Ubuntu.hu költöztetés – az FSF.hu szakembert keres

Címkék

Még májusban állapítottuk meg, hogy szükséges az ubuntu.hu megújítása, és azt a megoldást választottuk, hogy a jelenlegi Drupal-alapú weboldal nagy részét statikus oldalgenerálóra cseréljük, a fórumot pedig átköltöztetjük Discourse-ra. A fórum Discourse-ra történő költöztetését szakember segítségével szeretnénk meglépni, így most felhívást teszünk, hogy erre ajánlatokat várunk. A költöztetés és az ajánlatkérés legfontosabb részleteiről ebből a PDF-fájlból tájékozódhattok.

Az ajánlatokat 2020. szeptember 30-ig várjuk az ajanlat2020 (kukac) fsf (pont) hu címre. Az esetleges felmerülő kérdéseket is elsősorban ide várjuk.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 12., szo - 21:19

Az inkscape.hu hova költözött? Vagy legalább a tartalma ho lelhető fel?

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Egy VPS-re költöztünk az év közepén, ami nem volt egy egészen tervezett fejlemény :) Azóta még nem minden weboldalunkat tudtuk visszaállítani – köztük a gimp.hu-t és az inkscape.hu-t. Remélhetőleg hamarosan újra működni fognak. A könyveink legalább most is elérhetők: https://gitlab.com/fsfhu/books/

engem érdekel ez kb mennyi munka és pénz lehet

lehet tudni a drupal miért lett leszavazva? itt a hup.hu-n felhasználóként én pl nagyon szeretem

Ilyen esetben -mivel ez egy alapítvány- hasonlóképpen megy a pályáztatás mint pl. egy közbeszerzés? Nem a korrupcióra gondolok :) Tehát nyilvánosan hozzáférhetők az ajánlattételek vagy legalább a nyertes pályázat?

Ha esetleg az adományozókat érdekelné, hogy mire költik a pénzük. No meg szakmai oldalról is érdekes lehet, hogy nagyjából mit kóstálhat egy ilyen munka.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Magukat az ajánlatokat nem hozzuk nyilvánosságra, mert azok tartalmazhatnak üzleti titkokat is. Ha lesz nyertes ajánlattevő, akkor lehet, hogy közzétesszük az ajánlatát, de csak akkor, ha az illető is beleegyezik ebbe.

Mindenesetre azt, hogy mennyit költünk a projektre az nem lesz titok. Különben is, legkésőbb a jövő évi beszámolónkból ez amúgy is kiderülne.

"weboldal nagy részét statikus oldalgenerálóra cseréljük"

Ilyen már régóta érdekel. Sok esetben teljesen felesleges SQL-ből dinamikusan összerakni az oldalt. Elég lenne egy levédett admin felületről összekattingatni. Az eredmény lehet éppen SQL-ben, de rögtön készít egy statikus html-t és el van intézve. Apache-nak php futásjog sem kell arra a mappára, feltörhetetlen webről és brutál gyors.

Kérdés, mivel? Többször kerestem ilyen megoldást, de nem találtam használhatót.

Bocsánat, igen, lehet, hogy csak lazán kapcsolódik a topikhoz. Bár a végeredményét is valami ilyesmi cucc adja.

Köszi a linkeket, megnézem. Sok ismerős szív feleslegesen nagy és terhelő CMS rendszerekkel. Hátha ezzel tudok rajtuk segiteni.

szerk: aha, ha jól látom egyik sem alkalmas klasszikus shared hosting tárhelyre. Na ez volt korábban is a bajom :) Na majd futok egy kört külön topikban, nem akarom itt offolni.

szerk: aha, ha jól látom egyik sem alkalmas klasszikus shared hosting tárhelyre. Na ez volt korábban is a bajom :)

A statikus generátort simán futtathatod lokálisan (csak akkor kell, ha módosítasz valamit), az outputot meg feltöltöd bármivel, amit a hoszting cég tud: rsync/sftp/ajánlott levél/akármi :)