és a szoftvere is. (van valami bináris progi benne, de amúgy bash scriptekkel kezeltek le több mindent is. Valami linuxos chip van benne) Nem eléggé megbízható illetve amióta wifi routert váltottam felette azóta nem akar automatikusan csatlakozni és nem volt időm megjavítgatni. (minden alkalommal egy qr kódot mutogatok a kamerának, hogy setupolja fel a router beállításokat, lassan kezdem unni)

https://kameradepo.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetai…

Nem kell nagy MP-s felbontás, a cél többnyire az, hogy tudjuk figyelni a gyerekeket alvás közben, pl azt, hogy a nagyobb ne essen ki az ágyából, illetve napközben ha nem vagyunk bent a nappaliban, akkor figyelni őket. Tehát infra led kell bele.

Köszi előre is a tippeket.

 

U.I.: Ha nagyon nincs jó választás, akkor berakok egy kábeleset azt kész.

Hozzászólások

Szerintem vagyunk egy páran itt az oldalon aki úgy nőttek fel, hogy nem figyelték a szülei kamerával. :)

Köszi a választ, való igaz, ez döntés kérdése. 

Egyébként a mi szüleink idejében nem volt meg a megfelelő technológia, nem volt megfizethető, nem volt rá pénzük, stb, illetve figyeltek, csak épp úgy, hogy gyakrabban mentek be a szobába, esetleg anyuka ott ült a közelben vagy ilyesmi.

És persze volt olyan is nyilván, hogy nem figyeltek egyáltalán. Aztán vagy lett belőle gond vagy nem.

Sot olyan is van, akinek nem volt gyerekulese a kocsiban, megis felnott...!! 

 

Attol meg hogy valami regen nem volt, nem jelenti azt, hogy nem hasznos... Pl nekunk  pont most beteg a kicsilany es bizony nagyon jo a kamera, hogy ranezzunk, alszik-e este, nagyon hanykolodik-e (lazas)? Ha mindezt szemelyesen ellenoriznenk, az kb minden alkalommal egy felebresztes lenne (a legkisebb zajra is felebred, ami a szobajaban van)

Sot olyan is van, akinek nem volt gyerekulese a kocsiban, megis felnott...!!

Ez az egyik legszarabb, legdemagógabb kamu-érv.
Persze, mert azok nőttek fel, akik nem haltak meg balesetben.
Az áldozatok már nincsenek itt, hogy példálózgathassunk velük.

Hasonló ,,érvelés" szokott elhangzani #minekatéligumi #régensevolt ügyben.
Ezeknek én csak azt szoktam mondani, hogy #mineknekedautó #régensevolt.

Nem egy off-the-shelf megoldas, de egy RPi + egy Pi NoIR kamera + egy LED-es infraveto aranylag rugalmas kialakitas (mondjuk a forgatast onmagaban nem tudja, de talan ha az alvas kozbeni figyeles a cel akkor a fix is megteszi).

Ilyenbol raktam mar ossze egy-kettot, eleg stabilan mukodik, a motion normalisan teszi a dolgat. USB-WiFi dongle-lel is mukodik (elfekvo regi RPi-okon nem volt WiFi), de a jelenlegieknel ugye mar ez sem gond. Az SD + RPi kombokkal volt nehanyszor rossz tapasztalatom, ezert inkabb pendrive-on szokott lenni a rendszer (regebbi RPi-okhoz rendeltem 128MB-os SD-t fillerekert, arrol bootol). Igaz, 30 fps-t meg sosem tudtam kihozni belole, de arra a celra amire hasznalnad, szerintem eleg az 5-10 fps is.

Arban nem jobb mint a kinai "cel-webkamerak" es valamennyi munka is van vele, de sokkal jobban testreszabhato, illetve eleg kicsi a valoszinusege, hogy hazatelefonal.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Köszi,

Nem írtam bele a kérdésbe, de gondoltam a pi meg arduino megoldásokra is. Meg tudnám csinálni, csak most időm nincs rá. (bár van itthon 1-es és 3-as pi is, meg egy zero W, plusz pár arudino uno klón, valami kamera is, de asszem ardu-hoz "való".

Pénteken hoztuk haza a kistesőt és a császárműtétes anyukát. 6 órája most tudtam csak leülni a gép elé rendesen :) Szóval most kevés a molyolós idő erre.

