Névtábla facelift

Névtábla: előtte

Az irodaajtónk melletti névtábla felett eljárt kissé az idő. Kicsit elavult volt, kicsit lógott, kicsit kevés infót hordozott. Úgyhogy, mivel a vállalati divíziónál részben ipari megoldásokkal is foglalkozunk, adtunk neki egy kis faceliftet:

Névtábla: utána

Az új tábla képes több infó megjelenítésére, a tartalom dinamkikusan változtatható (pl. kiírható szobafoglaltság (pl. egy tárgyalónál), hogy valaki szabadságon van, home office-ban stb. vagy bármit, amit egy AD-ből, Exchange-ből, LDAP-ból stb. ki lehet szedni, csak a képzelet szab határt), e-papír, azaz ~ 7 évig bírja 2 elemmel és csak a frissítéskor használ energiát. Mérete lehet sokféle, lehet ilyen színes vagy fekete-fehér.

Szerintem megért 1-2 óra befektetést a projekt.

Hozzászólások

Egész jól néz ki.

Mennyibe kerül egy ilyen tábla?

Ezek elsősorban polccímkék, azaz árakat jelenítünk meg velük üzletekben. Sok helyen lehet velük találkozni. Attól függ az ára, hogy kell-e tudni villognia (Flash ready), kell-e bele NFC (hogy az árat le lehessen "csippantani" egy gyűjtővel), kell-e hogy -35 fokig bírja (pl. hűtőházban - Freeze ready). Ennek megfelelően:

Flash ready (35x70mm) 13.50
Freezer Flash ready, NFC (35x70mm) 17.90
Flash ready (41x91mm) 16.50
Flash ready, NFC (92X126mm) 55.00
Flash ready, NFC (128x193) 115.00

De vezérlő nélkül nem tudod használni semmire.

--
trey @ gépház

Épp a napokban mondtam a kollégának, hogy az ajtónk mellett lévő "Informatika" kiírást le kellene cserélni "Kibertechnológiai főosztály"-ra, hogy hangzatosabb legyen :)

Az e-ink kijelző engem is izgat, de én biztos nem füstölném el egy alapjaiban véve statikus információkat hordozó táblának, arra jó a laminált A4-es lap is :)

Nem. Ne kérdezzenek. Ha rajtam múlna, az ajtó mágnesszáras lenne és csak NFC-vel nyílna. Na, majd a következő projekt :D

(Felszereltünk egy egész folyosót, erre járnak az ügyfelek, megtetszik nekik, nekik is kell, rendelnek, mi gazdagszunk. Szóval van ennek értelme.)

--
trey @ gépház

Aha, mézesmadzag v2.0:

"Felszereltünk egy egész folyosót, erre járnak az ügyfelek, megtetszik nekik, nekik is kell, rendelnek, mi gazdagszunk. Szóval van ennek értelme." ->
Felszereltünk egy egész folyosót (e-ink kijelzővel), kiraktuk a hupra, megtetszik nekik, nekik is kell, rendelnek, mi gazdagszunk. Szóval van ennek értelme.

:D :D

A faceliftet mi is megléptük pár éve, ez az eink tetszik. Honnan, mennyiért?

Ha a mailcímet szándékosan takartad ki, akkor a QR kódot is célszerű lehet elmosni :)

Azt kell mondanom, nem a telefon a hibás.

Nem, hanem a címke vagy a scanner program.
A címke nem szabványos vagy a scanner program nem tudja beolvasni a szabványosat.

Szerk.:
Inkább a címkére tippelnék, hogy nem szabványos. Egyrészt háromféleképpen olvassák az olvasók, ami alapján vélhetően nincs jól beállítva a kódolás (latin1, kanji, UTF-8).
Másrészről pedig 5 QR generátorral legeneráltattam ezt a szöveget és a hibásan olvasóm is jól beolvasta mindegyiket.

A Barcode Scanner-nek mindenképp jár a piros pont, hogy a vélhetően hibásat is jól jeleníti meg.

Feltelepítettem a QR Droid-ot, ami mindenkinél szar volt. Valóban szarul jelenik meg benne egy olyan telefonon, ahol más program - pl. QR Scanner - tökéletesen megy.

