A kínai Smartisan az OpenBSD legnagyobb szponzora 2019-ben is (eddig)

Címkék

2016 és 2017 után idén is a kínai Smartisan lett az OpenBSD projekt első Iridium szintű szponzora. A szórakoztató elektronikával és online szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat 380 ezer kanadai dollárral (~ 81 millió forint) járul hozzá az OpenBSD projekt idei működéséhez. Ez minden idők legnagyobb adománya, amit a The OpenBSD Foundation kapott.

Hozzászólások

Önérzetes Theo-nak milyen lehetett a kínaiak pénzét elfogadni? Olyan, mint az RTL Klubnak sok-sok önérzetes év után a 4 milliárdos mínuszban újra kormányhirdetéseket elfogadni? :D

--
trey @ gépház

Theo eléggé szókimondó és annak idején kiosztotta az USA-t is az iraki háborúval kapcsolatban és emiatt el is vesztette a projekt egy DARPA támogatás egy részét. Akkor az volt az érzésem, hogy de Raadt-nak fontos a szólásszabadság stb. és Kínában azért elég "konzervatívan" állnak ezekhez a dolgokhoz. Ráadásul Kína és Kanada közt elég feszült volt a helyzet a Huawei-vezető letartóztatása és kiadatása miatt.

--
trey @ gépház

> Olyan, mint az RTL Klubnak sok-sok önérzetes év után a 4 milliárdos mínuszban újra kormányhirdetéseket elfogadni? :D

Az Index megkeresésére az RTL Magyarország Marketing- és Kommunikációs Igazgatósága azt írta,
"2014-ben voltak utoljára társadalmi célú kormányhirdetések az RTL Magyarország csatornáin. Öt évvel később ismét kaptunk megkeresést, és miután azok megfelelnek a társadalmi célú reklámok kritériumainak, bekerülhettek az adásmenetbe."
A kormányhirdetések visszatérése mögött az a megfontolás is állhat, hogy hamarosan dönthet az Európai Bizottság abban a 2016 óta tartó vizsgálatban, amelynek alapján felmerül az uniós jogba ütköző tiltott állami támogatás gyanúja a magyar közszolgálati médiával kapcsolatban.

Jaj, szelektív az olvasásunk? :)

"Elég szokatlan látvány a miniszterelnök szerint ellenséges tévében egy ilyen reklám, de az RTL Magyarország Marketing- és Kommunikációs Igazgatósága szerint nincs ebben semmi meglepő, vagy különös:"

[...]

"A reklámmal kapcsolatban megjegyeznénk, hogy jogilag lehet, hogy megfelelnek a kritériumoknak, de tartalmilag azért lehet rajtuk rugózni bőven. Az időzítés is felvet pár kérdést, hiszen pont akkor kerültek be a legnagyobb, kormányellenesnek titulált tévébe, amikor Jávor Benedek EP-képviselő Brüsszelben éppen amiatt mószerolja be a kormányt, hogy nem jól sáfárkodik a közvagyon kormánykommunikációra fordított részével, aminek 90 százaléka a kormányhoz közel álló, nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánított sajtótermékekhez vándorol.

És így Jávor panaszára majd lehet az RTL-re mutogatni, hogy tessék, itt van, hirdetünk mi máshol is, miféle tiltott állami támogatásól tetszik beszélni?"

https://index.hu/kultur/media/2019/01/18/magyarorszag_jobban_teljesit_-…

"
--
trey @ gépház

Csak Trump meg ne tudja!

--
robyboy

Durva, hogy ez minden idők legnagyobb adománya, miközben a Microfo$, Apple, Google, Amazon, Oracle és társaik szinte végtelen pénzből gazdálkodnak. Vajon mi lenne ha ennek a többszöröse vagy csak ugyanennyi támogatás jutna hasonló projektekhez akár rendszeresen.

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

380 ezer kanadai dollár nem túl nagy pénz. 248000 USD. Nem lehet nagy költségvetése az OpenBSD-nek ha ekkora összeggel a legnagyobb a kínai szponzor.

– Mester, mi lehet a boldogság titka?
– Ne vitatkozz idiótákkal.
– Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.
– Igazad van – mondta a mester…