Ezért írtam, hogy ha nincs jobb instant (megfizethető áron), akkor van egy sima 1MP-s kábeles cucc, azt felteszem az egyik polcra vagy az aljára felcsavarozom és akkor az is teszi a dolgát. Amikor nem kell akkor pedig csak kihúzzuk a tápot.

Aztán ha lesz időm összerakok egy custom diy eszközt. Bár kíváncsi leszek életbe lép e a kínai vámos sztori és mennyire bonyolítja az aliexpress és ebay rendeléseket.

Nalam unifi infrastruktura van, networkre es kamerakra egyarant. A gyerekszobaba egy G3-micro-t raktam, meg van egy G3-instant kamera is ha esetleg nem a gyerekszobaban van a gyerkoc. G3-micro kicsit zsebbenyulosabb, de a G3-instant arahoz kepest szerintem nagyon jo.

Kicsit off, de webkameras celra en regi telefonra tettem olyan appot, ami helyi halon kiajanlja a telefon kepet. Miutan regi Androidos telefon a legtobb csaladban van (ez meg valami honfoglalaskori 2.1-et futtat, eleg gagyi keppel), es az akku miatt a szunetmentesitese is meg van oldva, elegge koltseghatekony megoldas.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az ikonja alapjan a lentebb is ajanlott IP Webcam lesz az (csak korabbi verzioja, ami meg futott 2.1-en).

Egyebkent TV taviranyitoval meg hasonlokkal le lehet tesztelni, hogy mennyire jo az adott telefon infra szuroje, valoszinuleg az infra megvilagitas is menne veluk.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ami nekem van kamera, az is ilyennek "indult", de az alkalmazás képes vagy direktben a wifi-jére, vagy LAN-on keresztül is csatlakozni rá - mindez működik akor is, ha a tűzfalon lecsapom a kamera forráscíméről a nagyvilág felé menő összes forgalmat.

Szerkesztve: 2021. 02. 21., v – 20:09

https://foscam.hu/termek/foscam-fi9816p-ip-kamera-feher/

Ez a tipus megy app-ból és rtspn keresztül mpv/ffplay/vlc -vel is. Az első beállítást viszont csak az app-jával lehet megcsinálni, vezetékes csatlakozással. CGI parancsokkal mozgatható, és finomhangolható:

http://fellegis.hu/informatika/dokumentumok/foscam/foscam.html

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Én csak olyat vennék a helyedben, hogy internetkapcsolat kell neki és felhőbe rögzít, hogy más is nyugodtan tudja nézni. :)

Vicc nélkül: Raspberry Píből nem nehéz összerakni ilyet, az odan ír, ahova akarod. Persze egyszerűbb valamit készen venni.

Szerkesztve: 2021. 02. 22., h – 00:28

TP c200  

https://edigital.hu/halozati-kartya-kiegeszitok-modem/tp-link-tapo-c200-otthoni-biztonsagi-wi-fi-kamera-p725261?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=price-comparison&utm_term=725261

 

Milestone  Xprotect-tel  -8 kameráig ingyenes- megy Hikvision kamerák mellett. ONVIF-es. Full HD 1920*1080, mikrofon, hangszóró, sd kártya ,  infrás, PTZ, van saját, hazatelefonálós  appja is. (TAPO app) . VLC-vel néztem, megy vele.

Igy néz ki a millestone-ban:

https://i.imgur.com/JKzc7DF.png

 

PTZ-t csak a saját appjából tudtam használni mobilróól , de nálam kültéren van eresz alatt, nem kell, nem foglalkoztam vele. 

Eresz alatt van,  kis fakockában "fejjel lefelé" , csak a gömb felső része van szabadon. Átélt pár nyári zivatart, idei -12 fokot, eső  közvetlen nem éri.

PTZ-t igérték, nem hiszem, hogy megcsinálják.

Enyém is. Az egyik irányba tekeri magát annyi ideig, amennyi egy teljes fordulathoz kell. Kicsit recseg ropog, de a végén tuti "nullán" van. Utána idő alapon vezérli a motort, elég jó pontossággal. De ha párszor jobbra-balra mozgatom, a szerkezet lötyögése miatt kvázi hiszterézissel mozog, így elveszti a fonalat, már nem pontosan áll vissza az elmentett pozícióba.

Én a kínai csodámat, miután átvették az irányítását és reset-elnem kellett a következő megoldást választottam.

