"elkészült a baloldali Soros-kolbász"

Fórumok

vasárnap este a baloldali pártok bejelentették, hogy – a várakozásoknak megfelelően – a Jobbik is felsunnyogott Gyurcsány Ferenc listájára, így a bukott miniszterelnök pártja, a DK a többiekkel együtt – LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd – közös listán fog szerepelni a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választáson. Mondhatni, hogy a végére Gyurcsánynak mindenkit sikerült bedarálnia a Soros-kolbászba. Az Origo összefoglalójából kiderül, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik korábban – a szavak szintjén – még annak a gondolatától is viszolyogtak, hogy bármi közük legyen a bukott miniszterelnökhöz, most pedig eljutottak odáig, hogy az általa irányított és összeállított listáján fognak szerepelni.

Link:  Mindenkit bedarált Gyurcsány Ferenc, elkészült a baloldali Soros-kolbász

Hozzászólások

Remélem Soros lesz a lista első helyén. XD

Amúgy nem mindenkit én az MKKP-t nem látom a listádon. 

A Nemzeti Együttműködés Programjának 2.1-es Elszámoltatás című fejezet minden hívőnek ajánlott. :P (Hint: Erre a komcsi bírák kártyát kell előhúzni ;))

Kik? Már megint valakikhez szeretnél sorolni, csak még nem jöttem rá, mert kifejtettem már emlékeim szerint a HUP-on is, hogy nem voltam, vagyok vagy leszek hajlandó az MSZP-re, a DK-ra, illetve GYF bármilyen formációjára szavazni.

(De legalább a „Szégyen Ferenc” önálló ötletnek tűnik. Ez is valami. :)

"Hogy fogtok tudni majd erre a moslékra szavazni?"  tudod a cel szentesiti az eszkozt, ha soroskolbasz kell ahoz hogy a ciganyt levaltsak, meg az oromat sem fogom be, egyebirant van am mas lehetoseg a kolbaszon kivul. Ne aggodj es elvezd minden percet amig a dagadt van a porondon, mert utanna nem sok jot josolok.

Tudod inkabb a masik szart mint a jelenleg regnalo buzi cigany bandat! a lakhelyem es a kornyezo varosok falvak nem fejlodtek szinte semmit. A tetves  korrupt gerinctelen hazug poltikai elit mindent ellopott amit lehet. Most a varosban van egy balos polgarmester, jelenleg teszi a dolgat, parkolok letesultek, elkezdtek rendbetenni a varost amit szetbaszott ellopott a buzi fidesz vezetes. Bar ujsepru jol seper, de valoban a varosert es a lakokert dolgozik es nem az a kibaszott EU-s penzek ellopasan. De mint latom a dagadt cigany azon dolgozik hogy tegye tonkre az onkormanyzatokat, szoval, miharabb el kell tavolitani a buzi fidesz csurhet!  Viszont a csicska buzi fideszesek-nek lesz igazan szar. es erre gondoltam amire Te valaszoltal. Es igen azt akarom hogy az osszes szemetlada buzi fidesz es a hozzajuk kotheto csatlos csicskak a bortonbe baszodjon meg es ott lehet majd orgiazni kedvukre, a krumplival megvasarolt ostoba ciganyokkal. Remelhetoleg fellelgezhet magyarorszag hogy megszabadult egy autokrata buzi pszicho beteg rendszertol.

"Most a varosban van egy balos polgarmester, jelenleg teszi a dolgat, parkolok letesultek, elkezdtek rendbetenni a varost amit szetbaszott ellopott a buzi fidesz vezetes." vs. "Úgy érted, hogy a napokban ballib érték lett a buzizás és cigányozás?"

Zavar, hogy "épül, szépül" kishazánk? ;-) Avagy frusztrál, hogy az általad lesajnált "balos" polgármester nem lopta meg szűkebb pátriárkáját, ezáltal a hazáját?

Csak a ballib értékre reagáltam troll stílusban.

 

