A HTC is beperelte az Apple-t szabadalomsértésért

A HTC Corporation tegnap sajtóhírben közölte, hogy keresetet nyújtott be az Apple ellen az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (United States International Trade Commission - ITC) amelyben azt kérvényezte, hogy tiltsák el az Apple-t az iPhone, iPod és iPad eszközök Egyesült Államokba való importálásától és az Egyesült Államokban való árusításától. A HTC szerint az Apple öt szabadalmát sérti meg termékeivel. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Ez a keresztbe-kasul perelgetés egyre viccesebbnek tűnik :) Most már tényleg csak a google-t kéne beperelnie valakinek!

kar h ezek mind megegyezessel vegzodnek.. jo lenne mar latni valami tragediat

Ebből csak a Sagem jöhet ki gyöztesen vagy a Phillips.

No rainbow, no sugar

Volt egy SouthPark resz, amiben mindenki beperelt mindenkit szexualis zaklatasert. "Mindenki kontra mindenki per".

Most meg olyan dejavu erzesem van.

Nem tudom, hogy miert....

hát, inkább Apple húzza a rövidebbet... kissé kevésbé szimpatikus cég

ballmer nagyképű.... azzal h azt mondja h elmehet az adobe meg a flash .... oda, na szal sztem ez egy kicsit nagyképű. Eddig a macbook csak inkább divatcikk volt mint kimondott erőgép. Az árához képest -valljuk be őszintén- nem elég erős. Egy fél milliós géptől már elvárnék i5öt, vagy i7et. Jelenleg egy macbook annyit tesz:"sok pénzem van." Nem tud olyat amit ne lehetne kihozni linuxból. És nem futtat semmi olyat amit ne futtatna linux vagy windows, és fontos kellék lehetne.

Valószínüleg az egyetlen nagyon fontos bevételi forrást az iphone ipa/od jelenti. Ezek tényleg jó cuccok, ezért megérdemlik a dícséretet, de a iphone sem olyan új dolog, mert van már helyette android, ami szinte minden képességgel rendelkezik, csak nyílt.

"a support is gyenge. "
Urban legend.

"MOon irreálisan túlárazottak a Macintoshok"
Sok bennük az adó is.
25% áfa, vállalkozóknak sok adót kell fizetni, ezért emelni kell a termékek árát, stb.
Minden drága magyarországon, nem csak az apple gépek.
Még az autók is nagoyn drágák.

igen, van mar a macbookban i5.

http://xms.hu/apple.php?tk=macbook_pro

egy icipicit lemaradtal. :)

masreszt hiaba, mert a gep hutese egy fos. siman felmelegszik 100 fok fole is es olyankor az egesz gep is athevul. nem ertem mier kell viszont annyira a teljesitmeny de mind1, inkabb egy normalis hutest csinaljanak, meg adjak 3 ev garival a gepet. amig ezek nincsenek meg addig a macbook egy szar.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

"a macbookok viszont teljesen lazan felmennek 100 fok fole

Macbook pro 17", unibody, core2:
HDD: 40 fok
CPU: 73 fok
CPU heatsink: 54 fok
Enclosure base: 36 fok
GPU: 60 fok

A gép ölben van kb. 2 órája, és töltőn, ha asztaon rendesne tud szellőzni, ennyire sem melegszik.

"talan meg video is van rola hogy tojast sutnek rajta."

Na neee.
Videót muti!

tehat szerinted normalis az hogy olben van egy 17" batar nagy gep, es 73 fokos a procija, raadasul ez csak core2, a 35W tdps core i5/7esek meg durvabbak. nekem olben 1 nap alatt se megy 60 fok fole akarmit is csinalok vele, nem hogy 2 ora alatt...

akarmit mondasz, a macbookokban egy rakat szar a hutes. normalis notebookok nem produkalnak ekkora homersekletet. masreszt nem tudom te hogy vagy vele, de en utalom ha szejjel egeti a labam a gep, vagy ha a kezem alatt forro.

video nincs, kepek vannak: http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=egg+macbook+pro
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

60 vagy 73 fok tok mindegy, aboszolut lenyegtelen.
autot sem az aalpjan valasztunk, hogy a hutovizenek uzemi hofoka 85 vagy 95 fok.
egyebkent ahogy irtam, enclosure base: 36 fok (kozben lement 34-re), kivancsi lennek, hogy egyeb notebook haza mennyire melegszik fel.
nem erzem szarnak a huteset.

