HUP 8.x Hotfix1

Címkék

Elkészült az első hotfix a D8 alapú HUP-hoz, ami telepítésre is került. Amennyiben valaki új hibát észlel, kérem jelezze a hozzászólásokban! Köszönjük!

Hozzászólások

nekem mobilon nezve ket dolog nagyon nem tetszik:

1. a header kurva hosszu es kurva magas, csak ket sorba torve fer el 1080-ban, fuggolegesen egy csomo helyet elvisz foloslegesen. a cimlap helyett miert nincs egy pici hup logo, az is sokat hozna (csak mobilon)

2. hasonlo jellegu: hozzaszolasok alatt: "Tovább (Lenovo ThinkBook: laptop örökmozgóknak) 23 hozzászólás 19 új hozzászólás 2074 megtekintés "

szinten ket sorba torik, egy csomo hasznos helyet elfoglal, hogy az az egy szo atlog egy teljes ures uj sorba. miert nem lehet (legalabb csak mobilon) hsz.?

Fórum center blokkban az "(x új)" kijelzés nekem random működik, nem jó értéket mutat. Másnak? 

trey @ gépház

nekem.volt.olyan topik, amihez 128 (128 uj) (gnomeos topik), amihez en is hozzadzoltam, igy nem lehet mind a 128 uj hozzaszolas.

Egyebkent megint 128uj nak irja (pedig azota rakattintottam)

Majd ranezek egy het mulva, addig jegelem a hupot, kis szabadsag nem art.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem megvan a hiba forrása:

12:48-kor válaszoltál outwork hozzászólására (https://hup.hu/comment/2400608#comment-2400608)

 

Erre nekem írta ,hogy 17 hozzászólás és 12 új.

 

Leszámoltam és outwork hozzászólása a 12. ha megszámolod őket (Azaz most már nem :D ). Tehát olyan, mintha nem azt adná vissza, hány új hozzászólás van, hanem hogy hanyadik hozzászólásra érkezett válasz.

 

Szerk.: Bár most meg fantom hozzászólásokat jelez. Néha betöltöm az oldalt írja, hogy 1 új hozzászólás, rányomok semmi. Újratöltöm, még ott van. Következő töltés nincs.

Ugyanez a témák esetén. A programozás szabályai témámon néha azt látom, hogy van új, néha nincs, néha meg mind a 106(?) darabot arra írja, de megnyitva semmi.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Nevergone állítja, hogy a tesztszerveren nem hibás. Vannak különbségek a tesztszerver és a Rackforest-nél levő szerver közt. Egyiken mod_php a másikon php-fpm van. Lehet, hogy bekever valami security beállítás is, pl. mod_security. A hibát bejelentettem a Rackforest-nek, hogy mit konfigoljanak át, hogy olyan legyen mint a tesztszerver. Egyelőre várunk arra, hogy ez megtörténjen.

trey @ gépház

Az infóbox a másik szerverre volt releváns. Majd frissítem, ha már minden OK a jelenlegi oldallal. Most ott tartunk, hogy egy félig-meddig működő oldal döcög. El kéne jutni oda, hogy az alapvető dolgok probléma nélkül mennek. Majd azután jöhetnek a sallangok.

trey @ gépház

O, mintha en FPM eseten jartam volna ugy, hogy valamelyik portalmotor (passz, hogy melyik), hasznalt valamilyen lokalis cachet, ami viszont nem volt megosztott a tobbi PHP-FPM processz kozott. Igy hiaba invalidalta a cachet az egyik PHP-FPM (vagy akar modositotta), azt nyilvan nem latta a masik. Az pedig teljesen random, hogy melyik requrest melyik ertelmezore esik be. Tehat en elso korben megprobalnam megnezni, mi lenne, ha minden cache ki lenne kapcsolva a drupalban, vagy valami kozpontositott (pl. memcache?) lenne bekapcsolva. Ilyen esetben eleg szivatos tud lenni az FPM. 

Hát, ez úgy volt, hogy elküldtük a Rackforest-nek az igényt, adtunk Docker scriptet stb. amiből le lehetett volna generálni egy az egyben a környezetet. Nem Docker irányba indultak, mert szerintük az ágyúval verébre lett volna. Helyette lett egy alap LAMP telepítés. Az fut most. Kértük, hogy teszt jelleggel cseréljék le a php-fpm-et mod_php-ra. Azt nem javasolják.