A QR kódot egy ipari alkalmazás állítja elő, abba nem tudunk belenyúlni a felhasználói felületen. Max. bugreportolni tudunk a gyártó felé.

--
trey @ gépház

Megnéztem és jó a kód, a scanner-ek a hibásak.
Itt megnézhető a nyers adat, ami ez:


20 16 73 44 6e 16 c6 c6   16 c6 17 46 92 04 d6 56
76 f6 c6 4e 17 36 f6 b2   04 46 97 6e d7 a6 9f 32
d2 05 26 56 e6 47 37 a6   57 26 de 97 26 ef 66 b6
92 06 37 36 f7 06 f7 27   42 03 a2 07 26 d4 07 37
a6 96 e7 46 57 a6 97 32   e6 87 50 ec 11 ec 11 ec

Ez pedig két szekvenciából áll:
Van egy alfanumerikus rész, ezt az első 4 bit jelzi (2), aminek a hossza 2, amit a következő 9 bit ad meg, majd a két karakter alfanumerikus kódolással 11 biten (space, V). Utána jön egy latin1 kódolt rész, amit a kövekező 4 bit jelez (4), aminek a hossza 70 (0x46), majd utána a karakterek 8 bitenként, e1 6c 6c 61 6c 61 74 69 ... (állalati...)

Nah, akkor egy kicsit részletesebb bug report:


Telefon:            Reader:          Olvasás:
Nokia Lumia 530     IE beépített     Lásd a postban
Xiaomi Redmi 1s     Gyári QR olvasó  Kérdőjelek
SE Xperia Mini Pro  QRDroid          Kérdőjelek

Bónusz: a zbarimg helyesen dekódolja a képet, de csak akkor ha UTF-8 kompatibilis terminálban van indítva.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Még mindég fájdalmas a világ?

Szerk:
Kipróbáltam pár barcode/qr code olvasó appot iOS-en (Appstore első találatok), hát, el se jutott odáig, hogy megjelenítse, mert brutál fullscreen reklámokat nyomott az arcomba, meg automatikusan böngészőt nyitottak. (ios 11)

Ez a szép iOS világ?

Ez a reklám helye? Jól érzem hogy a szinti ezt forgalmazza is? :D

Amúgy tárgyalóra van "dedikált hardver" aminek a pereme zölden/pirosan világít pillanatnyi foglaltság alapján stb, azt is Győrben láttam. :P Igazi manager büvölő.

Nem, a reklám helye akkor lenne, ha a weboldalt is linkeltem volna :)

"Amúgy tárgyalóra van "dedikált hardver" aminek a pereme zölden/pirosan világít pillanatnyi foglaltság alapján stb, azt is Győrben láttam. :P Igazi manager büvölő."

Mi ez a dedikált hardver? Esetleg tudnál linket adni? Ki tudja írni egész napra a foglaltságot időpontokkal? Mert a zöld/piros állapot önmagában kevés lenne. De ha van egy jó célhardver erre, az érdekelne.

--
trey @ gépház

https://flic.kr/p/XsFcN9

A fekete kereten nem látszik, de a szürkén jól. Minden kijelzőn van egy infra vevő, a folyosón pedig el van helyezve egy adó (TRX). Egy adó bármennyi címkét képes frissíteni (amire "rálátása" van), természetesen tetszőleges tartalommal, ami egy SQL adatbázisból jön. A címkéknek egyedi azonosítója van. Egy script kiszedi az Exchange room mailboxból a foglalási adatot (bármelyik domain user tud foglalni, ütközéseket a rendszer vagy megbízott "admin" = titkárnő lekezeli), betolja az adatbázisba, majd onnan a TRX-en kiküldi, ami lefrissíti az adott címkét.

A rendszernek be kell adni, hogy milyen típusú címke (mekkora stb.), meg kell tervezni a layout-ot, onnantól kezdve ez automatikus.

Gyakorlatilag arra valók, hogy egy Tesco Hiper nagyságú üzletben a sok ezer (tízezer) árat ne kelljen kézzel árazni, hanem ki lehessen teríteni vonalkóddal stb. egy gombnyomással, adatbázisból.

--
trey @ gépház

Vernee Thor:
Barcode Scanner(ZXing Team) jó
QR Code Reader(scan, ezen a néven igen sok app jön föl) jó

Vagy már idejétmúlt? :)