sok a buzizas? szajer joska miatt mar tenyleg buzi a fidesz igy jogosan lehet igy hivni oket :D amugy nem vagyok se balos se jobbos se semilyen, senkinek nem vagyok a csatlosa mint ahogy te a csicska fidesznek szoval ezt beszoptad,  de nagyon te ostoba szarjanko. en csak megemlitettem a balos polgalmestert aki a varosunkban tevekenykedik ennyi, a balos liberanyak polgi aki dolgozik, igazabol trey te tenyleg egy beteg pszichopata ember vagy a varosod nagytobbsegevel egyetemeben, megmondom miert, ti kepesek voltatok megvalasztani egy drogos hazug tetves politikust a varosotoknak. ez szerinted normalis? neharagudj mar, egy kicsit nezz elorebb az orodnal, van egy bunteto torvenykonyv a szar hazug drogos borkai baratod buncselekmenyt kovetett el. erre van BTK haver! mi tortent SEMMI bazd+, a sitten kellene mar regen orgiazni a kocsognek es ez az egesz mit sem zavarja a putri varosotokat es teged mivel ujra megvalaszottatok igazi kepmutato szar alak vagy. innetol mar nem sok kell ahoz hogy ilyen csicska berki feleket is megvalasszanak mert ti ostoba prolik legyintetek csak egyet mit szamit felszivtak par csikot, lopjak a lovet persze nem szamit ez igy van rendjen, igaz trey? a politikusok azok drogozznak csak, lopjanak hazudozzanak, neha ossztanak krumplit addig is a poor nep nem ugat. Itt a szajer jozska az apa az ferfi az anya az no, igaz trey? erre szajer jozska buzi orgian vesz reszt, holott ok hozzak a torvenyeket, ok a kereszreny ertekrend? Jahhh nem beszelve az ekirol a hatizsakban, igaz trey? remelem a belgak odabasznak a kis geci szajrnek es nem lesz ott apu hogy kimossa a szarbol a nagy kereszteny gyokeret, ne erts felre semmi bajom a "masokkal" vannak nagyon jo barataim mind no es ferfi, viszont amit neked a CAP on okatatnak es veghezviszel a szarkupacodon a belem fordul ki. ez a kereszteny fidesz amit szajkoztok. beteg fasz vagy te is koma! 

Érdekes, hogy néha a buzik jobboldali emberektől több megértést kapnak, mint baloldalon.

 

A délamerikaiak rabszolgának használták a négereket, de együtt éltek velük. A jenkik kivívták a néger függetlenséget, de messze elkerülték őket. A felszabadítás olyan jól sikerült, hogy még ma is a BLM-en rágódnak.

 

Erről szól a történet.

Láttál már rabszolga tartó társadalmat?

 

Aunt Jemima, tipikus néger rabszolganő, semmi mást nem csinált, csak felügyelte a fehérek gyermekét, takarított, vezette a háztartást. A reklám a nagynéniről szólt, aki főzni tud.

Az aunt kifejezés rokonra utal az angol nyelvben. Ez is Amerika, a gonosz rabszolgatartó dél a feketéket rokonként kezelte. Szemben az északiakkal, akik messze elkerülték a fajtájukat is.

Szerintem miattad kellett beírni a "nagykönyvbe", hogy az apa férfi, az anya nő.

Ezek még elférnének ott:

 - A jég hideg, a vasaló (és Sz. József) meleg.

 - A feszültség alatt álló fázisvezeték ugyanúgy néz ki, mint a feszültségmentes, csak más a fogása.

 - Az ég kék, a fű zöld.

 - A magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra (K. Lajos, alias Mr. 20%)

 - A tévé digitális, a rádió analóg (már ahol...)

Ez erős csúsztatás, mert aki ilyet törvénybe akar iktatni, az homofób (khm... látszatát akarja kelteni) aztán még ő pörgeti a pélót jó eresztényi szokás szerint rosszul stylistolt tépakónént.

Ki kipog, mi kopok, talán a Télapó?
Nem, a meztelen Szájerapó.
Mit hoztál, Jézuskát?
Nem, csak kokókát.
Mivel jöttél, szánkóval?
Nem, URH-s autóval.
 

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

nincs semmi fenygetes, elbukjatok, es mar kapalozdtok nem tudjatok mit csinaltok, beparaztatok nem velteln hoztak a valasztasi torveny modositasat, csodalom hogy neked meg nem vilagos, bar egy elvakult fidesz szavazotol nem varhato el hogy a fidesz buborekon kivul is lasson. A cegednel is megvolt a krumpliosztas trey?

:DDD

Az a baj a hozzád hasonlóval, hogy neked tök mindegy, jobb, bal, Orbán, vagy Gyurcsány. Pont ott fogsz tartani, ahol most.

Annyira becsokiztam, hogy ott ütöm ezt a moslékos bohóckompániát, ahol tudom. Gondolom, ez a becsokizás jele. Nem, nem csokiztam be, csak nem szeretem ha fenyegetnek. Ha pedig fenyegetsz, akkor tedd rendesen. Legyél férfi. Aztán vállald a következményeit.

trey @ gépház

o dehogynem csokiztal be..azert utod, mert szarsz, hogy elvesznek a (be)kinyalt statuszaid, a sok ingyen penz es esetleg a nagyobb szulksegben levok is kapnak valamit amivel neked kevesebb jut.

errol szol az egesz hup-os politikai orjongesed az elmult honapokban, beszoptad a fideszes ujkomcsi agit-prop osztaly hujesegeit es azert valtoztattad at a hupot partpolitikai szarfolyamma..

o dehogynem csokiztal be..azert utod,

Ajaj, lelepleződtem. Nem azért, mert ismét egy értelmi fogyatékost akarok visszahozni :D

mert szarsz, hogy elvesznek a (be)kinyalt statuszaid, a sok ingyen penz

:D Azt javaslom, ne igyál többet gyógyszerre! Kitől jönne az a sok ingyen pénz és milyen státuszaim? 

esetleg a nagyobb szulksegben levok

Ez lennél te? Segélyre vársz?

es kapnak valamit amivel neked kevesebb jut.