> akarmit mondasz, a macbookokban egy rakat szar a hutes.

Már megint egy fogalom nélküli, ám annál arrogánsabb hupdiplomás©, éljen, just can't get enough!

Öreg, nálam clamshell-ben (gyengébbek, azaz a te kedvedért: lecsukva) fut a fém házas MacBook pro, letakarva egy félbe hajtott (tehát 2 rétegű) terítővel, és még ezen is rajta fekszik egy nagy, baromi szőrös macska.

Tudod te, 100+ celsiushuszár, hogy így - teljesen leszigetelve, hőkivezető nyílás letakarva - mennyi a max hőmérséklet Portal közben? 82C, a fan sebessége pedig 3500rpm, nem hallatszik.

Persze tudjuk, "akármit mondasz", mert te jól kigugliztál egy blogot, ahol a hozzád hasonlóak lehazudták a csillagokat is az égről. Hallod öreg, az ilyen stílussal húzzál vissza romániába, ne a magyar internetet szennyezd a baromságaiddal!

[ Like ]

lol, te beszélsz stílusról? tiplizz vissza tomcat cimborádhoz, fröcsögjetek együtt egy pincében. vagy inkább 6 láb mélyen.

egyébként nem fura, hogy hiába egy új nick, pillanatokon belül tudni, hogy te vagy az? tudod, a stílus maga az ember.
az is érdekes mentalitásra vall, hogy előre regizel accountokat. már legalább te is tudod, hogy egy barom vagy és nem nagyon tűr meg egy közösség, így előre levéded a számodra tetsző nicket? te tudod, ha neked így jó...

a ket kibaszott szememmel lattam a 100 fokot eloben, psc is beirta hogy 70 fok. ha szerinted ez normalis, akkor nem tudom milyen notijaid voltak eddig. :)

meg baratnom csicska acer aspireje se megy 65 fok fole soha
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

65 fok vs 70 fok, ki nem szarja le??? és a poci magja ennyi, nem a gép.
írtam neked, hogy maga a gép, az enclosure base, mindössze 31 fokos.
az meg nehogymá' forró legyen.

a két kibaszott szemeddel meg nem láttál te semmit, max. a sárga irigységet, ami elhomályosítja a látásodat.

en nem szarom le, ne legyen mar egy gep ami idleben van 70 fokos bazdki. idle 30-40 kozott legyen a proci, az meg elfogadhato. nagyon sok gep van amiben ez igy van, azokba van normalis hutes. viszont ahol idle 70 fok a gep, na ott nincsen normalis hutes.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

laptopról beszélünk ember, nem lesz neked a procimag 30-40 fokos soha sem.
de amúgy én a cpu magról bszéltem, a cpu heatsink már csak 50 fokos.
hogy a procimagbna milyne meleg van, szerintem tök mindegy, és 30-40 fokot egy core2 procitból legfeljebb asztali gépben, orkánerejű ventilátorok használata mellett tudsz kihozni.

ha raneztel volna egy pillaantra is a kepre, latnad hogy 0 RPM. ha pedig ugyvan hogy mennie kell, akkor felporog 1500-2000 kozott. 0 hang. szerinted ez visito ventilator? :)

a masik gepem 35-40 van allandoan aksirol, es a ventilator 3-4 ora bongeszgetes utan sem kapcsol be.

nem ertem milyen visito ventikrol beszelsz. egyszeruen csak az apple notebookjaiban szar a hutes. masreszt inkabb legyen 10 percig hangosabb a venti, de nekem ne egesse szet a kezemet
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

latom soha nem fogtal meg thinkpadet vagy hp elitebookot a kezedben :) vagy esetleg panasonicot. :) milyen ronda gepek ezek, de erdekes megsem égetik le a kezedrol a szőrt

ja igen, es hogy ne a levegobe beszeljek, ez ugyan nem c2d, hanem pentium m: http://dl.dropbox.com/u/279376/tec2.png
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

hogy jön ide a pentium m?????
megmutassm a régi 5x8-os cyrix procis gépemet, amiben nincs procihűtő ventilátor, csak egy kis hűtőborda, és a táp ventije elég neki?