Most itt tartunk.

trey @ gépház

Nem Docker irányba indultak, mert szerintük az ágyúval verébre lett volna

Miért lenne a docker ágyú? Simán lehet, hogy én nem ismerem elég jól a témát, de amit tudok róla az alapján nem gondolnám, hogy a kijelentés megállja ahelyét. Sőt, számomra inkább azt sugallja, hogy az aki mondta nem teljesen ért hozzá. 

Nekem most a fórum blokk a főoldalon úgy listáz, hogy a fórum típus van az első oszlopban és utána a topik cím, eddig a topik cím volt elöl.

Oké, nekem az elsődleges a desktop nézet. Értem én, hogy az lenne az igény, hogy a világ összes kijelzőjű szarán pont úgy nézzen ki minden, de félve teszem fel a kérdést: van annak realitása, hogy egy olyan oldal, mint a HUP, ahol van, hogy 100+ beágyazott hozzászólás van, az jól fog megjelenni egy pöcsöm méretű kijelzővel rendelkező telefonon is?

trey @ gépház

Épp ezért lenne érdemes az oszlopos elrendezést mobilon elfelejteni. Helyette inkább ezt javaslom:


+---------------------------------------+-------------+--------------------+
|                                       |  Válaszok   | Legútóbbi beküldés |
+---------------------------------------+-------------+--------------------+
| Elindult a Digi mobilszolgáltatása    | 500 (15 új) | egy órája          |
| Fórum: Hálózatok egyéb Szerző: kantal |             |                    |
+---------------------------------------+-------------+--------------------+
| samba 4.9.5 és a különféle windows    |   5 (4 új)  | 2 órája            |
| Fórum: Debian GNU/Linux Szerző: tovis |             |                    |
+---------------------------------------+-------------+--------------------+

Máris két oszloppal kevesebb lenne, ami épp elég ahhoz hogy kisebb felbontású mobil eszközökön is használható legyen a főoldal.

Szerkesztve: 2019. 10. 28., h – 11:38

Nekem továbbra sem jelenik meg az előző/következő új hozzászólásra ugró nyíl.

Továbbá az "Értesítés új hozzászólások beküldésekor" funkciót nem lehet kikapcsolni: egyszer bekapcsoltam, majd megpróbáltam kikapcsolni a cikk alatt is és a Beállításokban is. Látszólag kikapcsolódott de továbbra is jönnek az emailek. Az emailban lévő leiratkozás linkre kattintva "Sorry, there was a problem unsubscribing from notifications" üzenet jön.

Ez az értesítés egyébként sem tiszta: csak az adott cikkre vonatkozik? A beállításoknál globálisan lehetne tiltani?

Threadezeshez: a min-width (ami a par eve bevezetett "kvazi-reszponziv hup"-ban mar bent volt) hianyzik, oke, hogy mostmar sok szint latszik megint, de ahol elfogy a kijelzo, ott 1 karakter szeles divek vannak most.

Szinten threadek: novekedett az indent melysege. Tulsagosan nagy bekezdes a child comment

A regi site-rol a lattam/nemlattam athozatala felrement: visszalapoztam a hirek kozott 5 oldalt, kivalasztottam egy olyan hirt, ahol tutira emlekeztem hogy olvastam a kommenteket, de 16/16 uj-nak jelolte, es mikor megnyitottam a hirt, akkor is mindegyik hozzaszolas szurke hatteres volt (=uj). viszont talaltam olyan hirt, ahol nem mindegyik hozzaszolas van ujnak jelolve, es ha azt megnyitom akkor is csak par komment szurke hatteru.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

360x640-ben a nyitón a fórum lista utolsó 2 oszlopa jobbra kilóg, nem fér el széltében. 

Nem annyira hiba, mint inkább kérdés:

Hogyan tudok az első új hozzászóláshoz menni egy cikk/fórumposzt alatt?

Korábban volt egy első új valami link, illetve a tab billentyű is általában odavitt. Most általában rákeresek a dátumra, ami azért egy kényelmetlen workaround.

