Facebook nem módosít

A Facebook nem módosít

Szerettem volna egy "Hungarian UNIX Portal" -> "HUP.hu" változtatást kérni a Facebookon, hogy az oldal neve jobban összhangban legyen a tartalmával, de a Facebook nem nézte ezt jó szemmel és elutasította a kérést. Küldtem egy ellenvetést, miszerint az oldal fókusza régen nem "UNIX" (valójában sosem volt az), inkább egy univerzális sysadmin site és fórum, így a rebrandelés indokolt lenne. Majd meglátjuk, hogy hogyan döntenek. Az mondjuk nem nagyon tetszik, hogy a https://hup.hu weboldal Facebook neve nem lehet HUP.hu, mert ez a Facebook szerint "nem felel meg az oldalnevekre vonatkozó irányelveinek"... Nem hiszem, hogy annyira elrugaszkodott kérés lenne, hogy az legyen az oldal neve, ami a domain neve.

Frissítés 2021. 09. 21.: egy fórumtopik hatására újra megpróbáltam és most sikerült.

Hozzászólások

Szerintem nem az a gond, hogy nem lehet hup.hu a neve, inkább az, hogy megváltozik a név, és nem ismerték fel, hogy a hungarian unix portal az ugyanaz, mint a hup.
Nem hiszem, hogy a unix szóval volt baja az automatának. :-)

Miért kell Facebook oldal egy portálnak?

Vannak emberek, akiket érdekel a HUP, de mivel a FB-on töltik az életük online részének jelentős hányadát, nem néznének rá feltétlen minden nap. Viszont az oda automatikusan posztolt hírfejléceket adott esetben lekattintják. Ezt mutatja legalábbis a referer és like, követés szám.

Gyakorlatilag képzeld el az RSS feed egy új, divatos formájának. Pontosan annyi a szerepe. A Facebook pedig az RSS olvasó.

--
trey @ gépház

Én egy ideje így vagyok a HUP-os szavazásokkal. Nem értem, hogy miért kell egy portálon olyan szavazásokat indítani, aminek semmi köze nincs a portál profiljához. Arra jutottam, hogy:

- nem kell, csak lehet;
- nem kötelező követni a Facebook-os oldalt (nem kötelező szavazni), csak lehet;
- nem fontos, hogy én értem-e, hogy miért van Facebook-os oldal (off-topic szavazás). Elég ha az érti, aki használni akarja (szavazni akar);
- és végül: nem hiszen, hogy valami bajom származna abból, hogy mások olyat tesznek, ami szerintem haszontalan.

Szubjektív vélemény (nem kritika):

Szerintem ilyen lett, de nem ilyen volt. Régen az MS egy elképzelhetetlen faktor volt itt, na persze kivétel amikor szidták/tuk. Anno maga a unix like rendszerek voltak a témák és azok akár asztali felhasználói dolgai is. Emlékeim szerint ekkor még "mindenki" ismerkedett a témával és egyfajta szellemi kaland volt felfedezni egy másik világot, mert legtöbbünk friss migráns volt. :)

Az itt lévő emberek szerintem meg leginkább a fórum miatt járnak ide, hiszen a hírek máshol is megjelennek, esetenként tematikusabban, mint itt (engem spec semmilyen MS téma nem érdekel). A fórumban is leginkább számomra a legérdekesebb az, hogy lehet beszélni "kollégákkal" a szakmán kívül másról.
(Én spec a szakmáról nem is akarok beszélni, mert azt vagy csinálom vagy nem, ha nem tudok valamit akkor rákeresek vagy előveszem a referencia könyvet vagy a témában mást, mert gyorsabb, mint másra várni. Ahogy látom nem vagyok ezzel itt egyedül. Arról nem is beszélve, hogy tök speciális dolgot csinálok, olyat amiből durva becsléssel max féltucat ember lehet itt rajtam kívül.)

Tényleg? Engem itt már sok mindennel vádoltak, voltam baloldali (rotfllol), Linux-fag, Google-bérenc, Android-buzi, de baszki, azt sosem hittem volna, hogy MS seggenyaló, MS-bérenc is leszek egy nap. Szerintem nincs a magyar weben olyan ember, aki annyit osztotta volna őket (a mai napig) mint én.

Te valami rossz mozit nézel. Bár, saját bevallásod szerint te itt híreket nem olvasol, hogy is várhatnám, hogy képben legyél azzal, hogy mi folyik itt?

--
trey @ gépház

Ideges? Ha látnál, valószínűleg kiröhögnéd saját magad. Délutáni sziesztámban pillegek kajakómában. A pulzusom szerintem nincs 60.

Majd ígérem, a kedvedért bekeményítek MS osztásban. Biztosan elpuhultam, de ezt a kor számlájára írom.

Visszatérve a témára, ez itt biztosan nem volt a kezdetekben UNIX portál (még névben sem) és már nem is az. UNIX sincs könyörgöm! Minek kellene UNIX portálnak lennie? Az utolsó UNIX-okat most véreztetik ki. Hint: heti Solaris szalagcímek.

--
trey @ gépház

Miért nem kérdezed meg attól, aki ezt kitalálta? Az oldal debian.szintezis.hu néven indult, majd portal.fsn.hu néven folytatta. Majd bra kitalálta neki ezt a nevet, mert ez rövid és jól hangzik.

De ezt miért rajtam kéred számon? Hiszen pontosan láthatod, hogy 0. perctől írtam Windows és más témájú cikkeket. Szerintem nem volt jó ötlet UNIX portálnak hívni. Abből is látszik, hogy én szabadulnék tőle (fenti blogbejegyzés), csak nehezen lehet.

--
trey @ gépház

A név az első körös regisztrálóknak vonzó lehetett, hogy Unix, hisz ez "olyan", mint a Linux/BSD, de semmiképpen nem Windows.
(Én is ilyen vagyok/voltam.)

Félre ne érts, azt csinálsz amit akarsz, hisz a tied.
(Csak nem tartom helyesnek azt amivé alakítod az oldalt. Informatikai svájcibicskává.)

> Majd ígérem, a kedvedért bekeményítek MS osztásban.

Erre én is megkérlek, sokkal izgalmasabbak azok a threadek ahol rendes flamewar van, nemcsak ez a langyos vitatkozás. :D

> UNIX sincs könyörgöm! Minek kellene UNIX portálnak lennie?

Nanana! Méghogy nincs UNIX? Akkor ez mától a Hungarian OSX Portal! :)

Dehogynem lehet, tippre abban a facebook bugban vagy, hogy egy ember egy nevet hozhat/változtathat meg. (Egy másik admin az oldalnak imho gond nélkül megváltoztathatja.)

No rainbow, no sugar

Bár nincs sok értelme, de sub

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"