Van egy rossz hírem számodra: én a balos bohócok alatt is meg fogok élni, mert szeretek és tudok is dolgozni. Az a gyanúm, hogy neked már tök mindegy, hogy kik jönnek, nem fog rajtad segíteni. :(

errol szol az egesz hup-os politikai orjongesed az elmult honapokban, beszoptad a fideszes ujkomcsi agit-prop osztaly hujesegeit es azert valtoztattad at a hupot partpolitikai szarfolyamma..

Pedig azt hittem, hogy ti sírtátok ki, akik már évekkel előtte sírtátok itt a napi fájdalmaitokat :D Jaaa, hogy azt hitted, hogy majd az lesz itt a politika, hogy a sok segélyhuszár majd itt írogatja a O1G-t, aztán nem lesz rá válasz? Azt hiszem itt a melléfogás esete forog fenn most keményen :D

trey @ gépház

azt mar tobben megallapitottak, hogy te egy ket labon jaro szociopatika(sic) vagy ezert nem latom ertelmet veled a Mo-i szocialis helyzetet megvitatni..onhibadon kivul alkalmatlan vagy ra.

 

azon viszont csodalkozok, hogy nem tudsz kulonbseget tenni a politika(kozugyek) es a partpolitika kozott.

ennel intelligensebbnek gondoltalak.

Ne próbálj engem te felértékelni. Nem vagyok rád szorulva. Azzal foglalkozz, hogy a vádjaid alátámaszd valamivel. Olyanokat állítasz, aminek semmi alapja. Arra intenélek, hogy óvatosan feszegesd a határokat! És itt most nem lesz smiley. Egy ideig tűröm a savazást, de van egy határ!

trey @ gépház

Ha nem gondolám komolyan a szólásszabadságot, akkor te már a taknyodon csúszva lennél az oldalon kívül rég. Az, hogy 17 éve itt rontod a levegőt és leírhatsz szinte bármit, az engem igazol, nem téged.

A hozzád hasonlók előszeretettel értelmezik félre a szólásszabadságot. Az, hogy te azt hiszed, hogy bármilyen légből kapott hazugságokat leírhatsz, az egy óriási tévedés.

De, próbálkozz csak. Én figyelmeztettelek.

trey @ gépház

Milyen szép is a szakmai élet. :-) Amilyen az egyik szélsőség, olyan a másik. Képzelem, milyen lógó arcod lehetett, mikor a mittudoménmelyik Orbán-kritikus műhisztimre leszóltak, hogy vagy eltünteted, vagy bezúzzák az oldaladat. Megoldottad: kívülről nem látszanak a barátaidat érő kritikák (sem).

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

ROTFL

De olcsó vagy! Bár, mindig is az voltál. Látszanak a kritikák kívülről, még a Google is indexeli őket. Mindössze annyi történt, hogy olvasói kérésre a flame (meg még néhány topik) szűrve van a főoldalról, hosszú évek óta.

https://hup.hu/activity

https://hup.hu/150

Pontosan tudod ezt te is. Értem, hogy kellemetlen ahhoz az oldalhoz tartozni nyíltan, de ennyire ne menj le kutyába.

trey @ gépház

Nem egészen így tapasztaltam. Nekem akkor tűnt fel, és olvastam is nevergone hup-javításai közt, hogy a nem szakmai topikok csak reggelt felhasználók számára láthatók. Természetesen másképp fogalmazott, én pedig azt akkor úgy értelmeztem, és vettem a jogot hozzá, hogy ne járjak utána. Egybe esett a koronavírus-kezdeti mindenki szar, csak a kormányunk egyébként eszméletlen döfi felhangokkal.
Annyit nem ér hogy linkeket tegyek ki. Vagy elfogadod, hogy így érzékeltem, vagy nem.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

FYI: Az MKKP elnökének már korábban nekiszegzték, hogy miért nem vett részt a visszalépések egyeztetésén?

(Jönnek a pontatlan idézetek!)

1. válasz (tréfás): Sajnos 130%-on álltunk és amíg ezt nem dolgoztk le, nem tudtunk részt venni.

2. válasz (ez komoly): Azt hittük, a választás arról szól, hogy vannak a jelöltek, aztán az emberek elmennek szavazni.

Az MKKP tagság alapvető eleme, hogy korábban nem lehettél más politikai párt tagja. Ennek alapján kivel fog összeállni? :-D

Van olyan definicio, ami szerint a KDNP is az, meg van olyan, ami szerint az MKKP sem (leginkabb mindketto viccpart, csak az elobbi kormanyon van). A legtobben azt szoktak kamupartnak hivni, amit direkt a valasztasi tamogatas felvetelere hoznak letre, hogy utana lelepjenek a penzzel (kis trukkel). A masik feladatuk, hogy megteveszto nevvalasztassal szavazatokat vegyen el valamelyik ellenzeki parttol (ez arrol ismerheto fel, hogy a nem kamupart Fidesz alairaslistajaval szokott lenni hasonlosag, onnan masoljak).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Úgy értem, fogalmam sincs, hogy mi a kamupárt hivatalos definíciója, és az internetes keresőm erre semmit sem adott. Olyanokat találtam például, hogy "jogilag és politikailag nehezen megfogható [a meghatározásuk]".

