20 éves a Counter-Strike!

Címkék

A Valve által fejlesztett és publikált, egyszerűen csak "the world's number 1 online action game"-ként aposztrofált Counter-Strike - szinte hihetetlen, de - 20 éves lett. HB!

Hozzászólások

Hurrá! Elég sok órát beletoltunk anno középiskola alatt a bétákkal, meg aztán 1.5, 1.6-tal.

Mostmár lassan csak a Half-Life 3-nak kéne megjelennie... 

Mi az oka annak, hogy máig ezzel aktívan játszanak? Grafikában gondolom már érezhetőek a limitek korából adódóan. Vagy nem? 

1.6 a roszdás bicajon is elfut és világ legnagyobb funja. Barátságokat lehet vele egy életre tönkretenni :)

Olyan mint a régi warcraft 3, modokkal világ végéig el lehet vele játszani single-ben és multiban is. Csak ne a bnetes verziót, azt szakszerűen tönkreb.szta a blizzard.

CSGO se rossz bár nekem már ott elveszett a varázs, nem szeretek neten játszani a cheater botokkal, nekem a CS mindig is lanon volt buli. Számtech szakkörök jelentős része a fent említett W3 modokkal felváltva pörögtek.

Aztán simán lehet hogy csak a retro meg a kor beszél belőlem, de állítólag mesélte az egyik ismerősöm szobatársának a takarítónője hogy céges lanon is remekül el lehet veretni az unalmasabb éjszakai műszakokat még napjainkban is ilyenekkel.

Ezt én se tudom. Anno nem volt rossz játék, de mára már elég korosnak hat mindenben. Persze ettől játszható, de vannak nála modernebb fps-ek, multiban is. Ehhez képest a CS:GO még mindig nagyon népszerű. Egyszerűen én se értem az okát.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Merő undorral követem a mai game trendeket.

Az az igazság hogy ahogy mi megöregedtünk, és felnőtt több új generáció, a gaming ipar is exponenciálisan felfújódott és jön a végtelen sok addiktív, primitív, repetitív, értelmetlen játék ami kizárólag arra épül hogy ugyanazt újra és újra lenyomd, közben természetesen tolva a mikrotranzakciókat, lootboxokat, kozmetikai módosításokat, és a többi hasonló (számomra) teljesen érdektelen dolgot.

Hálistennek közben azért normális játékok is vannak, csak tudni kell szűrni :)

Hálistennek közben azért normális játékok is vannak, csak tudni kell szűrni :)

Itt a lényeg. Nekem pl sony játékok nagyon adják, de pl cities skylines-ba is végtelen mennyiségű időt ölnék ha tehetném (teszem is elég sűrűn az alvás kárára). 

Az ilyen lootboxos kozmetikus IAP-val tömött baromságokat meghagyom az x, y, z, vagy franc se tudja hol tartunk már ABC híjján generációnak.

Guns Up-ot nézegettem PS4-en, elsőre tetszett, de amikor a huszonötödik "meccs" is pontosan ugyanúgy nézett ki, csak néhány szám, csillag, XP lett más, meg tudtam valamit színezni (asszem), gondoltam hogy ez rohadtul nem nekem való. Leszarom, hogy hány csillagom van, élvezni akarom a játékot.

Lehet ezzel nem leszek népszerű, de szerintem a CS gagyi, nem tudom mit szeretnek benne sokan. Az UT 100x jobb.

Ízlések és pofonok. Bírok én még egy csomó más FPS -t (TF2, UT -k, Q3...), de hangulatában a CS tudott legjobban lekötni. Nem vagyok rá büszke, de kora középiskolai évek környékén volt olyan hogy iskolazárástól iskolanyitásig, azaz egész nyáron szinte minden nap CS-ztem. De örömmel gondolok rá, nem nyomorodtam meg tőle :) Később szociálisabb lettem.

online narkó hülyegyerekeknek (bocs).

Kb. mindenről. Sokkal hasznosabb (és egészségesebb) szórakozás az úszás, evezés, foci, túrázás, napon levés, hólapátolás, autószerelés, alkotás, bármi ami konstruktív, ergo van értelme. És még sorolhatnám. A számítógépes játékok csak az agyhalálra jók. Tapasztalatból mondom, rengeteget játszottam régen, és most így közel az ötvenhez látom, hogy ez idő alatt mennyi de mennyi sokkal hasznosabb dolgot tudtam volna csinálni: szakmát tanulni, nyelvet tanulni, stb...

