Visszatér(t) a Linux Journal!

Címkék

Minden bizonnyal szomorúsággal töltött el a tény, hogy az ikonikus Linux Journal 2019-ben lehúzta a rolót. Úgy tűnik, hogy most feltámad a lap. A Linux Journal weboldalán bejelentette, hogy a Slashdot Media berkein belül képesek újraindítani működésüket. A lehető leghamarabb el akarják kezdeni a digitális tartalomterjesztést. A régi közreműködőket arra kérik, hogy ha szeretnének együttműködni, vegyék fel a kapcsolatot a velük. Jelenleg nem tervezik a régi előfizetős/kiadványos modell visszaállítását, a publikálás kizárólag a LinuxJournal.com oldal fog történni, ingyenesen.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Örülök neki. 10-12 éve előfizetőjük voltam. Sajnáltam, hogy megszűntek (bár elő már nem fizetnék).

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Érdekes megfigyelés:

Ha valamit megszüntetnek, bezárnak, felszámolnak, ezer komment jön, hogy "jaj de kár érte", "rohadt xy bezárta". Amikor valami indul, vagy újraindul, akkor szinte semmi.

Van ennek köze ahhoz, hogy a magyar szeret sírni-ríni, panaszkodni, sopánkodni? :D

trey @ gépház

Érdekes megfigyelés:

Ha valamit megszüntetnek, bezárnak, felszámolnak, ezer komment jön, hogy "abszolúte ideje volt", "baromira semmi értelme nem volt a XXI. században", "ki fizet ilyenért, ha minden ott az interneten".

Van ennek köze ahhoz, hogy a magyar szeret übertrendinek mutatkozni, szomszéd tehenét elhantolni, neten ész nélkül trollkodni? :D

Ennél a témánál maradva, az volt a véleményem, hogy a nyomatott változat felett eljárt az idő, nincs rá széles körű igény, nem rentábilis, környezetszennyező stb. Most is az a véleményem.

Szerintem ezt belátták, ezért sem támasztják fel az előfizetős/nyomtatott kiadás modellt.

trey @ gépház

Na de ki beszél itt nyomtatott változatról?

Itt van ugye alattam NagyZ kolléga (számára) kihagyhatatlan hozzászólása. Ő annak idején belelépett abba a csúnya gödörbe, hogy egy olyan tisztán elektronikusan megjelenő lap megszűnése fölött örömködött, amiben az adott pillanatban a legelső hirdető a saját munkáltatója volt. :-)

Az önkárosító magatartás minősített esete... :D

Már annyira képtelen másnak ártani, hogy inkább magát szúrja tökön, csak hogy történjen valami.

Igen! És 10 év múlva, amikor a ma már régen lesz, a ma is jó lesz. Szóval ma is jó! :D

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Pontosan. Arra a vinnyogás-fesztiválra, ami a PHPNuke -> Drupal, utána meg a Drupal D4 -> D5 váltás körül volt, a mai napig emlékszem. Pont ugyanaz volt, mint most.

Szintén emlékszem a 10+ évvel ezelőtti lassulási hibákra, amiknek a debugolásával éjszakákat töltöttem el.

#regenmindenjobbvolt

trey @ gépház