Megszűnik a HUP hírlevél szolgáltatás

Címkék

A HUP hírlevél szolgáltatás mögött álló szolgáltató, a MailerLite kivezeti a jelenlegi ingyenes előfizetési szintet. Aki maradna a jelenlegi rendszerben, annak fizetős előfizetési szintet kínál, vagy opcionálisan, migrálni lehet egy új fiókba. Mivel a migráció nyilván energiába kerül, ami nem feltétlen áll összhangban a szolgáltatás értékével, az amúgy is elavult hírlevél szolgáltatást megszüntetem. A jelenlegi 390 feliratkozó folytathatja az oldal híreinek követését RSS-en, Facebook-on, X-en és Reddit-en. 

A szolgáltatás 2024. február 1-gyel áll le.

Hozzászólások

Van hirlevel? Juhuu! Gyorsan feliratkozom ra.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

R.I.P.

Ide is eljött már a rezsidémon...

Nem értek a hírlevél-szolgáltatókhoz, de tuti kell legyen a MailerLite-n kívül is másik opciónak, ami ingyenes. Írom ezt úgy, hogy én nem voltam rá feliratkozva, nincs rá igényem, így nem fáj, hogy megszűnik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Oké, efölött átsiklottam. Nekem tévesen az jött le, hogy technikai akadályba ütközik, közben meg időbelibe. Mivel nem értek hozzá, így nem tudom felmérni, hogy egy ilyen migrálás mekkora munka.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Tehát, még egyszer. A MailerLite-nak van új ingyenes plan-je, de arra migrálni kell. A migrálás idő, az idő meg pénz. Ezt onnan lehet egyébként tudni, hogy aki nem akar migrálni (vagyis időt elbaszni), az maradhat a régi plan-en, de fizetnie kell érte. Ebből is látszik (meg csak a hülye számára nem világos), hogy a migráció=idő; idő=pénz.

Én nem fogok migrálni, mert nem baszok el 2 napot erre ingyen. Főleg nem 390 feliratkozónak.

A migrálás egyébként, ha weboldal üzemeltető vagy, kicsit más, mintha magadnak összekalapálnál egy ilyet, mert adatkezelést végzel, biztosítanod kell az unsubscribe lehetőséget, hogy a szolgáltató ne egy adattolvaj legyen, hogy ne spammeljen stb. mert különben megütheted a bokád. Tehát, körültekintően kell kiválasztani a szolgáltatót, nem árt, ha a szolgáltatás tud magyarul, ezen felül legyen megcsinálva és jól működjön stb.

De, ahogy említettem, ott az RSS, bárki foghatja a MailerLite-ot, regel magának egy free account-ot, beállítja, konfigolja és saját maga számára megoldja. Ebben az esetben nincs adatkezelés, nincs unsubscribe, spam stb. aggály, ami miatt komolyan ráfigyelést igényelne a történet.

HTH

trey @ gépház

Mivel használok még rss-t én is, csak hozzátenném hogy sok weboldal nem hirdeti de továbbra is generál rss folyamokat (gondolom ez az átka annak hogy csak talált avgy vásárolt engineket customizálnak aztán jóvan). Amire célzok az az, hogy a domain.tld/feed vagy domain.tld/rss meglepően sok esetben működik és használható fájlokat ad.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kár érte, én szerettem, hogy minden reggel 6-kor jött egy jó kis összefoglaló.
Bár azt hittem 390-nél jóval több feliratkozó van. 390 levelet napi egy alkalommal még külső levélküldő szolgáltatás nélkül sem kihívás elküldeni.

Nagy Péter