Ezért voltam kíváncsi arra, hogy szerinted mi. Ilyet is tud az internetes keresőd? :D

Kicsit más a megítélése és a reakciója annak, ha arról jönnek a hírek, hogy egy párt rajzolt a falra (leszarás kategória), meg más, ha arról, hogy összeáll a Gyurcsány-galerivel. Utóbbi esetben pont úgy kinyílhat egyesek zsebében a bicska, mint a Jobbik szavazók gyomorral rendelkező halmaza körében.

trey @ gépház

Valójában, akkora NPC, hogy én a ballib ócsárlásokból tudtam meg, hogy egyáltalán létezik. Az, hogy ti kit demonizáltok és a saját köreitekben mekkora jelentőséget tulajdonítotok egyes személyeknek, az a ti dolgotok. Annyit tudok róla, hogy valami vadász.

trey @ gépház

O volt a 2015-os vasarnapi boltzar kitalaloja, es o nyomta keresztul, errol szol a "Baszodjal meg KDNP" cimu szam.

Ezen kivul valami kornyezetvedo lehet, legalabbis sokat tett a ritka allatfajokert (leginkabb azert, hogy ritkak maradjanak).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A kereskedelemben dolgozó rokonom szerint is az volt.

Más kereskedelemben dolgozó rokon szerint meg elég jól jött a vasárnapi szorzó a hó végén.

A vasárnap kölkeivel unalmában plázázó prolicsalád szerint persze nem. Amelyiknek kb. ez az egy öröme van az életében.

Igen. De mivel belőlük van több, így nyitva maradtak a boltok.

nem ördögtől való ötlet volt.

Valóban nem. Szökőévente egyszer járok vasárnap boltban, ha meg mégis, akkor tízből kilencszer elintézhető egy benzinkúti shopban, mert mondjuk kell tej meg zsemle hétfő reggelre.

Ettől még copypaste-tel átvenni egy másik országból valamit, ahol teljesen más a társadalom napi ritmusa, az nem valami értelmes gondolat. Ausztriában pl. rengeteg iparági Kollektivvertrag 38 óra/hét körüli munkaidőt ír elő - több időd van hétköznap elintézni a vásárlást. 

Ősi osztrák szokás a segged! Aki már élt a '80-as években, az tudja, hogy cukrászda, újságos és kocsma kivételével szombaton 2-kor szinte minden bezárt hétfő reggelig. Történelmet ne hamisítsunk már! :D

Részletekről érdeklőd a szüleidnél.

trey @ gépház

"Mennyi éves támogatásból bohóckodnak egyébként?"

Ha az állami kampány-támogatásra gondolsz, azt szétosztották fasza dolgokra, összeg és lista itt:

https://blog.atlatszo.hu/2018/05/kozzetette-a-ketfarku-kutyapart-hogy-m…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az MKKP a választás eredménye nyomán jelöltenként 1-1 millió (összesen 39 millió) állami támogatást kapott, ennek az elszámolását az ÁSZ végül rendben találta.

Az országos lista miatt még 150 milliót kapott az MKKP, ezt az összeget költi el a párt a híres Rózsa Sándor I. Népi Közpénztékozló Alap keretein belül.

Link:  https://merce.hu/2019/01/26/most-a-ketfarkuak-kampanypenz-elszamolasava…

Rózsa Sándor I. Népi Közpénztékozló AlapError 502 Ray ID: 6052cb8a8eceedd3 • 2020-12-21 15:56:47 UTC Bad gateway

trey @ gépház

Most ezzel mit próbálsz cáfolni abból amit irtam?

Mert ebből két dolog derül ki:
- késtek pár napot az adatok beszolgáltatásával
- az ÁSZ nem kommunikál normálisan ha arról van szó, hogy az ellenzéki pártokat szivassák ezzel.

Én meg egyiknek sem állitottam az ellenkezőjét.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Kerestem, hogy mire megy el az negyed milliárd körüli összeg. De sajnos, nem találtam a megadott helyen.

Elnézést.

Ennyiért én is elvicceskednék még néha komolykodnék is. Nem rossz pénz a komolytalankodásért. Még akkor se, ha néhol zsírkrétáznak a betonra, lécekből összetákolnak egy buszmegállót, meg fölfestenek Neoluxszal két párhuzamos vonalat.

trey @ gépház

"Kerestem, hogy mire megy el az negyed milliárd körüli összeg. De sajnos, nem találtam a megadott helyen."

