Jön a OnePlus 8 sorozat

Start: április 14.

Hozzászólások

Nem hiszem, hogy sikeres lesz a pandémia közepén.

Ha így halad tovább az árazás terén, akkor kénytelen leszek feladni az elveimet :< és a 3T után pixel 4a -t venni :/

Fedora 38, Thinkpad x280

A 7T Pro most 760 euro. Amikor par eve megvettem az 5T-t, az is hasonlo arban volt. Nyilvan azota az euro-forint arfolyam 1.5-szorosere valtozott, de ez szerintem nem a oneplus hibaja.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Egyszerűen nem tudnak "elkápráztatni" a jóságukkal, amikor a csúcskategóriához közel is jól használható telefonokat készít és lényegesen olcsóbban a Xiaomi.

Azért szeretném tudni, hogy melyik Xiaomit hasonlítod melyik OnePlus-hoz? Nekem pl. nagyon szimpatikus volt anno a Mi A1 (*) - az Android One nekem jó pontnak számít. Ugye az egy 2 évvel ezelőtti telefon - pont mint mondjuk a 1+6. Árban elég jelentős a különbség, de minden egyébben is (ami nem csoda, mert az A1 jó esetben a belépő szint teteje HW-ben, míg az 1+6 ha nem is a csúcskategória, de bőven a középszint teteje volt megjelenésekor). Ha meg elindulsz kicsit följebb az alapszintű Xiaomi felől és a komolyabbakhoz jutsz el, és kiválasztasz egy hardverben is a 1+-ra hajazót, akkor árban már elég csekély a különbség - ha van.

 

(*) 4 GB memóriával szerelt (talán volt 6-os is?) míg az 1+6-ból a 6 GB a legkisebb, prociból is elég komoly különbség, és egyéb beépített hardverben is.

(Most egyébként éppen 300 USD-ért árulnak új - gondolom eddig raktárban rohadó, sajnos csak 1 SIM-es 1+6T-ket. Szerintem ennyiért teljesen jó az ára.)

Szerintem ott cseszték el, amikor az éves / fél éves új telefon ciklust kicsit elkezdték kibővíteni, és előbb megjelent a Pro verzió, majd ugye most a 8-as kapcsán a normál mellett lesz Pro, meg csiripelik a Lite (ma éppen. Oneplus Z) verziót is. Azaz amíg volt évente 1 vagy 2 telefonjuk amikből kb. a memória és háttértár méretben volt választási lehetőség (plusz szín: McLaren Edition), addig kevés gond volt a szoftverrel. De a legutolsó szezonban már van 4, és gyanús hogy idén 6-8-féle lesz. Ezzel pedig megkezdődik a már másoknál is tapasztalt hanyatlás a szoftverek / frissítések terén. (Ugye a 9 -> 10 váltás a 6-osoknál már baromira nem volt zökkenőmentes.)

Mindez persze csak elképzelés, és remélem hogy nem ez lesz, de félek.