Én pl számítógépes játékok miatt tanultam meg angolul, a játékok miatt érdekeltek a gépek és ezért dolgozom most informatikai területeken. Illetve ha sikerül leülni játszani akkor utána úgy kelek fel hogy picit elszakadtam a világtól, a melótól és sokkal frissebben tudok gondolkodni.

Nyilván nem az ilyen agyhalál tucatlövöldékkel tolom, de egy jó stratégiai játék vagy egy kellemes autókázós csapatás egy online versenyen, esetleg egy nagyon jól felépített és elmesélt történet egy nagyon kellemes ütemes játékmenettel megdobva határozottan kellemes szórakozás. Ha mindezt pedig multiban tolod megfelelő társasággal akkor főleg így koronás időkben egy kimondottan szórakoztató szociális élmény játékkal egybekötve.

Ugyanígy gyerkmekként hatalmas élmény volt a családdal együtt játszani számítógépen/konzolon, vagy akár egy jó knowledge is power a mai napig sírvaröhögős élmény.

Ízlések és pofonok, szerintem mindenkinek mást jelent a szórakozás, de amíg csinálod és közbe végig endorfinban fürdik az agyad akkor az minden csak nem elvesztegetett idő.

huuu, mekkora arc az aki azt kepzeli hogy tole aztan jobb lesz a vilag, de masoktol nem akik mondjuk szamitogepes jatekokkal jatszanak. :D

Kevered a szezont a fazonnal. :D

A messiastudatod is igen eros. :D

Ha mar valami ertelmeset akartal volna irni, akkor azt irod, hogy tarsasozzanak, beszelgessenek, kartyazzanak. A jatekkal "szemben" en mas jaetkokat hoztam volna fel es nem a sportot. Vagy neked an-block a jatek a satan krealmanya? :D

Mi az előző karácsonykor 2-3 órát eltöltöttünk a családi óriástévé és a ps4 előtt komplett családdal. Az volt a feladat hogy GTA5-ben el kell jutni a reptéren a kifutópályákhoz és sikeresen fel kell szállni valamelyik repülővel. Elég primitív feladat, de adtuk körbe a kontrollert és tök jót szórakoztunk. (3 generáció)

Marhára primitív a gondolatmeneted.

Ezekre játék mellett is van idő.

Angolul a játékokból tanultam meg általánosban, középsuliban leráztam a felsőfokú angol nyelvvizsgát miközben az átlag attól rettegett hogy meglesz-e a középfokúja érettségire. Szóval ennyit arról hogy feltétlenül időpocsékolás :)

Természetesen a primitív játékok rosszak, a repetitív, függőséget kialakító játékok rosszak, a pszichológiát kizsákmányoló játékok rosszak, a chipsen és kólán élő játékfüggő tinédzserek rosszak. De ezt tudjuk.

Idősebb lettél és már nem köt le, ettől még nem kell utálattal viszonyulni a videojátékokhoz. Ha te magad is játszottál, akkor hozzád is tett.

Maradjunk abban, hogy vannak jó és rossz játékok.

Szerintem te sem a Counterstrike-ból vagy a Mortal Kombat-ból tanultál meg angolul. Stb.

A Topic a Counterstrike-ról szólt, amit narkónak tituláltam, mert az is, ahogy sok más szar játék is az. Nyilván nem mindegyik. Van ami kifejezetten jó és hasznos is.

Oh de szép. példája annak hogy fogalmad sincs miről beszélsz :) 

Felhoztad a CS / MK -t.. na abból nem lehet megtanulni angolul ... amúgy abból tényleg nem :)

Ha mondjuk lenne esetleg egy WoW (World of Warcraft gyengébbeknek) mellette, na abból bizony meglehet tanulni angolul ...

És valóban a CS-ről szól a történet amit ki is hangsúlyozol, abból kétlem hogy bárki szedett volna fel angol tudást.. én magam sem szeretem, de a maga nemében egy jó játék.

Nem tudom neked mi a bajod vele, az hogy öldökölnek benne? hah.. nem, nem ezért lesznek a gyerekek terroristák, stb.. ha ez lenne a levetítés.. ha nem, akkor meg na, egy érdekes FPS cucc amiben csapatban kell dolgozni hogy elérd a célt. Ennyi.

Just my 2 cent

a mi csaladunkban mindenki narkos...imadunk snapszerezni pl. :D

De igazabol barmit jatszani. Magaert a jatek elmenyeert. Ezt tanultam meg nagyon kis koromban a szuleimtol. Szoval ha esetleg szamitogepes jatekot jatszok, akkor is a jatek a lenyeg. Es van jatek ami tetszik es van ami nem. De hogy valami szar lenne? Eros kijelentesek lennenek ezek arra, ha vaami nem tetszik. Narkonak titulalni a jatekot meg szerintem eleg nagy hulyeseg. Van akinek karos, de nem a jatek miatt, hanem a szemelyisege miatt.

