A LibreOffice év.hónap verziószám formátumra vált

One nugget of information in the LibreOffice 7.6 release announcement for those who missed it and deserves calling out specifically... Succeeding LibreOffice 7.6 will not be v7.7 or v8.0 but rather v24.2.

Részletek itt.

Hozzászólások

Végfelhasználók szempontjából sokkal több értelme van az év.hónap számozásnak. Így, 👍‍

trey @ gépház

Egy ilyen komplex program esetén szerintem is több értelme van. Annak pedig külön örülök, hogy távol maradnak a sokszázas verziószámoktól.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Kérdés kinek hasznos a verziószám. Ez a módszer a felhasználó felé jobb, ez kétségtelen, bár felhasználóként nekem egy zöld pipa is elég lenne, hogy friss-e.

Ugyanakkor ha fejlesztettem hozzá saját kiegészítést, most lehet túrni a doksit, hogy vajon patch, minor vagy major változás volt, azaz rohanjak e tesztelni

Az új számozás szerint honnan lehet majd tudni, hogy melyik a stabil, és melyik a "fejlesztői" ('not for production') ág?

Gondolom a javítások kiadása nem emel majd a verziószámon. Tehát ha a mostani 7.6-ot már így számozták volna, és 23.8-ként jelent volna meg akkor a 7.6.5-ös update 2024 elején 23.8.5-ként fog megjelenni.
Azt meg kb. lehet sejteni, hogy akkortól szokott stabil lenni, ha a végén a verziószám 5, vagy nagyobb.

Nagy Péter

Nem tudom, de tuti meglesz rá a mód. Pl. odabiggyesztik a béta, vagy RC szócskát. Vagy tört veziókhoz folyamodnak, pl. .y.m.5-re végződők a béták, a y.m.7-8-ra végződők az RC-k, a y.m.0-ra végződők meg a végleges kiadások. Esetleg az y.m.x alapján ha az x páratlan, akkor dev/béta, ha páros, akkor végleges/stabil kiadás. Csak ötlet, hogy én hogyan oldanám meg.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)