Hát Bástya elvtársat már meg se akarják ölni?

Most küldte a 003-as ügynök az információt. Ő a titkos szervezetünk egyik legjobb ügynöke. Komoly harcok árán jutott A LINKHEZ, kész szerencse, hogy Soros Gyuri bácsi a legmodernebb eszközöket biztosítja a szervezetünk számára. Az információhoz fedő akcióként még egy világjárványt is ki kellett egy bő éve robbantsunk, hogy elfedjük az ügynökünk nyomait, de sikerrel járt.
 

Az információ alapján kijelenthetjük, hogy az ellenség továbbra is sötétben tapogatózik. Persze, apró foltokat meg-meg látnak, de valahol elszomorít, hogy még mindig ennyire vakok. Hát tényleg nem veszik észre a nyomorultak, hogy valójában én vagyok a fő gonosz? Ejjj, alábecsültök engem (közben szöges kesztyűs kézzel megsimogatom a macskámat - közeli kép -) , hisz én mozgatok a háttérből minden szálat idestova 46 éve. (gonosz röhögés, a macska közben elugrik a kezemből)
 

Persze a szervezetünk néha hibázik, emlékszem amikor polóniumot küldtünk a teljes BP vezetőségnek, erre elcseszte a 004-es és Alekszandr Litvinyenko kapta meg végül. ...úszott is a Dunán lefelé 004-es családostul.

Szóval vannak még bakik, de a kerek föld elméletünk például bejött, most a többség azt hiszi a föld valami geoid szar, pedig hát tudjuk lapos, de sikerrel elterjesztettük a sztorit. Márpedig amíg a föld lakosságának nagy része ebben a kerek marhaságban hisz, addig nyert ügyünk van, mert a BP csak lapos föld esetén tud megfelelően elterjedni, hiszen  kerek talajon kipörög oldalra a párduc lába.

Szóval ha igazán közel járnának a fiúk az igazsághoz, már próbálnának mindenkit meggyőzni a lapos földről és alufólia sapkát is húznának, mert addig folyamatosan tudjuk olvasni a gondolataikat a XCV234-os műholddal, amit még Soros ösztöndíjból építettem. Marhák!

A LINK:
https://hu.blackpanther.hu/ir-magyar-nemzeti-linux-mutyi-nemi-hatszelle…

Hozzászólások

Hajjaj... Feljelentés szagot érzek? Mindegy is. A popcornt bekészítem mielőtt törlik a bejegyzést. :)

Hát, elolvastam az írást. Furi dolog ez, hogy ők feljelentenek mindent és mindenkit a "lejárató kampány" miatt, de ők "tényfeltárás " címszóval lejárathatnak embereket. Aztán majd jön az ők kezdték című dal, de az nagyon hamis, és én nem szeretem. Trey is mindig ezt énekli a politikai témák kapcsán.

Amúgy a Föld kétdimenzióban igenis lapos. :)

vélelme not végelme - szerintem az autocorrect

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Összefoglaló tartalom a "csenölön"? Csak a tények és a történet?

Az mondjuk egy érdekes kijelentés a cikk elején, hogy a Mint egy másolt Ubuntu. Ami tudva lévő, hogy nem igaz, mert azért bőven van a Mintben saját fejlesztés. Ebben a kontexszusban meg sértőnek találják, ha a bP-t egy Mandrake másolatnak mondják. Függetlenül attól, hogy Károly is tett egyéni fejlesztést a rendszerébe. De ilyen módon az átszinezett LO-t is meredek bP Office-nak nevezni.
A cikkeket törlik, az első és második rész már nem elérhető. A jelenlegin semmilyen interakció nem működik, se kijelőlés, se oldal mentés. Sikerült azért 17db .png-ben lefotózni.
Ez a törölgetés a leg elgondolkodtatóbb a hozzáálásukban. Megírnak valamit aztán törlik.
Rohadt nagy flame vihar van kialakulóban úgy érzem.

