A OnePlus vezérigazgatója a 6T-ről

 ( trey | 2018. október 3., szerda - 8:21 )

3,5" Jack:

This has been one of the most difficult decisions for us to make [...] One of the reasons OnePlus cut the headphone jack was to make room for the in-screen fingerprint sensor, which the company brands as Screen Unlock. By replacing the physical sensor on the back of the phone to under the screen, the fingerprint reader takes up essential space inside, near the bottom of the phone.

Vezetéknélküli töltés:

In order for OnePlus to release a phone with wireless charging, the device would have to charge as quickly as what users are accustomed to with Dash Charging. That means the phone would have to be thicker and it would conduct a lot of heat. We're working hard on this,

Vízállóság:

The number of users that are taking their phone to go swimming are few and far between," said Lau. To have everyone else pay, say, $30 more, "for the sake of an IP rating" in order to accommodate the one user who goes off and swims with their phone is "unreasonable,"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem az ilyen kamu dumák miatt utálják errefelé az applet mint a szart?

Ezek az érvek tényleg hamisan szólnának, ha egy 550e Ft-os telefonról lenne szó. Csakhogy ennél a készüléknél más az árképzési modell.

az a baj, hogy amikor a jacket elhagyta az apple a nincs hely szövegre hivatkozva akkor még iPhone 7 volt. ott már megtudták oldani a vízállóságot, bár vezeték nélküli töltés nem volt. azt a telefont pedig lazán elhozható volt 200 ezer környékén. nem volt sokkal drágább mint most egy oneplus.

a oneplusnál 200 ezerért ezeket a szövegeket pedig kajálják az open source fanok... vicces nagyon. :)

egyébként baromira nem csak az Xs Max 512GB van az apple kínálatában, feltűnt? ha valaki iPhonet szeretne, egy i7-el is nagyon jól jár még manapság is.

A kerdes, hogy aki akar venni oneplus6t telefont annak ez megfelel e. Ha nem, vesz masik androidosat hasonlo arfekvesben jack-el. Na mar most akkor nezzunk korul iphone vonalon. Ha nem akkor vehet masik iphone-t hasonlo arkepzesben jack-el? Mondjuk lehet kiadhatna az apple egy 200K+ forintos kabelt hozza. Vagy van? :D

xs-ig adnak jack átalakítót, azt rádugod a fülesedre és ennyi. akinek ez problémát okoz, az fogyatékos, de legalábbis valamilyen betegsége biztosan van.

Oszt ha csereni' koll akko' aztat meg hogye' aggyak? Oszt biza' jo' fogom e' tartani, hogy totoggyon rendesbe? :D

Nekem mindegy kimondja.

Mire az iphone7 megjelent, a samu és a sony flagship telefonjai már rég vízállók voltak, jack csatlakozóval együtt.

Az iphone7-et pedig szétszedték, és ott volt a hely a jack-nek, a cég részéről az indok színtiszta bullshit volt.

És lehet, hogy vannak olcsóbb modellek is az applénél, de most eredetileg a oneplus flaghip készülékéről van szó, mi lenne, ha az applénak a szintén flagship készülékével hasonlítanánk össze?

Terelni azt tudsz, bakker. De hát apple vásárlóként ezt szoktad meg a gyártótól, mit is várok tőled...

Hat de amikor a 1+ flagshipje az Apple beugro kategoriat ugorja csak meg, akkor mivel hasonlitgassunk?

Hogy ki mit ugrik meg, az igencsak vita tárgya lehetne.

"Hat de amikor a 1+ flagshipje az Apple beugro kategoriat ugorja csak meg"

Sőt, még azt sem ugorja meg! :(

...

Árban. :D

Nekem teljesen racionálisan hangzik, hogy:

- Addig vártak a 3,5" jack kivezetésével, amíg a statisztikák azt mutatták, hogy erősen csökkent rá az igény. Így is rendkívül nehezen döntöttek, de helyette egy előremutató újdonságot adnak: Screen Unlock (kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó). Részemről a jack vs. ujjlenyomat-olvasó használatban nem kérdés, hogy melyik fontosabb. Egyiket naponta 60x használom, másikat meg havonta 0-szor. Ugyan maradhattak volna a hátlapi olvasónál, de az sem megoldás mindenkinek. Ugyan én is megszoktam, bizonyos helyzetekben nagyon kényelmes, de inkább visszatérnék az előlapihoz, ha azt a kijelzőben sikerült maradéktalanul jól megoldani. Összességében azt hiszem, hogy elöl jobb helyen van.

- Néhány "együtt fürdök a telefonommal" hülye gyerek kedvéért nem fognak telefononként 30 dollárt "vízállóságot" igazoló plecsnire költeni. A telefonjaik "vízállóságára" számtalan videó van fenn a neten. Azok fényében mindenki el tudja dönteni, hogy mennyire érdemes vízbe vinni a telefonokat. Amúgy sok sikert bármilyen telefon vízbeviteléhez hosszú távon, ha pofáraesés lesz az elöregedő tömítések, vagy a sós víz jótékony hatásai miatt, akkor tessék majd nem sírni.

- Vezetéknélküli töltés: korábban is elmondták, hogy az userekeik elvárása a töltéssel szemben magas a Dash Charge miatt. Lassú szart nem fognak letenni az asztalra, hogy drágítsa a telefont, de dolgoznak azon, hogy Dash Charge-szintű vezetéknélküli töltést tehessenek az userek elé. Miattam ne fáradjanak. Sem tartok rá igényt, számomra ez nem ad semmit a telefonhoz. Maradni fogok a drótos töltésnél. Az viszont ne legyen rosszabb a jelenleginél, mert a jelenlegi nekem tökéletes.

--
trey @ gépház

> - Addig vártak a 3,5" jack kivezetésével, amíg a statisztikák azt mutatták, hogy erősen csökkent rá az igény.

Erdekes, mikor az Apple statisztikai mutattak, hogy erosen csokkent ra az igeny, akkor kopkodes volt. Ugy latszik ez a ket ev a tipikus kulonbseg az early adopterek es a normiek kozt.

> Összességében azt hiszem, hogy elöl jobb helyen van.

Ugye, hogy megmondtuk!

> - Néhány "együtt fürdök a telefonommal" hülye gyerek kedvéért nem fognak telefononként 30 dollárt "vízállóságot" igazoló plecsnire költeni.

Igazan csinalhatnanak hivatalosan nem vizallo, meg $30-ral dragabb hivatalosan vizallo verziot is. Az Apple eddig kopkodve volt, hogy nem kinal valasztasi lehetoseget. Ez miert nem baj itt?

ezek a oneplus birkák mindent benyelnek amit ez a cég csinál!!! szemellenzősök, de majd egyszer felébrednek!44

teljesen mindegy mit csinál a oneplus úgyis megveszik majd!!444

2016 - rohadjon meg az apül amiért nincs jack!44
2018 - statisztikájuk van róla, hogy már senki nem használja!!44

Hat ezek a oneplus-osok ponta meg olyanok, mint az apple fanjai, hat nem? Ismerosek? :D

Te hány éves vagy? Irónia és szarkazmus mondd valamit? Amennyiben nem, akkor kérd meg a tanárnénidet hogy magyarázza el.

Szerinted véletlen, hogy ott van egy csomó négyes a felkiáltójelek mögött?

Kicsit mókás, hogy eddig ezekkel a szövegekkel ment az oltogatás az Apple vásárlóira, most meg még trey is benyeli a "nagyon nehéz döntés volt :'''((((((" szöveget.

Lattam, es nem is ertem. En csak megerositettem amit mondtal. Amugy nem illik megkerdezni a koromat :D

TFH nem dugtad meg a nődet két hete. Erre ő faszt operáltat magának. Lehet soha többé nem dugtad volna meg, de így már nem is dughatod.
na! milyen érzés? :)

"Meltatlanul alulertekelt komment!"

"Erdekes, mikor az Apple statisztikai mutattak, hogy erosen csokkent ra az igeny, akkor kopkodes volt."

A OnePlus a saját felhasználóit statisztikázta (helyesen). Amikor az Apple eltávolította, a OnePlus felhasználói 97%-a még mellette szavazott. Ez a szám mára 50% körülire csökkent. Még e szám mellett is "nagyon nehéz döntést hoztunk". Cserébe olyan funkció kerül a telefonba, ami a flagship-ek közt kuriózumnak számít.

"Összességében azt hiszem, hogy elöl jobb helyen van."

Számos kritikát fogalmaztam meg a OnePlus-szal szemben: elbaszták a hátulját, oldalra került a "szemölcs" kamera, ami undorító, nekem elöl nekem jobban bejött az ujjlenyomat-olvasó (most néztem meg, így szavaztam a szavazáson: elöl van és jó helyen van), undorodok a notch-tól stb.

Kezdtem megszokni hátul, de ez nem jelenti azt, hogy elöl _szerintem_ összességében ne lenne jobb helyen.

"Igazan csinalhatnanak hivatalosan nem vizallo, meg $30-ral dragabb hivatalosan vizallo verziot is."

Összekevered a cégeket. Ez nem a világ leggazdagabb cége. Ezen a szinten még számít 30 dollár / készülék. Ha engem kérdeznek, nem erre kell a lóvét elbaszni.

"Ez miert nem baj itt?"

De, itt is van elég baj. De még mindig ez a telefon az, amiért legközelebb is pénzt adnék. Ez simán változhat egy év alatt, lehet, hogy jövőre már nem ezt veszek.

A fanboy és a nem fanboy itt a különbség. Az igényeknek megfelelő újratervezés érzelemmentesen. Nekem nem okozott lelki problémát iPhone-ról Android-ra váltani. Korábban kijelentettem, ha megfelelő hardveres Android telefon előáll, szívbaj nélkül váltok, ha az megfelel az általam támasztott feltételeknek. A OnePlus One-nál nálam eljött a fordulópont. Nekem pontosan így nem fog gondot okozni OnePlus-ról random más gyártóra váltani. Anyagilag bármit megengedhetek magamnak, érzelmileg egyikhez sem kötődöm.

A ti fajtátokból az utóbbi hiányzik ;)

--
trey @ gépház

"Még e szám mellett is "nagyon nehéz döntést hoztunk""

:'(

Mibol gondolod hogy en/mi nem valtanank, ha lenne eletkepes alternativa, nem csak valami olcso utanerzes?

Biztos vagyok benne, hogy vagy/leszel olyan ügyes, mint az egyszeri tender kiírok, hogy addig tudod finomítani az igényeit, hogy a végén csak a rózsaarany színű, 512 GB-os iPhone XS Max (vagy mi a rák) jön ki egyedüli lehetséges jelöltként.

--
trey @ gépház

Hat kb ja.

Microsoft ugyan kezd feljonni, dehat ez megint tipikusan olyan, hogy meg Douglas Adams is megemlekezett rola.

"you just plug your Mac in and it figures it out for itself. We call this principle Plug and Play. Or at least, Microsoft calls it that because it hasn't got it yet. In the Mac world we've had it for so long we didn't even think of giving it a name."

http://www.douglasadams.com/dna/980707-03-a.html

Mondjuk ha megnézzük, hogy az emberek többsége mire használja a telefonokat (kb egyformák a toplisták az instagramtól kezdve a facebookon és snapchaton át a spotify-ig), valamint hozzávesszük az android vs ios piaci részesedést, akkor elég durva kijelenteni, hogy egy androidos telefon ne lenne életképes alternatíva. A napi rutinodat ugyanúgy végig tudnád csinálni androidon is.

Es azt hogyan? Ultel Te mar egy hipszter kavezoban egesz nap az ibook-oddal egy karacsony izu laktozmentes extra frapuccsinoval? Azt csak full iIZE-be oltozve lehet am!!! Akinek ez a napi rutin, az nem teheti meg, hogy androiddal egesse magat.
Nem is ertem miket irsz.... :(

Pedig afelé halad ott is az irány:
- OnePlus One – $299
- OnePlus Two – $329 ($30 increase)
- OnePlus 3 – $399 ($70 increase)
- OnePlus 5 – $479 ($40 increase)
- OnePlus 6 – $529 ($50 increase)

(persze ezek usa árak)

btw: Apple iPhone X 64GB - SZÜRKE 278 999 Ft

Prémium akarnak lenni, ahhoz meg dukál a prémium ár. Mert olcsó cucc nem lehet prémium. Prémium annyit tesz, hogy drága.

--
robyboy

FIXME, de ők sosem prémiumként hivatkoznak a termékükre, hanem "flagship"-ként. Ahol te "prémium" hivatkozással láthattad őket, azok külső elemzők felmérései, ahol ők maguk állítják fel a szempontokat, pl. 600 dolláros ár felett prémium szegmens és kész. A OnePlus max. lehivatkozta, hogy ebben az elemzői szegmensben 4. helyen végeztek XY elemző szerint.

A flagship teljesen mást jelent:

"A flagship phone is the best phone that has ever been produced by a particular smartphone manufacturer."

--
trey @ gépház

Ügyes.

--
robyboy

Ez kicsit alacsony lec. Egyreszt mar az elso telefonjuk is flagship volt szerintuk, masreszt meg nyilvan egyre jobbak lesznek a telefonjaik, ahogy fejlodik a technologia. Szoval egy olyan gyartonak, akinek egyszerre egy telefonja van a piacon, semmi ertelme flagshipnek neveznie a telefonjat.

Marmint az altalad linkelt flagship definicioval.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Pedig flagship ezt jelenti.

"Egyreszt mar az elso telefonjuk is flagship volt szerintuk"

Flaship killer. Marketing.

"Szoval egy olyan gyartonak, akinek egyszerre egy telefonja van a piacon,"

Volt idő, amikor több is volt. 2 / X.

"semmi ertelme flagshipnek neveznie a telefonjat."

Isten hozott a marketing földjén, Neo.

--
trey @ gépház

Az irány jó. Mire telefont cserélek (7, 7T magassága), remélem, hogy kikopik a notch baromság. A vezetéknélküli töltéssel miattam ne fáradjanak, nem érdekel. Hasonlóan a vízállóság rating plecsni se. A külső dizájn a kilengések után kezd visszatérni a nekem tetsző irányba. A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót pedig várom!

--
trey @ gépház

elvakult fanatikus!!4444

Arra azért komolyan kíváncsi lennék, hogy mik azok a kihagyhatatlan plusz funkciók, szolgáltatások, stb... amik miatt 2 évente telefont kell cserélni?
Èn nem látom ennek értelmét a felesleges pénzköltésen kívül, de persze ez szubjektív, mint mindig.

--
robyboy

Számtalanszor feltett és megválaszolt kérdés:

A gyerek OnePlus 3-a akkor 4 éves lesz. Ő kapja az enyémet (2 éves telefon), én kapok újat. A másik csere oka (és ez indítja az akciót általában): a cég támogatja (beleszáll x forinttal) a munkaeszközök lecserélésébe X időközönként, afféle extra juttatásként.

Ez addig lesz így, amíg a "gyereknek" én biztosítom a megélhetését. De rohan az idő, szerintem ez lesz az utolsó csere ezzel az indokkal. A következőt már remélem maga veszi a saját keresetéből.

--
trey @ gépház

ìgy már érthetö, vétek lenne kihagyni.

--
robyboy

sokan azt nem értik, hogy miért kell mások tárcájában turkálni, vagy kérdőre vonni, hogy ki mit és miért vesz. de ez olyan nagyon magyar szokás.

Nem turkálok senki pénztárcájában, csak az érdekelt, hogy mi a motiváció, ami alább megválaszolásra is került.
Felölem mindenki arra költ, amire akar, tud, stb... közöm semmi hozzá. Ez vonatkozik az Apple vásárlókra is.

--
robyboy

Arra azért komolyan kíváncsi lennék, hogy mik azok a kihagyhatatlan plusz funkciók, szolgáltatások, stb... amik miatt 3 évente autót kell cserélni?
Èn nem látom ennek értelmét a felesleges pénzköltésen kívül, de persze ez szubjektív, mint mindig.

Valakinek el kell tartani a gyártókat ugyebár... vedd a cuccot, védd a munkahelyed :)

--
robyboy

ez komoly, kielemzo valasz volt, koszonjuk emese

Gondoltam, tetszeni fog ;)

--
robyboy

bevallom: nem szamitottam tobbre toled.

Akkor rendben is volnánk.

--
robyboy

NagyZ vajon milyen telefont vesz legközelebb? Csak ezt nem kérdezi meg senki... :(

S9+ utan valszin S10+ lesz, kiveve ha a 3-as pixel bejon (a 2-es nem jott be)

tessek, mostmar nem kell buslakodnatok!