Samsung Galaxy K Zoom - azoknak, akiknek napjaink okostelefonjainak kamerája nem elég

Címszavakban: 20.7-megapixel 1/2.3 BSI CMOS camera sensor with 10x optical zoom, 4.8-inch 720p Super AMOLED display, optical image stabilization (OIS), Xenon flash, AF/AE Separation, Pro Suggest mode, Selfie Alarm, object tracking, 28 different shooting modes, Ultra Power Saving Mode, Android 4.4 KitKat

További részletek és sajtóbejelentés itt.

Hozzászólások

A digitális "középkor" újabb "remekműve".

Jajj megvakultam. :))

Ennek én miért nem látom az értelmét.. Egyszer láttam ilyet élőbe, de szabályosan röhögő görcsöt kaptam, amikor telefonált vele.

Ez a tipikus eszköz idiótáknak:

Telefonnak szar.
Tabletnek szar.
Fényképezőnek szar.

De legalább mindből van benne egy kicsi, de mindhárom összetevője használhatatlan. Ha fotózni akarsz, vegyél fényképezőgépet. Ha telefonálni, akkor telefont. Ha tablet kell, akkor tabletet. Ebből a 3-ból sosem lesz egy, sőt soha a büdös életbe nem fogja egy telefon se lekörözni a fényképezőgépeket, de még csak megközelíteni sem, ugyan azon árszegmentsben.

Ez gusztustalan. Telefonnak nagy, tabletnek kicsi, kamerának vékony. pff..
Ilyen "tepsit" láttam én is, buszon villogott vele egy hp, és ott szerencsétlenkedett, hogy egy tepsit tart a füléhez... Jah, röhögtem rajta én is, mikor a nagy szerencsétlenkedésében leejtette (fúdegeci vagyok, mi?) :-D

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Nem tudom, hogy hol lathattal ilyet, amikor nemreg jelentettek be ( FIXME ).
Nekem egy Note 2. van ( 5.5", sokkal nagyobb mint ez ) megsem lattam senkit, hogy halalra rohogte volna magat mikozben telefonaltam ( szerencsere a fejem is nagy, de amikor a baratnom beszel vele akkor azert elmosolyodom ).
Konkluzio: NEM neked szantak ezt a telefont ( es nekem SEM ), de letezik egy piaci res amit be tudnak tomni vele.

Ehh, még olvasni is fura, hogy valakinek 200 gramm sok, ha egy telefonról van szó (főleg, hogy alapvetően már rég nem csak egy telefon).
Én pont egy olyanra vágynék, ami akár másfél-két centi vastag, 4-5 collos kijelzője és kihajható billentyűzete van és tőlem akár simán lehet 300-400 gramm is (nokia communicator szerűt, talán annál azért lehet kisebb, de nem kell sokkal). Cserébe nem lenne egyáltalán gond a melegedéssel, lehetne belerakni 4-5 amperes akksit (még akár nagyobbat is), rögtön két hétig bírná, mint egy rendes telefon. Ja és akkor egy ilyen fényképező sem tűnne hülyén nagynak a mobilon.
Sajna manapság az értelmetlen kicsinyítgetés korában ez persze konkrétan nem is létezik.

FathoM

Nem értem, hogy miért kell MINDENT, AZONNAL lefikázni. De tényleg, miért?

Aki szeretne egy eszközt, amin el lehet olvasni 2 sornál hosszabb e-mail-t, lehet vele kompakt fényképező szintű képeket készíteni és telefonnak is jó, azt miért ne vágyhatna egy ilyenre? Vegyen egy telefont, egy tabletet és egy teljes méretű fényképezőt, és vigye magával az összeset, hogy a megfelelő mindig kéznél legyen? Vagy hagyjon otthon a háromból kettő aszerint, hogy várhatóan mi a legfontosabb a következő hazaérkezésig?

Nekem van mind külön-külön, és nem is hordom, csak a telefont. Az 5"-os, de egyáltalán nem túlméret, simán farmerzsebben elfér. Sőt, nincs rajta ilyen kamera, de azzal fényképezek, mert az EOS az objektívekkel együtt nemhogy 200g, de inkább 2000g (plusz a táska plusz a többi sallang), így nem húzom mindig magammal. A tablet meg nem fér a zsebembe se, és nem is arra találták, hogy ide-oda rohangálás közben használjam.
De elsősorban az azonnali értelmetlen fikázás zavar.

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérdezzem: így 2014-ben miért van még érvényben sokaknál az "ékezetet szigorúan tilos használni" szabály? '93-ban BBS-en én sem használtam ékezeteket, mert 1) nem volt, 2) ha volt, akkor a kódlap volt kérdéses, 3) fiatal voltam és nem törődtem vele. De most már van ékezet, kódlap gond nincs, és felnőttem. Az ekezet nelkulieknel mi hianyzik?

- A külföld jó indok, de technikailag semmi akadálya, hogy ékezeteket használjon nem magyar OS és nem magyar billentyűzet mellett akár. A régi szép időkben nem létezett magyar feliratos billentyűzet, ki emléxik még az ékezetes betű matricákra? És az Alt+160-ra? Szóval aki akarja, megoldja az ékezetet nem-magyar környezetben.
- A mobileszköz indok nem játszik, mert azokon pláne van ékezet.
- A fejlesztéses verzió sem igazi - bár sok fejlesztőt nem ismerek, aki nem-magyar billentyűzetet használ - mert ott is csak elhatározás kérdése.
- A gyorsaság megint csak akarat dolga, mert ha akarná, akkor az ékezetes gyorsan írást is begyakorolhatná akárki.

Így sorolnod kell tovább olyan indokokat, ami ennyi embert hihetően lefed.

Szerintem aki nem használ ékezetet, az csak simán lusta és/vagy nem igazán figyelmes a közösség felé.
Kíváncsi vagyok, hogy a leveleit, CV-jét, akármi más irományát is ékezet nélkül írja (mármint a magyar nyelvűeket)? Vagy oda már kerül ékezet, csak a fórumba nehézség a használata?

Prágában dolgozom, otthon német billentyűzetem (105 gombos) van, munkahelyen direkt kértem UK angol billentyűzetet (105 gombos), sokszor van, hogy angolul kell gépelnem és akkor a könnyebb aposztróf gépelés miatt átváltok a US angol kiosztásra (Alt + Shift), de ha magyarul gépelek, mindig átváltok. De több ismerősömnél láttam, hogy kimentek külföldre dolgozni és 1-2 hónapon belül elfelejtettek ékezettel írni... Sok ismerős meg nem tudja, hogyha külföldön vett laptopot, akkor át lehet állítani a billentyűzetkiosztást magyarra...

> Persze, külföldön is meg lehet oldani, de rohadjak meg, ha csak azért szopatnám magam, hogy a közösség 0,1%-át ne zavarjam. (Merthogy a többit nem érdekli)
> Ja, van ékezet mobilon, csak negyvenszer annyi ideig tart beírni a hosszú ú-t, mint a rövidet (érintés vs. nyomva tart egy rövid ideig + érintés)
> Minden elhatározás kérdése. Csak azért nem futom le most azonnal a maratont, mert nincs kedvem. ;)
> Gyakoroljon akinek hat anyja van, ha egyszer a munkahelyen mondjuk _csak_és_kizárólag_ angolul kell írni

Szóval ja, nyilván lehetne ékezetekkel írni, de ha magától nem megy, nem is érdemes túl sok energiát beletenni, mert alig pár embert zavar.

Engem is zavar, hogy néha többször kell elolvasnom egy mondatot, amíg eljutok arra, hogy megértem, hogy az "meg" vagy "még", illetve "szar" vagy "szár" volt amit az alany írt... De 1, neki joga van így írni, 2, nekem nem kötelező végigolvasni ;-)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Soroljam még?

Ínhüvelygyulladás

En konkretan azt kapok hosszabb magyar szoveg gepelese utan. Es higgyetek el, 2-3 hetig "sikesztyuben" jarni es ket ujjal potyogni nem fun.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az osszes hosszu ekezet kisujjra esik. (ok, kivetel a hosszu í).

Ha magyar szoveget gepelsz, akkor bizony allandoan a kisujjadat terheled
(es igen plusz az Enter is hozzajon).

Egy 50-60 oldal gepelese utan (1 het intenziv gepeles), teljesen beall, konyektol kisujj vegeig.