Szerkesztve: 2021. 02. 12., p – 21:22

Elég gyenge próbálkozás az követőlinked. Amúgy, meg a tartalom már nem elérhgető. Úgyhogy nekled is jár, ez.
Pedig olvastam volna a mutyiról.

Update: Szerencsére a bing és az archive.is cachelte az oldalt időben. Érdekes írás...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Windowsos böngészővel rámerjek kattintani a linkre vagy már azért is perelnek? :D

Persze hogy nem akarnak, hiszen "RG Informatikát boldogsággal tölti el, hogy blackPanther OS-t telepíthet az ügyfelének". :D

Szerkesztve: 2021. 02. 13., szo – 08:13

Fél szemmel követve ezt a muppet show-t meg elolvasva az írást csak annyi jutott az eszembe, hogy érdekes módon a tényleg magyar (mintha bármit számítana) Uhu nem váltott ki ilyen reakciókat senkiből.

Olyan érzést keltenek bennem az ilyen megnyilvánulások, hogy csak azért, mert magyar minden magyar használja. Sajnos a fogyasztó pillanatnyi kielégülésére ennek semmilyen hatása sincs. Az ún. tudatos fogyasztó pedig nem létezik, leginkább csak önámítás a fogyasztás legalizálására. :)

https://www.youtube.com/watch?v=nIFYQZ23Z2w

csak azért, mert magyar minden magyar használja. Sajnos a fogyasztó pillanatnyi kielégülésére ennek semmilyen hatása sincs

 

Ugyanakkor normális kommunikációval meg nagy adag szerénységgel még akár tényleg széles körben (el)ismertek és sikeresek is lehettek volna.

Az UHU reflekt nem fair. Bántóan nem az, így ezzel nem lehet érvelni. Földi almát hasonlítasz más bolygón termesztett körtéhez. Annyi a közös a két projektben, hogy “Linux”.

Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy nem érted ezt a cirkuszt ebben a szálban, bezzeg a gyerekkorodban a kiflinek le lehetett tekerni a héját és a maradványt benyomkodtad kakaóba.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egmonték gyermeke másképpen kezdte az életét, műszaki értelemben egy karitatív/hobbi jellegű csapat állt mögötte. Ebből adódóan más volt a célcsoport (is). De ha ezeket előnyként próbálod meg felvázolni, globálisan mégsem egyértelmű a helyzet. Beszéljünk majd erről is. A Sulinet gépekre felbaszva az (RND) konzurciumi tagnak plusz eszközt adott a bevételei növeléséhez, épp ezért tapsikoltak a nagyok sunyin - de ezzel  Linux rendszernek még ennyit nem ártottak soha: a magára hagyott, beállítatlan és sokszor elavult rendszerrel (pusztítóan nullskilles hardveren) előrébb nem lettünk, ezen gondolom nem fogunk vitatkozni. Mondjuk az iskolákba adva legalább a managelés megvolt. Az UHU mellé akár rendezvények szerveződtek a fentiek miatt, énmagam is voltam ilyenen. Később a fejlesztések lelassultak, és beállt a "hobbi/karitatív projekt nem roboghat folyamatosan 100-al" állapot. Oregon korábbi megállapításai részben jogosak, a kommunikáció itt más mederben volt, ami btw. teljesen nyílt fórumot jelentett több helyen is - illetve az előbb említett rendezvények is okésak voltak. A rendszer körül ténykedő "segítők" pedig valóban segítettek. Plusz az UHU-t nem célozták támogatott pályázatok terepére, legalábbis nagyban nem és mögötte álló gazdasági tevékenységet folytató cég nem.

