A Microsoft befejezte a Kinect gyártását

Részletek itt.

Hozzászólások

Érzékeny lelkű Microsoft huszárok miatt nem kommentálom a hírt. Megtettem máshol.

--
trey @ gépház

Speciel engem meglepett. Elég nagy bukta az Xbox One de a Kinectet eddig sikerterméknek gondoltam. Talán a Microsoft egyetlen eredeti ötlete a konzolvilágban ami némi sikert hozott neki.
De akkor ez sem fénylett annyira mint amilyennek látszott.
(Csak, hogy legyen valami a Kinect-hez is ebben a szálban:)

A Kinect nem volt rossz. Még az első verzió is valamennyire használható volt, na nyilván nem hibátlan. Annyira épp jó volt, hogy esti borozgatás és főzés közben egy "golf" meccset vagy "bowling" party-t le lehetett zavarni haverral.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

"Talán a Microsoft egyetlen eredeti ötlete a konzolvilágban "

Ki kell abranditsalak. PS2-n mar evek ota toltuk az EyeToy nevu mokat mikor a M$ rajott, hogy ez mekkora otlet. Valszeg jobban sikerult a megvalositas mivel tobb evvel kesobbi HW-el jobb eredmenyt lehet elerni, de ettol fuggetlenul az otlet nagyon nem volt eredeti. Egyebkent engem is meglepett. Sokkal nagyobb sikersztorinak gondoltam...

Van (volt) benne infra szenzor is, szóval a feketét setétben is tudta érzékelni, csak legyen meleg! :D Egy időben volt hír h. optikai módszerrel, csak az arcodat nézve az apró változásokból meg tudta mérni a pulzusodat, szóval a felbontás és érzékenység is ott volt.

Kár érte, újabb termék amit a mérnökök relatíve jól összeraktak, aztán a segg management és főleg a salesesek/marketingesek jól elbaszták az egészet.
--

"jelenleg"??

Már legalább fél évtizede ez megy a Microsoftnál.

Win7-klasszikus win desktop -> kuka
Jött helyette a nagy tudományos UX szagértők által összeburnyákolt Metro

.NET -> kuka mellé
Helyette ezt a webmániás szart nyomja a MS.
Egy .NET-es mobilnak talán lett volna esélye a Java+Linux Androiddal szemben.

Windows Mobile -> kuka
Azóta is "áldják" a Microsoft nevét az ipari/kereskedelmi kézi-gépeket használó cégek.

Internet Explorer -> kuka
Miután az IE6 megnyerte a böngészőháborút ment is a levesbe nyomban. És még volt aki meglepődött Redmondban amikor a Chrome hangsebességgel elhúzott felettük. Azóta is futnak a kondenzcsík után.

Most már az sem lepne meg ha kijönne a Windows 11, ami egy skinnelt Linux lenne.

"If you are Silverlight or XNA developer today you're gonna be really happy."

"On the flipside, it's a bit ironic considering that Silverlight spends much of its existence going head-to-head with Flash"

Ez végül be is jött, bár nem úgy ahogyan a Microsoft gondolta. Együtt meneteltek a szakadékba.

Á értem, szóval olvastál valamit az interneten, viszont fogalmad sincs, hogy mit.

Egyrészt XNA-nak leginkább játékfejlesztésnél volt érdekes, ott viszont a piacot letarolta az Unity, ami - hogy-hogy nem, - szintén .net-en alapul (libmono). Egyébként az Unity kapcsán a Microsoft felvásárolta a SyntaxTree nevű céget, akik az UnityVS-t fejlesztették, ergo van ahhoz is hivatalos támogatás.

Silverlight meg igazából mindig is egy subsetje volt a .NET Frameworknek. Ugyanúgy WPF-ben készítetted az UI-t, ugyan úgy ott volt a LinQ, a framework alaposztályai, stb. Szóval az, hogy te most Silverlight appnak vagy később Metro appnak hívtad a dolgokat, az fejlesztői oldalról viszonylag kevés dologban érintett: alapvetően ugyanazokkal a technológiákkal API-kkal, stb. találkoztál.