Statikus ip-t adtam neki egy másik tartományban (+onvif discovery-t kilöttem) és az rpi vpn kapcsolatát szintén ugyanerre a tartományra irányítottam.

Kettő hátránya van a dolognak:

 - Gyári applikáció értelemszerűen ugrott, de ez nem annyira fájó mivel Onvifer (android) látja és van PTZ is. A célt kiszolgálja, azt hogy pl. az időt nem tudja szinkronizálni, na puff.
 - Íly módon, ha csatlakozok a VPN-re, nincs net a telefonon csak a kamerát éri el meg az rpi-t. Biztos megoldható lenne, csak ez hirtelen jött megoldás volt.

A megoldás működik, éjszaka nyöszörög (mezei babafigyelő), VPN és ránézek, alvós zsiráf jobb fent, gyerek bal lent, problémát orvosolni, lefekvés előtt kutya kivisz, wifi szakad VPN-el együtt és visszaállt minden a rendes kerékvágásba. :-)

u.i.: +1 hátrány: asszonynak nincs betanítva a megoldás  

Én ezt és innen vettem: Xiaovv Q12 (akkor olcsóbb volt, kb 5500 ft), kíváncsi voltam, hogy valóban tud-e Onvif-et, és tényleg.

App nélkül is rögzíti az NVR, illetve vlc-ből nézhető a stream. Bár nálam fent van a padláson, mert el akarom csípni a hangoskodó állatokat.

A függőleges pozíciója "csak" kézi, amúgy meg majdnem 360 fokos.

Mi olya babamonitort használtunk, ami nem szabvány wifis volt, hanem volt egy vevő része, és az cirka 10 méter távolságból képes volt venni az adó jelét. IR led volt rajta, a kép pocsék, asszem szürkeárnyalatos, de annyit lehetett rajta látni, hogy bent van-e az ágyban, vagy kimászott, illetve ha pislogott (felébredt) azt is, mert olyankor "világított" a szeme. 

Én internetre kötött "rendes" nagyfelbontású kamerát nem vagyok hajlandó berakni a gyerekszobába, mert franc se tudja mikor törik meg, mondjuk most már nagyobbak is a gyerekek, de igazából már rég nincs szükség erre.

Security kamerán néha gondolkozom, de abból olyat szeretnék, ami le is lövi a behatolót, és berakja a komposztálóba, hogy ne nekem kelljen törődnöm a hullák eltakarításával. Például egy komodói varánusz a kertben frankó lenne, bár egyhe hátránya a megoldásnak, hogy én is fosnék hazamenni.

Na mindegy, a lényeg, hogy ha nem kell rögzíten, meg a telefon sem fontos, akkor egy random babamonitor jó arra az egy bites célra, hogy békésen az ágyban van-e még a gyerek, vagy be kell hozzá menni most.

"Én internetre kötött "rendes" nagyfelbontású kamerát nem vagyok hajlandó berakni a gyerekszobába, mert franc se tudja mikor törik meg, mondjuk most már nagyobbak is a gyerekek, de igazából már rég nincs szükség erre." - a jobbaknak van LAN-on működő elérésük, adzs nekik dhcp-ből fix IP-t, a forgalmukat lecsapod a tűzfalon, aztán hajrá, lehet próbálkozni be- meg kijutni...

Szerkesztve: 2021. 02. 22., h – 16:06

egy komodói varánusz a kertben frankó lenne, bár egyhe hátránya a megoldásnak, hogy én is fosnék hazamenni.

Fölösleges a varánusz,babamonitor,  ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekekek, mondjuk elmúlnak 20-30, adsz nekiek egy-egy üveg whisky-t esténként és édesen szundiznak majd  reggelig.

Én is kérdezek. Nekem Yi Dome X kameráim vannak (2). Van hozzá felhős mentés, nem is olcsó (£10/hó), viszont jól működik, bevált. Van hasonló európai gyártótól?

Mindenkinek köszönöm a kommenteket. Mindenki hasznos tanácsokat adott.

Végül a Tapo c200 nyert.