Ezzel szemben a bP (kis késéssel) a forprofit V. Grouptól származtatható és jószerivel egy ember dolgozott vele. Ennek minden előnyével és hátrányával - ami a végeredményt tekintve első körben szerintem inkább előny. A célcsoport szerintem kevésbé nyílt, ámbár itt is bárki használhatta a terméket kezdetektől. Ez a produktum forprofit irányba lett mozdítva, már ami a mögötte lévő szolgáltatásokat jelenti (nem ide tartozik, de ezt a szándékot én ezt jó ötletnek látom). Mivel rövidesen kifulladt a Sulinetes értékesítés, itt már nem tudott labdába rúgni, pedig szerintem nem lettek volna magukra hagyva az új felhasználók, és nem is minden PCépítő fért volna hozzá a túlhaladott szarával. Ezesetben lehetne érdekes a támogatott pályázati rendszer.. ha rendesen működne. Karesz egy rém igyekvő és szorgalmas ember (ezt a véleményem mindig vállaltam), ellenben a csapatának összerakása -vagy pórázon tartása- szemmel láthatóan nem erőssége. Ezen sem kell vitatkozzunk, lásd a fórumbéli ámokfutásokat. Kissé ironikusan (de talán nem alaptalanul) gondolom, hogyha már meghallgatás, peres eljárás, bíróság.. én némelyik "segítő" státusszal felruházott kezet tenném ezek célpontjává: minden interneten történik manapság, ebből adódóan itt főleg nem szerencsés állat módjára ártani egy terméknek házon belülről. Amit itt egyesek leműveltek az kb. olyan volt, mintha a Plázában beállítanád egy standra a termékedet promotálni by alkalmazottad, akitől ha nem olyat kérdez a publikum amit szeretne, azt elküldené a kurva anyjába mások füle hallatára. Csak itt jóval több fül hallatára. Nekem ez itt érthetetlen is amúgy.

Én a törölt linken lévő sztoriban látok olyan gusztustalan szálat, amelyet mások lenézve röhögnek és konteóagymenést látnak benne. Szóval az ott leírtak nem mindegyike agymenés. A személyeskedő része nem érdekel, a "mi volt előbb, tyúk vagy tojás" szintén nem érdekel - de az államilag támogatott/futtatott program zavaros jellege szépen kidomborodik belőle: ez kétségtelenül érintheti szarul a Vectort.

Ennyit akartam mondani, nem tudtam röviden, megint szófosásom van. Ha valamit nem jól látok, ki lehet javítani bátran  - de nem jó hasonlat az UHU. Más szülőszoba, más út, más célok. Utólag van ami jobb, van ami nem. Van ami gyors eredménnyel kecsegtet, van ami nem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem. Épp ez lesz a mutatója annak, hogy építő jellegű kritikával nincs baj, eszmét pedig lehet cserélni bármikor. Viszont az oda-vissza anyázástól már felfordult a gyomrom - szóval nem bánom, hogy távol van a téma vadorzó stílustól.

Konklúzió: a "segítő" kezek és szájak szerintem borzasztóan sokat ártottak ennek a hazai projektnek. Ők voltak az olaj a tűzre, és ismét csak azt tudom mondani: Karesz ennél többet érdemelt volna. Jó lenne, ha a műszaki értelemben vett igyekezetének a felével átlagosan rendelkezne kb. 8 millió hazánkfia. De ez utóbbi már erősen szubjektív gondolatom és nem tartozik ide, csupán felböffent.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egy normalis PR-os kellene nekik. Ha a facebook oldalukat nezed es olvasod a rendszerrel kapcsolatos posztokat azok kb iskolas gyerek szintuek(itt a megfogalmazasra gondolok) Es ez nem bantas ez teny. Nagyon sokat lehetne ebbol kihozni normalis hozzaallassal. Plusz fel kellene hagyni a kompetitorok ekezesevel is. Az a ceg amelyik ezt csinalja azt soha nem fogjak komolyan venni meg akkor sem ha ovek a legjobb linux disztro az egesz vilagon.

