Megjelent a Nextcloud 16 első kiadásra jelölt verziója

Címkék

A Nextcloud szabad- és nyílt forrású szoftverkomponensekre épülő "saját Dropbox"-szerű megoldás, aminek telepítésével a felhasználó teljes mértékben ellenőrzése alatt tarthatja saját adatait. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

"saját Dropbox"-szerű

Véleményem szerint az integrálható CODE miatt inkább Google Drive vagy MS Live szerű rendszer.

Egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy mihamarabb bevezessem egy-két helyen. A Collabora Online-nal kiegészülve elég jónak tűnik, ahhoz mindenképpen, hogy a Google hegemóniáját és a privát szférába történő látens és egyre kevésbé tolerálható betolakodását megtörjem szervezeti szinteken is. No meg olcsóbb a cucc...

Ott tartok, hogy már demo instance-t igényeltem, végigkattintgattam amit lehetett. Most jön a self-hosted telepítés, hogy üzemeltetés és adminisztráció szempontjából is górcső alá vegyük.

Az owncloud hátramaradt a pusztában és megpróbálja a régi kódokat pénzért árulni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owncloud.android&hl=hu
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nextcloud.client&hl=hu

Felejtős.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Kb a 13-14-es verziónál volt egy nagy kliens update. Ezáltal javult valamit a sebesség sok kis fájl esetén?
Van egy hely ahol 1,000,000 fájt kell szinkronban tartsak, és a nextcloud-al évekbe telt volna feltölteni a fájlokat, ezért én seafile-t használok, mert az fájlszinkronizálásban fényévekkel jobb (volt?).
Sajnos a seafile nem teljesen nyitott, tehát ha ez a probléma megoldódna, inkább nextcloud-ot használnék.

A kezdeti feltoltes lassusagat esetleg athidalhatod oly modon, hogy a file-okat ssh-n/ftp-n/stb uton masolod fel, majd futtatsz egy "files:scan" parancsot. En viszek be ily modon file-okat a rendszerbe, igaz csak napi par file-rol van szo. Ha a kesobbi szinkronban tartas elfogadhato sebesseggel mukodik, akkor egy probat megerhet.

Sic Transit Gloria Mundi