Egy kicsit agyalnom kellett rajta, mivel mint kiderült alapvetően fel akar menni mindig a távoli szerverre. Igaz a cloudba nem ment le semmit, de azért engem így is zavar ha felküldi az adatokat. (jah és asszony kijelentette, hogy nem teszem a gyerek közelébe, ha a kínaiak belenézhetnek)

Sajnos nyomi vagyok, mert telekomos fos sagi routerem van, alatta pedig egy tpl link archer c6. Előbbiben van tűzfal, de nem valami "korrekt". Utóbbiban tök vicces, de nincs tűzfal ahol forgalmat tudnék állítani.

Végül a szülői felügyelet nyert, szintén a router alatt.

Felvettem a kamerát egy szülős szabályba és letiltottam a net hozzáférést.

Így nem megy fel a kép a szerverekre. A legjobb, hogy működik a saját app-juk is, mivel ha wifi alatt vagyok, akkor localban csatlakozik. Ha átmegyek mobil netre, akkor megpusztul. Helyi hálón megy minden, pl néztem vlc-vel, onvifer-el.

Tehát még a mozgatás is jó lesz a gyári app-al.

Viccen kívül, nálunk a vőm a kutyákat és a macskákat szokta a telefonjáról napközben a munkahelyéről ellenőrizni, megvannak e még a kertben. Általában nem vagyok ellene a kamerás megfigyeléseknek, - ha persze az nem engem érint.., - de hozzáteszem: hamis biztonságérzetet ad!!!

Amikor úgy gondolod, hogy a pici babát nagyon szemmel kell tartani, akkor jól gondolod. Szüksége van folyamatosan legalább két szülői szempárra. De a négynek is tud nagyon mosolyogni. Néha még álmában is. - Ezt nem pótolja semmiféle "üvegszem", technikai kütyü. (A kisebbik lányomnak éppen most 2 és fél hónapos a kisbabája. :) )

"asszony kijelentette, hogy nem teszem a gyerek közelébe, ha a kínaiak belenézhetnek" ... "Ha átmegyek mobil netre, akkor megpusztul." 

Nálam is policy, hogy nem engedek ki semmi eszközt direktben a netre, VPN-nel megy minden szépen. (Jelenleg OpenVPN, de valószínűleg váltok hamarosan WireGuardra.)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ivuu&hl=en_US&gl=US

 

én ezt az appot tettem fel a saját telefonomra, meg egy letett régi telefonra, és lehetett vele wifin figyelni ami a másik oldalon van

viszont 1x próbáltam csak ki, és azt sem élesben

a feladat az lett volna, hogy az autóban gyerekülésben alvó gyereket figyelhessük hogy mikor ébred fel, és vegyük ki

Ahogy látom, megvan a kiválasztatott kamera, de azért megírom az én történetemet, hátha jól jön még valakinek.

Tapo c100, ami még egyszerűbb a c200-nál.

Olyan panelban lakunk, ahol 2-2 lakás bejárati ajtaja egy közös nyitott "folyosóra" nyílik. A konyha ablakunk pont erre néz, jó időben az ember szívesen tartja nyitva, mert egyrészt jön be levegő, másrészt nem hallatszik be az utca zaja.

A szomszédba új lovag költözött, aki gyakorló pszichopataként magasról szart arra, hogy zavar minket a konyhaablakunk előtt szó szerint 1 méterre történő bagózás. A lovagina - aki eddig nem bagózott az ablakunk előtt - hirtelen nagyon bátor lett és először csak a lovaggal, de később már egyedül is kijárt. Először csak szóltunk nekik, hogy ne csesszenek már ki velük, mert bejön a füst, rámegy az edényekre, megy végig az egész lakáson, stb. A lovag biztosított, hogy ő próbálja kifelé fújni a füstöt (nyílt téren!), hogy az ne jöjjön be hozzánk. ;)

Nem sokkal később kimentem és videót készítve meginterjúvoltam őket, hogy befejezik-e a bagózást az ablakunk előtt vagy a jegyzőhöz fordulunk birtokvédelem ügyében. A lovag úr magát jogban nagyon járatosnak gondolta, mert még röhögött is azon, hogy birtokvédelem? Milyen hülyeség ez?

Ezek után beszereztem egy Tapo c100-at, beállítottam a konyhában a fűszeres polcra, ahonnan permier plánban vette a gerlepár turbékolását. SD kártyára lehet vele rögzíteni a videókat, azt naponta cseréltem. Nem azért, mert megtelt volna, hanem mert nem akartam, hogy a végén túl sokat kelljen foglalkoznom a részletek kivagdosásával. Monitorként a 2001 körül vásárolt Acer netbookot használtam, amire feltettem egy Lubuntut és mpv-vel játszottam le a streamet, így élőben is követni lehetett, hogy kint vannak-e éppen. Szerencsére olyan hülyék voltak, hogy a kegyetlenül nyikorgó bejárati ajtajuk sem zavarta őket, így az ajtónyitást jelző nyikorgást hallva csak rá kellett pillantani a "monitorra" és szükség esetén menni és bezárni az ablakot. Nempedig akkor, amikor a bagófüst már bent van.

A lényeg: 2 hét alatt 52 videót gyűjtöttem össze, amit aztán csatoltunk a kérelmünkhöz.

Az önkori felé írt levélben természetesen jött a részükről a személyiségi jogokra való hivatkozás a videó készítés miatt. Viszont van egy Legfelsőbb Bírósági határozat, amely szerint birtokháborítási ügyekben a bizonyításhoz lehet videót készíteni és az nem sérti a személyiségi jogokat, mivel az igazságnak ki kell derülnie, az pedig közérdek, ami pedig az egyéni érdek fölött áll.

Úgyhogy ha valaki bármikor hasonló cipőben jár, akkor nézzen utána ennek a határozatnak és a kérelmében ezt is említse meg, mert nem biztos, hogy az önkorinál is tisztában vannak ezzel és ezért aztán bíróságra kell vinni az ügyet, mert mondjuk az önkorinál nem mernek dönteni.

Egyébként nyertünk. A lovaginának (ő a lakás tulajdonosa) és mindenki másnak, aki nála tartózkodik - a jegyző megtiltotta a bagózást az ablakunk előtt.

Jó kérdés, hogy bagózás helyett - amennyire átjött a leírtakból, nem igazán kultúrlényekről van szó - milyen "kedvességgel" fognak még szolgálni.
Egyébként meg társasházak közös területén az esetek 9x%-ában tilos a dohányzás, mindenféle jegyzői határozat nélkül.

Nagyon nem tud mivel kedveskedni, mint mondjuk odaszarik az ajtó elé. :) De eddig nem jutunk el azért.

Most megy a duzzogás, de nem én kezdtem. Mindössze éltem az engem megillető jogommal, nekik pedig most már papírjuk is van a bunkóságukról. Azt nem tudom, említettem-e, de van saját erkélyük is, ahol nyugodtan hódolhattak volna már akkor is a szenvedélyüknek, de a lovag úrnak nehogy már megmondja bárki, hogy hol bagózzon. Mindenesetre azt már tudja, hogy hol nem. Az első bünti asszem 30 ezer, de mesélte az ügyintéző, hogy valami jóember egy közös használatú tárolóhelyiségről nem akarta levenni a lakatot, de végül 750 000-nél meggondolta magát.

Tavaly ősszel kértünk birtokvédelmet, de azért a 30 nap helyett sikerült 5 hónap alatt meghozni a döntést az ügyben. Kb. 2 hete jött meg a levél.

Ez egyébként közös használatú terület, de semmiképpen nem közterület. Ráadásul nem az ajtajukat kameráztam (nem is lehet abból a szögből rálátni), meg azért arra vigyáztam, hogy véletlenül se lehessen belekötni. Csak és kizárólag a bagózók vannak rajta. Amikor pl. valamelyik gyereke is kijött beszélgetni, azt pl. le is töröltem. De mivel - ahogy említettem - így is sikerült 52db videót benyújtanom egy 2 hetes időszakról, így volt miből válogatni. És ahogy írtam, jogom volt felvételt készíteni, ahogy ezt a LB is kimondta. A kérelem benyújtása óta egyébként egyetlen felvételt sem készítettem. Úgy voltam vele, ha ellenünk dönt a jegyző, akkor úgyis megyünk tovább a bíróságra és akkor készítek újakat, mert lesz rá bőven alkalom.

Az azért mégsem járja, hogy kb. a pofámba röhög, hogy úgysem tudok mit csinálni, ezért aztán tök nyugodan kijárnak továbbra is bagózni még a benyújtása után is és közben van pofája a személyiségi jogaira is hivatkozni. Bezzeg az enyémmel és a családom jogaival nem foglalkoztak.

