Az erős ellenreakció ellenére sem változtatja meg a Microsoft a GVFS nevét

A Microsoft tavaly jelentette be, hogy GVFS (Git Virtual File System) néven új, virtuális Git fájlrendszert fejlesztett. A probléma az, hogy a GNOME projektnek több éve van egy ugyancsak virtuális fájlrendszer komponense GVfs néven és vele kapcsolatban több száz thread a StackOverflow stb. oldalakon. Ahogy a Microsoft GVFS projektje egyre előkelőbb helyet foglalt el az internetes keresők keresési eredményeiben, úgy okozott egyre nagyobb keveredést. A Microsoft számos visszajelzést, pull request-et stb. kapott, amelyben kérték a GVFS név megváltoztatására, de hiába...

Részletek itt és itt.

Szerinted kit illet a GVFS név? Szavazz itt!

Hozzászólások

Ez már az új Microsoft?

--
trey @ gépház

Még a nagyrabecsült Jargon File is megmondta ezt 1989-ben:
http://catb.org/jargon/html/T/TLA.html

". In 1989, a random of the journalistic persuasion asked hacker Paul Boutin “What do you think will be the biggest problem in computing in the 90s?” Paul's straight-faced response: “There are only 17,000 three-letter acronyms.” "

Eltelt 29 év, most már a 4 betű sem elég.

Egyáltalán nem könnyű névütközést csinálni, szándékos akarás kell hozzá. Itt a MS csak szívózik, hívhatná GFS-nek, vagy GitFS-nek is (a virtual felesleges bele, anélkül is tudja mindenki, hogy nem fizikai lemezre készült fájlrendszer), de az öltönyös-nyakkendősök fingottak egy jóízű, érmihályfalvai tarkababosat, hogy a GVfs faszán hangzik, mikor meg felhívták a figyelmüket a névütközésre, akkor meg bevágták a durcit, hogy akkor most már csak azért is, mert a szájukból nem csinálnak segget, meg különben is egy MS méretű óriásnak senki ne mondja meg, hogy milyen elnevezéseket találhat ki. Ennyi a történet, nem a jelentőségről és a belevizionálásáról szól.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Már nem azért, de itt nem a Google-nek kellene picsán billentenie a Microsoftot?!
Mert nyilván nem azért van kavar, mert a kutya által sem használt Bing kereső keveri a két gvfs kereséseket. Ha a Google nuke-olna minden microsoftos gvfs linket a probléma meg is lenne oldva. Akinek pedig a Microsoftot variáns kell az szépen beírná elé, hogy "microsoft gvfs". Szerintem ezek után maga a Microsoft keresne gyorsan új nevet. :-)

Normális HUP-ot használok!

Ezt nekem kellene szerinted megválaszolnom?
Ha pedig arra értetted, hogy a "Google nuke-olna minden microsoftos gvfs linket a probléma meg is lenne oldva" az a szólásszabadság megsértése, akkor nem olvastál figyelmesen. Ugyanis így folytattam:
"Akinek pedig a Microsoftot variáns kell az szépen beírná elé, hogy "microsoft gvfs"

Az értelmetlen név túlterhelésért cserébe csak annyi következmény érné a Microsoft -féle variáns iránt érdeklődőket, hogy be kellene pötyögniük gvfs elé a microsoft nevét is. Ez pedig sehol nem sért semmilyen szólás- vagy véleményszabadságot.

Normális HUP-ot használok!

Elperelni! A gatyájukat is!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Akié a trademark. Ha egyiküké sem, akkor így jártak.

Szerencsétlen, de semmivel sem rosszabb, mint abszolút nem egyedi 3 meg 4 betűs neveket és rövidítéseket adni egy projektnek, hogy aztán kereshetetlen legyen, mert mindenféle szervezetet, részvényt, pártot vagy a franc tudja mit ad a kereső, ha rákeresel, ahelyett, amit keresnél. Hirtelen egy példát tudok mondani: dar. Nekem például mindig hajat tépő bármi releváns example, leírás, config tartalomhoz jutni. És van még jónéhány ilyen...
--
"Sose a gép a hülye."

Hiszti, és ki a francot érdekel. Rengeteg name collision van a világban, mégis élünk még.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én meg ezen túl párnákat fogok gyártani MicroSoft márkanév alatt.
nyasgemcsög

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_