Netcraft: webszerverek piaci részesedése 2012 márciusában

 ( trey | 2012. március 6., kedd - 23:31 )

A NetCraft nemrég közölte 2012. márciusi webszerver felmérésének eredményeit. Az ehavi eredményeket 644 275 754 weboldaltól érkezett válasz alapján tette közzé a cég.

Webszerverek piaci részesedése 2012 márciusában

A "Market Share for Top Servers Across All Domains" kategóriában az Apache volt a hónap győztese, de jól szerepelt az nginx is. A "Totals for Active Sites Across All Domains" felmérésben szintén e kettő szerepelt a legjobban. A "Market Share for Top Servers Across the Million Busiest Sites" kategóriában az Apache végzett a legrosszabb helyen a 0,17 százalékpontos piacvesztésével, de még így is 62,39%-os részesedéssel uralja a kategóriát.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem is tutam, hogy a Google-nak is van web-szervere

az utm-eknek és a nas-oknak is van

:))))

Nosztalgiával tekintek azokra az időkre, amikor az itteni szagértők kijelentették, hogy az IIS szakítani fog, mert még a PHP-t is ráhegesztették. Ebből sem lett semmi.

--
trey @ gépház

ok-okozati összefüggés :(

Pedig ha jól emlékszem a haveri körödből került ki ez a nagy látnok zseni.

--
trey @ gépház

azóta megideologizáltuk, hogy ez a webszerver dolog nem is számít, mert a mobil eszközöké a jövő

És tényleg.

--
trey @ gépház

Amikor netcraft statisztikat postolsz mindig erdemes visszanezni az elozo cikkeket, mert biztos hogy eppen szenne egettek valamelyik threadben :)

Jaja, emlékszem, hogy Hunger szakértő széjjel égette magát, mert nem írta megkülönböztetni az internetes felmérést az intranetestől. Úgy tűnik, hogy a mai napig nem tudja, hogy mi a különbség. :) De aztán elmagyarázták neki.

--
trey @ gépház

Nem pontosan ertem hogy jon most ez ide, a degabor memerol van szo?

Úgy jön ide kedves "wolphie", hogy a vita arról folyt, hogy semmi köze a helyi hálózatokon levő IIS webszervereknek a NetCraft internetes webszerver felméréseihez, de ha mégis, akkor kb. ennyi köze van a printszerverekben, meg a többi más eszközökben, szoftvercsomagokban levő más webszerverek is. Magyarul ebben a témában irreleváns, hogy mennyi IIS fut a helyi hálózatokon - ráadásul azóta is váron a nagy leleplező felméréséket erről. De ha ebben a kontextusban - internetes webszerver market share - számít a lokálhálón levő IIS, akkor vegyük oda a többi egyebet is.

De esetleg rajzolj te is valamit.

--
trey @ gépház

En ertem hogy nagyon meg akarod magyarazni, hogy valojaban nem egtel az elozo netcraft cikknel, de az eredeti hozzaszolasban nem is erre utaltam :)

Dehogy akarom wolphie megmagyarázni. Bevallom, fogalmam sincs mi a különbség a webszerver és a routerekben meg ilyen szarokban alkalmazott webszerverek közt. De ígérem, majd utánanézek a Wikipedia-ban!

:)

--
trey @ gépház

Nagy öröm ez, hogy végre egy kicsit önállóan is fejleszted magad, mégha csak a Wikipedia által is. ;)

Helyes, helyes. Ha vegeztel ezzel a temakorrel, szivesen mondok meg par masikat is aminek erdemes utananezned, hogy jol tudjad osztani.

Csak nem a versenyhelyzet (race condition) lesz az? :DDD

--
trey @ gépház

Latom mely nyomot hagyott :D Akkor mar a "honeySpotot" se feledjuk!

Remélem jó programozóként azóta se foglalkozol ezzel a témával biztonsági szempontból. Az ilyenek miatt tart ott a szoftveripar ahol. Milyen kár, hogy annak idején az IRC-n még Hunger is hülyének nézett téged ezért (gondolom ezt most le fogja tagadni). :(

--
trey @ gépház

Teged mint elismert programozot, aki nem ad holmi jottment security szakertok velemenyere, biztosan frusztralhat hogy tovabbra sem talaltad meg mit jelent a kifejezes.
Hungert meg minek kevered most ide? :) En is johetnek azzal hogy mit gondolnak rolad a sajat kollegaid, dehat...
Kulonben is logot kerunk! :)

Engem ez nem frusztrál, csak téged tartalak kóklernek azóta is. ;)

--
trey @ gépház

Miert pont azota? Mar joval elotte is vicc targya voltal.

Rossz helyen olvasod a Wikipédiát, Gábor. Ne a fő bűnöket tartalmazó szócikkekből fejleszd magad. A hazugsággal egymás ellen uszítást elég lesz majd csak a politikai karrierednél gyakorolni. ;)

Mindjárt sejtettem, hogy ebből is kihátrálsz. Sajnos nálad ez jellemző. Tovább már nem tudlak etetni benneteket, mert dolgom van, de esetleg rajzoljatok valamit. Majd megnézem.

--
trey @ gépház

Nem létező, meg nem történt dolgok ellen nehéz védekezni, ezért kiváló hangulatkeltő módszer. Mindenesetre érdekes, hogy mindig amikor az ismeretségi körömből valakivel konfrontálódsz a hupon, akkor te állandóan egy senki által sem megerősíthető IRC beszélgetésre hivatkozol, amelyben én pont rosszakat mondtam rá. Csinálhatnád azért ezt ügyesebben is, Gábor.

Tipp: legközelebb írd azt, hogy személyesen mondtam, akkor méginkább nehezebb védekeznem ellene, mert most így IRC logokat várunk a vádak alátámasztására... Nekem le van archiválva évekre visszamenőleg minden IRC log, a freenode/#hup.hu is. Ha gondolod elküldhetem segítségképp. ;)

En elhiszem neki.

Jah, én is, annyira hihető. ;))

Nalunk is van ket IIS, csak epp nem public weben, hanem intraneten valamint bizonyos IP-kre kiajánlva partnereknek, hogy egy webservice-t hivogassanak.

Ilyenkor mit kezd vele a Netcraft?

----------------
Lvl86 Troll

nade mennyi utm és nas van az intraneteteken, amin nem IIS van?! :)

Raktárkészlet számít? :)

----------------
Lvl86 Troll

bármi, ami alátámasztja trey világnézetét :D

Mit kezdene vele? Mi köze van annak az internetes szerverekhez? Egy csomó ilyen Apache-ról, lighttpd-ről tudok. Azzal sem kezd semmit. Az sem szerepel ebben a felmérésben.

--
trey @ gépház

Publikus weboldalakat(domaineket) néznek, nem szervereket. Nem arról szól a dolog, hogy melyik szerverből fut a legtöbb a világon, hanem hogy melyik szolgál ki több publikus weboldalt. Szerintem....


Ne kattints ide!

Remek, csak ezt a statot előszeretettel hozza fel mindenki, aki azt próbálja bemagyarázni, hogy az IIS halott ;)

----------------
Lvl86 Troll

Az IIS nem halott, csak úgy bűzlik és annyira használható...szép is a nekrofília...nem halt ez még meg, hiszen használható :D

Miért érzem azt, hogy életedben nem üzemeltettél IIS-t?

Miert erzem azt, hogy eletedben nem probaltad meg a nekrofiliat? :)

--
R2D2 a filmtörténet legmocskosabb szájú karaktere.
Minden szavát kisípolták.

sub :)