Soros vs Zuckerberg

Fórumok

Financial Times mirror: http://archive.is/0zfTk (tul sok kattintas miatt paywallossa valt a cikk)

tl;dr: George Soros koveteli, hogy Mark Zuckerberg es Sheryl Sandberg mondjanak le a Facebooknal betoltott poziciojukrol (CEO & COO), mert a politikai hirdetesekre vonatkozo szabalyozasuk eselyt ad arra, hogy Trump ujra nyerjen.

Velemenyem ma: Soros nem szereti a demokraciat.

Challenge: change my mind

Nem fog szamitani (mert nem kielegito logikai feltetel, elore szolok, mielott sokan megprobalnak):

- ha Soros beszolt valaki masnak, aki nem szerette a demokraciat

- ha Sorost olyanok (is) tamadjak, akik szinten nem szeretik a demokraciat

"Szerinted a 2018-as Soros-terv kampany akkor nem is volt gaz?"

De.

Let the game begin

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 19., sze - 14:55

Szar lehet megélni, hogy milliárdos vagy, de nem tudsz mit kezdeni egy Zuckerberg figurával. A vén bohóc hamarosan leadja a szerelést. Ahelyett, hogy golfozna vagy élvezné a vagyonát, ennyi idősen is spekulál. Az ilyen ember beteg ember.

trey @ gépház

Azt pont leszarom, ha valaki spekulal. De ki a fasznak kepzeli magat, hogy megmondja, hogy ki kinek a kampanyat hogy koteles akadalyozni egy demokraciaban?

Vegyen reszvenyt, valutat, adjon el, stb. Felolem meg egyetemet is nyithat, ahol kikepzi a valodi tudast nem kapo de "egyetemet vegzett" reteget, aztan kihasznalhatja agendaja terjesztesere, mert az egesz piacon egyedul o hajlando oket alkalmazni. En meg azt is leszarom. De ne ugasson bele mas orszagok demokraciajaba, mikozben - alszent modon - o (meg altala tamogatott szervezetek) pofazik a leghangosabban arrol, hogy ki nem demokratikus elegge.

> Az ilyen ember beteg ember.

Erős a hitem abban, h ezt Soros nem önként csinálja, hanem mások csináltatják vele. Miért pont vele, azt nem tudom. Egy olyan rendszert kell elképzelnem, amiben megvan a kényszerítő potenciál, hogy ezt a vén f@szt műveltesse és még az utsó éveiben se hagyja nyugodtan vizelni.  Aki ennyire a reflektorfényben van az nem lehet a bábmester, csak a báb. Ez elég nyilvánvaló, annak pedig pusztán csak kommunikációs oka van sztem, h a Fidesz nem hajlandó bábmester-báb kérdést boncolgatni. Tudják ők nagyon is mi a dörgés, de azt - kormányzó pozícióból különösen - nem lehet direktben kommunikálni a nyilvános térben. 

Nem olvastam hogy pontosan mit mondott.

De szerintem nyugodtan lehessen hirdetni politikailag is a Facebookon, mivel ők magáncég, miért ne engedhetnék meg, hogy pénzt költsenek náluk?

Akkor van gond, ha a Facebook esetleg adott pártot favorizál és hoz helyzetbe, az nem jó.

Az sem jó, ha állami pénzből hirdetnek egy pártot (khm, nem is tudom, hol láttam legutóbb ilyet...). Ha a pártnak van magánvagyona, azt költse el nyugodtan, de állami közpénzből ne hirdethessenek politikai pártot.

Ott van viszont a gond, hogy a Facebook moderátori döntéseit nem nagyon lehet ellenőrizni, tehát gyakorlatilag ha ők döntenek valahogy, akkor az úgy van és kész. És mivel több milliárdan használják, ez tényleg tud választásokat befolyásolni. Hogy erre mi a megoldás, azt viszont nem tudom.

Lehetne mondjuk az is, hogy mehessen minden tartalom a Facebookon, de nem biztos hogy jó lenne, ha mondjuk horogkeresztek jönnének szemben a hírfolyamban. De ha horogkereszt nem lehet, akkor még mi nem lehet? Nehéz kérdés.

Legjobb tudomásom szerint a Facebook pont olyan magáncég, mind annak a youtube-nak az üzemeltetője, amely politikai okoból törölte a Pesti Srácok csatornáját. Tehát, ha Soros György meg akarja határozni a Facbook hirdetési stratégiáját, akkor vásárolja föl a többségi részvényeket és attól kezdve az lesz, amit ő mond. De addig: csönd.

> Sol omnibus lucet.

Az ember, aki mindenhol jelen van

Soros György 2018-as davosi beszéde után drasztikusan növelte részesedését több techcégben annak ellenére, hogy korábban „fenyegetésnek” nevezte az ilyen vállalatokat. Majd – miközben progresszív csoportok lelkes pénzügyi támogatója volt a közösségi médiában – kampányt indított a Facebook szétdarabolására. 2018-ban a Soros Fund Management 159 200 Facebook-részvényt vásárolt (becsült értéke 31 millió dollár), 250 000 Twitter-részvényt zsebelt be (11 millió dollárra becsülik értékét) és 54 500 Apple részvénnyel is (10 millió dollárra becsült) gazdagította portfólióját. Soros ezen kívül 12 400 részvénnyi részesedést jelentett be az Alphabetben, a Google anyavállalatában, amelynek értéke 14 millió dollár. Persze hiba lenne azt gondolni, hogy ez egy hirtelen jött ötlet volt részéről. Nem árt tudni, hogy Soros 2007 óta kereskedett a Google-részvényekkel, de 2011 második negyedévében eladta mindet. A Forbes arról ír, hogy ezután 2011 harmadik negyedévében 1126 részvényt vásárolt, részvényenként körülbelül 550 dolláros áron. A negyedik negyedévben bonyolította eddigi legnagyobb vásárlását: 258 900 részvényt vett, mintegy 592 dollár értékben, összesen 154 millió dollár befektetéssel. A Google ötödik legnagyobb részvényese, portfóliójának 7,3 százalékával 2012-ben Soros György volt, 2019 második felére viszont már 71,2 millió dollárral volt jelen a Google anyavállalatában, a hetedik legnagyobb részvényesként. A portfólió további kiegészítései között szerepelt az eBay Inc. és a Symantec Corp., de érdemes megemlíteni a Netflix-részvényvásárlásokat is.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”

De még jó hogy nem az orosz titkosszolgálatok és az általuk finanszírozott netes trollok lemondását követeli ugyanezért!