Van okostelefonod?

Érintőképernyős okostelefonom van
43% (397 szavazat)
Nem érintőképernyős okostelefonom van
12% (110 szavazat)
Nincs okostelefonom, de szeretnék
20% (188 szavazat)
Nincs okostelefonom, és nem is szeretnék
23% (218 szavazat)
Nincs telefonom / csak az eredmény érdekel
2% (16 szavazat)
Összes szavazat: 929

Hozzászólások

Sima telefont használok, de több dologra mint a környezetemben lévő okostelefon tulajdonosok.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

A telefonban van email kliens, rss olvasó ami a készenléti képernyőre tud dolgozni, a böngésző flash lite képes stb...
Java alapon megoldható az ftp, a képmanipuláció (alacsony szintű, pl feliratozás)fórum és hasonlók böngészésre opera mini, fájlkezelés moby explorer-el, adobe pdf, doc viewer, egyéb mókák.... Régebben futott rajta torrent is.
Ez valamivel több mint amire átlag jakab használja az okostelefont.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

Érintőképernyős, sima telefonom van.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

van, HTC Wildfire, de megbantam, hogy nem Nokia N900-at vettem (batyamnak az van, bo 2 hetig tudtam hasznalni, kilometerekkel jobb minden masnal leszamitva a battery time-ot)

gyujtenem kellett volna meg ra, akkor meg tobbe is volt, nekem meg mar surgosen kellett uj telefon, es csak pont akkor tudtam Londonbol hozatni :/

Most köcsög leszek. Nincs akkora jövedelmed, hogy egy 100-110e forintos telefont meg tudj venni fél év kuporgatás után, és helyette veszel egy 10-20e forinttal olcsóbb telefont, amelyet viszont utálsz, mint a szart?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

1. nem tudtam hogy ilyen szar lesz, mindneki istenitette az Androidot, N900 meg "regebbi" modell
2. diak vagyok, nem teljes munakidoben dolgozok
3. nem 10-20ezerrel volt olcsobb (akkor még)
4. Londonbol csak akkor tudtam hazahozatni mindkettot (itthon dragabbak voltak)
5. ennek se fizettem ki egybol a teljes arat (bar mostanra ki van fizetve teljesen)

1. nem tudtam hogy ilyen szar lesz, mindneki istenitette az Androidot, N900 meg "regebbi" modell

Nekem semmi bajom az Android-dal, ahogy sok más embernek se, akik istenítették... hozzád nem illik, de ez várható volt, mivel az összes létező topic-ban előkerültél, hogy az N900 mennyire-de-mennyire a legeslegjobb... így nem igazán értettem, hogy miért nem N900-at vettél. :)

2. diak vagyok, nem teljes munakidoben dolgozok

Szinte sejtettem, így már értem, miért néztél sültbolondnak egy másik topic-ban... :)

3. nem 10-20ezerrel volt olcsobb (akkor még)

Ahja Wildfire-t vettél, megzavart a "droid" szó, amelyből a Motorola telefonjára asszociáltam... hátigen, a Wildfire még a Galaxy Spica-nál is gyengébb, pedig az már szinte művészet... mennyibe került?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem tudom hogy szeretnék-e, telefonálni szoktam meg zenét hallgatni max, a többire ott a píszí ;-)

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...

Egy "csodas" android tulajdonosa vagyok de 8 ora hasznalat utan megbantam. Amig a regi keszulekkel sotetben tapogatozva gyorshivassal siman hivtam barkit addig a csili-vili erintokepernyovel ez nem igazan jarhato. (Azota kb nem merek tarcsazni autoban) Autoban emiatt eletveszelyes noha "buta" telefonokkal ez odanezes nelkul ment. Elhiszem hogy tulmutat bizonyos dolgokban a hagyomanyos telefonokon ellenben sok hagyomanyos funkciohoz kulso app-ok kellenek es megvallom a gyomrom forog hogy egy filemanagerben reklamot kell neznem. Igenis van letjogosultsaga ha vki napi 3-4 orat tolt autoban telefonalassal a gombokkal megaldott keszulekeknek illetve akkor fogadom el a plusz funkciokat ha az alapokat is ugyanugy tudja... es hat nekem az android e teren remalom. (nehogyma' advanced task killer kulonben leszivja az akksit meg astro file manager... szanalom) Sztem fenykep, file kuldes, zenehallgatas, telefonalas, sms celokra semmi ertelme az androidnak. VPS az egesz. Ha pedig kivesszuk belole a web 2 fukciokat (nem allitunk google fiokot nem hasznaljuk a youtube-ot nem twittelunk) akkor egy 10 evvel ezelotti telefon szintjen all.

