Nem létező frissítésre figyelmeztető pop-up üzenet idegesíti az iOS 12 bétatesztereket

Címkék

Folyamatosan felugró üzenet idegesíti az iOS 12 bétatesztereket. Az üzenet egy nem létező frissítés letölthetőségére figyelmeztet.

Valószínűleg megint valami idő-/dátum-kezelési bugról van szó.

Részletek itt.

Hozzászólások

Hmm, ez a hír már-már eléri a falusi asszonykák kapu előtti pletykálkodásánák a színvonalát. És nem amiatt, hogy igaz vagy nem igaz a hír, hanem hogy 0 hírértéke van.

Szomcsi dolog ez az összes Apple hír outletre nézve, ugyanis mindegyik beszámolt erről a nem hírről. Értem, hogy kellemetlen, de ha nem futja komment értékű kommentre, akkor tedd meg a szívességet, hogy nem kommentelsz.

Hogy ontopik is legyen, a kiadás előtt levő 9. 11. bétába ismét olyan dátum/idő bug van, ami már számtalanszor elszomorított nem hívő Apple felhasználókat. Kurva frusztráló lehet egyébként fejlesztőként kipróbálni az app-od a legújabb bétán, ha közben percenként ugrik fel egy ilyen ablak.

Mi a meglátásod ezekről?

--
trey @ gépház

Nem ugrál fel percenként semmi. Feloldás után 1x felugrik. Lemértem stopperrel és 0,0000000000000001sec rányomni az OK gombra. további információ számodra, mivel nem vagy képben egyáltalán

Ez pedig egy béta verzió. Nevetséges vagy már kurvára, még a bétánál is fikázódsz ha hiba van benne. :D

Beszámoltak persze, mert nincs más egyéb téma, ami hasznos lenne. De most azért beszámolni ilyenről, mert nincs más hírérték... ez olyan, mint az időjárásról beszélgetni, ha már kifogytunk a témából.

iOS-ben rengeteg olyan bénaság és hiba van mint a hírben szereplő, de mégsem lesz hír. Valami fórum legmélyén megbeszélik az emberek és kész :)

En speciel szeretem az applet, de amit mostanaban muvel szoftvereivel es lassan hardvereivel is ( hello tulmelegedo MBPk) az gyalazatos.
Az iOS 12 meg egesz jo is ebbol a szempontbol egyebkent, de azert megiscsak mokas.
Az egyetlen pozitiv amit tudok mondani errol az uj bugrol, hogy legalabb gyorsan javitottak.

Ertem, hogy ez most egy beta, es ez teljesen normalis, nem is emiatt picsogtam.
A gond az, hogy a vegleges verzioja az iOS11-nek tele volt bugokkal es lassu volt.
Az osX sorry MacOS is tele van bugokkal, az elozo es a mostani MBP nem beta hanem hardware(najo firmware), amivel gondok vannak.
Szoval csak azert mert szeretjuk az applet nem kell akkor is vedeni, ha elkurja a dolgokat.
(mondom ezt iphone,mac,appletv hasznalokent)

Akkor azt is latod, hogy tobb, mint 15 eve regisztraltam.
Egyszeruen mar annyira zavart, amit csinalsz, hogy irtam 2 sort. De latom az is gond, ha irok, meg az is, ha nem.
Ezekkel a hirekkel egyertelmuen hozzaszolasokat generalsz annal a par embernel, aki erre rogton harap, gond h en is irtam a 126. ilyen cikknel ?

Az a baj, hogy nem a témáról beszélsz. Pl. én még mindig szívesen várnék (meg)magyarázó kommetentet arra, hogy valaminek a 10. bétájában nincs benne egy ennyire ostoba hiba, az hogyan kerülhet (milyen QA és társai mellett) bele a 12.-be.

Ez mondjuk jobban érdekel, mint a hisztid.

Pl. az is kurvára érdekel, hogy hogyan került vissza az ESXi 6.7.0-ba egy olyan hiba, mint már elvileg kijavítottak az 5.5-ben, de hát téged az nem érdekel. Mert ha érdekelne, akkor ahhoz tennél értelmes kommentet. De nem.

Téged jobban érdekel a offtopik baszakodás, mint az, hogy az ilyen nagy cégeknél mi folyik újabban szoftverfejlesztés téren.

Főleg az után, hogy az Apple maga kért elnézést a lamerkedéseiért és ígért folyamatátszervezéseket.

Nekem úgy tűnik, hogy még nem nagyon sikerült ez. Mi erről a véleményed?

Értem én, hogy semmitérő kommenteket könnyebb gyártani, mint ontopikot, csak egy idő után már unalmas olvasni.

--
trey @ gépház

Nem tudom mit kene ezen magyarazni, mit szeretnel hallani ? Ilyen a szoftverfejlesztes.
Az Apple meg rohadtul csuszik le, de meg mindig a legkevesbe szar, ha az osszkepet nezzuk.
Ja, hogy az meg unalmas amit en leirtam 3 hozzaszolasban, ugy h evekig egy hangom sem volt itt.
Nekem meg az unalmas h az Apple-t utod egesz nap a fooldalon, de most dontsd el akkor h szamit-e az olvaso, es most inkabb irjak/ne irjak, melyik a jobb. Most mar van 13 hozzaszolasom a 3 ev alatt. Ez most jo akkor ?
Szinte az osszes hozzaszolas arrol szol, hogy minek ezt kitenni a fooldalra, ugy nez ki, ez nem csak engem zavar, de mindegy megint 3 evre kimeritettem a hozzaszolasi kedvemet. Ha nem olvasom a hup-ot, nyilvan senkinek nem fog hianyozni, de koszi h megjegyezted, igy kell ezt.

Tehát akkor továbbra is az offtopikot tolod. Leszarom, hogy miről szól az összes hozzászólás. Az, hogy az Apple buzik szerint nem gond minden egyes feloldáskor egy pop-up-ot lenyomni az az ő nyomoruk.

Itt pedig ez lesz. Ha ütöm az Apple-t, ütöm. Te meg választhatsz, mész YouTube-ozni, vagy maradsz. Igazából én leszarom.

--
trey @ gépház

Próbáltam én veled, de két faszra való közhelynél többet nem tudtál magadból kipréselni:

"Nem tudom mit kene ezen magyarazni, mit szeretnel hallani ? Ilyen a szoftverfejlesztes."

Így pedig valóban nincs miről tovább. Azt pedig szomorúan hallom, hogy ilyen a szoftverfejlesztés és ezt ráadásul szó nélkül le is kéne nyelni.

--
trey @ gépház

Annak van hirerteke, hogy betaba ilyen szintu bugok bekerultek, mert ez pont az iFageknek figyelmeztetes, hogy tudjak, mire vallalkoznak, ha beta tesztelesre jelentkeznenek.
Egyebkent MS, Mozilla, RPi, Android, Solaris, VMware, BSD, Ubi, Linux kernel is van a hirek kozt. Pozitiv es negativ is. Meg ugy altalaban minden, amikor epp tortenik valami.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"idegesíti az [...] bétatesztereket "

elnézést de nem értem

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Más a célközönség az Apple bétájánál és a Linux kernelnél.

Linus az -rc-ket a kernelfejlesztői közönségnek adja ki tesztelésre, nem az átlagembernek. Elvileg egy áltagember nem is találkozik vele a gépén.

Az Apple bétáit pedig átlagemberek is használják. Pl. evone.

--
trey @ gépház

Ha idegesítenek a hibák ne bétatesztelj. Azért bétatesztelsz, hogy hibát találj és jelentsd be, nem azért, hogy minden következmény nélkül hamarabb élvezhesd a szoftveres újdonságokat. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Mar javítva is. :) meg amúgy is beta. Még blogba elmenne, de hup fő oldalon.... Sajnos semmi sem a régi már :(

Ez egy BÉTA, miért hírértékű?

Mert trey utalja mar az apple-t és ő a hup atyaúristen XD

nem vagyok apple fan, de ez a hír már a szánalom kategória hogy előkerül. tudom, nyár, uborkaszezon, de kezdünk olyan alacsonyan repülni, hogy csak felfelé lesz út. vagy a föld.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

nálam feloldásonként 1x kellett rányomnom az oké gomba. ez sokkal kevesebb időt vett el, mint anno beírni a jelkódot. arról nem beszélve, hogy ez egy béta verzió.

arról megint nem beszélve, hogy én még public beta 7-en vagyok, és a korábbi bétáknál is hibádzik ez. de trey mindenkinél okosabb, és egy ilyen apró nüansznyi bugra veri itt ki nekünk. ez van.

úristen micsoda hatalmas katasztrófa egy béta rendszernél napi 10x rányomni egy oké gombra feloldás után!!!!!!!!!!!!!!!44444 szar az apül!

máshol még a bétában sincsenek bugok!44444

Biztos azért, mert túl sok férfi dolgozik az Apple IT részlegein. De ami nagyobb probléma: túl kevés nő. Kukacos az alma.

:)

Arra senki még csak véletlenül sem gondol, hogy ez egy több helyen megjelent hír "link"-je? Akinek ez információ, tudomásul veszi. Akit érdekel, elkezdi kutatni a forrásokat, bővíti a tudását ezáltal is. (Ha esetleg máshonnan nem értesült előbb.) Trey-nek ez a dolga. Információkat közöl ide nekünk. Mióta gond az, ha pl. az "Index" f*szom hazugságait átolvasva, elmegyünk és megnézzük a hírek lehetséges "interpretációit", az ellenérdekű felek sajtójában is? Majd levonjuk saját magunk számára, az ezáltal is hitelesebb következtetést, - hasznos volt v. nem. (De attól, hogy nekem "nem", másnak még "igen" lehet erre a válasza.)

Vihar a biliben. De azt Ti csináljátok "elfogultságot hirdetve" a hírközlő irányába. Hozzáteszem, tisztelet az "elfogultságának" a HUP irányába. Tudja, hogy híreket kell közölnie. Lehetőség szerint olyanokat, amely sokak érdeklődésére tart számot. Azt viszont az oldal finanszírozói várják el tőle, hogy "élet", azaz "hozzászólástenger" legyen honlapon, mert azzal igazolódik a befektetett pénzeik értelme. (De szerintem ezt mindenki tudja az itt hozzászólók közül. Nincs is ezzel gond, de Trey-t cikiző, rajta számonkért színvonalat a hozzászólásaitokkal Ti generáljátok le. Nektek jó bulinak tűnik, egymás között is, lehet jókat vigyorogtok rajta, de mi "kijjebb állók is olvassuk mindezt. - Szívesebben olvasnánk konkrét műszaki jellegű tartalmakat. A szolgáltatást finanszírozói is nyugodtabbak lennének. Nekik sem hiányzik a tizenhét éves HUP óvodai szintre degradálódása.

Kérdezem, Nektek nincsen specifikus szemüvegetek, amelyen keresztül a világot szemlélitek? Ember már a megszületett érdeklődésével is bizonyos elfogultságot képvisel. (Ki hetero, ki homo, ki meg szétszed rendületlenül, alig nő ki a bölcsőből.) Kivétel nélkül, mindenki saját világlátással rendelkezik már 0 éves kortól. Ember elfogadja a másikét vagy nem. Nem fogja tudni megváltoztatni, semmilyen fanboy-kodással. - Viszont meg lehet mutatni, hogy lehet jobban csinálni. Közöljetek elfogulatlan, magas szakmai szintű, érdekes híreket. Trey nem fogja bánni az biztos. - De csak írni valamit mert "köll", és személyeskedésen kívül senkinek nem jut semmi "tartalmas okosság" az eszébe???

Ilyenkor a HUP létét féltem, és nem nektek akarok "személyeskedve beszólni", de a vályú állapota az ott moslékoló disznók függvénye. Lehet kulturáltabban is leenni magatokat, hogy mások szemében is bocsánatos bűn legyen...)

"Azt viszont az oldal finanszírozói várják el tőle, hogy "élet", azaz "hozzászólástenger" legyen honlapon, mert azzal igazolódik a befektetett pénzeik értelme."

Semmilyen ilyen elvárás nincs.

"Ilyenkor a HUP létét féltem"

Ezektől? :D Köszi az aggodalmat, de felesleges. Az ilyen "ezen mi a hír" wannabe trollok a leggyengébbek közt vannak. Szórakoztatásukba (etetés) én is csak akkor megyek bele, ha semmi jobb dolgom nincs. Pl. esős vasárnap reggeleken.

Amelyik még unatkozik, mert már nem kell pop-up floodot lenyomkodni, várom itt sok szeretettel magyarázkodni :D

--
trey @ gépház

"Semmilyen ilyen elvárás nincs." - Kár volt "kitacepaózni".., maradhatott volna titokban is... - :)

Ennek "lemínuszolásával" is, macera mindenkinek megfelelni. - Olyan "hobby", ami jól felfogott érdekei ellenére is zűrös értékelési zavarok közepébe hajtja az embert.., (Fizetség ugyan nincs, de az jó kemény!) - és ha már bevállaltad.., legalább a kötelező tiszteletet megadnák.., (ami sétáltatás közben a kutya részéről a fát is megilleti.)