Az, hogy te a Silverlight bukásával akarod az egész .NET framework bukását bemagyarázni, az csupán annyit mutat meg, hogy fingod nincs, hogy miről is magyarázól és életedben nem használtad a felsorolt technológiák közül egyiket sem. Az, hogy az XNA (amit tényleg elbarmoltak) vagy a Silverlight (aminek igazából viszonylag kevés létjogosultsága volt már eleve), mint technológia-csomaggal mi lett, az lényegtelen, a fő építőkomponensei továbbra is megvannak és élnek tovább a .NET FW-ben vagy a netcore-ban.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Á értem. Koppantál, ezért újra átmentél trollba.
Majd szalmabábozol egyet.

A mono és .net közötti egyenlőségjel durva csúsztatás. Most, hogy stratégiát vált a meggyengült MS és barátságos arcát próbálja mutatni az opensource világ felé, most már egyre inkább mono a .net jövője. Többek között arra utalt az a "kuka mellé" és nem "kuka", amit tudatosan nem akarsz megérteni.

Nincs a mono-nak sem jovoje (sem jelene, sem multja) es a "nagy" .net framework-nek sem.
Utolso ketsegbeesett probalkozasa az MS-nek az opensource es a netcore (ami nagyon nem mono), hogy az egesz platformot a vizszint felett tartsa.
Meglatjuk, sikerul-e. Szep probalkozas, de sajnos sok-sok evet kesett.

Valamennyi igeny COBOLra is van, mert egy csomo legacy rendszer meg ma is aktiv hasznalatban van, es olcsobb, mint kukazni, es 0-rol ujrairni. Szoval C#-ra (rosszabb esetben VB.NET-re) mindenkepp lesz igeny meg egy jo ideig.

Azt nem tudom, hogy a .NET egyebkent hogy all, en nem latok jelenleg olyan nyelvet/rendszert, ami egyertelmuen kivaltja. Javanak Androidra van elonye, de a Xamarin miatt meg az sem egyertelmu. Ha webre fejlesztesz, akkor a .net megint csak az egyik szereplo, de van egy rakas egyeb is. Windowsos desktop program fejlesztesehez talan a .net lehet a legjobb meg mindig (bar ha portolhatonak kell lennie, akkor talan inkabb Java, fene tudja, mar egy ideje nem foglalkozom windowssal).

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Szvsz. hosszú távon mindkettőt váltani fogja a netcore.

De amúgy az eredeti téma az volt, hogy timike szerint a .NET nagyon halott, mert az SL-t kikukázták. Holott ugyanazok a technológiák, amikre az SL épült, valójában a .NET FW részei és zömében vígan használható ma is. Példának okáért a WPF mai napig az alapja a modern appoknak vagy a WPF desktop appoknak. LinQ meg ugyanúgy ott van mindenhol ma is. (monotól a .netfw-n át a netcoreig). És még sorolhatnám.

Egyébként ami miatt a netcore érdekes az az, hogy azt tényleg platformfüggetlenre akarják most megcsinálni az MS-ék és gyanítom leginkább az Azure/aspnetcore miatt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az IE egy sikeres EEE végeredménye volt.
Win7 maradhatott volna még. Sok helyen marad is még, mert a W10 nem könnyíti meg a munkát, sőt!

Windows Mobile... Ritka dolgot mondhat el magáról: végelgyengülésben halt meg.

Ezt pedig csak itt, csak most, csak neked, ... csak a hangját vedd le, mert szokásos módon Ifjabb Veér István úgy gondolta jó poén üvöltő kedvenc nótáját alávágni.
https://youtu.be/OT958w5YW9c

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Win10-ben nekem más a véleményem. Szerintem mindenben jobb mint a Win7. A Win10 desktop ha nem is szép de legalább újra normálisan használható a Win8.x ámokfutás után. Bár hozzáteszem, hogy mindez a Win10 Enterprise LTSB kiadásra vonatkozik. A "kalandos upgradek" sokat levonnak a többi kiadás értékéből.

"A Win10 desktop ha nem is szép de legalább újra normálisan használható a Win8.x ámokfutás után."

Örök Microsoft stratégia. Csinálsz egy viszonylag jó rendszert. Mindenki örül. Csinálsz egy szart utána. A szar után csinálsz megint egy jobbat.

Nekem ebböl az jött le, hogy pl. simán maradhattak volna továbbra is a Windows 7 mellett, de hát muszáj "fejlödni", mert ezt várja el a "világ"... oh wait

Semmi olyan nincs a Windows 10-ben, amiért érdemes rá áttérni a Windows 7-röl, csupán a kieröszakolt szándék a Microsoft részéröl. Meg a szokásos plusz csicsa, meg a sok felesleges szarság, amit rátukmálnak a szerencsétlenekre. Ki akar kiterjesztett 3D-ben sárkányt pörgetni???

--
robyboy

Kalandos upgrade-ek mellett ott van az is, amikor a világ többi részének "elfelejtenek" szólni, hogy az RDP protokolt megváltoztatják, majd kimegy az upgrade, és cégek bénulnak meg azért, mert ők elfelejtettek előre szólni a partnereiknek, hogy ott egy jelentős változás. S ez kommunikációs hiba, aminek másoknál van üzleti következménye.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Volt régen itt egy ilyen mondat:
https://hup.hu/node/111669#comment-1419622
Szerintem fordítva is igaz. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

"A Silverlight-ról mit tudnál elmondani? :D" - Hogy nem egy böngészőplugin volt és nem elhanyagolható szerepet játszott az új Windowsos alkalmazásplatform kialakulásában.

"Vagy a Surface RT-ről?" - Hogy az Intel, akitől a Microsoft függött, nem adott ki versenyképes, tabletbe való processzort, így a tablet-hype tetején a Microsoft ott állt üres kézzel. Kényszerből csinált egy ARM-os szörnyszülöttet, hogy túlélje valahogy, míg lesz rendes Intel mobilproci. Amikor végre lett Atom (akármilyen is volt), (a késés miatt) ingyenessé tette az OEM Windows-t tabletre (amivel az RT-nek persze végleg betett).

A többi buktát majd akkor magyarázom ki, ha már bekövetkeztek... :D

Üdv,
Marci

"Hogy az Intel, akitől a Microsoft függött, nem adott ki versenyképes, tabletbe való processzort"

Mondjuk ennél szerintem sokkal nagyobb probléma volt, hogy
- a termék nem volt mindenhol elérhető. (Amit láttam egyszer Surfacet, az is Svácjból szerezte a tulaja.)
- ahelyett, hogy szimplán csináltatok volna egy ARM-es Windowst elkezdtetek mesterséges korlátozásokat belerakni (csak store, nem lehet telepíteni, satöbbi).
- vártátok a csodát, hogy majd a 3rd partyk ráharapjanak.

Tipikus MS idiótaság: idióta 3rd partyk és partnerek erőltetése a felhasználói igények figyelembe vétele helyett.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Pont ma röhögtem ki őket én is, a 2000-es évek elején telibe szartak mindenkit böngészőben azt gondolták magukról ők a szabvány. Annyira jól sikerült, hogy még a Win10-be is be kellett tenni mert egy rahedli vállalati szar csak abban fut normálisan de minden más meg sehogy. Ezért aztán mindenki egyből teszi fel a normális böngészőt a saját új böngészőjükre meg a kutya se figyel. Jó tökön szúrták magukat az IE sorozattal és azzal, hogy azt képzelték magukról ők dominálnak.

--
honlapom http://dyra.eu/

Pedig semmi mást nem csináltak, csak bepróbálkoztak kvázi piaci szabvány lenni. Nem csak rajtuk múlt, hogy nem jött össze. Legalább megpróbálták. A Google is megpróbálta, azoknak összejött. Ne hidd egy percig se, hogy bármelyik cég azon munkálkodik az elsö perctöl, hogy neked jó legyen, te legyél bármivel is megelégedve. Ezek a cégek a profitnövelést tartják a szemük elött, ezért csinálnak mindent.

Kb. leszarják, hogy ki mit gondol.