Nomármost az okostelefonokat okosan kell használni, pl vakon tárcsázás helyett lehet hanggal vezérelni (nem a google féle megoldásra gondolok, van más is, ami müxik, miután megtanítottad).
Filemanagerben nem kell nézned reklámot, az csak egy opció, ráadásul a total free appokban nincs reklám (de használhatsz adblockot is, így sehol sincs reklám)
Task killert ne használj, inkább árt, mintsem segít.amúgy a vásárlás előtt nem tudtad, hogy a fizikai billentyűket használod, erre csak utólag jöttél rá? Sopánkodás helyett nézz utána, hogy milyen lehetőségeid vannak, mert van egy pár.

"Nomármost az okostelefonokat okosan kell használni, pl vakon tárcsázás helyett lehet hanggal vezérelni (nem a google féle megoldásra gondolok, van más is, ami müxik, miután megtanítottad)"

Ez a gyakorlatban mennyire működik (mondjuk egy nevesebb gyártónál pl. HTC)?
A 6120c-m is tudja, de a felismerés pontatlansága helyett inkább Bluetooth-on keresztül használom a GPS-el, ha autózom.

Ilyen alapon nem csak az adroid rendszert nem szereted, hanem az egész okostelefonosdit. A gyorshíváshoz HTC-s telefonon több lehetőség is van, például ott a People widget, amire fel lehet pakolni a kívánt embereket, és egy érintéssel indul a tárcsázás. De ha ez nem tetszene, akkor ott a "Direct Dial" shortcut, azaz a kiválasztott emberhez külön ikont rendelsz és oda rakod a képernyőn, ahova akarod. Akár az összes home-screenre kirakhatod, aztán mindegy, hogy melyiken állsz, egy érintéssel elindulhat a hívás.

Astore file manager helyett használd az ES File Explorer-t és akkor nem lesznek reklámok.

rolad az jutott eszembe most, hogy szifonra, N900-ra, de meg Windows Mobile-ra is (nem WP-re) van mplayer, Androidra meg nincs. Szamomra ez leginkabb az Android platformrol arulkodik :/ Itt inkabb az Android a hibas, ha csak arra nem lehetett rendesen portolni egy ilyen jo kodot

De, de nem is az a problema, hanem kepzelem azt a rendszert, amire egy olyan portable kodot nem lehet implementalni, amit meg WinMora is gond nelkul lehetett. Mondjuk en a WinMo-val, mint user majdnem teljesen elegedett voltam, ellenben nem ertek a ra valo fejlesztesekhez, ha "nagyon egyszeru", akkor nem szoltam :D

Meg az Android ha mar Linux kernelt futtat magaban (igaz, csak a driverek miatt valasztottak), akkor nem kellett volna ennyire kizarni a "gnu csordat" az alkalmazasok kozul szerintem, es ez az elso pillanat ota nem szimpatikus bennuk (Maemo pl. egyertelmuen mondhato GNU/Linuxnak)

Több lehetőség is van. Egyik véglet, hogy 2.3tól lehetőség van gramm java kód nélkül, tisztán c/c++ban fejleszteni, ennek tipikusan játékoknál van/lesz értelme (sajátosság, hogy ettől még a dalvik vm-ben fut az app). Mplayer esetén inkább az tűnik okos ötletnek, hogy a UI java, dekódolás/lejátszás meg a régi c kód relatíve kevés változtatással. OpenGL ES surface -t pl. javaban kéred el, de aztán natív kódból szokásos módon firkálhatsz rá. Hangot szintén csak 2.3tól tolhatsz natív kódból, ha inkább kompatibilis akarsz maradni akkor azt át kell adni java kódodnak, videó szinkronra figyelve, de ez már részletkérdés.

Lényeg, hogy mindent meg lehet oldani jól, bár iOSnél kicsit faramucibb.

szerk: 2.3 még nem nagyon van, Nexus S -t azzal adják. Tudtommal még mást nem is.

Majd lesz egy Android -os, ha lesz rá pénzem. :)

--
fantázisdús aláírás v1.09

Hat, az android az az iPhone from Google. Az openmoko egy hekkerplatform, az android nem az.

Bar, amikor megkerdeztem Giammarchit - a javascript trey- et - hogy hany appot fejlesztett a Palm Pre-jere eddig, azt mondta, nullat.

Tehat ha a kutyuk csak arra vannak, hogy hasznald, akar lehet Androidod is. Vagy iPhone-od - mindketto UNIX.

Igen valóban nem hekker-platform. Viszont opensource, ergo közelebb áll a hekkéléshez, mint az iphone. Az openmoko azon felül hardveresen is hekkelhető volt. Szerintem pont ez volt a baja. Nem lehet csak a jól programozó villmérnökökre (ill ezek testvérlelkeire), egy komplett piacot építeni.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem opensource, csak release utan megtekintheto a forraskodja.

Ehhez kepest a .NET framework is opensource, ne vicceljunk.

(Sot, az MS Windows-t kiemelt partnereknel - pl. BME - le is lehet magadnak forgatni, nemtom, androidhoz build tool-t is adnak-e, vagy csak 'nesze itt a forras, ugyse nezed meg, ergo forditani se fogod, de arra jo lesz hogy a marketingesek beszeditsek a huposokat' alapon megy)

Rendes API doksit meg kapsz apple hw-hez is, meg egyebkent egy rakas forrast is - leven az androiddal ellentetben az iOS tenylegesen BSD-re epul, nem egy kernel + java vm az egesz...

"Nem opensource, csak release utan megtekintheto a forraskodja."

Open sourcenak open source, csak nem nyilt a fejlesztese.

"androidhoz build tool-t is adnak-e"

Ennyire azert nem sulyos a helyzet: http://source.android.com/porting/build_system.html

"ellentetben az iOS tenylegesen BSD-re epul"

Nem, AFAIK egy igen-erosen modositott/telefonra optimalizalt OSX kernel, amely tartalmaz FreeBSD-bol portolt kodokat, de ez FIXME.

----------------
Lvl86 Troll

Azt választottam, hogy "Nincs okostelefonom, és nem is szeretnék", da a valódi vaálaszom ez lenne:

Nincs okostelefonom, nem zárkózom el tőle, hogy legyen, de mivel álló nap gép és internet előtt ülök, biztos nem használnám arra amire kitalálták.

Használhatóság szemszögéből nézve az Ericsson 520 óta csak visszafelé zuhannak a telefonok, az "okos" telefonokkal már a béka segge alá van becélozva a színvonal.

Én személy szerint eredeti céljaira használom a telefont, telefonálásra. Például autóban is.

Nem akarok videot szerkeszteni, zenét hallgatni, tévét nézni, twitterezni, faszbúkolni (ezeket asztali gépen sem), csak használható módon telefonálni.

Kb. olyanok ezek az okostelefonok mint a csúcsszuper Toyota, amivel az amerikai rendőr és családja meghaltak, beszorult a gázpedál a szőnyeg alá és felgyorsulva 180-ra elszálltak. Az agyonelektronizált, "mindentjobbantudokafelhasználóhelyett" mentalitású túlbonyolított vezérléseknek köszönhetően nem tudott leállítani egy autót. Nos valami ilyesmi érzetem van az okostelefonokkal kapcsolatban is.

szinte +1
ez az állandó "hallgasszenét" mantra az idegeimre megy, mintha anélkül szarni se lehetne. sok ember azért hallgat zenét, mert zenét "kell" hallgatni. a többi funkció számomra kérdéses egy telefonon, a "minek?" kategóriába sorolom (a fakkbuk meg a csipogó szerintem az élet fölösleges részei). amire használnék egy ilyen cuccot, az a pdf formátumú könyveim olvasása olyan helyzetben, amikor tétlenségre vagyok kárhoztatva (pl. orvosi rendelőben várakozás). Egyébiránt telefonálok, meg max fényképezek telefonnal, másra nem kell.

---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Nem, de nem is érzek rá ingert. Netem van otthon meg a melóhelyen, ez kb 12 óra/nap. 6 órát alszok, a maradék 6ban jövök-megyek, vásárolok stb. Mire használnám ebben a maradék 6 órában? És mi az ami nem tud megvárni a neten amíg gép közelébe nem kerülök?
Mit nyújt amit máshogy nem lehet elérni? Biztos van olyan ember, akinek az életmódjához passzol a képessége és tudása, de nekem a szolgáltatás hasznossága nincs arányban a költségével. Majd eljön az idő, mikor másmilyen telefon nem lesz, akkor majd használom. Addig csak "úri huncutság" :D
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Üdv,
Hasonló az álláspontom, és pont ezért nem értem ezt a kifejezést :) Én is csak olyan esetekben használom ki a szolgáltatásokat, amikor nincs más kéznél. (Pl. buszon/vonaton szövegszerkesztés, pdf olvasás, és hasonlók, illetve probálkoztam videó nézéssel is, de, igazából erre a célra néha a 15" is kevés, nemhogy a 3-4":) ).
Lehet én vagyok maradi, de a telefonom ne függjön már a nettől, és ne csak úgy tudjam kiélvezni minden tudását, hogy havi +8-16k-t költök az ő netigényére. A netfüggő szolgáltatásokra ott van a laptopom.
Jó, néha kritikus esetben hasznos felugrani a netre _böngészni_, vagy egy e-mailt elküldeni, de ne legyen a minimum az állandó netkapcsolat. Egy telefon telefonálásra van, arra, hogy hangot továbbítson. A többi pedig extra, mint hogy könyvet tudok olvasni rajta, vagy épp egy kicsit játszani vele. Ekkor meg ráérek kinyitni és úgy kiélvezni...
Persze, mint mondottam, lehetek maradi, és lehet, csak én nem értem, mi az okos telefon :)
Üdv.,
LuiseX

Üdv,
Akkor már csak egy kérdés lobog bennem, amit nem értek teljesen: Mi a különbség szerintetek (ezek alapján) egy K, vagy W szériás Sony, vagy egy N szériás Nokia, vagy egy Androidos teló közt? Mert, mindegyik mobil szórakoztatásra van kihegyezve, de azért a kommunikációhoz is értenek, vagyis teljesítik a kritériumokat :)
Jó, tudom, ez kukacoskodás egyben, csak, tényleg szeretném a mai értelmét látni. Valaha úgy tudtam, hogy onnantól lesz okos a telefon, ha lehet bővíteni a képességeit, és már-már oprendszer van rajta (Nokia 9210 korszaka) és mondhatni PDA telefonba öltve. Manapság szinte minden telefon tudja ezt, talán a legalsó szegmens, illetve a spec. céltelefonok (pl. ütés-robbanás-aknavető álló készülékek), de a többi már kényünkre kedvünkre szabható, és használható amire épp kedvünk szottyan (most eltekintve attól, milyen platform ketyeg alatta, de a legbutusabb telefon képességei is bővíthetőek alkalmazásokkal...)
S ez az, ami miatt nekem kérdéses, hogy létezik-e még a fogalom ténylegesen, s ha igen, akkor miként módosult az annó 3-4 évvel ezelőttihez, mert az akkori jelentés már abszolúte nem fedi a szegmenst, amit annak nevezünk:)
Tehát, nem az a kérdésem lentebb sem, hogy melyik telók azok, hanem mitől lesznek azok?:)
Üdv.,
LuiseX

Az Se K szériás telefonjai a fényképezésre voltak kihegyezve (cybershoot), a W széria a zenehallgatásra. Az a legfontosabb különbség, hogy amíg egy hagyományos telefonban azokkal a szolgáltatásokkal kell együtt élned, amit a gyártó belerakott, aztán ha elcseszte, akkor te is cseszheted, nincs más választásod, addig egy okos telefonon ki tudod más alkalmazással is váltani az alapszolgáltatást, vagy plusz programokkal fel tudod turbózni az igényeid szerint a készüléket. Androidon pl.ha nem tetszik a gyári zenelejátszó, felrakok másikat, ami az igényeimet kielégíti. Bajom van a gyári kamerakezeléssel? Nézek valami más fotó programo, pl. Camera360. Nem elég valami miatt a sima telefonok beépített böngészője, és az Opera Mininél kissé többet szeretnék művelni a neten? Az sem lehet baj, most kb. tízféle böngészőből válogathat egy androidos user. Gyakorlatilag a kínálaton, és a felhasználón múlik, hogy egy okos telefon mire és hogyan használja föl, míg egy hagyományos mobilon adva vannak a gyári appok, meg a J2ME korlátoltságából fakadó, gyakran fullextrás, de azért eléggé korlátozott képességű alkalmazások.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Üdv,
Köszi a választ :) Így legalább megnyugodhatok, hogy lényegében ugyanaz a fogalom, ami korábban is volt. Csak, manapság okostelefon=="android||linux-based||iOs oprendszerű" jelentéssel találkozok, főleg itt, és ez elgondolkoztatott, hogy ennyire szűkült volna-e a fogalom jelentése, vagy csak a "köznyelv" árnyalta át kissé:)
Még egyszer kösz a választ, legalább tudom, hogy a symbian is okostelefon platform a mai normák szerint is:)
Üdv,
LuiseX

N900 -on (igaz ott egyedul) vannak szinte out-of-the-box root jogaid, ugyhogy nem ervenyes a "mindent jobban tudok a felhasznalonal", ellenben az emberek 95%-a alkalamatlan ezeket jobban beallitani, mint ahogy a gyarto szallitja, es nincs is ilyesmire igenye, meg ha arra van is, hogy mutassa a telefon a tozsdet neki

ez most nem ertem... ha egy nem 'agyonelektronizalt' autoban beszorul a szonyeg ala a gazpedal, akkor nem gyorsul az auto?? epp forditott a helyzet, egy eleg 'okos' auto az ilyen helyzeteket akar fel is ismerheti (bar nem biztos hogy en szemely szerint orulnek ilyen beavatkozasnak, ld. tulsagosan is 'okos' robotpilotak a repulokon), mig egy 'buta' az csak megy ha nyomod...
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Sajna nem ilyen egyszerű volt a szitu
http://totalcar.hu/magazin/technika/2010/03/23/hogyan_halt_meg_a_toyota…

Ha valaki nem szeretné végigolvasni
- Automata váltó, nincs kuplung
- Rosszul tervezett elektroniak (a gázadás magasabb prioritású, fék és gáz együttes nyomásakor)
- Nincs gyújtás kapcsoló, gombbal indul (egyszeri gombnyomásra csak állóhelyzetben áll le)

>egy nem 'agyonelektronizalt' autoban beszorul a szonyeg ala a gazpedal, akkor nem gyorsul az auto
erre ment a valasz vegulis, hogy egy hagyomanyos faek egyszeru vezerlesnel es nem gond.

kicsit alatta meg pont erre celoztam, hogy ugyan lehet okos elektronikat tervezni, csak mindenkinek
mast jelent az okos, meg a "nyilvanvalo"
(az en peldam az elektronikus kocsiban a kezi valto, es kuplung lett volna, ahol
a kuplung is csak kapcsolo, es ha nyomva van a gaz akkor nem veszi figyelembe, mert artana a valtomunek.
de ez a fek>gaz meg durvabb. meg miert nem kap akkor egy veszleallito gombot az auto.
plc tervezes 010 - veszstop! grrr...)

Minek is vezetne, amikor automatát vezetni sokkal egyszerűbb? Az egyszerűség pedig fontos, mert egy fél órás elméleti teszt után már kapsz ideiglenes jogist amivel vezethetsz.

Igazából nem is tudom mi a fene értelme van a váltós kocsinak, legalábbis az átlagember számára.

Legutóbb (kb. 7 éve) mikor kint voltam, már akkor az autók 98%-a automata váltós volt, a pirosnál karácsonyfafüzérként égtek a féklámpák. Tehát egy átlag amerikai azt sem tudja, hogy létezik olyan, hogy kuplunk :) Az egyik családtag, aki ráadásul magyar :), de itthon kb. a jogsit szerezte meg, de azóta kint él (16+ év), nem tud kuplungos kocsit vezetni.

Üdv,
Bár azt válaszoltam, hogy : "Nem érintőképernyős okostelefonom van" , de nem tudom, ez manapság megfelel-e a szónak. Mivel egy Nokia e90 boldog tulajdonosa vagyok, eléggé elgondolkoztatott, mit is jelent manapság az "okos" jelző telefon esetén... Nem android megy rajta, nem is 600Thz-s proci hajtja ki, és bár sok mindent tud, és azt jól (szerintem), azért, a mai versenyzőkhöz képest ő csak "sima" telefon. Tehát, ha megkérhetnélek titeket, megsúgnátok, épp mit jelent az okostelefon szó?:)
Üdv.,
LuiseX

Az ötödiket nyúzom.
SE P800, P900, P910i, Qtek 9100, FSC T-830

------------------------

Érintôképernyôs okostelefonom van, és arról is szavaztam.

Nekem T-Mobile G1-em van, szeretem es hasznalom is. Nem csak telefonalasra.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Számomra a telefon igazán okos része - használható névjegyzék + határidőnaptár, amit lehet több eszközzel szinkronizálni.
Plusz lehessen vele csendben! vakon "telefonálni".
--
Solaris Express
Opera

Nem, azt jelenti, ha setét titkos marketinges hitgyűlésen elkezdem tapizni és nyomogatni, akkor felismerhetőek a gombok fejjel lefelé is, nem csipog és pittyeg a billentyűzet mint seggbetúrt egér bagoly gyomrában, nem kezd kattogni mint Dzsejmsz Kond első szovjet minikamaz fényképezőgépe, esetleg nem katapult aktiválódik hangos Kudlik Anya "10 másodperc a biztonságos határ eléréséhez..." kíséretében, és nem kell hangot használni hívás fogadásához -"Vétel, Bagoly! VÉTEL BAGOLY!!! MONDOM ANYÁÁÁD!!!".
Jah, és csomó telóban a rezgőhívást dühödt tengerimalacról mintáznak - "hviii, hviii, mbrrrr, mbrrrr..." vagy légkürtöt próbálnak keresztezni lemerült vibrátorral.
--
Solaris Express
Opera

Ezért tetszik a HTC Sense-ben, hogy egységes telefonkönyvet kovácsol az Exchange, GMail, Google Apps, Facebook (+Skype és még mittoménmi...) kontaktokból és az azonos személyeket összelinkelve, egyszer szerepelteti benne.
Telefonálni pedig becsukott szemmel is lehet, hiszen ahhoz csak az ember füle és szája kell, a szemének nincs közben sok feladata.

Ave, Saabi.

nincs okostelefonom, nem is volt sose, fogalmam sincs, hogy szeretném-e ha lenne

Hogyne, Travianhoz musthave mobilnettel!!! :))

----------------
Lvl86 Troll

erintokijelzos telefonom van - samsung pixon -,de nem tartozik az okostelefonok koze. hm. de elobb utobb befigyel vmelyik androidos cucc.

Telefont csak telefonálásra (esetleg SMS kuldesre) használom, erre akarmilyen egyszeru telefon megfelel, olyat is használok, okostelefonra nincs szuksegem.

"Nincs okostelefonom, és nem is szeretnék", de van egy rendes telefonom, amiről lehet telefonálni, és van egy kínai androidos tablet-em (wifi van benne, meg usb host), amiről lehet netezni, olvasni és játszani. Nem telefonra való szerintem az android.
Idővel majd szeretnék egy olyan androidos vagy bármilyen linuxos tabletet, amiben van gps, gravity sensor, hsdpa modem és capacitive érintőképernyő.

Mitől lesz egy telefon "okostelefon"? Mi az a tulajdonság, amitől már annak számít?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

nincs telefonom :D
kollegak kozul sokaknak van, csilli villi ketyereje, de legtobben csak e-p*cs noveztesre hasznaljak,
talan lesz nekem is, ha beut valami melo, amihez kell, de csak azert, hogy villogjak vele...

eljutottam odáig, hogy már nem kell céges telefon... legutóbbi melóhelyen is egy fél évig sikerült félreugrálnom előle...

egyébként telefon ügyben nem szeretem keverni a dolgokat, telefonálásra egy csak telefonálásra alkalmas telefonom van, arra, amit okostelefonon szoktak intézni, van másik készülék. de azon meg nem telefonálok.

nem mintha nem lenne szimpatikus a telefont telefonalni, mobil internet device-ot (okostelefont?) meg, kohm, okos dolgokra hasznalni felallas, csak elobb utobb akkor elokerul a zenet meg kulon mp3-lejatszorol hallgassunk, konyvet arra valo e-inkes olvasorol olvassunk tema, vegul HEYYYYYY MACARENA!

előbb volt egy telefonom, vagyis nem. előbb lett egy autóm, amiben volt kihangosító, ahhoz vettem egy telefont és bevált. azóta az a magán telefonom.
időnként a nyakamba akasztanak céges telefont, vagy most legutóbb vettem egy tabot. a tab minden másra elég nekem, amit használni akarok, úgyhogy csak két dologgal megyek ki a házból:)

"Okostelefont" használok, SIM-kártya nélkül. :)

Egy ~5 éves MDA Pro (aka HTC Universal). Itt a HUP-on vettem, hobbi célra, aztán egész' megszerettem, és használhatóvá is tehető (a WinMo ellenére).

Gyakran vonatozom sokat, ilyenkor jól tud jönni, ha már megunom a könyvolvasást. A VGA kijelzőn (a körülményekhez képest) kényelmesen lehet sorozatrészeket nézni (TCPMP/CorePlayer), konvertálgatni sem kell, viszi az xvid-eket.

PDF/e-book, zene, Office, játékok, internet/wifi (Opera Mini), zeneszerkesztés, stb., stb., rengeteg használható alkalmazás van rá.

(+ Mellette telefonálásra egy low-end (flottás előfizetéshez 990Ft volt a készülék) Nokia 2700 classic.)

Nekem az előző egy Nokia E61i-volt, de mondván, hogy a wifin kívül nem használom ki a képességeit,
most vettem egy C3-at. Megbántam :-( Nekem semmi bajom nem volt a Symbiannal, ez az okoskodni akaró S40
felület meg nagyon béna.. jövő nyáron valamikor lejár az előfizetásem, majd akkor cserélek valamire.
Még addig úgyis változik a mobilpiac, talán kijön valami olyan ami megtetszik. Nekem nagyon tetszettek a Motorola V3-asok is anno, egy olyat, meg egy valamilyen internet készüléket el tudnék képzelődni.
Sajnálom, hogy kimentek a flippes telefonok a divatból. Most már én is csak telefon telefont szeretnék
de a Nokia S40 felülete nem jön be, úgyhogy lehet, hogy újra áttérek SE-ékhez, vagy Samsungékhoz
mindenesetre mindenképp valami fém házas teló lesz, mert nálam fontos a tartósság, mert nem váltogatom
havonta a telókat. Legalább 2 évig legyen telefon az a telefon.
eddigi készülékeim:

1 Panasonic GD50 az első telóm volt
2 Nokia 7110 (mátrixos telefon :-D)
3 Ericsson T10 (retro fíííling, akkor tetszett)
4 Sony J7 (oldalt volt egy nagyon jól használható tárcsája a "jogdial")
5 Nokia 3650 (talán az első S60-at a mainstream-be próbálkozása a Nokiának, nekem az idátlen formája
tetszett meg, és annak ellenére, hogy körben voltak a gombjai egész jól lehetett használni.)
6 SE Z530i
7 Nokia E61i
8 Nokia C3

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2

Valóban, még most hogy mondod emlékszem is, hogy az is tetszett, csak már hiánycikk volt a "pannonnál" (én meg türelmetlen kismalac)mire rászántam magam, a 3650-ből meg még volt

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2