(az általad felvonultatott gépekkel még egy baj van, ami miatt nekem nem kéne: nem fut rajta OSXm azon kívül, hogy rondák, és nem elég minőségiak nekem.)

tovabbmegyek, bizonyara azert moddoljak a kulfoldi forumokon az emberek az mbpjuket, mert megvannak elegedve a gep homersekletevel. :)

http://img682.imageshack.us/img682/1043/img0037ah.jpg

ez a par lyuk egyes embereknek 10-20 fokokat segit, az apple ennyit nem bir bealdozni a homersekletert. holott a gep aljat kb sose latja senki...
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

nyilvan meg lehet csinalni szepen, most nem azt mondtam hogy ez a legszebb megoldas, hanem azt hogy mar ettol is jelentosen csokken a gep homerseklete, mert van szellozes... az apple par apro lyukat nem bir rakni a gep aljara, csak hogy BJUUUUUUUUUUUTIFUL meg VONDORFULLLLLLLL legyen a gep. az mar mind1 hogy szetolvad. :)
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

latom nem erted amit ugatok. az apple vagna ra a kello helyeken 10 kurvara dizajnos szivecske alaku lyukat ha igy jobban tetszik, es akkor maris nem 70 fok lenne a proci, hanem 50, vagy annal is kevesebb. lenne hol lenne szelloznie ennek a hulladeknak....
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

evone still fails badly

Ott baszod el, hogy az i7-ről beszélsz macbook pro címszó alatt, holott a mainstream modell (amiről te ugatásodon kívül mindenki beszél) a core2duo. Az i7-es egy első modell, és az apple első modellei mindig experimental-ok voltak. Persze neked ez is újdonság, a lényeg meg úgyis az, hogy teleugasd a hupot a fenti modellkeverési FUD-dal. Tedd.

[ Like ]

ahjhaahahahahahahahahagagaga. azt hittem hogy amit az apple kiad az csak jo es tokeletes lehet. erre most experimental :D:D:DD: es egy ilyen gepre adtok ki 500 ezer forintot. experimental!!!! es amugy rohadtul unom mar, a c2d mbp is ugyanolyan forro feju. arrol beszelek hogy egy darab macbookban sincsen normalis hutes. szoval hogy ertsd, se a c2d modellben, se az i7es modellben. terveztek a c2d modellhez egy hutest, az uj gep meg annyi hogy belebasztak az uj procit meg lapot, aztan kesz.. az i7es is ugyanolyan forro mint az i5os, mindketto 35W TDP. az applenek egy gepeben van NORMALIS HUTES, ugy hivjak hogy: mac pro. a tobb az mind egy forrofeju nemtommi. a hasznalhatosag bealdozva a dizajn oltaran. az iphonet is ha kirakod a napra egy ido utan szepen kiirja hogy huccsed le :) vagy kapcsold ki, nemtudom, de az is rohadtul erzekeny a melegre. tenyleg nagyon szep az osszes cuccuk, de mindegyik homerseklet problemaval kuzd.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

ertem, szoval szerinted tovabbra is normalis ha egy notebook 70 foko folotti. :) grat. nekem 1 ora 100%os cpu terheles utan sem ment meg 65 fok fole. :)

nyilvan egy troll vagyok mert leirtam a macbook legeslegnagyobb hibajat.

gondolom azis trollsag hogyha leirom hogy a feher macbookokon sokeve nem tudjak MEGOLDANI azt az egyszeru problemat hogy ne repedezzen a gep. az nem igenytelen, ugye? :)

persze nyilvan a te ismeroseidnek ilyen problemaja sincsen, tudom, de akkor vajon az apple miert ismerte el ezt a hibat? es miert cserli a gep burkolatat garancia idon tul is ?:)):):):):))
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

> szoval szerinted tovabbra is normalis ha egy notebook 70 foko folotti

A grafikonon (bár nincs odaírva, de) a legalsó csíkok az enclosure (tehát "a notebook") hőmérsékletei. 38 fok, mint látható. Letakart hőkivezető nyílással, 3D játék futása közben. Azt hiszem nem vagy egy normális ember szellemi képességeinek birtokában. Sajnálom. Azért keep on trolling :)

[ Like ]

Ha szerinted egy laptoppal kell/lehet csajozni, akkor te tényleg egy mentálisan sérült ember vagy, már ne is haragudj.
Még ha autós téma lenne, akkor ok, de szerinted egy laptoppal lehet felszedni nőt??? Egyáltalán, bárki is vesz amiatt laptopot, hogy avval nőt szedjen fel?
Mekkor hülyeség ez már?!

igen, azert irtam le, - latom meg mindig nem erted - mert ti macesek allandoan azzal josztok, hogy az apple termekek hogy vonzak a lanyokat. nem egy cikkben olvastam mar hogy a macbookal milyen jol lehet csajozni. ezeket nem en talalom ki, az elvakult fanatikusok böfögik ki magukbol. nem te, hanem masok. nem tudom sikerult-e vegre erthetoen megfogalmazni hogy ezeket nem en irtam le, hanem masok mondtak.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

Azért vettem meg, mert nekem ez felel meg a legjobban, és emellett ez tetszik a legjobban.
Ezt kb. 234345234545342543x alkalommal mondom el trollnak, de nem értitek.
Attól, hogy nekem tetszik a design, miért kell azt gondolni, hogy csajozni indulok vele??
Hol az összefüggés? Csak azért tetszhet nekem a design, mert avval csajt próbálok felszedni, vagy mi a picsa??

úgy tűnik, így van.
de akkor minek mondják, hogy jönnének megnézni, meg (nekem) "úúgy pofánvernélek", és akkor nem jön?
mi értelme ennek, ki tudja...
minek mond ilyet, ha tudja, hogy úgysem jön?!
eleve egy tetves fórum hogy tud egy normális embert felzaklatni annyira, hogy pofán akarja verni a másikat?! pláne úgy, hogy általában ők szoktak rám válogatott szidalmakat szórni, meg hasnoló értetlenkedő, szókiforgatós hozzászólásokat írni...
nem fogom ezt megérteni.

"ertem, szoval szerinted tovabbra is normalis ha egy notebook 70 foko folotti. :) grat. nekem 1 ora 100%os cpu terheles utan sem ment meg 65 fok fole. :)"

Szoval a gép nem 70 fokos, ne keverd már a szezont a fazonnal. A gép 30 fokos.
A processzor belső magja 70 fokos.
A heatsinknél mért procihőmérséklet már csak 45 fokos.
Nekem van amúgy sun x4150-es szerverem, professzionális hűtéssel, de abban is van a prociknak 60-70 fokos belső hőmérséklete.
Kívül már persze csak 35-40 fokosok azok a procik is.
Vagy bocs, a sun is szar?
Ne keverd a szezont a fazonnal.

Tényleg nem tudom, hogy mi van veled, valószínűleg te is egy ilyen értetlen troll vagy.

" a tobb az mind egy forrofeju nemtommi. a hasznalhatosag bealdozva a dizajn oltaran. "
Nem tudom, de nekem igenis használhatók ezek a gépek, és szarom le, hogy 60-70 fokos a processzor belső magja, belül a gépben.
(Ami amúgy nem hinném, hogy sok, kívül a processzor, a hűtőnél már csak 45 fokos ebben is.)
Szerintem te azt is összekevered, hogy mi a különbség a processzor belső hőmérséklete és a külső hőmérséklete között, és amellett, hogy kevered a modelleket, még ezt is kevered.

"Az i7-es egy első modell, és az apple első modellei mindig experimental-ok voltak. "

Ez azért kibaszott röhejes, nem gondolod? Tényleg semmit nem szabad megvenni tőlük az első szériából. De szerencsére a nagyközönség ezt annyira még nem tudja, különben lehúzhatnák a rólót. Ugye az iphone 2g a full alu hátlappal ami nem "fosműanyag", igaz cserébe vannak térerő meg wifi gondok, dehát nem telefongyártók vagyunk hanem designerek, beletelik egy kis időbe mire rájövünk az ilyen evidens dolgokra... A hűséges applebolond júzereink meg még fizetnek is, hogy betatesztelhessék nekünk.

--
"Or just open the kconf editor, enter "dbd46848b31f34fe4fc0503d5ab28a98" and set the value to 23."

"dehát nem telefongyártók vagyunk hanem designerek, "

Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy egy olyna telefont tettek le az asztalra, amivel évekkel elhúztak mindenki mellett, még olyan nagy nevű telefongyártók mellett is, akik évtizedek óta telefongyártók, és a piac még most sem érte be teljesen őket, nem mellesleg kategóriát teremtettek, és mindenki őket próbálja másolni.
Ez tény, meg az is, hogy nincs iphone-om, továbbá ha lesz a mac-nél jobb gép, akkor olyat fogok venni.
Egyelőre nekem ez a legjobb gép, amit fel tudtok mutatni. Persze a hibái ennek is megvannak, de összeségében eddig ez a legjobb.

nem tudom, de nekem a minoseg nem ott kezdodik hogy 70 fokon ég idle a proci...

hanem pl a normalis hutesnel, a roll cage vaznal, a normalis garancianal, stb... nem tudom neked mi nem eleg minosegi ezen, de ha leesik a gep sarkara nekem ne deformalodjon mar el osszevissza a gep burkolata amivel igy viszi magaval rossz esetben az alaplapot is, hanem normalisan elje tul...

lehet hogy nagy vastag es csunya, de legalabb sose hagy cserben es ellatja a feladatat.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

a Thinkpadek mindig is minőségi notebookok voltak. azaz nem hordozható házba szerelt asztali kenyérpirítók, hanem valódi hordozható computerek. nem forrósodnak, a burkolatuk bírja a strapát a winchesterül pedig a rázkódásokat. csak egy jobbat találtam a Thinkpadnél, az Panasonic Toughbookot. azóta azt használok. nem melegszik, szinte mindent kibír, 12óra aksiidő és érintőképernyős.

pana toughbook LOOOL! :D
gyönyörű gép, biztos öröm használni. :D :D
tényleg, aktatáskába befér? :D :D :D

Ha sivatagi felhasználásra kell, akkor tökéletes, de ugye nem mondod komolyan, hogy ez a laptop az ideális hétköznapi gép....
Ennyi erővel ugye Hummer H1-et ajánlsz hétköznapi városi kocsinak?
:D

latod, mar megint faszsagot beszelsz.

ftp://ftp.panasonic.com/pub/Panasonic/toughbook/hi_res_images-jpg/cf-t8…

ftp://ftp.panasonic.com/pub/Panasonic/toughbook/hi_res_images-jpg/cf-t8…

tessek itt egy 12" toughbook. szerinted ez csak egy aktatasba fer el?

tessék: EZ LOL: http://appleblog.blog.hu/2009/12/29/foldhoz_vagtam_a_macbook_prom

leesik TÁSKÁBAN a gép a foldre es igy néz ki utanna. raadasul meg tojast is lehet rajta sutni. egy toughbooknak meg egy thinkpadeknek, vagy egy hp elitebooknak az sem árt meg ha raraksz 40 kiló sulyt es meg arra is ráállsz.

tutira öröm használni:

mert megbizhato > ez nem mondhato el az apple gepeirol

nem csak 1 ev garancia van hozza > ez nem mondhato el az apple gepeirol ( persze lehet 50 meg 100 ezerert boviteni 3 evre, szuper!!!!!!!! elmeny egy 1 millio forintos mac prohoz venni meg 100 ezerert +2 ev garit :) micsoda support )

nem melegszik > en konkretan foldhoz tudnam baszni azt a gepet ami a kezem kozott ég széjjel teljesen alap feladatok miatt ( 70 fokos proci, LOL )

ha leesik nem kell ossze kalapalni hogy ne legyen ferde mindenhol...

nem kezd el rohadni/repedni a gep burkolata. igen, az alu macbook prok rohadnak, errol volt is beszmacen kep, nem csak 1 ember jelezte hogy nekik is olyan. a feher macbookok muanyag haza meg repedezik. ( ezt eddig cserelte az apple garancia idon tul is, de mostmar nem, ez is levan irva beszmac forumban ... persze kilehet vinni egy masik orszagba, ahol talan rendesek veled, micsoda support. persze 2-3 honap mulva megint lehet menni. ) elmeny hasznalni egy repedezo/rohado/melegedo/egyaltalan nem strapabiro gepet....

_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

panaonicos linkjeidre "can't load any data" hibauzenetet kapok, a macbook pro-t meg nem kell dobalni, senki sem mondta, hogy utesallo.
autot sem azert veszel, hogy utesallo legyen.
vagy ha igen, akkor tenyleg nekem van igazam, es te hummer h1-et javasolsz hetkoznapi hasznalatra. :D

"latod, mar megint faszsagot beszelsz."
latom te is egy igazi kulturember vagy itt a hupon.
te is pofan akarsz majd verni? (haverod sem jelentkezett meg.)
fejtsd mar ki, hogy mi volt a faszsag amugy.

akkor te biztos trabantal/suzukival jarsz. mind1 milyen a burkolat, ugysem azert veszed hogy karambolozz vele. veletlenek es balesetek pedig nincsenek, ugye?

ki mondta hogy dobalni kell, ezek a dolgok veletlenul is megtorenhetnek. a belinkelt toughbook egy 12" gep, ami 10000x kissebb a 17" macbook prodnal. :) tehat akkor ki hasznal hummer h1et ? TE.

tessek itt a kep, ugy latszik az osx nem tudja megjeleniteni :) http://dl.dropbox.com/u/279376/ennyitamekrol.png
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

rendben. bar ha neznel egy par torestesztet nem hiszem hogy azt mondanad hogy ocska. igen kenyelmes feature az aljan is az a pánt, ami a kezben tartast konnyiti meg, stb. igen sok kenyelmi es biztonsagi feature van a gepen. de mind1, ez off, es nem is az mbp/apple ellen mondtam most el ezeket.
_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

" igen, az alu macbook prok rohadnak,"

aluminium hogy tudna mar rohadni?
teljesen dilettans hulye vagy.
nem acel, hanem aluminium.

"nem csak 1 ev garancia van hozza > ez nem mondhato el az apple gepeirol ( persze lehet 50 meg 100 ezerert boviteni 3 evre, szuper!!!!!!!! elmeny egy 1 millio forintos mac prohoz venni meg 100 ezerert +2 ev garit :) micsoda support )"
ezt ki nem szarja le?
eleve nem is errol van szo, hogy mennyibe kerul a kiterjesztett garancia.

"ha leesik nem kell ossze kalapalni hogy ne legyen ferde mindenhol..."
nekem esett mar le a mellmagassagbol, semmi baja nem lett, de biztos igazad van.
lattal mar eloben ilyen gepet amugy?

"ez is levan irva beszmac forumban ... "
ami oda van irva, az maga a partatlan igazsag, be fog kerulni a bibliaba is idovel.
lol.

"aluminium hogy tudna mar rohadni?
teljesen dilettans hulye vagy.
nem acel, hanem aluminium."

nezzed meg a beszmac forumot. kepek is vannak rola. :) szepen elfeketedik az egesz palmrest. no comment.

"ezt ki nem szarja le?
eleve nem is errol van szo, hogy mennyibe kerul a kiterjesztett garancia."

veszel 100 ezer forintert egy acer aspiret. 1 ev garancia. rendben van.
veszel 500-900 ezerert egy macet. 1 ev garancia. szerinted ez rendben van?
ha 1 ev utan elkurodik a gep, szoba se all az apple veled.

"nekem esett mar le a mellmagassagbol, semmi baja nem lett, de biztos igazad van.
lattal mar eloben ilyen gepet amugy?"

nem. nem lattam. sohasem. minden modellfrissites utan megnezem az osszes uj macet. az uj imacet mikor neztem, teljesen idle volt a gep, semmi sem futott rajta, ratettem a hatlapra a kezem es majdhogynem megégetett. semmi sem futott a gepen. szuper hutes.

"ami oda van irva, az maga a partatlan igazsag, be fog kerulni a bibliaba is idovel.
lol"

aha. :)

_____________________________________________________
Nyerj Dell Mini 10et. katt :)

"veszel 100 ezer forintert egy acer aspiret. 1 ev garancia. rendben van.
veszel 500-900 ezerert egy macet. 1 ev garancia. szerinted ez rendben van?
ha 1 ev utan elkurodik a gep, szoba se all az apple veled."

Nekem ez nem szempont.

"lattal mar eloben ilyen gepet amugy?"

nem. nem lattam. sohasem."

Ezt el is hiszem.

+1
a CF19 még egy nagyobb női táskában is elfér. a kihajtható érintőképernyőjével pedig subnotebook mellett, tabletként is hasznláható. egyébként a nagyobbikat használom, a CF30at. ahhoz táska sem kell, magában is eléggé jól néz ki. mivel eléggé sokba fájna elveszteni a rajta levő adatokat, számomra nincs jobb és biztonságosabb választás a toughbooknál.

Igazán én sem (ezzel senki nem fog gyorsabban pl. szöveget szerkeszteni), de talán lenne egy ötletem: van egy HUP-os BOINC csapat (aminek egyébként tagja vagyok), és egy ilyennel jól meg lehetne "nyomni" a kiszámolt (visszaküldött) csomagok számát, lévén nagyon gyors egy CPU.
Az egy másik kérdés, hogy erre n(s)incs pénzem.
Álmodozni jó. :)

Hát ez a szál, különösen ott, ahol a "szakmai anyázás" (legalábbis nálam) egy vékony jobb oldali függőleges csík-sorozattá torzul, zseniális.

Nem is emlékszem, mikor röhögtem ennyit.

Pedig márkafüggetlenül utálom a laptopokat. :)