A Porsche Design nem adta a nevét a notch-hoz

 ( trey | 2018. május 13., vasárnap - 7:46 )

A Huawei Mate RS nevű luxustelefon a Huawei és a Porsche Design szerelemgyereke. Ára borsos: 1880 amerikai dollár. A prémium árnak köze van ahhoz, hogy a telefont a Huawei a Porsche Design-nal karöltve tervezte. A hírek szerint egy dolog teljesen tiszta volt a telefon tervezésének első lépéseitől kezdve: ezen a telefonon nem lesz notch. A Porsche Design tervezőigazgatója, Christian Schwamkrug szerint a notch zavaró. A notch száműzése mellett a tervezőcég ragaszkodott még néhány dologhoz, például ahhoz, hogy a kameracsoport a telefon hátuljának közepére és ne szélére kerüljön, illetve a kamerák ne dudorodjanak ki a telefon hátuljából.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát igen. Pont ezek azok a dolgok, amik miatt nekem a mostani telefonok kezdnek kinézni úgy, mint egy rakás szar (iPhone, Oneplus 5 & 5T & 6 included).

Amikor a OnePlus a 3 után áttette középről a kamera blokkot oldalra, csak egy facepalmot tudtam mellétenni.

A kamerabump és a notch pedig eredendően gyomorforgató. Nem csoda, hogy egy luxusmárka óvakodik az ilyen gagyi megoldásoktól.

--
trey @ gépház

Ahogy látom ők is azt követik, hogy szimmetria és minimalizmus legyen mindenhol, jól is néz ki. Nagyon meglepett a notch használata az iPhone design-ban, mert szerintem nem illik oda, az S8 kézben fogva egyértelműen jobb nekem, az a két vékony sáv totál nem hiányzik mint potenciális kijelző felület. A kamera blokk kiállása meg szimplán értelmezhetetlen nekem, de gondolom a vékonyítás oltárán mindent feláldoznak, első halott az aksi méret volt, az után már semmi nem lep meg.

A notch meg a kilogo kamera pusztuljon!

De az miert baj, ha a szelen van a kamera? Az enyemen kozepre kerult, de landscape modban fotozaskor az lenne a kenyelmesebb (mondjuk nem sokkal), ha a bal felso sarokban lenne. Neked miert lenne jobb kozepen?

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Nekem középen volt, semmi bajom nem volt vele. Ráadásul úgy néz ki valahogy.

--
trey @ gépház

Ujjakkal könnyebb eltakarni a lencsét. Meg amúgy szebb középen.

+1

A Notch szerintem is egyet jelent a designnal kapcsolatos teljes igénytelenséggel és az ízlés hiányával. Nem is meglepő, hogy leszóltak a Huaweinek, hogy kösz nem kérünk belőle, ez a prémium kategória. Minél többen kövessék a példájukat.

Ja az ilyen laikus szalondesignerek (lásd: apple fanboiz) szerint "úttörő" meg "revolutionary" a notch, amúgy ha egy droidos jön ki hamarabb vele, akkor pfejjegtek volna napestig.

Pedig androidos volt előbb.

Persze, az essential, de szerencsére nem túl elterjedt.

[off]Amit láttam róla, amikor kijött, kb inkább vicc, mint komoly terméknek tűnt. Egyébként nem tudom, de nem a notch miatt nem venném meg.[/off]

+1

Csak azt nem tudom, miért kell ehhez egy Porsche. Miért nem látják ugyanezt az Apple, a Oneplus, meg a többi cég termékfejlesztői.

Lassan olyan rondák lesznek a telefonok kívülről, hogy tokot kell tennem rájuk. Na, nem azért, hogy megvédjem őket, hanem azért, hogy kinézzenek valahogy...

--
trey @ gépház

:D:D

ezért lesz porschém ha összegyűlik rá a mani.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Szomorú hogy luxus árcímke meg porshe kell a nyilvánvaló design agyrémek elkerüléséhez

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Steve Jobs úgy rúgta volna ki az összes tervezőt, hogy a lábuk nem érte volna a földet.

--
GPLv3-as hozzászólás.

de előbb vizes vietnámi papuccsal verte volna agyon őket...
--
www.haiku-os.org

+1
--
"Sose a gép a hülye."

A nagyon kidudorodo kamera serulekeny, ellenben ha a kamera korul van egy fel milis gyuru (kopoalkatreszkent) az megvedheti a lencset.

A a szimmetria a hatoldalon tokmindegy, ez nem cici hogy be kelljen ra indulni.
Sokszor amugy is egymas melle teszik a vakut es a lencset, ha meg szepen egymas ala, akkor meg akkor nem lesz szimmetrikus, amikor fekvo modban videozol.
Mondom ezt ugy, hogy en az atlagnal sokkal-sokkal tobbet nezem a telefon hatuljat, leven ott van a masodlagos kijelzon az ido, a datum, a toltottseg, idoharas, naptar, stb. (Yotaphone 2)

A notch-hoz suerintem az ember egy ido utan hozzaszokik, es kesobb mar eszre sem veszi, pont mint a feleseg/baratno uj frizuraja eseten. Ket het utan mar hidegen hagy a haja, a nyaka ive jobban erdekel. :-)

Amúgy ha megnézed hogy a sok instaribanc hogy fogja a telefont, megérted miért kell oldalra tenni a kamerát ;)
Csak hát mi másik célcsoport vagyunk.

A notch-csal ellátott telefon számomra olyan, mint a 90'-es évek Fiat Multiplája. ;)