 

Más: reméltem, hogy az új verzióban a fórumba posztolásnál nem minden téma neve - jellel kezdődik majd. Tök jó lenne, ha a legördülőben gépelve keresni lehetne, nem szemmel kellene végignézni a rendezetlen listát.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem félek beismerni, hogy nem kapcsoltam elsőre kávé híján, amikor a "te mit tettél" kérdésre az lett a válasz, hogy "döntsd el te". Való igaz, válasz rá, de egyenes kérdésre egyenes választ vártam, nem pedig feladványt. 

Mindegy, vedd úgy, hogy nem szóltam. A hup hibái ellenére is szerintem gennyes húzás itt fikázódni, és trollkodni. De nyilván egy trollt ilyenről nem lehet meggyőzni, úgyhogy megyek is dolgomra :) Kellemes estét :)

Nem működik.

Az urlben az oldalcím #comment-123 részt kicseréltem #new-ra, nyomtam egy entert, és nem mozdult el a lap sehová (voltak feljebb újnak jelölt hozzászólások).

Ha a reload gombra nyomok, akkor az oldalt újratölti, de az összes olvasatlan hozzászólást olvasottnak veszi utána.

Ha enter helyett valami mást kellene használnom, szóljatok, mert a címsorba valamit begépelve mindig ezt használtam eddig.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ezzel két bökkenő van:

  1. Ha már eleve ott a #new az URL-ben, és rányomsz, akkor újratölti az oldalt, elvesznek az olvasatlanok. Kérdeznéd, hogy ha eleve a #new-re ugrik akkor mi a baj? Az, hogy betöltés közben elugrál az oldal, és egy eleve új bejegyzésre mutató linket megnyitva tuti rossz helyen kötök ki. Ez megint csak valami amit két sor volna javítani.
  2. Miért nekem kell url-t gányolni egy olyan funkcióhoz amit három sor kód megvalósítani?

1. Ez úgy ahogy van nem igaz. Ha már ott van az URL-ben egy anchor, akkor bármilyen azonos oldali URL + anchor kombót tartalmazó linkre bökés azt fogja eredményezni, hogy újratöltés nélkül átugrik az új anchorra. Ha az a régi, akkor még egyszer ugyanoda. Azt én is tudom, hogy elmászkálnak az anchorok a betöltés közben.

2. Hozzáférés nélkül?

1. Nem értetted meg amit írtam. Azt írtam, hogy a címsorba kézzel beírva a #new végződést odaugrik az első olvasatlanhoz, de ha már eleve az volt a link, és rányomsz, akkor másodszorra már nem ugrik, hanem újratölt.

2. Nyilván a fejlesztők felé lenne kérés ennek a megoldása, és nekik nyilván van is módjuk rá, ha akarják.

1. Pedig de. Ha az url nem változik hiába van anchor, ha entert nyomsz rá újratölti. Chrome legalább is így működik, más böngésző ettől eltérhet. Ha akarod felveszem videóra, de szerintem elhiheted amit mondok :)

2. Jogos. Bár milyen jó lenne, ha a hup maga kényelmes lenne :) 

Hát nem jött be.

Most idejöttem erre a lapra, egy 'n darab új hozzászólás van' típusú linket követve. A new rész ott volt az URL-ben, aztán mégis a lap közepét bámulhattam.

Nyomtam egy tabot, mert az a korábbi hup verzióban az új (illetve azt hiszem, az "aktív") hozzászólásra ugrott. Most felugrott a lap tetejére.

Végül dátumra kerestem, és kb. a 10. mai hozzászólás új volt. Onnantól a következő nyílra hagyatkozom.

De azért ez így elég kényelmetlen, azt kell mondjam.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szavazás -> szavaztam -> hozzászólnék, beírtam a hozzászólásomat -> "mentés" -> Erre jön a válasz: szavazatodat töröltük - vagy valami ilyesmi. És a szavazatom valóban törölve lett, a hozzászólásom pedig sehol nincs.

 

Kétszer is előfordult.

Sziasztok!

