Netcraft: webszerverek piaci részesedése 2012 márciusában

A NetCraft nemrég közölte 2012. márciusi webszerver felmérésének eredményeit. Az ehavi eredményeket 644 275 754 weboldaltól érkezett válasz alapján tette közzé a cég.

Webszerverek piaci részesedése 2012 márciusában

A "Market Share for Top Servers Across All Domains" kategóriában az Apache volt a hónap győztese, de jól szerepelt az nginx is. A "Totals for Active Sites Across All Domains" felmérésben szintén e kettő szerepelt a legjobban. A "Market Share for Top Servers Across the Million Busiest Sites" kategóriában az Apache végzett a legrosszabb helyen a 0,17 százalékpontos piacvesztésével, de még így is 62,39%-os részesedéssel uralja a kategóriát.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

nem is tutam, hogy a Google-nak is van web-szervere

Nosztalgiával tekintek azokra az időkre, amikor az itteni szagértők kijelentették, hogy az IIS szakítani fog, mert még a PHP-t is ráhegesztették. Ebből sem lett semmi.

--
trey @ gépház

Úgy jön ide kedves "wolphie", hogy a vita arról folyt, hogy semmi köze a helyi hálózatokon levő IIS webszervereknek a NetCraft internetes webszerver felméréseihez, de ha mégis, akkor kb. ennyi köze van a printszerverekben, meg a többi más eszközökben, szoftvercsomagokban levő más webszerverek is. Magyarul ebben a témában irreleváns, hogy mennyi IIS fut a helyi hálózatokon - ráadásul azóta is váron a nagy leleplező felméréséket erről. De ha ebben a kontextusban - internetes webszerver market share - számít a lokálhálón levő IIS, akkor vegyük oda a többi egyebet is.

De esetleg rajzolj te is valamit.

--
trey @ gépház

Remélem jó programozóként azóta se foglalkozol ezzel a témával biztonsági szempontból. Az ilyenek miatt tart ott a szoftveripar ahol. Milyen kár, hogy annak idején az IRC-n még Hunger is hülyének nézett téged ezért (gondolom ezt most le fogja tagadni). :(

--
trey @ gépház

Teged mint elismert programozot, aki nem ad holmi jottment security szakertok velemenyere, biztosan frusztralhat hogy tovabbra sem talaltad meg mit jelent a kifejezes.
Hungert meg minek kevered most ide? :) En is johetnek azzal hogy mit gondolnak rolad a sajat kollegaid, dehat...
Kulonben is logot kerunk! :)

Nem létező, meg nem történt dolgok ellen nehéz védekezni, ezért kiváló hangulatkeltő módszer. Mindenesetre érdekes, hogy mindig amikor az ismeretségi körömből valakivel konfrontálódsz a hupon, akkor te állandóan egy senki által sem megerősíthető IRC beszélgetésre hivatkozol, amelyben én pont rosszakat mondtam rá. Csinálhatnád azért ezt ügyesebben is, Gábor.

Tipp: legközelebb írd azt, hogy személyesen mondtam, akkor méginkább nehezebb védekeznem ellene, mert most így IRC logokat várunk a vádak alátámasztására... Nekem le van archiválva évekre visszamenőleg minden IRC log, a freenode/#hup.hu is. Ha gondolod elküldhetem segítségképp. ;)