Akkor biztos a saját weboldalukra tették ki de hát kinek jutna eszébe ott keresni... de mivel engem úgy neveltek hogy mindig segitsek a gyengébbeknek, kibingeltem neked: https://webapps.mkkp.party/rosanekateka/

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Vicces, hogy az általad linkelt oldal közepén is ott virít a szar linkjük:

pályázók összesen nagyjából 979.122 millió forintot szeretnének (kerekítés után: 979.120 Ft), amely összegnek 1 százalékára lesz elég az idei párttámogatásunk, de már elkezdtük a tárgyalásokat az elefánttyúkokkal, hátha vállalják a maradék pénzt tartalmazó tojások kiköltését. És nyomtatunk is.

 Biztos azért mert ezek vicces fiúk. A sallangok mellett egy egyszerű Excel tábla nincs valahol?

trey @ gépház

Ennyiért én is elvicceskednék még néha komolykodnék is.

Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!

- Coelho

És miért nem teszed?

Ezt úgy várni lehetett, tekintve, hogy ez az egyetlen lehetőségük, ha közelíteni szeretnének a parlamenti képviselet arányait a választók eloszlásához.

De tuti ki fog még valamit találni a Fidesz a választási törvénnyel, ha rájönnek, hogy szarul állnak...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Igazabol ket kerdes van:

1 - hanyadik lesz Gyurcsany az orszagos listan?

2 - az uj osszeborulas szavazoi kozul hanyan akarjak, hogy egyaltalan az orszagos listan legyen?

Az mar egy jo irany, hogy egyeni korzetekben elovalasztas. De ott is meg vita megy, hogy "aki mar 18-ban is nyert annak ne kelljen elovalasztast nyernie". Nos, ha nincs elovalasztas az orszagos listarol, az ennel is kritikusabb.

Szerkesztve: 2020. 12. 21., h – 14:34

offtopik: beszarás, végre névvel vállalt cikkek vannak az origón

szerk: várjunk csak, most random 3 cikkbe belekattintva a főoldalon, mégsem általános jelenség ez

Szerintem ez a fajta ellenzék erősíteni fogja. Fideszt.

Na, mivel úgy látszik, hogy az itteni ballib-kommandó egy része elfutott, a másik meg tüntetőleg nem olvassa el a linkelt cikket, csak terel mindenfelé, játsszunk egy olyat, hogy én idézek "gerinces" emberektől politikusoktól, ti meg kitaláljátok, hogy melyik ellenzéki pártból, ki mondta. :D Az első idézet:

jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt, 

trey @ gépház

Évek óta hallgatom, hogy majd jól elviszi a Míszároslölinc a dolgokat, de hát, mikor lesz? Már csak 2 éve van rá, mert utána jön tőletek a NAGY ELSZÁMOLTATÁS! (ahogy szokott, o, wait ...)

Gondolom ezek mennek mind a börtönbe (biztosítva a megfelelő elhelyezést, nehogy a Helsinki morcos legyen), Oregon meg visszakap mindent! Nagy buli lesz!

trey @ gépház

Emiatt a szabadpiacon nem basznak nekünk oda, sőt segítenek. Hiszen többen fogják venni a termekkategóriát aminek a nyertesei leszünk. Állami tenderen 15 éve nem indulunk. Kereskedőink viszont igen. Szóval lesz meglepi pár mrd elköltése után. Btw mi a MOL-on is röhögünk. Elől árulja a sajátját, hátul meg használja a konkurens terméket. :)

Szerintem nagyon sokan vannak úgy (magamat is beleértve), hogy a végső cél nem az, hogy "minden, csak ne a fidesz", hanem hogy ne ennyire egyoldalú legyen a politikai színtér. Van a fidesznek sok pozitív intézkedése, meg sok negatív, ez minden párttal így lenne, kár felháborodni rajta. Viszont azt nem tartom egészségesnek, ha semmiféle visszacsatolás vagy érdemi egyeztetés nincs a törvényhozásban, mert #kétharmad, aztán közlöny printer go brr éjjel 23:55-kor.

Szakértők szakértenek és valaki(k) dönt.

Most szakértők szakértenek?

Ha még az egyéni érdekek is bekerülne, akkor az el lesz baszva.

Csak hát az van, hogy egy cégnél a tulajdonos (vagy annak megbízottjai) döntenek és ők adják a fizetést a droidoknak, az államnál meg a droidok adják a fizetést az általunk megválasztott politikusoknak.

Ezzel tisztában vagyok, azért is tartanak ott, ahol. De ha mondjuk a COVID-körüli dolgokat nézem, ezek a potens arcok inkább a PR-ban jeleskednek, mint a járványügyben. 

szerk: nem akartam demagóg lenni, a COVID helyett hozhattam volna rengeteg más példát is

Tehát te abban látod a sikert, hogy minél kevesebb aktív fertőzött legyen BÁRMI ÁRON?

Elmondom, hogy én miben látom a sikert:

1) Abban, hogy az ország működőképes marad, van munkám, van kinek dolgozni (mert működnek a cégek is), mindez viszonylag kevés megszorítás és kompromisszum mellett.

2) Ebbe nyilván beletartozik, hogy mindent meg kell tenni, hogy idősek otthonában ne alakuljanak ki gócpontok, lehetőség szerint csökkenteni a halottak számát, de semmi esetre sem az első pont rovására.

Én ebben mérem a sikert.

És semmiképpen sem szeretném, ha Kuruzs Lajos hírhamisító kezében lenne a döntés :D

trey @ gépház

Tehát te abban látod a sikert, hogy minél kevesebb aktív fertőzött legyen BÁRMI ÁRON?

Bármi áron semmiképpen sem. 

mindent meg kell tenni, hogy idősek otthonában ne alakuljanak ki gócpontok

És még hány helyen meg kéne ezt akadályozni, az iskoláktól az egészségügyi intézményekig, de ugye a demagógia-gép az idősek otthonát dobta éppen.

A demagógia-gép ezt akkor dobta, amikor fővárosi önkormányzati fenntartású intézményben ütötte fel a fejét. Azóta az ország összes idősek otthonának (és az összes hasonló bentlakásos intézményének) a jelentős részén átment, mégse üvöltötte a média naphosszat, hogy vityus alkalmatlan...

Trey meg azóta úgy látszik ellógta az ideológiai továbbképzést és már nem tudja, hogy ciki erre hivatkozni, és eleve a főni megmondta, hogy a halálozások számát kell figyelni (amiben szintén szarul állunk még hivatalosan is, a KSH adatokból látható többlethalálozással együtt pedig már egészen dobogóközeli a helyzetünk... és lassan már nem csak a második hullámban, összesítve is.)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

"A demagógia-gép ezt akkor dobta, amikor fővárosi önkormányzati fenntartású intézményben ütötte fel a fejét. Azóta az ország összes idősek otthonának (és az összes hasonló bentlakásos intézményének) a jelentős részén átment, mégse üvöltötte a média naphosszat, hogy vityus alkalmatlan..."

Ha csak ennyi lett volna, az nem igazán meglepő. A történet viszont egy fokkal bonyolultabb volt, jelentős szerepe van a teszt "fetisizálásnak":

Amikor első hírek nem is fertőzöttekről, hanem elhanyagolt betegekről szóltak (felfekvés, kiszáradás). Utána jött a hír az első fertőzöttekről.

Ekkor indult az adok-kapok: Karácsonyék szerint kórházból került a fertőzés az idősotthonba, mert nem teszteltek elbocsátás előtt. A kormány oldalról meg a főállású orvost hiányolták. Ekkor ment a szerződéses orvos telefonon rendelt-e illetve hány napot ki mikor milyen orvos foglalkozott az idősekkel.

Az okozott kavarodást, hogy tavasszal a 65 évesnél idősebb orvoskat "kivonták" a betegellátásból és ebbe a körbe tartozott a fővárosi idősotthon szerződéses háziorvosa is, mert adott létszám felett (úgy emlékszem 100 fő) kötelező "főállású" orvos (talán 5x6 órában).

Kicsit később került a főváros hivatalos oldalára (!!!) egy Sára Botond féle levél (kormányhivatal), amelyben arra utasítja a kórházakat, hogy kornavírus teszt nélkül is fel kell venni beteget (pl.: idősotthonból) vagy át kell venni másik kórházból. A betegfelvételt nem tagathatják meg, arra hivatkozva, hogy nincs negatív teszt. Ezzel a levéllel bizonyította Karácsony, hogy meg lett tiltva a kórházaknak elbocsájtáskori tesztelés.

Az már apróság, hogy a levélben nem a ki, hanem a bekerülő betegekről volt szó, de ez nem zavarta a főrvárost, hogy a kormányhivatalt tegye meg bűnbaknak.

Az eljárás rend szerint a kórházból visszakerülő időseket izolálni (karanténozni) kell. Ezt kiváltani teszteléssel nem lehet, mert egy fertőzött több napig még (ál)negatív tesztet ad, vagyis negatív teszttel rendelkező fertőzött karantén nélkül néhány napon belül végig fertőzheti az ilyen intézményeket.

A nyáron, Karácsony személyes sikerének tartotta, hogy most már a kórházból visszakerülő időseket kötelező tesztelni vagyis már nem ütheti fel fejét a koronavírus.

A fentiek fényében a tesztelés mégsem akadályozta meg, hogy az idősotthonokban ne jelenjen meg a COVID.

Egy zárójeles megjegyzés: szlovákiában a teljes lakosság tesztelése sem fojtotta el a járványt, csak néhány hétre vissza fogta, de azóta már újra hasonlóan magas esetszámaik vannak. A jelenlegi tesztek (PCR sem) nem elég megbízhatóak, hogy önmagában erre támaszkodva minden fertőzöttet kiszűrjenek. Csak szigorú izolálás és ablakperiódus utáni teszteléssel együtt megbízható.

Gondolom nem olvastad az ominozus levelet.

Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban.

Innen: https://koronavirus.budapest.hu/blog/2020/04/10/ontsunk-tiszta-vizet-a-…

"Az már apróság, hogy a levélben nem a ki, hanem a bekerülő betegekről volt szó, de ez nem zavarta a főrvárost, hogy a kormányhivatalt tegye meg bűnbaknak."
Nekem nagyon ugy tunik, hogy itt bizony a kikerulo emberekrol is szo esik, raadasul a levelben intezmenyekrol van szo, nem csak korhazakrol.

Nem keményfaszú, hanem keményfaszúbb! A puhapöcsöknél. Nagy különbség! Jó párszor említettem már, hogy nekem sokszor nem elég keményfaszú. De mit csináljunk, ha nincs kéznél egy rendes diktátor?

Kényszeroltatást szeretnél?

trey @ gépház

Na a sok habzás után valami érdekeset is sikerült kierőlködnöd. Be vagyok fosva? Mitől? Kitől? :D

Várjá' má', mi lesz, ha jönnek a moslékosok majd bezárják a HUP-ot a SAJTÓSZABADSÁG nevében? Engem meg börtönbe vetnek, mert más a véleményem :D :D :D

Na ne röhögtess :D

trey @ gépház

Tetszik ez a jatek, en a kovetkezot neveznem:

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.
Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Amíg a dobrevkoalíció nem tesz le valamilyen konkrét programot az sztalra, addig kénytelen vagyok saját korábbi, velük kapcsolatos tapasztalataimra hagyatkozni. Ha letesznek valamit, akkor is. Amúgy nem tudom hanyadik pont, a gyurcsánytotóban, de Alkotmányról nem népszavazgatunk. Úgyhogy reszelgesség még egy kicsit a 13 pontjukat.

> Sol omnibus lucet.

This is democracy!

Én mit törpöltem ki? Nekem aztán nyolc, becsületes politikust még nem láttam. Kb. azt választod meg 4 évente, hogy milyen cégeken keresztül folyik el a közpénz. Én meg nem ilyen cégnél dolgozom. ;)

Az MKKP szimpi ha elmegyek akkor rájuk húzom be , így te örülhetsz, hogy gyengítem a moslékkoalíciót. Amit jól elszámoltatott az általad imádott FIDESZ. ;)

Azért nem nyomom gyengén, ha ennyi minden betalált, bro! :D

A demokráciával nekem jöhetsz, ha rajtam múlna, nem olyan országban élnél, ahol az orkoknak is szavazati joga van. :D

Kb. azt választod meg 4 évente, hogy milyen cégeken keresztül folyik el a közpénz. Én meg nem ilyen cégnél dolgozom. ;)

Gondolod, hogy én ilyen területen dolgozom? :D

Az MKKP szimpi

Csak valódi felelősséget ne kelljen vállalni, mi? :)

Amit jól elszámoltatott az általad imádott FIDESZ. ;)

Hát, nem tökéletesek, ahogy feljebb írták! :D

trey @ gépház

A demokráciával nekem jöhetsz, ha rajtam múlna, nem olyan országban élnél, ahol az orkoknak is szavazati joga van. :D

Te most komolyan buktatnád a FIDESZ-t? :D 

 

Csak valódi felelősséget ne kelljen vállalni, mi? :)

Ezt hogy érted? :) Mennyivel nagyobb felelősség a FIDESZ-re vagy a moslékkoalícióra behúzni? Te mi alapján szavazol?

Én arra szoktam ami szimpatikus. A FIDESZ egyáltalán nem az. De a moslékkoalícióra sem szavazok csak azért mert "nem FIDESZ". 

 A kutyát nem érdekli, hogy kire szavazol (mármint, hogy engem), de ha leírod egy Page Rank 7-es oldalon, hogy te kire szavazol, majd 2 év múlva csodálkozol, hogy ott tart a technika (köznyelven: Social Dilemma), hogy a háttérben összekötnek, akkor nem én vagyok vakon :D

trey @ gépház

Igen, van az a szint ahol nem igazán számít a politikai "elhivatottság" a cirkusz csak a pornépnek van. ;)

Nekem eddig a best of az volt amikor pár önkormányzati választással ezelőtt a helyi FIDESZ hozott az MSZP-nek két jelöltet, hogy azért csak sikerüljön már legalább kompenzációs listát állítaniuk. :D (mondjuk így is buktak :P)

A nagy elszámoltatás a haverjaid programja volt az első Fidesz kormány leváltására. Utána jött volna a nagy elszámoltatás. Csak elszámolták magukat. Azóta is ezzel kampányolnak, ebből próbálnak éppen NEKTEK most cirkuszt csinálni.

Előttem vannak a 2022 tavaszi képek, amikor a moslékosok nyernek:

  • Orbán börtönben
  • apja börtönben
  • veje börtönben
  • Mészáros börtönben
  • reggel 8-tól euróval fizetek
  • stb.
  • stb.

