A közösség nyomásának hatására a Microsoft ígéretet tett a GVFS átnevezésére

 ( trey | 2018. június 6., szerda - 16:59 )

Előzmények itt. Több éves hónapos hiábavaló kérlelés után a Microsoft "meggondolta" magát és hivatalosan ígéretet tett a GVFS átnevezésére. Sőt, bevonja a közösséget a névváltoztatási folyamatba, javaslatokat vár az új névre.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez már a félig új Microsoft!

(legközelebb nem kellene megvárni, amíg híroldalakon hír lesz belőle, de az irány jó)

--
trey @ gépház

Milyen lehetett a meeting, ahol ezt eldöntötték?

Tárgy: Botrány van

Valószínűleg most keresztezte egymást a két függvény. Már olcsóbb átnevezni és atfejleszteni mint fizetni a közvetlen és járulékos tételeket.

Azért ez egy valóban pozitív hír a Microsoftéktól.

Ezek után remélem nem azzal kezdik a felvásárolt GitHub-nál, hogy Windows Server-re migrálják az egész infrastruktúrát.


Normális HUP-ot használok!

szerintem egy even belul beszantjak az atom.io-t.
Van ra egy lada sorom:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Úgy hallom/olvasom, hogy a VS Code lett amúgy is a hip editor. Mondjuk szerintem lassú mindjettő, mint mindegyik Electron app.

atom.io-n konkretan az elmult egy evben semmit se csinalnak csak sebesseget optimalizalnak.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

<troll>Kidobták a js-t és újraírták az egészet rustban?</troll>

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

"NedobádaJSt!"

Tény, hogy pl. a villámgyors Sublime-hoz képest lassan indul a VS Code. Viszont ezzel együtt valóban egy nagyon jó editor

szerintem csak a github-on már foglalt volt a GVFS repo... :D

--
zrubi.hu

"Több éves"
vs:
"Announcing GVFS (Git Virtual File System) - February 3, 2017"
Nincs másfél éves maga a projekt. De hagyjuk.

Javítva.

Esetleg a témához érdemben valami?

--
trey @ gépház

Nem lehet, hogy ez egy ilyen ms féle "negatív reklámkampány"? Egy ilyen port felkavaró vita mindenképpen felhívja a termékre a figyelmet.

A HUP is hozzájárul két cikkel, meg egy szavazással ahhoz, hogy mindenki tudja, ki fejleszti a GVFS-t. :)

A HUP már a projekt indításakor beszámolt a projektről. Magával a projekttel a HUP-nak semmi baja. A projekt a HUP szerint jó. Maximum annyi baja van a HUP-nak vele, hogy seggfejek vezetik. ;)

--
trey @ gépház

A HUP már a projekt indításakor beszámolt a projektről. Magával a projekttel a HUP-nak semmi baja. A projekt a HUP szerint jó. Maximum annyi baja van a HUP-nak, hogy seggfej vezeti. ;)

:D

Ne legyél szomi amiatt, hogy becsicskultak. Te, mint ellendrukker.

--
trey @ gépház

1. Ez nem becsicskulás, bár gondolom a blogportálod fikacikkeivel egy opensource szabadságharcosnak hiszed magad, aki most győzött :D Biztos sokat nyomott a latban a 7r3y-fikagyár :D Kb annyit, hogy páran hallottak erről az ms termékről, akik eddig nem. Jó munkás ember vagy :D

2. Örülök a végkifejlettnek, főleg ha meg is valósul. Ezt kellett volna korábban is meglépni, de szerintem már mindig ilyen paraszt-mamut marad az MS.

3. Szerintem ez a hisztis meg fikagyár stílus káros az opensource közösségre nézve, nem kellene ilyenekbe belemenni. Hiszti, meg ez a gender f@szomság, barbitoleráns gyökérség. Broaf. Rossz irányba tart a story, de te keményen próbálod lökni a szekeret.

Nekem elégtétel ez többszörösen. Egyrészt, visszavonulót fújtak, ami azt jelenti, hogy egy ilyen nagy cég is rákényszeríthető a változtatásra.

Másrészt, hogy a hozzád hasonlókból ilyen reakciót vált ki. Beleszaladtál ebbe, most vagdalkozol.

Az open source szabadságharcos messze áll tőlem, de mindig jó érzéssel tölt el, amikor a magadfajta trollnak fáj.

PS: Told csak tovább a szekerem ;)

--
trey @ gépház

> Egyrészt, visszavonulót fújtak, ami azt jelenti, hogy egy ilyen nagy cég is rákényszeríthető a változtatásra.

Szerintem amúgy is ez volt a terv. A céljukat (az ingyenreklámot) elérték, a döntés meg a legtöbb emberben (akiknek nincsenek különösebb ellenérzéseik az ms-sel kapcsolatban) pozitív hatást fog kelteni, hogy nem is akkora geci az ms.

Ez nem vallana a Microsoftra, annyira nem dörzsölt. Mindent erőfölényből old meg, nem szokott ilyen taktikai ökörhugyozásokat csinálni. Egyszerűen most a GitHub felvásárlás miatt amúgy is reflektorfényben vannak, nem kell nekik a negatív sajtó.

--
trey @ gépház

Azt gondoltam, hogy elégtételt érzel, erre próbáltam rávilágítani, hogy buborékban vagy. Mindegy.

Visszavonulót fújtak: nem is volt harc, egyszerűen beleszartak, most meg azt mondják jól van na, mert igazából jelentéktelen dologról van szó. Azért is szartak rá. Ha ez neked győzelem, akkor legyen neked az :)

Milyen reakciót vált ki belőlem? Minden hozzászólásomban elmondtam, hogy szerencsétlen ez az MS-től, de igazából jelentéktelen, hogy hisztilavinát generáljon. Nem az MS mellett álltam, álok ki, hanem a piti dolgon hiszti ellen. Nem tudom érzed-e a különbséget, vagy ez nem fér bele az alternatív fekete-fehér világodba. Nem is értem ezek után mibe szaladhattam bele? Hogy jogos volt a hiszti? Nem tartom jónak most se, függetlenül attól, hogy talán ez ért célt. Mert piti dolog miatt volt. Szánalmas inkább, nem kellene ez az irány. Eddig minden értelmes ember láthatta, hogy az MS-nél pattog a labda, erre most visszás a dolog.

Fura, hogy próbálsz úgy beállítani, mintha MS fan, vagy bérenc, vagy akármi lennék. Holott én semmilyen MS terméket nem használok, a munkámnak sincs köze MS-hez. Én nem MS termékek lapátolásából élek, ezáltal is hozzájárulva az MS profitjához. Esetleg te ismersz ilyet nemes fekete-fehér trey?

Troll vagyok mert más a véleményem mint a tiéd, vagy mert néha bántó stílusban írok? Nem mindegy. Az 1. esetben nem hinném, hogy troll vagyok, a 2. az rendben van :) Amúgy nem fáj semmi. Neked?

A szavazók 70% szerint a GNOME projektet illeti a név. Te egyébként hogyan szavaztál?

--
trey @ gépház

Hup szavazással igazolod magad? :D

Nem olvastam utána a dolognak, mert elég piti dolognak gondolom, de te biztos benne vagy a témában. Megtudnád mondani, hogy a GNOME fejlesztőknek mi az álláspontja az ügy kapcsán?

Én voltam sokáig az 1 MS-t illeti szavazó. Nem mert így gondolom, hanem hogy beletrollkodjak a hiszti-flame storydba. Gondolom nem érted még, hogy mit mondok, ugye?

"beletrollkodjak"

Pontosan erről beszélek.

--
trey @ gépház

A többi felvetésre semmi? Trollkodásnál a miért megvan?

A maradék 95%-nyi zavaros személyeskedésedre nem kívánok reagálni.

--
trey @ gépház

Háát, a matek nem erősséged úgy látom. Persze kényelmetlen dolgokra jobb nem reagálni, meg a másik hülyének beállítása. Megszokott tőled, szokás szerint elfogytál, marad a magas ló.

Te sem válaszoltál arra, hogy hogyan szavaznál a témában, de mástól elvárod, hogy a felvetéseidet válaszra méltassa. Az álláspontod sem világos, hogy akkor most szerinted nem volt szükséges átnevezni?

Egyébként nem győzött itt senki. Észhez tért a MS, és nem erőltet egy felesleges névütközést. Teljesen értelmetlen is lenne neki ragaszkodni hozzá. Nem lenne belőle semmi előnye, csak a népszerűtlenségük nőne. Úgy tisztességes és tiszta, ha már egyszer más használja, akkor ne keverjék meg az embereket. Semmi köze ennek az opensource-hoz, meg a HUP-hoz, szabadságharcossághoz.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Annyit még hozzátennék, ha én egy új közösségbe be akarok illeszkedni, akkor ha az új közösség egy kéréssel fordul felém és azt nekem nem kerül semmibe betartani, plusz a közösség felajánlja a segítségét, akkor nem beleszarok a kérésbe, hanem megpróbálom teljesíteni.

Márpedig itt nem a nyílt forrású közösség akar a Microsofthoz dörgölőzni, hanem fordítva.

És itt nem bejegyzett nevekkel, meg egyéb felsorolt faszság érvekkel kell ilyenkor dobálózni, hanem elővenni a józan észt és alkalmazkodni azokhoz, akikkel barátkozni szeretnénk.

A Microsoftnak van még mit tanulnia ezen a téren és ha tanul egy kis rugalmasságot, enged a merev görcsösségből, ami a multikat jellemzi, akár még működhet is.

Ennyi a történet.

--
trey @ gépház

Hat igen itt az MS az a srac, akit ugyan senki sem hivott, de elmegy a bulira, betori az ajtot, beall a szoba kozepere es odaszarik, amikor meg szolnak neki, hogy nem kellene arcon is hanyja az illetoket. Ezek utan elkezd hobologni azon, hogy minden a szobaban talalhato targy az ove es mindenki huzzon ki az o lakasabol(!!!). :D

Ezt hivjak szereptevesztesnek. :D

LOL :D

Azt a részt kihagytad, hogy az ajtó betörése előtt megvette a buli helyszínét...

Ave, Saabi.

azert a hazibulinal tipikusan a resztvevok adjak az erteket, nem pedig a panel ahol tartjak...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha mar MS, akkor nem vette meg, csak elinditott egy kilakoltatasi vegzest az eredeti tulaj ellen. Es mivel Porsche-val jar es maffias baratai vannak meg sztarugyvedek a zsebeben valoszinuleg sikerul is neki. Ha nem, akkor meg mindig lefizetheti vagy megzsarolhatja a jegyzot. :D

:(

Mindenki nem lehet autista, ezért most már biztos, hogy bennem van a hiba. Be is iratkoztam egy kommunikációs tréningre, egy etikettre, meg egy konfliktus kezelésre. Kicsit sűrű lett így a naptáram a elkövetkező hetekben, de remélem lesz eredménye.

Akkor en most "kikadff" neven fogok kakaiporno-t linkelni mindenhova. De nem akarok hisztit, hogy a Te nick-edet hasznalom. Nekem ez jart, mert oregebb, magasabb, akarmi vagyok. Vagy csak mert azt mondtam, mint az MS. :D

Bár paraszt lépés volna, de megteheted. Ez csak egy nick, legfeljebb megkérnélek, hogy ne már (bár nem hiszem, hogy érdekelne annyira). Ha leszarod, akkor mindenki láthatja ki a gyökér. De ennyi. Aki engem akarna megtalálni, nem hiszem, hogy összekeverne a kakaipornoval :)

Mar hogy lenne paraszt lepes? Ez csak hiszti toled azt hiszem. :D

Ó, nem. A hiszti ott kezdődik, ha elkezdenék flame cikkezgetni, meg szavazásokat irkálni, mindenhol nyálas szájjal hirdetni, hogy te egy paraszt vagy. Az, hogy én azt gondolom magamban, hogy ez egy paraszt lépés volt tőled, esetleg rád írok hogy talán ne, az még nem hiszti. Normális kommunikáció úgy gondolom. Szomorú, hogy ezt magyarázni kell.

Úgy érted, hogy cikket linkelni. :(

Mi a fájdalmad? Hogy nem mindenki osztja a véleményed? Hogy másnak is van?

--
trey @ gépház

Ez inkább a te fájdalmad, gondolom freudi elszólás lehet.

Szerk.: persze nem csak te nemes munkásságodra gondolom a témában, hogy hiszti meg flame az egész. Bocs ha félrement linkmester.

Na de en ugy gondolom, hogy hiszti.

Te azt mondod tehat:

* ha szol valaki, hogy "ne hasznald mar az en nevem" es erre azt mondjak, "ne ugralj kis csicska, mert leszarom" (GVFS)

az teljesen mas, mint

* ha szol valaki, hogy "ne hasznald mar az en nevem" es erre azt mondjak, "ne ugralj kis csicska, mert leszarom" (en bunkozom)

telejsen mas
??????!!!!????

Ugye ugye ugye :D

Nem. Addig, hogy jelezték egy issue-ban a névazonosságot, addig korrekt a történet. Amikor már egyesek, látván, hogy a párbeszéd nem vezet eredményre és elkezdenek flamelni, cikkezni, szavazni, bla-bla, na az már hiszti. Kicsit olyan, mintha alsó tagozatban magyaráznám a gyerekeknek, hogy mi mit jelent...

És te lennél itt a házmester, aki megmondja, hogy kinek mit kéne csinálni. Azt hiszem, hogy rossz hírem van. Szarnak a véleményedre.

--
trey @ gépház

Mint ahogy a tiedre is egyébként. Helyben vagyunk. Mondjuk releváns infó lett volna a GNOME fejlesztők véleménye az ügy kapcsán, de én lusta vagyok utánanézni, téged meg nem az érdekel...

Es megint ez a Te velemenyed es nem teny. :D
Nekem meg mas a velemenyem, ami szintennem teny. :D

Ettol en meg nem gondolom, hogy nekem van igazam. :D

Na, akkor jó. Egyetértek veled. Köszönöm.

tezsvír, miért vagy itt akkor?

Nem Gabu az? Mindig visszamászik. Ez valami perverzió lehet nála...

Ave, Saabi.

Pontosan erről beszélek: bárhol, ahol ellenszenveznek az ms-sel, ott most téma, hogy összevesztek a GNOME-osokkal és aki esetleg eddig nem is hallott a projektről - mert mondjuk nem foglalkozik ms-related technológiákkal - most az is tudomást szerzett róla.

És ismét megerősítette magában, hogy az az új régi MS. Jó sokáig fasz volt ebben a kérdésben is. Most úgy csinál, mintha gáláns lovag lett volna az elejétől kezdve. Van akinek biztos ez az utolsó két másodperc marad meg az MS-rol, nekem viszont nem. :)
Az MS related "technológiákkal" még jó vigyázni. Mondjuk azt elérték, hogy most már tudom mire kell majd figyelnem, hol kell óvatosabban sétáljon majd, nehogy karokkal kidiszitett gödörbe essek, ami illatos rozsaszirmokkal van álcázva. :)

Én sose vettem komolyan, hogy az ms valaha is megváltozna, ők sose változnak. Ez most off, de nemrég volt ilyen ötlet az ms részéről, hogy csak bérelni fogjuk a win-t és folyamatosan kell majd érte fizetni; hogy ez megvalósul-e valaha, azt nem tudom, de hogy az ötlet mennyire nem új, azt bizonyítja ez a közel 20 éves cikk a PCFormatból. Egyszóval ez az ms, még mindig az az ms, maximum máshogy csinálják, mint anno.

Azt hiszem csak annyi a kulnbseg, hogy a total bekokozott slaes csapatot nem engedik buzulni a habzo szajjal porgo jogi osztallya, mert vannak arra emberek, hogy neha beszoljanak nekik es ralepjenek a faszukra, ha mar tul otrombak :D

A fenti ket csoport nem nagyon erti mi zajlott az elmult 5-10 evben. Meg vannak rekedve 97-ben. :D

Persze a smasszereiket sem kell felteni. De most ugy nez ki, hogy a marketing osztaly kap egy kicsivel tobb simi-simit toluk. :D

Nem látok bele az ms belső működésébe (szerintem jobb is), csak mondtam egy példát, hogy miért naivitás elhinni az "ez már nem az az ms" szlogent.

De, hát tegye fel a kezét, aki elhitte! /o\

--
trey @ gépház

Sajnos tudnék több embert is mutatni, aki elhitte.

Ez a bérlés elsőre szürreális lehúzásnak hangzik, de ha belegondolsz, lenne jó oldala. Sok user 10× is meggondolná, hogy tényleg kell-e neki Windows, meg ha arra jut, hogy létszükséglet, akkor sem ragadnak le 10-17 éves Windows-verzióknál, mert ha már úgyis pénzeket kell érte csengetni folyamatosan, akkor mindenki szívesebben fizet egy új rendszerért, meg inkább akkor a hardvert is gyakrabban cseréli alatt, ha szükséges. Akinek meg nem kell Win, ők meg az opensource felé terelődnének. Sok legyet ütnék vele egy csapásra.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

> meg ha arra jut, hogy létszükséglet, akkor sem ragadnak le 10-17 éves Windows-verzióknál, mert ha már úgyis pénzeket kell érte csengetni folyamatosan, akkor mindenki szívesebben fizet egy új rendszerért, meg inkább akkor a hardvert is gyakrabban cseréli alatt, ha szükséges.

Miért is jó, ha az userek az úgy-ahogy használható win7 helyett a rémálom win10-re állnak át?

> Akinek meg nem kell Win, ők meg az opensource felé terelődnének.

Én ezt sem feltétlen tartom jó ötletnek...

Azért jó, mert nem fragmentálódnának a Win-verziók (bár a befolyó bérleti pénzekből lenne forrás foltozgatni mindegyiket), meg nem ragadna le sok ember a Win7 mellett (másfél év múlva lejár a támogatása), és nem lenne megint síró 400 millió Win Pisti, aki szerint a MS cserben hagyta őket, meg nem használnának Win7-et 2039-ig. Ez a bérlési modell lenevelne sok ember az elavult verziókról, az biztos, hiszen egyre inkább nem lennének hajlandóak egy korosodó rendszerért fizetni.

De, teljesen jó ötlet az opensource, ha nincs szükség Winre. Nagyon sok olyan felhasználó van, aki csak böngészik, torrentezik, filmet néz, zenét hallgat. De főleg csak Facebook meg YouTube megy nekik böngészőben. Esetleg némi koca játék egy régebbi game-mel. Nekik minek Windows? Feleslegesen fizetnének érte, meg szopatnák magukat Windows Update-ekkel.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

És akkor a win10 lenne a következő winxp, ami évtizedekre bebetonozódik (vagy akár örökre, lévén az ms kijelentette, hogy ez az utolsó win verzió, innentől ezt tákolgatják rolling-release modellben, mint a hobbilinuxokat), csak ellentétben az xp-vel, meg a win7-tel a win10 teljesen használhatatlan, mert teljesen átveszi a géped felett a kontrollt. Biztos jó lesz a szakmabelieknek, ha ez a rettenet lesz a domináns oprendszer és ezzel kell majd szopni orrba-szájba.

Az ilyen embereknek már számítógép se nagyon kell, át is állnak okostelefonokra vagy tabletre.

Nekem sem kedvencem a Win10, de ha Windows kell hosszú távú támogatással (itt nem csak az MS patchekre gondolok, hanem a hardvergyártók drivereire, meg sok szoftvercég csomagjára is), akkor egyetlen alternatíva. Ha nem felel meg, vagy veszel Mac-et, vagy linuxozol. Persze, egy ideig még kihúzhatod Win7-tel is, kérdés mire mész vele, ha nyersz még pár hónapot.

Azzal viszont egyetértek, hogy sok ember pont ezért állt már át régóta tabletre, okostelefonra, az egyszerű tartalomfogyasztási igényeiket az is kielégíti, és könnyebb is mindenhová magukkal hurcolászni. Ez veti vissza a PC-piacot, vagy nincs is már asztali PC-jük az embereknek, vagy ha van, akkor még valami évekkel ezelőtti C2D, C2Q, 1-2. gen Core i vagy ennek megfelelő AMD procis géppel tolják. Csak a laptopeladások miatt tartják magukat a PC-k, azok is főleg a nagyobb tárhely meg a rendes billentyűzetek miatt. Ezért az asztali PC-s hardverek gyártóinak a végső reménye a gamer réteg, de őket meg a konzolok csábítják el.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Itt nem az a lényeg, hogy nekem mi felel meg (a windózon kívül bármi), nem az a kérdés, hogy én mit használok (a windózon kívül mindent, amihez hozzáférek), hanem, hogy a júzerek mit fognak használni és mit kell majd a szakmának elsősorban támogatni. És ha az a win10 lesz, az nagyon rossz lesz.

A második felével egyetértek.