Azon csodalkozok, hogy masnal miert nem jon elo....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az ö,ü,ó -t kisujjal leütni... brrr :) - nem tanultam gépírni, így nem tudom, mi a "hivatalos" mód, de nem is két ujjal gépelek - de nem is állandó tízzel, legyen átlag hat :). Most elemzem "mozgásomat", nekem a kézfejem elég sokat mozog gépelés közben. A tied oda van "szögezve" egy pozicióra? (Ráadásul eléggé balra poziciónálva.) Mert csak így tudom elképzelni, hogy kisujjal "nyújtózkodsz" pld. az ö,ü-ért. (attól nekem is bajom lenne, szerintem 2 perc után :) ) Tudom, a "tananyag" valami olyasmi, hogy helyezzük ujjainkat bizonyos gombokra, és onnan érjük el a többit, de szerintem mindenki gépeljen úgy, ahogyan neki kényelmes :)

Hogy másnál (pld. titkárnők, gépírónők) miért nem jön elő....passz. Lehet, hogy rossz testtartásban, pozicóban gépelsz...

Ne kattints ide!

> Hogy másnál (pld. titkárnők, gépírónők) miért nem jön elő....passz.
> Lehet, hogy rossz testtartásban, pozicóban gépelsz...

A lenyeg, hogy ketszer lassabban lehet gepelni magyar ekezettel, mint magyar ekezet nelkul, raadasul eleg hamar beall az ember jobb kisujja, ha meg erolteti, akkor inhuvelygyulladast is kap.

A titkarnok es a gepironok is emberek. Azaz nem biztos, hogy maxon jaratjak a billentyuzetet napi 10+ oraban.

De ha valami hataridos, es magyarul kell gepelni, akkor szopoag van.
Nekem eloszor a diplomamunkamnal jott elo. Addig csak "kenyelmetlen" volt, diplomavedesnel meg mar sikesztyuben jelentem meg, ha jol emlekszem.

Az inhuvelygyulladasra valaki erzekenyebb, meg ha mar egyszer kapott az ember ilyet, akkor legkozelebb konnyebben kialakul szerintem. Bar ez teljesen nem tudomanyos magyarazat.

Az en vedekezesem annyi, hogy nem gépelek ékezetesen, csak ha nagyon muszáj. Így egy napon belül mindig fájdalomküszöb alatt maradok.

Worksforme.

((az mar csak hab a tortan, hogy az angol billentyuzet is egy hack volt, hogy ne lehessen gyorsan gepelni, ehhez kepest az osszes orszag kvazi atvette, es megpatchelte a sajat karaktereivel. Nekunk meg annyival rosszabb, hogy meg a nemetektol is atvettuk a y-z cseret.
Tudom van magyar dvorak, bar one-man show volt anno, es szerintem azota se nyult hozza senki.
De nem csak a sajat gepet hasznalja az ember...))

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"az mar csak hab a tortan, hogy az angol billentyuzet is egy hack volt, hogy ne lehessen gyorsan gepelni"

Nem a gépelés sebességével volt a baj, hanem az egymás mellett elhelyezkedő billentyűk kalapácsai összeakadtak az írógépeken, ha szinte egyszerre ütötték le azokat. Ezért úgy szórták szét a karaktereket a billentyűzeten, hogy minimalizálják az egymás melletti billentyűk leütésének lehetőségét. Ettől még ugyanolyan gyorsan lehet(ett) gépelni, sőt, így ritkábban kellett erre a problémára figyelni, vagyis inkább gyorsult a gépelés sebessége.

Aki nem találja az értelmét:
MUNKAESZKÖZ

Pl. a villanyszámlás is egy androidos telefonnal jön lefényképezni az órát, bevinni az óraállást, ami már megy is fel a központba.
De sorolhatnám a biztosítási kárszakértő, eredetvizsgáló, parkolóőr, és még egy rakás olyan szakmát, ahol ez egy eszközbe tömöríti a dokumentáló és az adminisztráló eszközt, miközben "hamisíthatatlanná" teszi a működést. Spec szoftver gps és időbélyeggel csatolja a képet a bevitt adathoz, amit mivel egyből fel is küld, nem veszik el plusz így a rohangálós dolgozó garantáltan nem piszkál(hat)ja.

Idezet asszonytol: "Dual SIM-es?"
Ennek ellenere tetszik neki