10 éves a Kali Linux, itt a 2023.1-es kiadása!

Címkék

10 éves lett a Mr. Robot sorozatból is ismerhető hacker Linux disztribúció, a Kali Linux, amelynek itt a legújabb kiadása. Újdonságok a 2022. decemberi 2022.4 kiadás óta:

Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

Hozzászólások

Van itt olyan, aki pentester és enélkül nem tud pentestelni? :)

Nyilván nem arról szól, hogy nem tud... szinte minden disztribúciót lehet használni akármire is.

Ez csak annyiban különleges, hogy ebben - by default - össze vannk szedve a 'hacker' tool-ok.

És mivel 10 éve él és fejlődik, láthatóan van rá igény  - és erőforrás is a karbantartására :)

 

A gyakorlatban pedig igen egyszerü, és kénylemes, és nem utolsó sorban működik

hogy azt kérem az ügyféltől, hogy készítsen elő egy tester gépet a saját környezetében, akkor felhúz egy ilyet 2 kattintással.

-> preparation 99% done.

Így van. Aki profi hacker, nincs rászorulva, hogy speciális disztróként valaki elé rakja az eszközöket, hanem  meglesz a tudása, hogy egy normális, generic-anyadisztrót felrak, és tudja magának rendesen konfigurálni, a szükséges eszközöket feltelepíteni. Persze, két kattintás, pentester környezet, csak mind kezd vele egy olyan „hacker”, aki fstab-bal meg hasonlókkal sincs tisztában.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szerkesztve: 2023. 03. 14., k – 17:05

Komolyan nem értem, hogy ez disztró mitől népszerű ennyire. Mindenki úgy tömjénezi, mint ha valami különlegesség lenne. Közben meg tök átlag systemd-s Debian-fork, mainstream Xfce/KDE desktop, csak a rá van gyúrva biztonsági tesztelésre (értsd: ezek a csomagok elő vannak telepítve), de az utóbbi toolokat simán fel lehet telepíteni bármelyik disztróra. Az egész sárkányos témája is olyan szar, mintha valami középiskolás csinálta volna 20 évvel ezelőttről, valami internetklubban összeütve. Kb. ugyanez a véleményem a többi hasonló specializált disztróról is, pl. Tails, AV Linux, Ubuntu Studio, stb..

Szerk.: most nem csak erre a hírre értem, hanem általában. Pont tegnap nézegettem a YouTube-ot, a főoldalon bejelöltem a Linux címkét, hogy abban a témában nézzek valami videót, hátha találok jó csatornát, amit nem ismerek. Csupa szemét jött fel rá, ez meg az Kali-n, Kali így, Kali úgy, Gnome telepítése Kali-ra, Kali konténer Kaliban, Kali-Kali, Kali&Kali, Kali tutorial. Kb. minden második, harmadik videó. Tényleg nem ekézni akarom, hanem túl van durván értékelve.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

A Kali linux a wannabe-hackerek rolexe.

Kiment a divatból a "lammerozás..." :-\ Valamint, felszaporodtak a PC módon, libernyákosan fogalmazott Kossuth-díjas parasztok! :-P #firg
"Tökötökö-tő-tökötökö-tödő..." https://youtu.be/Nw2VCf0pLeM 

Szerkesztve: 2023. 03. 15., sze – 17:04

Najó. Akkor most bevallom, hogy végül a Greenbone-t Kali-n futtattam (telepítve) jó pár óra szívás és fordítás után más disztrókon.

Azon is meglepődtem, mikor Unifi kontrollert telepítettem Windowsra, csak mert azon nem kellett keresgélni, hogy vajon mire gondoltak mikor az idióta dependenciáikat kitalálták. Annó instabil volt Win-en, most meg azon tűnik használhatónak... De öregszem biztosan.