a "gépcsináló" ember

Anyóséknál járt a gépcsináló ember. Persze az ő feladat volt, hogy a döglött athlon alapú gépből kihozzon valamit. Nekem hallgatni is fájt a szavakat:

80 gigás lemezt tettem bele, erre a felhasználásra elég ( meg volt a polcodon ... )
Az alaplap cserére várni kell. ( hozhattál volna bele azért egy gombelemet, ha már a pcbonto nem volt nyitva )
a régi vinyóról elszállt a partíció, de még meg lehet menteni róla az adatokat. Bent hagytam a gépbe, de nincs bedugva. ( ugy eszerű is az )
Tettem rá windows hetet ( 2 nap múlva lejár a regisztrációs időszak, frissítések kikapcsolva )
Nem kell rá jelszó, mert nem kell hekkerektől tartani.
Pandát tettem rá, mert ez a legjobb.

De most komolyan. Ezért! Pénzt! Számolt fel! Valamit szarul csinálok, hogy nekem erre nincs arcom.

Anyós ránézett a gépre, azt se tudja, eszik-e vagy isszák a windows7-et. Ennyi erővel ubuntura is felnyomhatta volna a chrome-ot...... .

Egyelőre felraktam egy cloud accountot a gépre, és ráirányítottam az "idetessékmenteni" könyvtárra.... .Asszem két ünnep között szólok bent a srácoknak, hogy kell egy használt dell brand cucc normális áron. Ezt meg kidobom az ablakon.

Hozzászólások

Egy döglött Athlon alapú gépbe szerintem reális az a 80 GB-os HDD, nem, mintha ne lehetne nagyobbat tenni bele. Netezésre, levelezésre elég. A régi HDD-t bennhagyta, hogy a későbbiekben lehessen róla menteni. Mit kellett volna tennie? Anyós kezébe nyomni, hogy tegye a szekrénybe? Vagy visszamenteni az adatokat így karácsony magasságában.

Pandához nem értek, Win7 helyett mit? Win10-et? Egyáltalán ezen az öreg hardware-en elindul? Vagy a nem támogatott XP-t? Tényleg egy kigyomlált GNU/Linux kellett volna rá.

Ugyan némileg érzékelem a mondanivalód, de mégsem értem. Vagy specifikálja a vevő, mit szeretne, s allokáljon hozzá pénzt, vagy akarhatja olcsón, de szerény alapokról indulva, régi, öreg géppel, kevés pénzért mit kellett volna csinálnia a gépcsinálónak? Már azon túl, amit tett: összerakott egy szerény képességű gépet maradék cuccokból.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jó a kapcsolatotok, vagy van némi távolságtartás? Nem a magánügyeidben akarok túrkálni, csak az oka nem világos, hogy ha van valaki a családban, aki szakmabeli, akkor miért idegennél veri el a pénzét. Vagy a gépcsináló ember jópasi? :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Baromi rossz a tapasztalatom a családnak segítek projektek tekintetében.

Ennek megfelelően általában, ha jön egy kérdés, elmondom a véleményem, és felajánlom a segítségem. Ha kérik, szívesen megoldom. Ez után általában az jön, hogy megoldottuk máshogy, de hogy segíteni kéne, mert valami nem kerek... .

Arrol szól a mondat, hogy ezt a gépet már finoman hagyni kellene. Nem éri meg toldozni. Ezt neki is tudnia kellene, mert kereskedő. Persze akkor nem lehet 1000 éves vackokat eladni. Kb a 3. interakciónál úgy is az lesz a vége, hogy nincs tovább, kell egy új. Nyilván azt majd jól megajánlja 100k környékén.

win7. Persze, de én nem látom a coa matricát, sem a service pack-et, se a regisztrációt. Ez igy szomszédpistike szint.

Ha akarok valamivel foglalkozni, akkor magamnál hagyom az adott alkatrészt, ha nem, akkor visszaadom.

Kezdelek érteni, csak elsőre nem volt igazán világos. Kérdés, anyósod mit kommunikált. Gépcsináló terelte-e anyóst, hogy hagyni kellene ezt a kiöregedett vackot, amit erre szánna, azt a pénzt tegye félre az új gépre? Mert ha nem, az tényleg lehúzás. Költ anyósod a vacakra, aztán fél év múlva kell új gép.

Win7 illegálisan valóban probléma, nagyon amatőr.

Ha jól értem, visszaadta a HDD-t, csak nem anyós kezébe, hanem a gép belsejében, viszont nincs rádugva csatlakozó, nehogy valaki felülírja. Ezzel szerintem nincs baj, ha mondja, hogy ez van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"De most komolyan. Ezért! Pénzt! Számolt fel! Valamit szarul csinálok, hogy nekem erre nincs arcom."

Ingyen dolgozni egy idegennek ne viccelj már.
Viccesebb lett volna, ha vesz neki erre a szarra még egy windows licencet 30k-ért.
Ezek az esetek tipikusan úgy indulnak, hogy szar a gép olcsón oldjuk meg okosba.