Ha jól emlékszem, kulturáltan – is* – el lett nekik mondva, hogy a kommunikációhoz való hozzáállásuk úgymond nem a jól bevált módszereken alapul. A válasz mindig kb. az volt: kívülálló ne pofázzon bele.

* Azt hiszem, NagyZ, sj és a többiek nem fogták vissza magukat. :)

:)

Köszi a részletes választ, de ezzel igazából megerősítetted amit gondoltam: főleg egy kereskedelmi terméknél nagyon erősen rá kell feküdni a barátságos és profi kommunikációra, ami nem elriasztja, hanem becsalogatja a vevőket (ld. "pórázon tartós" részt). És ez összefügghet a lobbizási képességgel is, hogy ki kinek a barátja, rokona, stb., hogy kinek jusson állami pénz, de ebbe a témába egyáltalán nem szeretnék ennél jobban belefolyni.

a “kinek ki a kapcsolati tőkéje” című játék hazánkban kb. 70 éves hagyomány

70? Mióta világ a világ, ez így van, és nem csak nálunk, mindenhol, legfeljebb nálunk kevésbé adnak arra, hogy ne legyen feltűnő. Itt már nem szemérmes senki, egyszerűen a szemedbe "mosolyognak", oszt jó napot.

Valakinek nincs meg normális felbontásban az érdekkörös ábra? Hát kifolyik a szemem...

-pilisig-

Ha már ennyire nagy az útálat a Canonical és Ubuntu irányában, meg a Debian csomagkezelést is sérülékenynek tartják. Akkor nem értem, hogy:

1; A Discover (Szoftvertelepítő) miért snap alapon fut? Mert hogy van egy szép snapd futó folyamat a rendszerben. Továbbá 17 db snap-es rendszerre jellemző loop-device meghajtó 30MB-nyi foglalással.
2; Debian csomag konvertálásra kínált eszköz, rpm csomag készítésre.

Az is olyan érdekes, hogy egy kimondottan Debian alapú rendszerekre fejlesztett rendszer mentő alkamazást is átemeltek. Nem a Timeshift-ről van szó.
Szóval érthető lenne az útálat, mert csak. De azért ennyire nem kéne hülyére venni mindenkit. Nyílvánvaló tény, hogy a snap a Canonical terméke. Akkor miért is alkalmazzák a rendszerükben?
Meg ha ennyire nagy az útálat az MS termékeivel szemben, a grubjuk mégis felveszi a Win10-et, ha mellé telepíti az ember.

Az meg külön meg mosolyogtató ha sudo-t nyomunk terminálban, hogy arra milyen CLI pornó fut le. Csak azért, hogy lehülyézze a usert. Hogy mit gondol Ő, hogy a rendszerükön sudo-t futtat. Hiszen fel lett szabadítva és nyomjon egy rootmode parancsot ami egyenlő a su-val. Csak su-ra rendesen root promptot kap az ember.

Erdekes, hogy miutan megjelent nyilvanosan a Digitalis Jolet Program, azota forrong a Linux-os kozosseg. Megnott a feljelentesek szama. Ha valaki ir a temarol valamit, amit valakik nem neznek jo szemmel, akkor rogton megy a feljelentes. Azt meg ne mondja nekem senki, hogy az az abra bizonyos reszei nem valosak. Ezek utan tenyleg kivancsi lennek, hogy kiknek kerult a 2milliardbol. Nem lennek meglepve mar semmin, ismerve a magyar viszonyokat...