--
robyboy

Olvasd is el a slashdot cikket. A Kinecct v5 szenzor átkerül az augmented realityre a VR szemüvegbe. ;)
Gondolom az új mixed reality irány miatt a kinect egyszerűen feleslegessé vált, evolválódott. :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Hat ha mindenki nem is, de szimulatorokhoz szerintem szinte kotelezo a kormany melle. Epp az uj Gran Turismo VR-t varom, a Dirt Rally VR mar kicsit uncsi, jo lenne palyan is versenyezni.

Illetve azert a Statik se rossz puzzle-nek. A legzavarobbak amugy a kabelek meg az, hogy nem lehet kilatni alola ugye. Illetve PS VR eseten a felbontas se az igazi, szoval van meg hova fejlodni.

Néhány éven belül, amikor lejjebb megy az ára, én veszek VR szemüveget a szimulátorokhoz, ez fix.
Kinectel dartsoztunk egyszer szombati munkanapon. Egynek elment, de soha nem izgatott jobban.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Egyik haverom már régen vett. Kérdeztem mire használja. Azt mondta, hogy a Star Wars-hoz kijött egy trailer, amiben jól néz ki a földbe állt csillagromboló.

Adom.

Mondom, tovább?

Meg - röhög - a csöcsök! :D

Mondom, tovább?

Aztán nem volt tovább. Értem én, hogy óriási a siker itt is... de lássuk be, ezt is inkább csak a pornó miatt veszik majd.

--
trey @ gépház

Szerintem 3D filmezés miatt lesz majd lassú növekedés. A tévé gyártók érhetetlen okokból kinyírták a 3D tévéket. Bármennyire nem volt siker a 3DTV adás, azért a 3D filmeket sokan nézik máig ilyen tévéken. Valami tech-vezér kiadta a parancsot, hogy 3D kuka és ezt a 4k+HDR buzzword-öt kell nyomni orrvérzésig. Az persze nem zavarja a tévé gyártókat, hogy HDR filmes tartalom gyakorlatilag jelenleg nulla. A valódi 4k filmekből is alig van valami. A 4k-ra felkonvertált 2k HD filmek és a túltömörített, a bluray fullhd minőséget sem elérő 4k filmszolgáltatások valahogy nekem nem vonzóak.

Sajnos idővel ki fognak kopni a meglevő 3DTV-k és ha nem lesz utánpótlás, akkor az otthoni 3D filmezésre az egyetlen kényelmes megoldás a VR marad. Mozikban máig 3D-ben (is) mennek a látványos filmek, tehát a 3D film marad.
VR előnye viszont, hogy házi IMAX élményt is tud csak magas felbontású mobil vagy Oculus Rift vagy Vive kell hozzá.

A 3D úgy ahogy van parkoló pályára kerül. Mozikban is. Ez a döntés fentről jön. Állítólag nem nyereséges. A meglévő, kész filmanyagokat, amik megvannak 3D-ben, azokat még kinyomják, de úgy tudom már kiadták az ukázt.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Oculus mint hardver, gondolom.

A software a Samsungon is Oculus.

Egyébként nem is a minőség volt a gond (lehetne sokkal jobb is, de nem ez volt a zavaró); inkább az, hogy az egész egy tech demo jellegű dologként van tálalva, ahelyett, hogy adnának olyan kontentet, ami esetleg érdekelhet embereket.

OK, van egy 2 perces Cirque du Soleil spot, amiben emberek néznek rád, mutogatnak neked, de semmi interakció nincs benne (nem akkor kezdi el lejátszani azt, hogy rádnéz és beszél hozzád, amikor ránézel a csókára, hanem akkor is beszél a hátadhoz, ha épp másfelé nézel).
Van pár Dreamworks rajzfilm trailer, meg hasonló értelmetlen dolgok.
Van pár olyan játék, amikkel egyébként nem játszanék 2D-ben sem, VR-ben se jut eszembe, hogy elindítsam őket.