 

Kértünk módosításokat a tárhelyen, hogy egyértelműbben megtalálhassuk a hibaforrásokat. Köszönjük a türelmet!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

1024 pixel széles böngészőben a sidebarok lecsúsznak akulra, de nagyon furán. 1023-nál és 1025-nél jó.

ubuntu firefox, mac firefox, ipad

teát csak hidegen iszom!

Megint történt valami változtatás? Ugyanis most olyan topikokban, amiket már elolvastam, minden hozzászólást újnak jelöl a fórum center blokk. A saját aktivitásomnál jól jelenik meg.

report!

Fórum témáknál lehetne más színnel a "címsor".

+ eltűnt az új hozzászólás gomb ? Legalábbis le kell görgetni az aljára, hogy tudjak hozzászólni. A fő topicnál nem találtam opciót erre, de lehet én néztem be valahol.

Nálam most eléggé konstans hiányoznak a nyilak...

Másik észrevételem, hogy "Friss tartalom" helyett sokszor a "Tartalom beküldése" linkre kattintanék...
...esetleg lehetne ezt a kettőt megcserélni, vagy legalább a "Követett tartalmak" hivatkozást mellé tenni?
Ezt a kettőt használnám főleg.

Szerkesztve: 2019. 10. 29., k – 06:56

27" FullHD képernyőn számomra rendkívül zavaró, hogy a címlapon a bejegyzések alján található "»Tovább (Elindult a Focal Fossa fejlesztése) 5 hozzászólás 235 megtekintés" a jobb oldara került. Olvasáskor a bal oldalon van a szemünk, sokat kell keresni, mire az ember megtalálja. Ha bal oldalon lenne, mint régen, az sokat segítene.

Off:

Ez a komment jó példája annak, hogy a spacing nincs jól megoldva.

A probléma az, hogy nem a kommentdoboznak van belső paddingja, hanem a tartalom egy részéhez tartozik csak margó. A fenti példában a beillesztett táblázatra például nincs margó definiálva, ezért hozzáér a doboz aljához. 

A megoldás nem az, hogy annak is adunk margót, hanem (és ez nem a legjobb, de nem találom hirtelen a forrásom):

  • A keretnek legyen egy paddingja
  • A tartalom első elemének ne legyen felső, az utolsónak alsó margója.
Szerkesztve: 2019. 10. 29., k – 09:14

A kommenteket, hogy lehet időrendben rendezni? Tök jó volt a régiben, hogy "felül" volt mindig a legújabb...

Szerk: Apróság, de a hozzászólásnál a "Mentés" gomb felirata helyett találóbb lenne valami "Hozzászólás beküldése", vagy "Hozzászólok!". Tudom, hogy szőrszálhasogatás, de mi van ha később bejön valami funkció, amivel a felhasználók, vagy csak a "veteránok" tényleg valamit el tudnak menteni, ami nem olyan mint most a könyvjelzőzés?

> Tehát, ha az egészségügyben a bérek nem csökkentek, az a fent említettekhez képest relatív béremelés.

Szerk: Apróság, de a hozzászólásnál a "Mentés" gomb felirata helyett találóbb lenne valami "Hozzászólás beküldése", vagy "Hozzászólok!".

"Beküldés" lett. A probléma az, hogy nem látszik a fordítási rendszerben, hogy hány helyen van újrahasználva ez a string. A D5-ben látszott. Úgyhogy nem biztos, hogy a "Hozzászólás beküldése" megfelelő lenne, ha több helyen is használatban van.

trey @ gépház

Egy feature request: blog írásnál az előnézetnél nagyon kényelmetlen, hogy folyamatosan vissza kell mászkálni az előző oldalra; a régi megoldás, illetve ahogy a kommenteknél működik, hogy a szerkesztőmező ott van az előnézet alatt sokkal jobb volt, nem lehetne itt is?