Én nagyon szépen kérném, hogy ne dohányozzon az ablakom alatt, miközben egy jégtörő vassal kocogtatnám a járólapot. Ebben az esetben nem szoktak az "állampolgárok" a jogaikra hivatkozni. Sőt, igen megértően, szolgálatkészen viselkednek. Aztán szaladgáljon ő rendőr, vagy bíró után, úgy, hogy az az őrült továbbra is a szomszédban lakik. Önbíráskodás? Nem, önvédelem.

Voltak már hasonló eseteim. A vége mindig az lett, hogy vagy elköltöztek a renitenskedők, vagy a továbbiakban békében éltünk egymás mellett, és megismerhették a jó oldalamat is... :-)

Pszichopata a csávó amúgy, szóval a franc tudja, mi lett volna. Az ilyenek szépen el tudják játszani az áldozatot, ha arra van szükség. Mindenkinek azt mondják, amit az hallani szeretne. Még előtte a feleségemnek is tette az agyát (tök szép virágaink vannak kirakva), hogy ő is szeretne majd virágokat. Jelzem, az azóta eddig eltelt idő alatt 0 db virágot sikerült kiraknia.

Amikor még a kezdetekkor kimentem neki szólni, hogy ne csesszen már ki velünk, bejön a füst a konyhaablakon, akkor jött a díleri duma, hogy tudja ő, hogy milyen rossz, mert régen ő sem dohányzott, meg megpróbálja elfújni a füstöt kifelé. Hát persze! Teljesen nyílt térben, széllel szemben. ;) Meg hát sajnos a saját erkélyükre nem tudnak menni, mert a nője lányának a szobájából nyílik az erkély és hát azt mégsem lehet, hogy az ő szobáján keresztül mászkálnak. Természetesen mintha mi sem történt volna, ugyanott folytatódott minden.

Szerencsére bejött a kamerás megoldás, így nem kellett elővennem a kalapácsot és a börit is megúsztam. :) De az biztos, hogy szar dolog, amikor az ember tehetetlenségében nem tud csinálni semmit. Képzeletben én is lejátszottam párszor, ahogy kimegyek és szó nélkül jól tarkón b*szom a nagyobbik kalapáccsal, ahogy a legnagyobb lelki nyugalommal bagózik, majd miután összerogyott (volt "szerencsém" disznóvágáshoz, ahol úgy csapták fejbe szegény disznót - nincs szép hangja), a kurva felé fordulok és modom neki: most pedig te következel! :) Sajnos annyi börit adtak volna értük, mint egy normális emberért.

Mióta megkapták a levelet az önkoritól, azóta kijárnak az utcára. Mondjuk jól is teszik, mert kibaszottul résen vagyok.
Az ügyintéző mesélt egy esetről, amikor valaki a társasházban bezárt valami ajtót és senki nem használhatta az adott helyiséget. Amikor a bünti már elkerülte a 700 000-es álomhatárt, akkor megondolta magát. Ugyanígy járnának ők is de szerintem ennyi pénzt még nem láttak egy összegben.

Baromira örülök, hogy nem hagytuk annyiban és beleálltunk. Álmomban nem gondoltam, hogy így összejön, de végiggondolva a dolgot, állati jól összeszedünk mindent, amit aztán beadtunk az önkorihoz.

off

a kurva felé fordulok és modom neki

A nő miért kurva? Pusztán azért nyeri el ezt a minősítést, mert ellenszenves? Bevallom, engem zavar, ha egy nőt indokolatlanul neveznek kurvának. Amúgy nem attól kurva, ha szereti a szexet, netán sok pasija volt vagy van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hadd ne nevezzem már hölgynek azt, aki a kérésünk ellenére pofátlanul 1 méterre! az ablakunk előtt bagózik. A saját beárati ajtaját természetesen gondosan becsukva.

Átvitt értelemben igen, a kettes pont szerint. Meg a villamosra is a linkelt példa alapján. Akkor átfogalmazom. Szerintem nem jó út az, amikor ebben az értelemben használjuk, mert összemosódhat az átvitt értelem a valódival. A nő meg nyilván nem szeretné ezt a minősítést hallani, ennek érdekében biztos ami biztos alapon inkább a bujaságról is lemond. Az meg nem jó neki sem, meg a férfiaknak sem. Muszáj feleslegesen bántani a nőket? Vagy ez is olyan, mint a kavics, ha már ott van, belerúgok, mert megtehetem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Értem. :)

Legközelebb majd Boldogságos Ifiasszonynak fogom hívi. ;)