Ha mondjuk lenne olyan normális játék, amiben a körülnézésnek van/lenne értelme 2D-ben játszva is (FPS, autó (verseny) szimulátor, repülő szimulátor), akkor ha azokat ezzel az eszközzel lehetne VR-ben játszani, az egyértelmű plusz lenne.

Vagy lehetne pl. valami kalandjáték szerű dolgot csinálni, hasonlóan, mint a Cirque du Soleil demó, csak épp interaktívan: akkor jászon le animációkat, ha odanézek, stb.

És emellett ez a sok haszontalan szar nagyon nagy helyet is foglalt. Mivel SD kártyára nem megy, csak a belső memóriába, amiből idővel mindig kifutok, akármekkora is van egy telefonban, ezért ez is számított nekem.

~25 éve volt először ilyen sisak a fejemen és azóta 5 évente kitalálják, hogy a VR a jövő. Szerintem szimulátorokban ahol ülsz a seggeden és maximum forogsz ott működik. Esetleg video conf helyet tudnám elképzelni.
Az AR az más téma, szerintem nagyon sok lehetőség van benne, de ahhoz ezek a bukósisakok kényelmetlenek.

Definiáld a sikert a Kinect esetében. Aztán ha megvan, akkor vitatkozhatunk tovább. Mint játékvezérlő, halva született ötlet. A sikeréről a játékfejlesztőket is értesíteni kellett volna. Konkrétan leszarták.

Kb. úgy tudnám definiálni a sikerét, mint a Windows Phone-ét. Óriási siker volt, csak éppen nem szóltak az alkalmazásfejlesztőknek róla...

Lazán kapcsolódik:

https://hup.hu/treyblog/20130612/a_mozgaserzekeles_meghalt

2013 már meghalt, csak elfelejtették eltemetni.

--
trey @ gépház

"Definiáld a sikert a Kinect esetében."

Fogyott vagy sem? Fogyott, volt neki piaca. (Összehasonlításképp: XB360-ból fogyott ~84M 2014-ig, Xbox One-ből 24M, ebből meg 35M.) Az, hogy téged (meg igazából engem is) az egész konzolpiac hidegen hagy, attól még sikeresnek nevezhető a termék.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az érdekelne, hogy mennyi nyereséget termelt. Ez az egyetlen mérőszám, ha már a gazdasági vonalnál tartunk. Tudsz erről valamit vagy bármit?

El lehet adni úgy 35 milliót valamiből, hogy full bukta az egész.

De egyébként én nem ezt az oldalát nézem. A piac foglalkozott vele? Fejlesztettek rá? A game show-kon szerepelt mint központi eszköz? Volt roadmapje? Jelentettek be rá nagy title-öket?

--
trey @ gépház

" Jelentettek be rá nagy title-öket? "

Szvsz sosem az AAA/hardcore gamerek piaca volt a célközönség, hanem a casual játékosok. Akiknek a táncszőnyegeket meg a Guitar heros vackokat is el lehetett adni, mert jó poén elővenni néha házibulin. Ugyanaz a piac, ahova pl. a Nintendo Wii-t is szánták.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

http://business.financialpost.com/investing/trading-desk/microsoft-earn…

sony-m van, nem volt soha xbox-om, de szerintem fényévekkel verte a kinect a sony fénygolyós megoldását, mint vezérlés. kvázi irigyeltem az xbox-tól. valamint érdekes volt az elején nem hivatalos fejlesztőkészlet rá, ahogy feltérképezte a környezetet. nekem ps-re sem volt ilyen irányítási megoldásom, mert szerintem idétlen, de ettől még tetszett. mondjuk az pont nem hoz bevételt, hogy tetszik, de nem veszem. :-) a divatságának elmúlását látni a mediamarkt-ok konzol részlegén. elején minden hülyegyerek ott ugrált a kinectes tévé előtt, manapság meg nagyrészt üresen áll. így múlik el a világ dicsősége. (latinul inkább nem írom le, mert azt hiszik, tudok)

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

itt lehet szemezgetni:

https://www.microsoft.com/investor/EarningsAndFinancials/Earnings/Segme…

ugyanakkor FY12 Q3:

"Xbox 360 platform revenue decreased $584 million or 33%, due mainly to decreased volumes of Xbox 360 consoles and standalone Kinect sensors sold, offset in part by higher Xbox LIVE revenue. We shipped 1.4 million Xbox 360 consoles during the third quarter of fiscal year 2012, compared with 2.7 million Xbox 360 consoles during the third quarter of fiscal year 2011."

tehát ez alapján a konzol haldoklott és vele haldoklott a kinect is. további éveket nézve, jellemzően az xbox eladás lefelé ment.

meg ez talán nem találgatás vagy előrejelzés:

https://www.theguardian.com/technology/2011/jan/28/microsoft-profits-xb…

de azt látni, hogy mint új dolog, rákaptak és aztán szépen ment lefelé az eladott mennyiség.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

azért a "fogyott"-ot szét kéne bontani a "megvették, külön, direkt" és a "hozzácsomagolták a médijamárktban és kizárólag csak így tudtál xboxot venni || új számla nyitásakor hozzádvágták a ***banknál (lásd: ingyen kiszórt WP-k a ráfázol banknál)" kategóriákat. Mert ebből az előbbi a "siker", az utóbbi a "szánalmas próbálkozás".

Almát a körtével. A VW befejezte a bogár gyártását, mert az elavult, de kínál neked másik ugyanolyan célú, modernebb használati eszközt (autó) ugyanarra a célra. Folytatás.

A Microsoft befejezte a Kinect gyártását és mit kínál helyette hasonló célra (mozgásérékelős játékvezérlés)? Mi a folytatás amit a boltba besétálva meg fogsz venni 1 év múlva?

--
trey @ gépház

Most majd ebből is látni lehet, hogy valóban komolyan gondolja-e a változást a Microsoft. Ha reális áron licenceli a Kinect szabadalmait a kínai gyártóknak, akik hajlandóak lehajolni az aprópénzért is és gyártani fognak Kinect kompatibilis eszközöket, akkor lesz egy év múlva is valami a boltokban.

"Amúgy már megint a Twitterről linkelsz pedig ez nem a hivatalos bejelentés."

Óh, jaj. Tegnap este erre már nem volt erőm....

"Manufacturing of the Kinect has shut down. Originally created for the Xbox 360, Microsoft’s watershed depth camera and voice recognition microphone sold ~35 million units since its debut in 2010, but Microsoft will no longer produce it when retailers sell off their existing stock. The company will continue to support Kinect for customers on Xbox, but ongoing developer tools remain unclear. Microsoft shared the news with Co.Design in exclusive interviews with Alex Kipman, creator of the Kinect, and Matthew Lapsen, GM of Xbox Devices Marketing."

Gyere, küzdj meg vele... Mit olvasol ki ebből? A Windows Phone végéről láttál hivatalos bejelentést? A Twitteren írta le a projekt vezetője, hogy gyakorlatilag befellegzett neki. Mostanában ez a kommunikációs csatorna.

--
trey @ gépház

Kár, az egyik legszórakoztatóbb kiegészítő volt. Amikor még Xbox 360-nal nyomtuk itthon, rengeteg játékot vettünk és játszottunk a gyerekekkel. A PS4 kamerája egy rossz vicc ehhez képest.

--
L

Mi a gáz a PS4 kamerájával? Egyik szilveszterkor az egész családdal just dance-t nyomtunk, akár párban, és tök mókás volt. De igaz nem végeztünk alapos tesztelést :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

És amúgy mi lesz azokkal a termékekkel/terméksorozatokkal amik kifejezetten erre a kiegészítőre lettek kihegyezve? Just dance meg egy vagonnyi szórakoztatóipari/fitness alkalmazás. Szerintem M$ befejezi, majd jönnek a made in china kompatibilis eszközök, mert ezek a szoftvercégek igényelni fogják ezt a képességet, aminek a kifejlesztésébe, reklámozásába már komoly tőkét öltek.

eltitkolt xbox one eladási adatok -> szarul fogy az xbox one -> a befektetőket meg kell nyugatni, hogy nem a kályhába lapátolják a pénzt
A vicc az lesz, ha a microsoft annyira lemarad a ps mögött, az egyébként remek termékével, hogy az egészet lefújják a csába. Ennek már csak azért sem örülnék, mert rontja a versenyt.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Megmondtam előre, hogy soha nem fogja megközelíteni a Steam nagyságát az Xbox One. Az állandóan mindent resetelő, generációkban működő konzolok egyre nagyobb hátrányban lesznek. Az Xbox One ezt megfejelte gyenge hardverrel amin azért két rendszert virtualizált a Microsoft merő passzióból.
Vicces, hogy a Steam-nek köszönheti a Microsoft, hogy egyáltalán játékban maradhat a gaming iparban.

Azért ez túlzás, hogy viszi a 360-as játékokat, a 360-as játékoknak kb. a 10%-a kompatibilis az új konzol emulátorával. A PS4-re elérhető PlayStation Now elméletileg 100%-ig kompatibilis visszafelé, hiszen a túloldalt igazi PS3-ak vannak, viszont ennek a megoldásnak meg az a hátránya, hogy fizetős és online-only. Meg az is, hogy a Sony nem tette elérhetővé az összes PS3-as címet, de ez már őket minősíti, nem a technológiát.

"Azért ez túlzás, hogy viszi a 360-as játékokat, a 360-as játékoknak kb. a 10%-a kompatibilis az új konzol emulátorával"

Akkor a fantasztikust visszavonom és szánalmasra változtatnám :) Ezt nem tudtam.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Csak eltelt közben egy hosszabb idő mire erre lehetőség nyílt. Ha valaki day-one megvásárolta az Xbox One-t akkor jobban tette ha megtartotta a Xbox 360 konzolját ha korábban azzal játszott. És korán sem teljes a visszafele kompatibilitás Xbox One konzolon. Csak a 360-as játékok egy része működik rajta.
Ezzel szemben egy Steam gépen nincs generációváltás, legfeljebb vasfejlesztés.
A régi játékok nemcsak működnek bármikor, de azok a címek amelyek ütős rajongói tábort szereztek még HD modokat is kapnak amelyek mai szintre vagy közelébe hozzák fel a régi játékok grafikáját. Még a konzol kompatibilitással is jobban áll egy Steam pc, mert PS3 emulátor már sok játékkal működik. PS2, PS1, Wii, GameCube, N64 ... konzolok emulációja szinte tökéletes.

Sajnálom.

Nincs semmilyen játék konzolunk, de úgy gondoltam, ha valaha vennék valamit, akkor a Kinect miatt Xbox360-at vagy Xbox One-t. Néztem a többit is, de azok a mozgás érzékelő megoldások nem tetszenek.

Igazából az lenne számomra az ideális, ha a Kinect külön termékként elérhető lenne, és lehetne PC-ről vagy más konzolról használni.

Az igaz, hogy az Xbox360-hoz tartozó Kinect külön termék volt és én is láttam mindenféle alkalmazását PC-re kötve.

Azt hiszem, hogy az XboxOne-hoz adták, és nem lehetett külön megvenni.

De ez csak az egyik fele, hogy beszerezhető-e.

Ha tegyük fel, vettem volna egyet: tudnám mondjuk használni egy PS4-en? Nem néztem utána, de gyanítom, hogy nem.
PC-re rákötöm, OK, de lennének hozzá olyan játékaim, hogy a gyerekeket ugrálásra bírjam a TV előtt? Nem hiszem.

Hááát nem hatódtam meg a hír hallatán, eléggé kezd telelenni a hócipőm az xbox-al.
Drága, viszonylag gyenge vas volt, kinect is drága ahhoz képest annyira nem jó, szerintem annyira azért nem lett kitalálva az xbox one maga sem (elvártam volna jobb integrációt a multimédiás eszközeimmel) és tisztán látszik, hogy fingjuk nincsen mit kezdjenek fele, fél évente átszabják a felületet. Ráadásul sorban adják ki az egyre erősebbeket, a konzolos szemlélet nem arról szól, hogy 2 évente vasat veszek, mert az új játék vagy az erősebbet igényli, vagy nem lutri. Az utóbbi időben erősen elkezdtem gondolkodni egy ps4-en, és az xbox megy a levesbe...
Lehet eladom a 360-at (kinect-es) és a one-t, és átkonvertálódik egy ps4-re, aztán jézuska beteszi a fa alá... Ideje lépnem az ügyben, mert úgy járok vele mint a lumiával, hogy értéktelen ipari hulladék marad a polcomon.

