LineageOS 17.1

Címkék

A LineageOS projekt tegnap bejelentette (hacsak nem ápr. 1. tréfa), hogy elérhetők az Android 10-re épülő első LineageOS 17.1 build-ek számos eszközre.

Újdonságok:

 • A new partial screenshot UI was implemented that lets you hand select smaller parts of your screen and edit the screenshots. So, feel free to go give it a “shot”!
 • We know many of you have been waiting for news on themes since the CyanogenMod Theme Engine’s deprecation in CyanogenMod 13.0, and those of you in this boat are in for a treat!
  • AOSP’s new ThemePicker app was adapted to have the range of accents you’ve become used to with our old implementation, Styles.
  • We also opted to enable support for font change, icon shape (both QuickSettings and Launcher) and icon style changes (eg. changing the style of the Wi-Fi/Bluetooth icons).
 • Trebuchet has long been able to hide apps from the Launcher and protect them with a passcode/password, but now you can also use your biometric sensor to authenticate as well!
 • October, November, December 2019 and January, February, March 2020 security patches have been merged.
  • Builds are currently based on the android-10.0.0_r31 tag, which is the Pixel 4/4 XL’s tag.
 • Wi-Fi display is available once again.
 • Support for on-screen fingerprint sensors (FOD) has been added.
 • Support for pop-up and rotating cameras has been added.
 • Support for Australian English, Lithuanian, Latvian, Dutch, Romanian, Slovenian, Serbian and Turkish spell checking has been added to AOSP keyboard.
 • AOSP keyboard available emojis have been updated to Emoji 12.0.
 • WebView has been updated to Chromium 80.0.3987.132.

Részletek, támogatott eszközök listája stb. a bejelentésben.

Hozzászólások

A 16 -> 17.1-re valtassal valakinek van mar tapasztalata?

Még nincs. Ahogy lesz (ha lesz) OnePlus One-ra is, megcsinálom.

De most kedvet kaptam és frissítettem:

OnePlus One

Debütálás: 2014. április

Android verzió: 9 (16.0-20200402-NIGHTLY-bacon)

Android security patch level: 2020. március 5.

Azt hiszem, ez elég szép.

trey @ gépház

A friss firmware miatt formattálni kellett a (titkosított) /sdcard partíciót. Ennek pozitív hozadéka, hogy így duplájára nőtt a fájlműveletek sebessége, ami az OP rendszer működésében is észrevehető gyorsulást okozott.

Amúgy megy szépen minden, amit eddig próbáltam.

Én is szívesen elkerültem volna a formázástz, de nem volt más választásom. A FW telepítése után (valami 3.x-ről frissítettem talán 7.x-re) közölte, hogy nem tudja megnyitni a partíciót induláskor...

TWRP-ből látszottak az adatok, így adb-n le tudtam volna mindent menteni, ha nem lett volna már mentés.

Egy 20200112-i UnOfficial buildet használtam már néhány hete. Abban nem működött a "képernyő kézmozdulatok", vagy mi a neve. Csak rezgett egyet, de pl. a kamera nem kapcsolt be. Minden más működött abban (is) rendesen.

Ebben az Officialban már a lezárt képernyőre rajzolt funkciók is működnek, de még csak ma tettem fel.

Simán frissítettem az Official verzióra. Minden program megmaradt, minden beállítással együtt. Nem találtam benne eddig hibát, de persze idő sem volt mindent kipróbálni.

A napi funkciók mennek szépen. Telefon, SMS, banki cuccok, Bluetooth WiFi, mobil adat tesztelve.

Szerk.: OnePlus 3

Tegnap addig-addig, hogy megcsinaltam a frissitest. Siman felment, ujraindult, viszont a Trebutchet folyamatosan crashelt. A frissites utan jelent meg a tegnapi build, azt felpakolva megszunt a problema. Remelem veglegesen.

Amiket probaltam szepen mukodott, meg a LineageOS 15-ben felpakolt Google Fenykepezo is, pedig az 16-ban nem mar nem mukodott. :D Az NFC-t kell megkiprobalni, de feltetelezem az is mukodik megfeleloen.

Amugy szinten OnePlus3.

OnePlus 5T-re sajna meg nincs build..

AlexC

Pont frissiteni akartam a mi8-at. Akkor varok egy kicsit hatha felkerul a heten