Bruce Schneier is Tails felhasználó

Nemrég volt szó arról, hogy Edward Snowden a Tails nevű, speciális, Debian-alapú disztrót használja online privát szférájának védelmére, személyazonosságának elrejtésére. A Wired.com cikkének megjelenése óta a security körökben ismert Bruce Schneier is bevallotta blogján, hogy Tails felhasználó. Eleinte a fő számítógépén akarta volna használni, de inkább vásárolt egy olcsó gépet és azon futtatja.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Hozzászólások

Virtuális gép nem jó? Szükség van egy külön vasra?

Ha a host törhető az már régen rossz. De itt most szerintem nem a a Tails törhetetlensége a fő szempont, hanem cookie, gép azonosító ID-k és más követésre használt technológiák blokkolásáról.
A felhasznált os biztonsága alap, pláne ha valaki olyasmibe kezd mint Snowden.
Dual-boot titkosított merevlemez mellett még mindig kényelmesebb szerintem mint két külön gép. Bár annak aki ki sem mozdul a szobájából nem jelent problémát a két különálló gép és rebootolni sem kell a két os között. De aki sokat hordozza a notebookját annak eléggé körülményes plusz egy notebook a táskába.
Szerintem jó középút lehet egy csak hostra használt rendszer, és abban több guest desktop os. Ha az egyik guest kompromittálódik az még nem érinti a másikat, legalábbis nagyon nehéz kitörni egy virtuális gépből. Gépindítás előtti snapshot visszaállítással pedig egyszerűen törölhető a korábbi tevékenység a guestből.

"memória-törlés"
Jajj, ez aztán hiánypótló, mert hát az NSA még a kikapcsolt gép RAM-jából is visszaállítja, hogy milyen pornót néztél tavaly nyáron! Jah, persze...

A MAC hamisításnak is mi értelme? Azt úgyse láthatja a túloldal. Csak ha nyílt wifi-t üzemeltet valaki, és te azt használod. De akkor sincs értelme rendes felhasználás mellett hamisítani. Aki meg wifit akar törni, nyugodtan basszon csak rá.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Lajos, te hülye vagy?

Segítek kicsit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_boot_attack
http://www.theguardian.com/world/2013/oct/04/tor-attacks-nsa-users-onli…

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Olvass alatta is, ott küldtek egy linket amin van is róla valami. De mint említettem ott is, nem a bug nagyságát néztem le, csak azt írtam, hogy nem visszhangzik tőle a sajtó, hogy ezt így meg úgy kihasználták. Bezzeg az NSA így meg úgy...
Egyébként meg, mindig nem látom értelmét a ram törlésének. Törlődik az magától, menetközbe meg nem éppen jó beletúrni... reboot más, de azt meg minek...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Az sem mindegy mi a cél és ki ellen kell védekezni. Cold boot attackhoz ha jól értem nemcsak meg kell szereznie a támadónak a gépet de gyorsan cselekednie is kell. Azaz rátöri az ajtót a kommandó, az illető pedig power gombbal kinyomja a gépet eset. Egy sima lopásnál Cold boot attack nem nagyon jön szóba.

Bruce Schneier másfél könyvét olvastam (Secrets and Lies és Beyond fear). Tökéletesen hatásvadász szerzőnek tűnik. (Hogy mást ne mondjak, szabadalmaztatta a fagráf fogalmát.)

Ezek után szerintem az volt a minimum, hogy ő is coming out-ol, és bevallja, hogy Tails-t használ.

---
Science for fun...

OK, ennyi jár neki. Viszont valamelyik fent említett könyvében van egy ismertető róla meg a cégéről (azt hiszem, az elsőben). Ha jól emlékszem, katonai biztonsági rendszerek tervezésével és fedett telefonos kapcsolatok kiépítésével (?) foglalkozik.

Szerinted ő az, akinek bujkálni kell az NSA elől? Szerinted van még olyan dolog, amit nem tudnak róla? Vagy ő is készül valamire, mint Snowden?

Vagy csak hatásvadász?

---
Science for fun...

Ezt nem nagyon értem. Egy átlag parlamenti képviselőnek az a dolga, hogy a választóit képviselje, éspedig nyilvánosan. Mi értelme lenne ezek után lehallgatni? (Az állításban hangsúlyos az "átlag" szó!)

Természetesen vannak olyan miniszteri pozíciók (pl.: nemzetgazdasági), ahol a lehallgatás nagyon is értelmes volna, rájuk viszont biztosan vigyáznak.

---
Science for fun...