Csalódottságában lemondott az EU vezető kutatója

Fórumok

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke - erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

 [...]

"rendkívül csalódott a világjárványra adott európai válasz miatt".

[...]

"Elvesztettem a hitem a rendszer iránt. Eleget láttam az Európai Unió tudományos irányításából és politikai működéséből"

Linkek:

Hozzászólások

Eleget láttam az Európai Unió tudományos irányításából és politikai működéséből

Kedves Mauro! Nem vagy egyedül!

trey @ gépház

Talán ez már azok számára is felismerést jelent, akik eddig megmosolyogták az EU krtikusait.

> Sol omnibus lucet.

"akik eddig megmosolyogták az EU krtikusait"

Azokat, akik egetverő faszságokkal kritizálják az EU-t, szerintem meg is kell.

Nem minden EU kritikus egyforma (sőt, egy kicsit mindenki az :) ), nem kell őket egy zsákba rakni. 

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Konkrétan Ursula von der Leyennek a kézmosástechnikával való heroikus küzdelmét mosolyogtuk meg. Ebben a rövid epizódban megtudhattuk, hogy az EU hatékonyan veszi föl a harcot a járvánnyal. Kicsit nevetgéltünk még azon a 35 milliárd EUR-os támogatáson is, amely egyébként is a tagországok rendelkezésért állt és amelynek minden Magyarországra eső eurocentjét lehívtuk már.

> Sol omnibus lucet.

mármint arról a ránkeső 2ezer milliárdról beszélsz, amiből cirka 1400-at legalább egy hete hívott le? járvány miatti gyorssegélyként adták (adhattak volna többet is, de a német és a francia gazdaságnak kellett a nagyrésze), hogy használjuk fel. kormánypárti sajtóban egy héten át erről nem lehetett olvasni, azóta nem tudom, változott-e ez a helyzet.

... korábban odaítélt pénzek lehívását könnyítették meg.

Az, hogy Magyarország Kormánya korábban sikeresen, villámgyorsan  elb*ta/szétszórta ezeknek a fejlesztési pénzeknek nagy részét lówellnessre/térkövezésre/egyéb magasztos célokra nem az EU-t, hanem a pályázati döntéseket jóváhagyó úriembereket minősíti.

Nincs kedvem egyenként szétszálazni, de aki még soha nem hallott ilyesmiről, elindulhat pl. innen:

https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/nyomtatott-sajto/masra-kolthetik-el

Aki lusta klikkelni:

... Mint ismeretes, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programon belül az említett felhívás keretében 68 milliárd forintnyi EU-s pénzhez jutott 247 projekt, s az így megvalósuló fejlesztések összértéke elvileg meghaladja a 128 milliárdot. E szerint a kiutalt összegből mintegy 47–54 milliárd forintnál erősen megkérdőjelezhető a rendeltetésszerű felhasználás, miközben a nyertes cégek átlagosan 275 millió forinthoz jutottak.

A szakemberek úgy vélik, alaposabban, körültekintőbben kellett volna eljárnia a KFI-támogatások odaítéléséért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnak (NKFIH). Sok esetben nem egyértelmű a kapcsolódási pont a támogatást igénylő vállalkozás és a projektjavaslat között. A nyertes pályázók között például nehezen magyarázható módon akad olyan építőipari cég, amely több mint 800 millió forintot fordíthat szívbetegek rehabilitációjára, egy ingatlanfejlesztő pedig 600 millió feletti összeget kapott lézeres tüdősebészeti és prosztatasebészetre....

Megatanacs!

Viktor csaszarral.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A Tanács szerint Ferrari többször személyesen állt elő különböző kezdeményezésekkel az Európai Bizottságnál, anélkül, hogy ezt egyeztette volna az általa vezetett szervezet tagjaival. Azt írják, ehelyett arra használta a pozícióját, hogy a saját ötleteit helyezze előtérbe. 

Ezt úgy kell érteni, hogy nem lehetett csicskáztatni?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

van az a pozíció és szürkeállomány, ahol nem kéne csicskáztatni az embert. de ezek biztos a brüsszeli helyijáraton is beszólnak a buszvezetőnek, hogy ha egy utcával előbb/arrébb kanyarodik el, akkor az úgy miért jó nekik - mit számít holmi menetvonal vagy a közösségi érdek...

Mondjuk egy ilyen nyilatkozattal egy életre "elvághatta" magát - erről gondoskodik a liberális világban a láthatatlan kéz - és h mégis megtette azért illusztrálhatja, h kb mekkora a baj :-Z

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"