 

 

Az a kettő milliárd nem csak ez a nyamvadt ISO!!! Más programok is voltak ebbe beleintegrálva.
Ami engem dühít, az az hogy a magyar linuxos közösség nem lett megkérdezve arról, hogy milyen faszom iso-t toljunk ki az embereknek.
Pl.: mi a repedt faszért nem lehetett volna szétkürtölni egy olyan felhívást, hogy akarunk egy "ilyet". Hogyan lenne jó? Mik a tapasztalatok?
A telepítőnek a kinézete? A választaható opciók? Mire figyeljünk, ha Átlag Mari néni akarja ezta szart telepíteni?
Évek óta foglakozom linuxokkal, tudom mit miért kérdeznék egy ilyen horderejű projkten.

akár valódiak is lehetnek bizonyos részei az ábrának, de

1. ha kiraksz egy ilyet a széles nyilvánosság elé, akkor óriási akna, ha bizonyos részei csupán a beteg elméd szüleményei

2. egy akár valós kapcsolati háló ebben a kontextusban, korrupcióval felemlegetve egy bűnszervezet vizionál, miközben logikus, hogy ezek az emberek ismerik egymást

nettó rágalmazás az egész, egy rakat ember, cég, szervezet sárba rántása, és ez téveszmés emberünk vonatkozásában az eddigi legnagyobb, immár végzetes baki, amit csak elkövetett. ez már nem az a pálya, mikor magad jogásznak képzelve, netes trolloknak tockost osztogatsz.

Nem olvastam. MANYUP volt benne?

trey @ gépház

Mert gonosz!!!4444!!!! Az ellenséget támogatja!!!! Hát, nem érted! Linuxos oldal, nem foglalkozhat for-profit dolgokkal, nem említhet más disztribúciókat a magyar disztribúció(c)(tm) említése nélkül!!!!Kifogyottafelkiáltójelabillentyűzetemből!!!!

Őszintén, az ilyen, apró tévedések miatt szoktak személyiségi pereket bukni. Mert a bíróságot érdekelheti, hogy egy ábrára miért írogatnak és milyen alapon írogatnak neveket. Ilyenkor bizonyítékot kell felmutatni. És ilyenkor az sem segít, hogy kisfelbontásban, rosszul olvasható nevekkel, tesszük fel az anyázó képet. Ilyenkor a bíró megkérdezheti, hogy mire gondolt a szerző?
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Értem. Pedig, ha jól emlékszem, saját kategóriát is kaptak (kérésükre, ha memóriám nem csal) ők is annak idején a HUP-on ...

https://hup.hu/blackpantheros

Ezzel mi van? Idézet az egyik bejelentésükből (kiemelés tőlem):

Bár volt némi fennakadás de a "szerelemnek" és némi támogatásnak köszönhetően -pl. a HUP ingyen reklámjának is, köszönjük- ma megjelent a Darkness kódnévre hallgató, blackPanther OS v11.1.

:O

(PS1: hogy félreértés ne legyen, a fenti bejelentést a projekt embere küldte be anno)

(PS2: az internet nem felejt)

trey @ gépház

Az is vicces lesz, ha adott esetben elő kell vennem a levelezésemből azokat a leveleket pl. 2011-ból, ahol a projekt első embere grátisz, kiemelt megjelentést kért és részemről engedélyt kapott a HUP főoldalán (egyébként fizetős helyen) a legújabb terjesztése promózására.

NEM TÁMOGATTA A GONOSZ HUP GONOSZ HÁTTÉRHATALMA!!!!!!!!!!444!!

Visszaolvasva ezeket a leveleket, amelyek egészen 2006-ig datálódnak, mosolyt csalnak az arcomra. Pl. az FSF.hu rendszeres keverése a FSN-nel stb. :D

trey @ gépház

Ne keress logikát egy mindenhol ellenséget látó elme ragyogásában. Van az a pont, ahol mindenki ellenség lesz, ilyenkor a nem barnanyelvű hívek kivételével, bárki ellenséggé válhat, még ha segítették is az illetőt a múltban. Az ilyen emberek jutnak előbb-utóbb arra a pontra, hogy mindenki ellenség, és az alapvető kommunikáció a korábbi támogatókkal és partnerekkel szemben is a fenyegetőzés.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Vajon miért nem őket kérték fel, hiszen annyira magyar... Lássuk:

  • Windows-ról kb nem látogatható az oldaluk.
  • Nincs semmilyen nyíltan elérhető dokumentáció
  • Nincs mögötte közösség
  • A nagy magyar rendszer angliában fejlesztik
  • Nincs mögötte semmilyen szervezet vagy cég, ahogy a magyar oldal legalján direkt ki is emelik (bár anno nagyon ki volt emelve egy blackPanther Europe Ltd. és egy IT & Telecommunication Co.)
  • Ugyanott lenn olvasható, hogy az OS magántulajdon és minden jog saját

Tehát elvárja/elvárnák, hogy egy állami beruházásban cég/szervezet nélkül velük szerződjenek, ami teljesen kizárt, mert kell egy cég akivel szerződnek ilyen beruházásoknál.

Sok átlag magyartól elvárnák, hogy ha bármi problémába ütköznek a rendszer használata során azt oldják meg maguk, vagy megkockáztassák, hogy nyíltan meghurcolják a saját kis csoportjukban, mert kérdést mert feltenni. A Mint/Ubuntu/Debian mögött legalább van rendes dokumentáció és közösség ahol lehet segítséget kérni/találni.

Ők nyíltan szidhatnak minden másik rendszert, néha alaptalanul, de ha valaki ellenük fogalmaz meg kritikát, akkor megy a sértődés és feljelentés.

 

Kész vicc az egész.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

> megkockáztassák, hogy nyíltan meghurcolják a saját kis csoportjukban, mert kérdést mert feltenni.
Vagy kritikát mert megfogalmazni! Pont ez jutott az eszembe, amikor felmentem az FB oldalukra tegnap.

Pont teszek rá magasról, hogy ki kinek szólt be elsőnek, vagy támadta. Ezt kurvára nem így kellene elintézni, pláne nem ezekkel a nyilvános bocsánatkérésekkel, mintha ők valakik lennének, hát az én szemembe eddig sem léteztek és ezután meg pláne nem fognak!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Régen mintha VM-ellenesek lettek volna, azaz ha valaki ki akarta volna próbálni, az IJ.

Ha egy bizonyos oldalukra téved az ember, BP-től eltérő OS-en, akkor meg odaírják, hogy ne ingereljenek engem. Mármint "Ne ingereld a párducot". - Szórakoztató.

Régen mintha VM-ellenesek lettek volna, azaz ha valaki ki akarta volna próbálni, az IJ.

Volt ilyen, de most éppen megy VM-ben. Kell neki adni erőforrást rendesen, mert igényli. Sok érdekesség van benne, de sok furcsaság is. Látszik, hogy fektettek bele munkát rendesen, viszont lenne még pár terület, ahol elkelne egy-két segítő kéz és fej. Időnként az az érzése az embernek, hogy a kevesebb több lenne. Számomra túl sok a csicsa, úgy érzem, feleslegesen sok energia ment el a kinézetre, ugyanakkor nem elég következetesek az elnevezések, pl. egyszer 'Alkalmazás-Segítő", máskor "Alkalmazás Segítő", az indítja a "Csomagtelepítőt", aminek a neve "Varázsló Asztal" vagy "fusionLogic Wizard", ami olyan "állam az államban" dolognak tűnik, érzésre ebben is sok a felesleges csicsa, tolakodó a kinézete, pedig ennek "csak" az lenne a dolga, hogy feltegyen egy alkalmazást (olyan, mint amikor a bíró többet szerepel egy focimeccsen a játékosoknál). Amikor az alkalmazás települt, még jön egy csavar: nem egy "Befejezés" vagy hasonló feliratú gombra kell kattintani, hanem a "Következő"-re, ami után jön a névjegy (nem, nem a telepített alkalmazásé, hanem a telepítőnek, a "Varázsló Asztal"-nak a névjegye a szerzőkkel és egyebekkel), és csak ezen a lapon lehet "Befejezés"-t választani. Ez teljesen felesleges és zavaró, ráadásul a felhasználót az ilyen egyáltalán nem érdekli, ennek nem itt van a helye. Van ebben a rendszerben annyi munka, értek el már vele annyi eredményt, hogy lenne már mire szerénynek lenniük, de ezt még tanulniuk kellene, amihez szükséges lenne az ilyen és ehhez hasonló "bakik" felismerése, meg kellene hallani a kritikus hangokat, és nem támadásként kellene ezeket kezelnie a fejlesztőknek. Sok baj van a szövegezés stílusával, a nyelvhelyességgel, ezekre fontos lenne még sok-sok munkaórát rászánni, meg persze kellene legalább egy ehhez értő személyt is alkalmazni, ahogy a marketing és a design területén is.

Érdekes filozófia az, hogy nem kell parancssort használnia a felhasználónak, és még akár jó is lehet, mert a felhasználók döntő többségét okkal és joggal nem érdekli a parancssor, viszont nekem mégis szükségem volt rá, mert pl. az ABEV másképp nem indult el telepítés után, a menüből történő indítás nem hozott eredményt. Érdekes módon ez megjavult, ahogy újraindítottam a rendszert.

Abszolút az az érzésem, hogy ezzel a rendszerrel lehetne itthon is, de akár külföldön is elérni ezt-azt, csak másképpen kellene csinálni, egy ember nem érthet mindenhez, kellenének másféle mentalitású és habitusú emberek is ehhez a projekthez, akik kifelé tudnák eredményesen képviselni ezt az egészet. Van benne fantázia, csak valahogy kéne egyet lökni rajta, máshogy, mint ahogy eddig próbálták.

A cikk azt az érzést kelti, hogy az FSF.hu Alapítványt a kormány vagy valaki más pénzeli azért, hogy titokban támogassa a Microsoft és a deb alapú rendszerek hazai elterjedtségének fenntartását. Ezzel szemben az igazság az, hogy az alapítvány az adózók 1%-os támogatásaiból és minimális céges vagy magánadományból gazdálkodik. Ez a minimális adomány is leginkább a konferenciákon való részvételért érkezett, melyek minden alkalommal veszteségesek voltak. Ezért nem reális az az elképzelés, hovatovább elvárás, hogy majd az FSF.hu Alapítvány megakadályozza a hazai informatika valamilyen, vélt vagy valós rossz irányba haladását. Az alapítvány egyetlen jogászt se tudna pár hónapnál tovább megfizetni, ez az elképzelés nem realista.

A nemrégiben nyilvánossá vált linux alapú szoftvercsomagról soha nem kérdeztek meg minket. Arról akkor hallottunk először, amikor a sajtó írt a létezéséről.

Ezek voltak a tények.

A cikket többen is szomorúan olvastuk, kicsit beszélgettünk róla, és megállapítottuk, hogy sajnálatos dolog. Ennyiben maradtunk. Tudniillik nincsen jogászunk. Meg időnk se ilyesmire. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a szerző(k) hosszú munkája nem hozta be a hozzá fűzött reményeket. Értem, hogy ez nagyon zavarja őt/őket. De azért nem kellene mindenféle összeesküvést kitalálni.

"a III. rész megjelenése után pár órával a 'HUP levelezéséből' kiszivárogtatott belső beszélgetéseket tartalmazó leveleket továbbítottak nekünk"

Ezen megakadt a szemem. Mi az a HUP levelezése? Trey-ék belső levelezése? Esetleg Privátban küldött üzenetek? Hogy is van ez?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Igen, és az első IP beérkezésekor indította a ballisztikus ügyvédet a polgári peres idézéssel, akit többszörös IPvel megzavartak, és az előállt  utazó ügynök probléma miatt, most most fenn kering a sztratoszféra felett. Még pár nap és Viktor bejelenti a harmadik magyar űrhajóst. Ez is a feketepárduc OS érdeme....

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "