Az elektronikus kapcsolattartás az ANYK-val jelenleg: működik :-)

Ez egy jó hír.

Korábban nagyon workaroundos megoldás volt csak, ráadásul a openjfx csomag nem volt kompatibilis a 8.0_2x-es Java csomaggal, ezért még jobban kellett workaroundolni: Elkészíteni ANYK felületen, külön letitkosítani, a titkosítást hitelesíteni, majd a "tarhely" szolgáltatással beküldeni.

Nem tudom, mikor javult meg. Legutóbb bíróságnak januárban kellett írnom hivatalosan, akkor nem is kíséreltem meg csak az ANYK felületet használni. Örömmel jelentem be, hogy az előbb

ÁNYK keretprogram verzió v.2.94.0
Java verzió Private Build verzió : 1.8.0_242 (64)
OS Ubuntu 19.10

környezetben. A "Kapcsolat a Cég/Hivatali Kapuval"->"Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre"->"AVDH" aláírás gomb->"Nyomtatvány közvetlen beküldése" után (valahol megkérdezi az Ügyfélkapus fel. nevet és jelszót) működik a hivatalos levélküldés.

Ez tök jó, úgy működik, ahogy kellene. Kb. 1,5 évig kellett workaroundolni.

A bánat, hogy még a bíróságok felé így lehet kommunikálni hivatalosan, más szervekhez pedig máshogyan. Ha jól tudom, kétféle felület van erre rendszeresítve manapság. Jó lenne, ha egy felületen működne minden.

Hozzászólások

ÁNYK-ról annyit, hogy csak a NAV-os dolgokról kapsz visszajelzést. Pár éve EU-s OEP kártyát csináltattam, szépen ÁNYK-ban, de nem találtam semmilyen kapcsolatot arra hogy megmondják ugyan megérkezett-e a beadvány. Mivel fontos volt hogy a nyaralás elött meglegyen, szépen bementem személyesen (kb 15 percet kellett várnom). Aztán pár hét múlva jött egy levél, hogy miszerint már megkaptam a kártyát, így az elektronikus igényemet törlik :)

ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Nálam ment januárban is. Csodálkoztam én is rajta. Ubuntu 18.04 friss telepítés + openjdk8 . Úgy rémlik annyit kellett csinálnom, hogy a 11-es openjdk helyett átállni 8-ra.

$ update-alternatives --config java

Sziasztok!

 

ANYK tud működni OpenJDK pl 15-tel is?

Vagy csak a 8-as vonalon tud működni?

Ha nem tud működni, akkor tervezik fejleszteni, vagy ez már marad így örökre?