Feltörés után a Sony PlayStation Portal futtatja a PPSSPP-t

Címkék

Andy Nguyen, a Google Cloud Vulnerability Research-től bejelentette, hogy sikerült feltörniük a Sony kézi játékkonzolját, a Sony PlayStation Portal-t és az immár tudja futtatni a PPSSPP nevű, ingyenes és nyílt forráskódú PSP-emulátort. Nguyen egy képet postolt, amin az látszik, hogy a PlayStation Portal a GTA III PSP verzióját futtatja.

Hozzászólások

A cim alapjan azt hittem valami webszervert tortek fel. Ki ad ilyen hulye nevet egy konzolnak?

I hate myself, because I'm not open-source.

Valójában a teljes neve PlayStation Portal™ Remote Player for PS5® console, szerintem a sales department adta és az lehet a "Portal" szó mögött, hogy a PS5 játékaidat tudod az otthoni WiFi hálózatodon keresztül streamelni rá, vagyis valamiféle bejárat oda.

trey @ gépház

Az ott a Salvatore villa parkolója a képen?

Szerkesztve: 2024. 02. 24., szo – 09:46

PlayStation Portal a Sony legabszurdabb terméke. A PSP Vita legalább önálló kézikonzolként is működött, mellette az is tud remoteplay-t PS5-re is. Ez a PS portal alig olcsóbb, de cserébe önállóan legalább nem használható. Kompenzálás gyanánt legalább egy SIM kártyahely és mobilnet képesség került volna bele, de csak wifit tud. Mindez a Steam világban:

Bármilyen android, ios mobilra telepíthető a SteamLink ami ugyanezt a remoteplay lehetőséget adja. 

Mobilokban eleve szokott lenni sim kártya és ma már a mobilnet is általánosnak nevezhető, off-home is lehet vele játszani az otthoni Steam gamer PC-ről. 

Mobilokon emellett vannak natív játékok is. 

Ha nem szimpi az on-screen controller (nekem nem az) akkor számtalan mobilt magába foglaló game controller kiegészítő vásárolható mobilokhoz. Lehet találni olyan controller kigészítőket amik sokkal jobban egyben vannak a mobillal, mint a PS Portal képernyője és controller része.

Egy PS Portal plusz egy kütyü az egyébként is szükséges mobil mellett a másik zsebben vagy táskában. PS Portal inkább az utóbbiban. 

Ha valaki a nagyobb hordozható képernyőt szereti, ami jogos egyes apróbetűs játékoknál, tableteken is tökéletesen működik a SteamLink

A Steam világ másik emblematikus terméke a Steam Deck. Ez natívan viszi a "nagy" gamer pc játékok túlnyomó részét. Ehhez hasonlót egyáltalán nem kínál a Sony. 

Meg kellene köszönnie a Sony-nak, hogy Andy Nguyen megcsinálta nekik azt, amit maguktól kellett volna. Valószínű, hogy pont az ellenkezőjét fogják tenni.