És egy javaslat: Ahogy nézem a syntax highlight úgy működik, hogy a kódblokkokat a JS betöltődés közben, on-the-fly színezi ki, miután megcsinált egy raklap másik dolgot (ld. a bejelentő topicban trey nyitókommentjét, hogy mennyit várunk, mire kiszíneződik), ráadásul úgy, hogy érvénytelen, vagy hiányzó class esetén ő próbálja meg eldönteni, hogy miféle kódblokk az, tehát még analizál is. És ezt minden betöltődéskor. Kérdem én, hogy nem-e lehetne azt, hogy mentéskor pakolja rá a syntax-highlightet? Akár úgy, hogy a gyorsítótárba már a kiszínezett verzió kerül, akár úgy, hogy a tartalom mezőnek a DB-ben van egy párja, ahová nem a felhasználó által kezelt (azaz szerkesztett és elküldött) szöveg kerül, hanem a már feldolgozott és átalakított verzió, amit egyben ki lehet pumpálni az outputba. Hozzáteszem, ezzel a BBCode-okat is vissza lehetne hozni, mert azokat is lehetne így pre-renderelni. Nálunk is így működik a vendégkönyv, a BBCode-ot nem lekéréskor alakítja át HTML-be, hanem már beküldéskor és tárolja a másodpéldányban, viszont renderkor a formázott másodpéldányt olvassa és küldi el outputra.

Ha a főoldalon egy szavazásra megnyitás nélkül szavazok, akkor beküldés után lentebb ugrik az oldal, mint ahol a szavazás van.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Minden válasz hozzászólás kódja tartalmaz egy vizuálisan rejtett tartalmat, ami a hozzászólást tartalmazza, amire érkezett. Például az eggyel fentebbi hozzászólásomra Trey válaszánál:

<p class="parent visually-hidden">Válasz <a title="Felhasználói profil megtekintése." href="/user/20345" lang="" about="/user/20345" typeof="schema:Person" property="schema:name" datatype="" class="username">pehsa</a>
   <a href="/comment/2401169#comment-2401169" class="permalink" rel="bookmark" hreflang="hu">Ha a főoldalon egy…</a> üzenetére</p>

Ezzel nem is lenne gond, de mivel csak vizuálisan rejtett, így ha Ctrl+F -el keresek az oldalon például felhasználónévre, akkor dupla annyi találatot jelez és minden második találat a láthatatlan tartalomra "mutat"

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Sejtettem, hogy ez lesz a háttérben. Az igyekezet dícséretes, és ha már megvan szerintem kár kivenni, érdemesebb kijavítani.

A probléma alapjában véve az, hogy a vizuális elrejtés nem való arra, hogy a screen readernek definiálj tartalmat. Erre sokkal jobbak az aria attribútumok. Egy aria-label-lel simán lehet például az ikon linkekhez szöveget definiálni, bár az ikonokhoz amúgy is illik valami tooltipet adni. 

xxx

Troll mode: Bár tekintve azt, hogy hányan nem képesek helyesen írni, az oldalt képernyőolvasóval használni amúgy se érdemes :) 

iPhone 8-on szétesik az oldal fórum szekciója: https://i.imgur.com/W8IeI3D.png

Ha chrome böngészőbe beírom a hup pont hu linket akkor az előző oldalt adja be amit néztem. Azután újra be kell írni vagy rányomni a returnra s akkor már bejön a hup.

Szerkesztve: 2019. 10. 30., sze – 14:48

Mar megint/meg mindig (nem tudom melyik a pontosabb) rossz a hozzaszolas-szamlalo, most eppen minden topic-ban az osszeset ujnak mutatja nalam. Erre nem lesz lassan megoldas? Vagy pontosabban egy kicsit gyorsabban, ha meg mindig az eredeti problemat latjuk? :) Azt hittem ez egy 1-2 nap alatt orvosolt gond lesz.

Sziasztok!

A főoldali fórum-blokkban helyes az új hozzászólások kijelzése? Mármint ha egy témára azt írja, hogy 6 új hozzászólás van, akkor rákattintva annyit is tudtok összeszámolni? Segít a css selector: ".new"

Köszi!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

vagy megse. a regebbieknel jo de a legfrissebb 2 bejegyzesnel nem, egyiket sem olvastam sose, ha belemegyek minden komment szurke/uj, de ezt mutatja a fooldalon:

  PHP+MongoDB új Internet: PHP, CGI, stb. lorinczi 2 (1 új) 7 perce
  Okosóra akkumulátordagadás új Elektronika plt 32 (20 új)

16 perce

Első kérdés:

Ha az olvasottsági adatokat visszatekerem a migráláskori állapotra, az megfelel mindenkinek? Tehát nem fog minden témát és hozzászólást olvasatlannak mutatni, csak amelyek azóta jöttek létre.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ha garantáltan megoldja a problémát, akkor egyszer belefér. Viszont ha ilyet teszel szerintem jelölj ki egy időpontot rá, és írd meg előre hogy mikorra várható.

Az a baj ezzel, hogy miután megnyomod a most pörgő témák mind olvasatlanná válnak, így az azokra érkező új kommenteket nem fogjuk tudni követni amíg manuálisan nem jelöljük olvasottnak a szálakat. (Nem volna célravezetőbb mindent olvasottnak jelölni csak simán?)

Azt gondolnám, hogy scriptből mindkettő. 

Felhasználói oldalról egyik se igazi, valamiről így is úgy is lemarad az ember. Viszont ha jó megoldás nincs, akkor tényleg szólj előre az időzítésről, és hogy akit érdekel tudja mikor kell jönni rendet rakni a saját profiljában.

A fórum center blokk új hozzászólás kijelzése megjavíthatatlan, ezért vettétek le?

Csak megerősíteni tudom a többieket: a tracker jó. Legalábbis az új topikokra. A tippem az, hogy a migrációkor valami elfelejtődött vagy rosszul működött, és a régi, migráció előtt létrehozott topikokra abszolút rosszul működik. Viszont az activityknél a migráció óta létrejött topikokra megbízhatóan működik.

Most nálam nem látszik a fórumblokk.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Biztos én értek félre valamit, de ha már leiratkozni lehet követett tartalmakról, feliratkozni nem lehet hozzászólás nélkül, hogy látszódjon a saját activityben? Naivan azt feltételeztem, hogy a könyvjelző funkció pont erre való, de úgy tűnik nem így van.

Miért, máshol nem így szokott lenni, ahogyan most meg van valósítva? Maximum annyi kivetnivalót látok a mostani megoldásban, hogy a könyvjelzők és a követett tartalmak linkje két külön helyen van, pedig ezek logikailag összetartoznak, így jobb lenne egy helyre csoportosítani őket (pl. jobb oldalsávba (is) betenni a könyvjelzők linkjét a követett tartalmak fölé VAGY a követett tartalmakon belül megismételni a könyvjelzők listáját is külön táblázatban vagy külön tabon, de ha jól tévedek, akkor ez utóbbit nem pár kattintásba telik megvalósítani).

Nem tudom hogy van máshol, de miért is szempont ez? A cél az volna, hogy a HUP a felhasználói számára egy kényelmes platform legyen, nem az, hogy más oldalhoz hasonlítson :) A fentiekben pedig egy-két olyan problémáról esett említés, ami már a múltban is többször lett emlegetve, és a megoldása kérve. Nem véletlenül van leírva ennyiszer.

Nem kell hasonlítania más oldalhoz, csak arra próbáltam rámutatni, hogy a könyvjelzőket tudtommal sehol nem keverik össze az activity listával, nem véletlenül, hiszen két külön dolog. Az egyik a könyvjelzőzött tartalmakat tartja számon, a másik a saját hozzászólásokat, topikokat.

Mondjuk ha valaki többnyire read only, de sok könyvjelzője van, akkor egy ilyen kevert listából hogyan tudod megmondani, hogy mihez szólt hozzá, mihez nem?

A másik, hogy a könyvjelzőket most szépen lehet rendezgetni és egyben látni, de ha összevonjuk az activity-vel, akkor folyamatosan vándorolnak majd és nehéz lesz visszakeresni őket. Szerintem nagyjából ez utóbbi volt a legnagyobb probléma a régi bedobok egy subscribe-t a topikba módszerrel, amit most megoldott a könyvjelzők funkció.

Szóval szerintem most pont jó így, ahogy van, én maximum a követett tartalmak oldalára tennék be a tevékenységek mellé egy könyvjelzők fület is (vagy valami hasonló), ahogy korábban írtam már és akkor így logikailag egy helyről érhetőek el a különböző típusú követések.

Megértem amit mondasz, de a könyvjelző funcionalitás a böngésző része. Mi értelme van külön belefejleszteni az oldalba? 

A felhasználóknak egy olyan funkció kellett, ahol a rájuk vonatkozó és őket érdeklő tartalmakat követhetik. Az activity erre jó volt azt leszámítva, hogy bekerülni csak kommenteléssel lehetett. Nem tudom ezt a könyvjelző hogy oldja meg. 

Ugyan is tudok utolsó hozzászólás dátuma alapján sorba rendezni, tehát egy régebben könyvjelzőzött tartalomra érkező komment simán elveszik. Pedig az volna a célja, hogy ránézek és látom hol van új tartalom, nem? 

De ha nem erre való a könyvjelző, akkor mire van? A tracker leiratkozást azért készítettem el, mert többször volt olyan, hogy egy téma elment teljesen offtopic irányba és már nem érdekelte azokat, akik hozzászóltak. Ilyenkor zavaró lehet, hogy ott van a trackerben, de minek.

A könyvjelzőt gondoltam arra, hogy egy olyan témát követni lehessen, amihez amúgy nem akar hozzászólni az ember.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A tracker leiratkozást azért készítettem el

Ezer köszi érte. Megmondom őszintén nem tűnt fel, és fentebb hiányoltam is, nem figyeltem eléggé :)  

A könyvjelzőt gondoltam arra, hogy egy olyan témát követni lehessen, amihez amúgy nem akar hozzászólni az ember.

Ezt viszont nem értem. Te magad írod, hogy a cél, hogy témákat lehessen követni. De erre a tracker való, benne van a nevében. Igazából azt nem értem, hogy miért egy külön listába kerülnek a követésre jelölt tartalmak, miért nem a követett tartalmak közé. 

A könyvjelzőkkel az a baj, hogy nem ugyanazon a felületen látszanak, mint a feliratkozott tartalmak. Az én értelmezésemben az, hogy egy témára fel vagy iratkozva és az, hogy egy témához hozzászóltál két egymástól független dolog. Ezt támasztja alá az is, hogy van lehetőség a leiratkozásra. Ezért tűnne logikusnak, hogy feliratkozni is lehet hozzászólás nélkül. Az activityben én azokat a topicokat szeretném látni, amikre feliratkoztam, nem azokat, amikhez hozzászóltam (utóbbinak is lehet értelme, de az számomra kevésbé hasznos). Viszont ehhez kellene egy mechanizmus is, amivel fel lehet iratkozni egy topicra.

Eszembe jutott valami... viszonylag ritkán, de előfordult, hogy szerettem volna megnézni, egy felhasználónak milyen korábbi hozzászólásai voltak.
Erre nagyon jól működött a korábbi tracker, ami most activity lett.

Ellenben, ha az activity-ben le lehet iratkozni tartalmakról, az azt is jelenti, hogy az az információ teljesen el is veszik (vagy nem jelenik meg) más számára sem, hogy milyen tartalmakhoz szólt hozzá a user korábban? ...vagy ha adott esetben bevadul és törli ezt a listát, akkor más usert is félrevezethet, aki pl. arra kíváncsi, alapvetően konstruktív hozzászólásai szoktak lenni vagy mondjuk csak trollkodni jár ide?

Biztos, hogy a leiratkozás a saját tracker / activity esetében jó ötlet volt?
Lesz / van esetleg helyette olyan hely, ahol mégis lekérdezhető az összes téma, amihez egy felhasználó hozzászólt?

Maga a tracker / activity megoldás nem hülye ötlet, mert látható, korábban mihez szólt hozzá valaki.
Az, hogy nem akar régi tartalmakat már követni valaki, az is egy elfogadható, jogos igény.
...de ennek ellenére szükség lehet olyan helyre, ahol mégis meg tudja nézni (vagy akár másik user láthatja), mihez szólt hozzá korábban - ilyen hely van?
Ha az egyedi feliratkozott lista látszik a többiek számára, az viszont nem tűnik jó dolognak...

Erről az jutott eszembe, hogy Instagramon épp most szüntettek meg egy hasonló funkciót (azt, hogy az ismerőseid tevékenységét tudd követni). Jót nem szül az ilyen funkció. Azt nem mondom, hogy te erre használod az oldalon, még azt sem, hogy nincs haszna, de azért itt sokan jellemzően akkor veszik elő mások múltját, ha kell a muníció személyeskedni amikor a szakmaiság már elfogyott :( 

Az, hogy nem akar régi tartalmakat már követni valaki, az is egy elfogadható, jogos igény.

 Szerintem az igény első sorban valami ilyesmi lenne: Legyen egy aloldal ahol láthatod a téged érdeklő vagy érintő aktivitást. Ez most tipikusan egy általad követett témának a változása / új kommentjei. Nem muszáj hogy ez a user tracker legyen, de leginkább ez volt alkalmas erre a funkcióra, ezért használja mindenki erre. Az új könyvjelző lehetne jobb alternatíva ha be lehetne rendezni aktivitás szerinti sorba, és nem kellene mindent kézzel hozzáadni.

Mit szeretnél, milyen legyek? És milyenek legyenek a többiek? És te milyen szeretnél lenni?

Pontosan. Én sem mondtam, hogy követni kellene, sem azt, hogy bárki mondta volna, hogy kellene.

A hozzászólás lehetőségét is be lehetne szüntetni. Az sok mindent megoldana.

Nagyobb probléma lenne, ha a felhasználó a széfszpészes faszok miatt nem olvashatná el visszamenőlegesen egy számára értékes gondolatokat megfogalmazó ember hozzászólásait.

Semmi baj. Elfér a többi marhaságod mellett. :D

:)

Szerkesztve: 2019. 11. 07., cs – 07:05

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek tesztelni ezt az „új hozzászólás” hibát!

URL: http://82.150.62.50:8888/
user: Teszt
pass: Teszt

Ezután már mindenki a saját HUP-os felhasználónevével tud bejelentkezni. Az oldalra egy pár napos mentést töltöttem vissza. Nyugodtan nyomkodjátok, kommenteljetek (úgyis ki lesz dobva), de a kérdés az, hogy itt is jelentkezik-e az új hozzászólások véletlenszerű viselkedése a fórum-blokkban, trackerben, tartalmaknál.
Sokat segítene, ha minél több ember belépne, megnyomkodná és visszajelezne itt az eredményről. A dizájn és egyéb javításokat nem tettem ki ide, most csak ez a hiba a lényeg. Esetleg a könyvjelzők között, fórum-blokkban, trackerben megjelenik-e olyan tartalom, aminek a dátum szerint semmi keresnivalója nem lenne ott, megvannak-e az új hozzászólások nyilacskái stb.

Köszönöm, szép estét!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nekem :

 

This site can’t provide a secure connection

mirror.hup.hu sent an invalid response.

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR

 

Google Chrome 77.0.3865.90 (Official Build) (64-bit)
Revision 58c425ba843df2918d9d4b409331972646c393dd-refs/branch-heads/3865@{#830}
OS Linux

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Szia!

Részemről belépéskor az új hozzászólások száma rendben volt a témáknál.
Valami gond biztosan van vele (cache-elési?), mert azóta is ugyanazokat a számokat látom ott, tehát nem frissültek még a számlálók, a témákon belül viszont már olvasottnak látszanak ezek a hozzászólások.

A nyilak eddig az összes megnyitott téma esetén megjelentek ezen az oldalon.

Nem tudom, Vivaldi (Chrome) alatt mi a gond - lehetséges, hogy mindenképpen megpróbál https kommunikációt használni, akármi is a beírt cím?
Ezt ugyanis nem sikerült rávennem (privát módban sem), hogy a http előtagot használja, legalábbis mindig átlépett https-re, aminél viszont certifikáció probléma miatt nem engedett tovább.

Firefoxból tudtam belépni, de az nem is vitt át a https oldalra.

Szia!

Megnéztem most is, jelenleg úgy tűnik, működik a számláló nálam - bár ez a jelenlegi oldalon is többször jól működött, kivéve, amikor nem (ez a "legjobb" típusú hiba).

Az új hozzászólások nyilai érdekes kérdés.
Úgy láttam, Firefox alatt megvannak, Vivaldi (Chromium motor) alatt nem (privát ablak nem segít), ill. Chromium alól sem működnek.

Teszt topikot nyomogatom ,egyelőre jónak tűnik az új comment számláló !

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Teszt

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!