scrcpy 1.11: Android telefon elérése és vezérlése Linux, Windows és macOS alól

Címkék

A scrcpy egy olyan alkalmazás Linux, Windows és macOS operációs rendszerekhez, mellyel az androidos telefonok kijelzőit nemcsak megtekinteni, hanem vezérelni is lehet a telefont. A most megjelent 1.11-es verzióban funkcióként megjelent az érintőképernyők támogatása multitouch-csal, a számítógépen megjelenítendő telefon kijelző pozíciója és mérete testre szabható lett, emellett egyéb változások és hibajavításokat is tartalmaz ez az új verzió.

Az alkalmazás mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli androidos telefon-elérést támogatja adb-n keresztül. A program a snap tárolóból telepíthető, és egyszerűen indítható, parancssorból paraméterezhető.

További információk itt, a projekt honlapja, a leírás az új verziókról itt található.

Hozzászólások

ez tok jo :)

de nekem csak readonlyban mukodik, hiaba kattogtatok az egerrel, nem kuldi at az eventet a telefonra, en csinalok rosszul valamit? :S

+1, en hasznalom mar egy ideje, igen hasznos.

Extra use case: az egyik kollegamnak meghibasodott a kijelzoje a telefonon, de szerette volna kinyerni a rajta levo cuccokat. Igaz, nem volt trivialis engedelyezni az USB debug modot meg a hostot kepernyo nelkul, de utana nagyon hasznos volt.

 

Nekem WiFi-n viszont eleg lassu.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Bocsi, lehet, hogy megteveszto voltam, nem technikai trukkel / cheattel.

 

Az egyik ut az volt, hogy volt egy pont olyan telefon mint a problemas, es probaltuk ugyanott tappogatni - ez nem igazan jott be.

A masik, mivel a telefon mar volt az adott WiFi-re csatlakozva: screen cast egy chromecastra (ebben segitett a masik telefon, ez eleg keves lepesbol megvolt, hogy ne tevedjuk el), ott USB beallitas, es onnantol mar ment a scrcpy.

Szoval semmi titkos mod a feltoresere :-( De a feladat megoldodott :-)

 

/sza2

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar