Új LibreOffice (Draw) könyvecske

Draw könyv

Ahogy megígértem, ezt is megírtam (előző itt). CC licenc alatt közreadom, elérhető itt. Fogyasszátok és bíráljátok egészséggel!

Hozzászólások

Használja itt valaki a base-t? El nem tudom képzelni mire jó azon kívül, hogy az access oktatáson felnőtt generáció is össze tud kattingatni egy lekérdezést az sql nyelv ismerete nélkül.
Pár éve ránéztem, mert azt állították, hogy sqlite a default format ezzel szemben alapból nem is kezeli.

Pont erről van szó, hgy legalább bele lehetne vele szagolni az adatbáziskezelésbe.

Tudtommal ODBC-n keresztül kezel SQLite-ot - legalábbis vagy egy éve mintha össze tudtam volna lőni, de gyárilag HSQLDB-vel adják (asszem).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Köszönjük! Azt azért javasolnám, hogy kicsit egyértelműbb legyen a licencmegjelölés, mert ebből konkrétan hiányzik, az előzőben pedig csak a hivatkozásból derül ki, hogy CC BY-NC-SA-ról van szó.

Ilyen oktatóanyagokat nem csak az "egyszeri user" töltöget(het) le saját felhasználásra, hanem pl. iskolai, vagy azon kívűli oktatáshoz az oktatók/oktatásszervezők is.

Nekik meg már nagyon nem mindegy, milyen formában terjeszthető az anyag, módosítható-e, egyes részei milyen módon, milyen licensz alatt használhatók föl, stb.

A licenszhasználatra is vonatkozik az a kissé pongyolán megfogalmazott jogi alapelv, hogy a törvény nem tudása nem mentesít.

Például az Adobe Acrobat Readere is "szabad szoftver", bárki letöltheti, de amikor egy általam készített Live DVD-re rá akartam tenni, külön engedélyt és licenszet kellett tőlük kérni, hogy a szabadon letölthető DVD-n ott lehessen ez is.

És még nem is beszéltünk a szerzői joggal kapcsolatos legújabb "zseniális" ötletekről, részben törvényjavaslatokról, amik alapján már az is meggondolandó, hogy csupán egy letöltési link elhelyezése milyen következményekkel jár(hat).