Gondolom te nem dohanyzol, nem iszol, nem eszel sot szerelmes se voltal soha. Mert ezek mindegyike narko is egyben, ha valakinek a szemelyisege nem tud mit kezdeni ezekkel.

oh, wait...sorry Messiah :D 

Érdekes dilemma ez. Bennem többször felmerült, és sosem tudtam megnyugtató választ adni rá.

Nem vallom magam gémernek. Nagyon keveset játszottam, és nem is voltam különösen ügyes. Talán a Doom II amiben tényleg aprítottam a népet LAN-on (eleinte Laplink kábeles IPX emuláción, később doomlegacy motorral játszva).
Blood volt még nagy kedvenc, aztán CoD, illetve stratégia: Settlers II osztott képernyős multi, Heroes II és III.

Szép emlékeim fűződnek ezekhez a játékokhoz. Mert bár nagyon keveset játszottam, azt mindig számomra kedves emberekkel; barátokkal és rokonokkal.

Amikor egyetemista voltam, virágkorát élte a CS (sok-sok VIK-es diploma nem teljesült be miatta), de mi valahogy akkor is inkább Doom-oztunk meg CoD-oztunk (nagyritkán).

Többször eltöprengtem, hogy ha jobban belevetem magam ezekbe a játékokba, vajon mit adhattak volna még. Nem tudom. Mindig arra jutottam, hogy hát igen, én nem vagyok az a kimondott gémer típus, mégis milyen jó, hogy legalább egy picit belekóstoltam ebbe-abba.

Jelenleg az időm jelentős részét futással, túrázással és országúti kerékpározással töltöm. Ezekbe a tevékenységekbe egyre jobban bekapcsolódik a kislányom és a feleségem, ami külön öröm.

Tévét gyakorlatilag nem nézünk (nálunk ez valamiért így alakult; nincs mögötte ideológia). A youtube-ot is csak mostanában fedezem fel (túraútvonalakat és túragear videókat nézek leginkább); az esti meseolvasás után újabban ez kitölti néhány éjszakámat.

Az IT-vel szakítottam. Amikor a szakmába belekezdtem, nagyon sokminden másképp volt. Jó programozókra volt szükség. Aztán egyre inkább éreztem az idők változását. Amíg érdemesnek ítéltem, C programozóként dolgoztam. Aztán váltottam valami egészen másra.

Az utóbbi egy-két év rádöbbentett egy- s másra. Feladtam a korábbi ambícióimat, és most az a tervem, hogy kevesebbet dolgozzak (mondjuk heti négy napot) kevesebb pénzért. Megvan mindenünk, ami kell. Valamint arra is rájöttem, hogy mennyi mindent meg lehet oldani kevesebb pénzből is, és mennyi mindenre valójában nincs is szükségünk. Inkább a családommal töltöm az időmet, és egyre hosszabb túrákba vágok bele.

Mindezek mellett én nem írom le a játékokat. Azt hiszem értem, mit szeretnek bennük a gémerebb beállítottságúak. Aki pedig hajlamos a szenvedélybetegségekre, az megtalálja az addikcióit bármi másban is. Nem kell hozzá feltétlenül játék.
Abban egyetértek, hogy ha valaki csak játszik, abból nem lesz semmi. Sem fejlődés, sem előrelépés, sem egzisztencia. De mint hobbit, kiegészítő időtöltést el tudok képzelni, amit az erre fogékonyak jól is be tudnak illeszteni az életvitelükbe.

Kántorsztrájk! Ez az én sportom! :D

Én mostanában DOSEMU-ban toltam a Blood című 22 éves játékot :)

Az Americas Armyt imádtam. A kiképzéssel szerintem egy hetet eltöltöttem. Aztán egy csomó ideig csak halott voltam. Jó volt rálassulni ezekből pörgős játékokból. 

Én megpróbálkoztam vele de nem tudott lekötni, adtam neki 20 percet hogy meglegyen mikor és kire lehet lőni, de semmi sem történt, úgyhogy töröltem :)

Igazából azt hittem valami bugos rajta, vagy én rontottam el. De ezek szerint tényleg le kellett volna hozzá lassulni :)

"Country Strike -- Fire in the ól!" :D (Mintha pólón láttam volna ilyesmit.)