OnePlus 9/9 Pro áttekintés

Szöveggel itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 29., h – 16:35

A Hasselbladdal közösen kifejlesztett, exkluzív, mobiltelefonokhoz készült Hasselblad kamera számos áttörést jelentő tulajdonsággal is rendelkezik, ide sorolható a természetes szín kalibráció is. 

vs.

48 MP-es főkamera
Sony IMX789, 1/1.43’’, 23mm, ƒ/1.8, OIS, 7P

50 MP-es ultranagy látószögű kamera
Sony IMX766, 1/1.56”, 14 mm, ƒ/2.2, Freeform lencsék, 7P

ez ilyenkor nem számít hazugságnak? 1000 euróért ez nem para?

forrás: https://www.oneplus.com/hu/9-pro

 

ahogy látom az 50 watt wireless charge rész is úgy jön össze, hogy 2 tekercs van benne. 2x25watt. na de legalább lett benne végre wireless charge. a kamera nem tűnik jónak a tesztek alapján. árban sikerült felnőni, de minőségben még nem.

Rettenetesen bizarr ez az iparág. gőzerővel dolgoznak olyan technikán, hogy rejtsék el minél jobban a selfi kamerát, de akészülék fasznán polírozott hátoldalán meg egy "szembántó otrombaságként" ott a "kamerasziget". Undor. Ja, és nyernek vele mit is? Vékony lesz a telefon (nem, mert ott az a tumor a hátlapon). És cserébe kisebb üzemidő. Szóval tipikusan hazugság szinten van ("de vékony a telefon". Ja, ha jó helyen méred igen, de a valóságban nem). Nyilván én fogom rosszul, de nekem ez a sziget több nagyságrenddel zavaróbb, mint a felső káva 1 vagy 2 milliméterjéért való harcolás). Szinte fáj megfogni egy műszaki berendezést, mire látom, hogy sokat áldoztak, de ott van egy ilyen ótvar bizbasz rajta.

 

Persze ez csak egy vélemény. De én ufó vagyok és kiröhögöm a "letolt gatyás műgengsztereket", akit egyszer csak brahiból is megkergetnék, hogy lássam pofára esni a bokánál levő seggtől :D

xterm

Soha tobbet Oneplus! Eleg mocskos dolog ugy tolni a felhasznalokat az uj verziokra, hogy a legutolso system update-ek tele vannak hibakkal, napi hasznalatra alkalmatlanna teve a telefont. Elkezdtek a 2020-as ev eljen a 10-es Android verzioval a OP5-re, tomenytelen hibakkal. Aztan lett 1 db javitas 3 honap mulva, meg mentegetozes COVID-ra hivatkozva (kozben Nord kijott szinten atom bugosan). Oktoberben jott ki meg egy bugfix, de egy kurva szot nem szoltak, hogy ennyi volt hanem huztak a nepet majd Decemberben beintettek mindenkinek. A sok hibabejelentes ellenere szepen szetteszik a kezuket, hogy "bocsika, eddig tartott a support". Maradt egy lefagyogato/akkut zabalo/instabil szar. Vagy mint nalam, egy tobb mint 1 eve security fix nelkuli 9-es android. 

Ezek utan kiderult, hogy a Oneplus 3-asokkal is pont ezt muveltek korabban. Well done!

Mind1, megyek majd lineageOS-re amint idom meg kedvem engedi a migralasi macerat.