Spam, vírus szűrő

Fórumok

Mivel a céghez egyre több spam jut be és ami nagyobb gond, egyre több kártevős csatolmány is, ezért elkezdtem körülnézni milyen megoldások vannak spam+e-mail szűrésre. Neten elég sok megoldás van, de a leírásokból sokszor nem derül ki, pontosan mit takar a termék, on- vagy off-premises megoldás és mennyibe kerül.

Jelenleg az EFAProject-et használjuk, ami egy jó platform, de jobb kellene.

Az EFA-hoz hasonló mail-gateway szerű on-premises megoldás érdekel.

Eddig a Kaspersky Secure Mail Gateway-t sikerült kipróbálni és árat szerezni rá. Ez nagyon jól teljesít. Az ára 6 euró/user/év, de az már nem világos, hogy számolják ezt ki, mert a befele jövő forgalom alapján nem releváns, kifele pedig nem küldjük át rajta a leveleket.

Valaki használja ezt vagy más megoldást?

Hozzászólások

Amit régen használtam és nagyon beváltak a Scrollout F1 és az ASSP  .

De mind a kettőt finomhangolni kell egy picit és foglalkozni kell vele de nem nehéz. Az elsőt egyszerűen és simán tudod 2 IPMAP folderrel tanítani, a típusok közt súlyozni, stb a másodikban mélyebbre kell ásnod magad picit, de a lényeg, hogy log és keresés mind a kettőben van, így gyorsan kapsz választ arra ha valami igen vagy nem lett átengedve a kívánttal ellentétben.

A helyzet az, hogy átjönnek mindenen ezek a cuccok. Már annyira 0day szinten van, pláne ha vmi magyar bank/nav/akármit céloznak, hogy nem lesz ideje egyik szuperszűrőnek se felkészülnie.

A licenszek általában postafiók alapon, vagy szűrendő címenként mennek. Nézzétek meg az ESET NOD32-es megoldásait, elég jól szoktak menni.

Viszont bármelyiket is választjátok a felhasználók képzése/tájékoztatása nem maradhat ki, mert tuti lesz olyan cucc, ami átjut.

Az ESET-nek Mail Security for Exchange megoldása van, ami szerverspecifikus. Mivel Exchange szerverünk van, ezért lehet megfelelne, de szimpatikusabb a mail gateway megoldás. A nod32 az desktop antivírus.

A Kaspersky Secure Mail Gateway-t trial licencel próbáltam ki, ami 99 userre van kiadvan, de az elmúlt pár napban befele 200 e-mail címre jött levél (kifele nem szűrünk).

Valakinek van evvel tapasztalata? ha 25 userre veszem meg a licencet, vajon akkor is menni fog ha csak a befele jövő leveleket szűrjük?

proxmox mail gateway - kb. 120€/év

Nagyon jók vele a tapasztalatok, max nagyon ritkán olyan visszajelzések jönnek hogy X,Y magyar! hírlevelet megkapta, pedig nincsen rá feliratkozva.
Egy virtuális gépen simán elfut, akár cluster-be is rakható!

Szerkesztve: 2020. 10. 30., p - 15:57

Proxmox Mail Gateway, opensource, ingyen van (ha nem kell support).

Könnyű használni, telepíteni, elég jól szűr, én szeretem, több helyen használom.

https://www.proxmox.com/en/proxmox-mail-gateway

Ha esetleg proxmox ve-t is használsz, egy kattintás a telítése konténerbe. Kifelé dkim egy kattintás, a lets encryt tanúsítvány integrálás meg három. Tényleg nagyon jó.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.