Orakulum

Fórumok

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata az Oracle Bukaresti irodajaval? Milyen a munka es az elet ott?
Johet minden apro informacio.

Koszi,

Z

Hozzászólások

Én sem ismerem, de ha odakerülsz szívesen olvasnánk tapasztalataidról :)

szerk: Bukarest, Budapestet olvastam, tárgytalan.

Azt mondjak Kolozsvaron kb. annyi az IT zse mint BP-en (pedig kb. otode a lakossag, nem fovaros), de olcsobb a megelhetes es az ingatlan. Elobbire passz hogy igy van-e (sanszos hogy igen), utobbit a Numbeo igazolni latszik.
Ha melle teszed hogy Kolozsvar gyonyoru es nem tul nagy, BP meg hat... akar egy lehetoseg is lehet.

Ha jol remlik 7-8 eve lett volna egy lehetosegem Arad-on (mondjuk ha keresek lehet tobb is lett volna). Ha az asszony nem lett volna, hazakoltozom es talan azota is ingazok.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Hat nem akarlak megserteni, ceges okokbol eltoltottem par hetet mostanaban Kolozsvaron, de nekem a gyonyoru helyett inkabb az jott le hogy csuful le van pattanva a hely :( Kb. ugy nez ki az egesz mint valami lelakott kul-pesti kerulet, omlo vakolat, romos hazak, duledezo keritesek mindenfele, es ez a belvaros kozepe!
Kozlekedesi kultura meg a budapestihez kepest is a beka segge alatt, a sok hulladek auto miatt brutalis szmog, a helyi bkv-s busz a zebran dudalva hajt a gyalogosok koze akiknek zoldje van es meg sorolhatnam sokaig.

A topicinditonak azt meg ratennem habnak a a tortan hogy az ottani roman kollegak szerint Kolozsvar kesz nyugat Bukaresthez kepest, szoval Bukarestet el se merem kepzelni.

Ha tudsz románul, itt több ember véleményét elolvashatod:
https://www.undelucram.ro/evaluari-oracle-totul-despre-mediul-de-lucru-…

Általában a román IT piacon nagy a verseny, rengeteg plusz juttatást adnak, és ami a legfontosabb: nem fizetsz adót. Szerintem Romániában 4 típusú alkalmazott van, aki jól él:
1. állami
2. programozó
3. webchates kurva
4. paraziták: ügyvéd, közjegyző, stb.

Ha többet akarsz megtudni a román társadalomról keress magánban.

Akkor nem fizetsz adót ha a cég bizonyos tevékenységi körökből (tipikusan programozás) X bevételt termel és te abban részt is veszel.
Kell még hozzá egyetemi végzettség is vagy hallgatói jogviszony.

Hogy ezt bizonyos cégek kijátszák és a takarítónő is "analyst", az már tipikus balkáni eset.

Egyébként a sorrendet picit komplikáltabb megállapítani, de nagyjából így van.
A közigazgatásban jelenleg azok szakítanak akiknek előre megadták a 2022-re tervezett fizetésüket. Ide tartoznak pl. az orvosok (itt még nagyobb az emigráció, ezért is léptek).

Igaz csak másfél éve dolgozom Romániában... Kmh, bocsánat Temesváron, sima szerviz mérnökként, és nem élek rosszul. Egyrészt a bérem ugyanaz mint Budapesten volt, a főnököm viszont sokkal sokkal jobb fej. Az a személyes tapasztalat, ha szerencséd van és értesz ahoz amit csinálsz itt is megfizetnek. Bukarestről nem tudok nyilatkozni, az egy másik ország.

Sziasztok!

Koszonom a valaszaitokat.

Z

Ha valakit esetleg erdekel az info:

- budapestihez vagy nyugat-europaihoz hasonlo bereket adnak
- a szabadsag kevesebb mint magyarorszagon vagy nyugat europaban