Az megvan, hogy ezek mind bohócoknak szóló bohóckodások?

trey @ gépház

Ha megnyert alatt azt értjük, hogy a program miatt szavaztam, akkor egyik sem. Egyéniben azt néztem, hogy ki tűnik jó választásnak a kerületben, listán meg arra, ami kicsit kiegyenlítheti a lejtős pályát. Ez pont két olyan párt, akire csak a program miatt nem biztos, hogy szavaztam volna.

Vannak ugye a monarchisták meg a köztársaságiak. De ha az utóbbiak a választáson nyernének, valószínűleg a belső érdekellentétek hamar szétfeszítenék a koalíciót, és egy előrehozott választás  restaurálná az Orbán-Magyar Monarchiát.

Ebben a fordulóban csak az a lényeg, hogy a Fidesz ne legyen benne az összefogásban! :D
Ha a Fidesztől egyszer sikerül megszabadulni akkor a Fidesz utáni világban meg már nem lesz kényszer az összefogás!
De azt fidesznyik ésszel nem lehet felfogni, mert nektek csak az a jó, ha mindenki másnak rossz!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

akkor a Fidesz utáni világban

Ezt ki tudnád fejteni bővebben? :D :D :D Mi lesz akkor? Kik fognak kormányozni? Karácsony már fut a miniszterelnöki pozíció elől, pedig még van két év. Mondjuk nem is csodálom, hiszen nem, hogy egy országot, egy várost sem tud vezetni :D

Talán Klára úr? :D :D

trey @ gépház

Következő idézet, amit Gyuricsányira értett a mondója:

nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van. 

Vagyis a Gyurcsányt csak szesszel lehet elviselni. Azt nem írta, hogy azért, mert ostoba, vagy azért, mert a belőle áradó szeszszagot így lehet jól elnyomni :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 12. 22., k – 17:25

Eléggé ellaposodott a téma, ezért jöjjön egy új idézet. Na, ezt ki mondta?  Az úr is feliratkozott a Gyurcsány-listára. Gondolom arra gondolt, hogy Gyurcsány nem az elmúlt 27 év politikai elitjének a része, mert az elit tényleg erős rá....

nyugdíjazni szeretnénk az elmúlt 27 év politikai elitjét, 

 mi rendszerkritikusak vagyunk, ebbe pedig nem fér bele a koalícióra lépés a jelenlegi pártokkal, amelyek elárulták a választóikat.

:D :D :D :D :D 

Rend-szer-kri-ti-ku-sok :D :D

Nyomottak vagytok ti, nem rendszerkritikusok!

trey @ gépház

Nagyon sokat beszéltek a politikáról errefelé, szinte ki sem lehet kerülni. Megkockáztatnám, hogy a politikai témákban megnyilvánulók hordják össze az összes hupos hozzászólás nagy többségét. Némelyik úriember követett tartalmainál pedig szinte csak politikai témák vannak, akár fel is vetődhetne a kérdés, hogy ért-e bármilyen szinten linuxhoz? :D

 

Elnézést az offért, nyugodtan mardossátok egymást tovább.

"Példaértékűen" "működik" Pécsett is az "összefogás" (nem):

https://index.hu/belfold/2021/01/22/pecs_politika_polgarmester_ellenzek…

Nehéz helyzetben van az ellenzéki támogatással székhez jutott Pécs polgármestere, Péterffy Attila, ugyanis kezdenek felrobbanni a többpárti összefogás aknái a városházán. Az ellenzéki pártok csütörtökön 12 pontos ultimátumot fogalmaztak meg a városvezetőnek, aki ma közleményben reagált a koalíció együttműködési feltételeire. 

2019 ősze óta tartó személyes konfliktusok után lépett kockázatosat Péterffy Attila – írta a SzabadPécs tavaly decemberben, arra utalva, hogy az összefogás pártjainak képviselői között folyamatos a pozícióharc. Történt, hogy a városvezető saját hatáskörében és egyszemélyes döntése után, 2020 decemberében kinevezett egy harmadik alpolgármestert, Nyőgéri Lajost is a testület élére.

Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba mellett újabb alpolgármester kezdi meg a munkát a város élén. Nyőgéri Lajos a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás területéért fog felelni, személyét többkörös egyeztetést követően választottam ki.

– állt a polgármester akkori közleményben. 

Nyőgéri Lajosnak nem volt önkormányzati munkaviszonya, a testületnek sem volt tagja, viszont a helyi szocialistákhoz köthető vállalkozó a kampányban nyújtott segítségéért cserébe gazdasági bizottsági tagsághoz jutott. Összeférhetetlenség miatt cégeit kényszertörléssel megszüntették, és eltiltották a cégvezetéstől is

A Szabad Pécs cikksorozatban írta meg a korábbi torzsalkodásokat, a lap úgy véli, hogy az MSZP-s térnyerés a cél, amelyhez Péterffy Attila nyújt segítséget.

A gond ezzel az, hogy a 2019-es önkormányzati választáson nem az MSZP győzött, hanem egy »civil és szakértői« koalíció

– mondta az újságírónak egy helyi képviselő.

:D

trey @ gépház