Windows Phone 7.8? Majd jövőre.

Úgy tűnik, hogy a kissé provokatív winsupersite.com cikknek meglett a hatása, az kiugratta a nyulat a bokorból. A hosszas csendet megtörve Terry Myerson a Windows Phone Blog-on beszélt a Windows Phone 7.8-ról. A jó hír, hogy úgy tűnik, a Microsoft dolgozik a frissítésen. A rossz hír, hogy 2013 előtt már nem fog megérkezni. Hogy jövőre pontosan mikor lehet rá számítani? Azt nem közölte Myerson. Valamikor 2013 elején.

Részletek a blogbejegyzésben.

Hozzászólások

Elnézést az offért, de nem bírom szó nélkül megállni, nálam még csak 22:24 van, a cikk írásának időpontja pedig 22:56 (a dátum stimmel). Időutaztam? :)

Értem én h. a wp8 -ra koncentrálnak, de szerintem rossz üzenete van annak, ha a korábbi termék szupportját igy elhanyagolják.
--

Rossznak rossz, de gondolom, arra apellálnak, hogy a felhasználók úgyse a frissítésekkel bajlódnak. Samsung Galaxy S-hez én 2 frissítést kaptam hivatalosan, utána kijött még 1, de az is Gingerbread volt (azt már nem raktam fel, mert tettem inkább főzött 4.0-t), és jelenleg van egy 2 éves telefon, amire 1 éve már nincs hivatalos frissítés, és bevallottan nem is lesz. HTC Desire-re pedig már a Gingerbread sem (!) jelent meg. Ha az androidos gyártóknak bejött az ilyen üzletpolitika (a mutatókat nézve igen), akkor lehet, hogy a Microsoftnak is be fog.
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Halottnak tekinteni a droidot elég nagy marhaság. Lehet h. majd leáldoz neki, mert lesz jobb, de erre nem fogadnék. Túl nyilt platform ahhoz, hogy ne tudjon aklimatizálódni ha kell. Bár láttunk már nagyobb buktákat is.
Az ócskaságáról nem nyilatkoznék, mert max divat fikázó tudnék lenni. az analógiát látom, mely szerint ahogy a mobilok windows-a lett pont az a flame war körülötte is, legtöbbször a szakmai érvek teljes hiányával együtt. Egyik vagy másik okból, de mindkét kérdés értelmetlen valójában.
--

Ez azért messze nem ugyanaz. Lényeges különbségek vannak a két rendszer piaci modellje között.
Androidon azért egész szép fejlesztői közösségek (cm, xda, modaco) alakultak arra, hogy a legtöbb eszközhöz általában a gyári release (már ha tervezett egyáltalán) előtt kihozzák a legfrissebb Android verziót olyan extra kiegészítőket integrálva, ami sok tulajdonosnak szimpatikus lehet.
Pl. van egy "ócska" Blade-em, 2.3.x az utolsó gyári ROM rá, de jelenleg a véleményem szerint mindennapos használatra alkalmas cm4.1 fut rajta a közösség jóvoltából.

Mikor fog a WP akár csak egy hasonló közösséget maga körül tudni?

És ez nekem, mint végfelhasználónak igen szimpatikus és kedvező húzás, ráadásul még elég kezes jószág is. Ez nálam el is dönti a kérdést.
Még néhány évig biztosan Androidban gondolkodom, hacsak ki nem nyitják a forráskódját a WP-nek.

Mikor fog a WP akár csak egy hasonló közösséget maga körül tudni?

En ugy tudom hogy WP-re is lehet custom romokat rakni, legalabbis az xda forumokat bongeszve par honapja nagyon ugy tunt.
Tegnap meg egy ilyen hirrol is lehetett olvasni: Windows Phone 8 hacked onto HTC HD2 – Hope for all WP7.x users?

Már lehet frissíteni.
LG Optimus 7 tulajként gond nélkül felment.