Apró hasznoska: clip

A pipe-ba érkező dolgokat kitúrja a vágólapra, Vista óta: http://blogs.msdn.com/b/oldnewthing/archive/2009/11/10/9919908.aspx

Itt találtam, de gondoltam megemlítem itt is, hátha másnak is hasznos.

(Ui.: csak nekem hiányzik a permalink link a commentek mellől?)

Hozzászólások

"(Ui.: csak nekem hiányzik a permalink link a commentek mellől?)"

valószínű.

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

Keresd meg a valasz linket, mellette jobbra kellene lennie. Ha nincs ott, akkor valamelyik HUP-os kiegeszitod vagy valami ad blocker letiltja/elrejti.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

- Full alap Safari, nincs ott.
- Két független gép Windows 7 + Firefox + Flashblocker, szintén nincs ott.
- Windows Phone 8.mittommenzni + IE, nincs ott.

HTML kódban szintúgy nincs ott.

Mit rontok el, hogy 4 független eszközön se jelenik meg?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Kicsit kezd unalmas lenni. Ha olyan nagyon jol tudjatok, mi lenne a jo, miert nem csinaltatok meg mar regen a HUP-ot Drupal 7-ben es ajanlottatok fel onkent Treynek? Kanapebol en is tudok am nagyon okos lenni, de azert egy tobszazezer bejegyzest es nehany milliocska hozzaszolast szamlalo oldalnal erosen megfontolnek barmilyen modositast, mert ha elbokodik valami, pont az ilyesmiket kommentelok lesznek a leghangosabbak, hogy milyen szar mar. Valahol kezdjetek mar meg meghuzni a hatarokat, mert ez igy nagyon szar.

Tobbszor ki lett mar targyalva az is, hogy zajlik az oldal migracioja, am mivel senki nem rohant oda, es ajanlotta fel, hogy full-time ezzel foglalkozva elintezi a migraciot, igy sajnos az a keves valoban hasznos ember, aki jelenleg dolgozik rajta, munka mellett kenytelen foglalkozni vele. Es ez meg full-time sem egy rovid projekt. Baromira unom mar, hogy mindig, amikor elokerul valami korlatozas az oldalban, akkor rogton elokerul ez a szoveg is. Csinalj jobbat, es mutasd meg, mi lenne a jo, vagy orulj, hogy van hol irkalnod.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

En azert emlekszem Trey nyilatkozataira a temaban, meg ha fejbol nem is tudom linkelni. Igen, volt tobb ilyen felajanlkozas is, aztan amikor Trey nagy nehezen ugy dontott, hogy let it go, az ajanlkozo emberkek eltuntek vagy elerhetetlenek lettek, vagy csak siman visszaleptek. Nem csodalom, hogy Treynek az a velemenye alakult ki, ami.

Most (2014-ben) jutottunk el odaig, hogy jott egy emberke, aki tenyleg akar tenni valamit az oldalert, be is bizonyitotta, hogy kepes ra, es zajlik a fejlesztes. Nem szedito utemben, de zajlik. Es ennek az emberkenek nem bantotta az orrat a for-profit szag. Lehet ot ostobanak hivni, en batornak fogom.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Akkor még egy hasznos: Clink.

Btw ConsoleZ-ben (Console 2 fork) szépen lehet többsorosan is kijelölni, nálam ez az egyik killer feature-je. :)

Powershell nálam elég lassan indul, annyira gyakran meg nem kell konzol hogy állandóan fusson, ezért általában ha csak egy ping vagy ipconfig vagy hasonló kell arra cmd.exe-t indítok de mindig fáj hogy akkor nincs tabkiegészítés a commandokra. Meg azért a line editing a powershellben sem jobb mint az alap cmd-ben és ezen nem segítenek az alternatív konzolok sem.

Hat, tbh nagy. Ugyanis aki durvan unix-linuxozott, az nem pont a PowerShell ablakot fogja eloszor elovenni. Ugyan sosem csaptak nagy hirverest a dolognak, de a Windows sosem volt teljesen hijjan a parancssoros (tehat NEM GUI-s) kezelofeluletnek, es a 2008 ota csak novekedett az eszkozok szama - es nem csak a PowerShell feluleten.

Raadasul a Powershell nem igazan azt a fajta logikat koveti, amit egy Unix/Linux hozzaallasu ember alapbol kepviselne, sokszor nagyon atut, hogy ez igazabol valahol egy lebutitott C#. Egy bash-ben nem igazan vannak objektumok, es a bash-szeru kezelofelulethez sokkal inkabb a CMD.EXE all kozel, mintsem a PowerShell.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

A cmd.exe és a PowerShell köszönőviszonyban sincsenek egymással, már ami a lehetőségeket illeti.

Lehet, hogy technikailag a cmd jobban hasonlít a bash-hoz, de el sem tudnám képzelni, hogy valaki szánt szándékkal a cmd.exe rejtelmeiben akarjon elmélyedni a PS helyett. :)

Osszeteveszted a CMD.EXE es a parancssoros eszkozok fogalmat. Ami a shell kepessegeit illeti, valoban a PS a jobban felszerelt ilyen teren, am nagyon sok cucc kapott CMD.EXE alol is jol hasznalhato parancssoros eszkozt, vagyis aki nem akar objektumokkal meg C# jellegu koddal vacakolni, az nagyon jol el tud mukodni CMD.EXE alatt is. Meg ha az kisse kenyelmetlenebb is.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Mi a difi a ConsoleZ es a Console 2 kozott? Az utobbival mar foglalkoztam, de maceras lenne minden szerverre feljuttatni, ahol dolgozom, raadasul ahhoz viszont keveset hasznalom a CLI-t (meg ugy enkomplette a windows-t), hogy szukseget ereznem egy Console 2-nek (noha tenyleg nagyon tetszik). Viszont a laptopomon fenn van, mert az MSYS-t es a CMD-t kepes egy ablakban parhuzamosan futtatni, es erre relative keves dolog kepes.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

This fork supports:

  • Splitting Tabs into views (horizontally and vertically)
  • Grouping views (so input sent to one goes to all of them)
  • Windows Vista aero glass theme
  • Windows 7 jumplist
  • Windows 7 wallpaper positions and slideshow
  • Windows 8 wallpapers on dual screen
  • Zooming with Ctrl-Mouse
  • Quake style console animation
  • Strict monospace font rendering
  • Settable opacity of text background color
  • Full screen
  • and more...

Illetve ami még eszembe jut: tud indítani elevated jogokkal parancsokat, pl. elevated command promptot.

Az utolso sorod adta meg a kulcsot, amit igazabol kerdeztem. Mert en is elolvastam azt a listat, amit bepasztaztal, egyetlen gondom volt csak vele: az alapjan nem valtottam volna, mert semmi _lenyeges_ kulonbseget nem lattam. Az elevated shell viszont musthave feature.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Hasznosnak hasznos, nem mondom, hogy nem az, de en ovatos vagyok a nem surun hasznalt dolgokkal, es nem valtok, ha nem muszaj. Megjelent pl. millio Putty/WinSCP fork es alternativa is a piacon, en megis kitartok az eredetik mellett, mert azokat mar ismerem, es annyira surun nincs szuksegem rajuk, hogy a hibaik frusztralova valjanak.
--


Blog | @hron84
Üzemeltető macik