-42-

Azért nem nagy wasistdas, főleg manapság. 5 éve vettem új gépet (igaz, elég erőset), eddig még nem igazán volt problémám semmivel. És még szerintem nem is lesz vele gondom egy jó darabig.

Mondjuk, nem igazán játszom manapság.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Most, hogy jön a ráncfelvarrt modell (amúgy most vasárnap árkádban bemutató buli, remélem lesz időm kinézni rá) megérem (szerintem elég hamar), hogy jön egy számomra kedves cím, ami már csak azon a konzolon méltóztatik futni. És megint ott járok ahol beszívtam a 360 elején, hogy volt az árkád kivitel, aztán megjelentek a merevlemezes verziók, és a fallout goty k. nem ment a gépemen, mert két lemezes volt, és nem tudtam telepíteni. És elkezdtem bohóckodni xbox360 külső lemezzel (20GB horror áron) aztán végül csak újra kellett vennem a vasat, hogy működjenek az új címek. És amondó vagyok, hogy ezt először és utoljára játszották el velem, ha megjelenik egy új cím ami az én vasamon nem fog menni egyből PS4 lesz belőle és beszántom totál az xbox jövőjét nálam.
Mert ez már vegytiszta pofátlanság. Legalább csinálnáak egy 100-200 dolláros upgrade programot, hogy "felkonvertálhassam" vagy akármi. De ez a vegyél vasat mert nem fog menni a kedvenc játékod új verziója reális veszély és írtó szívás. És nem először szivatnak meg. A 360 árkád után eléggé erre számítok. (amúgy ezeket a reseteket ismerősként köszönthetik a wp tulajok is. )

-42-

Volt mas ceg hasonlo termekkel (Asus Xtion?) Azokkal mi lett ? Mentek azok xboxal ?

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Két jó dolog került eddig ki a Microsofttól a piacra: a billentyűzetem, aminek most nem emlékszem a típusára és a Kinect. Sajnálom, hogy megszűnik.

Hát egy valamit nem értek...

Annak idején amikor megjelent az Xbox one, szénné lett savazva, hogy 50%-kal gyengébb a hardver (grafika), mint a ps4 esetében. Erre megcsinálják az xbx one x-et, ahol vagy 5* gyorsabb mint a ps4, meg vagy 2* szer mint a ps4 pro, erre ez sem jó : mert a hardver nem minden. Értem én, hogy menő savazni az MS-t, de szerintem egy tök jó konzol az xbox (ez nem jelenti azt értelemszerűen, hogy a ps nem jó.)

Igazából nem értem mi a baj a xboxszal........

A kinect szep volt jo volt 360 idejen csak MS hagyta elsuppedni, nem az a gond vele, hogy technikailag rendben van-e, sem az ara, sokkal inkabb hogy nincs ra tartalom ( 360 vs X1 ). Ms annyira probal(t) kuzdeni hogy X1 nepszerubb legyen hogy kozben elfeledkezett a kinect tamogatottsagrol es alig van amivel hasznalni lehet, allitolag meg a keves sajat kinect alkalmazasaik kozul is volt amit toroltek, ha meg a sajat konzoljan sincs mire hasznalni akkor jo hogy kevesen latjak meg benne az egyeb lehetosegeket es nem fogy.

A joker kérdés: vajon miért nincs rá tartalom?

Mert félhülyéken meg kölkökön kívül nem ugrál senki a TV előtt hadonászva. Önmagadban ez elég faszul néz ki, társaságban meg van jobb dolga az embernek.

Ezt felismerve a játékgyártók (ami egyébként sokaknak már elsőre levágós volt), hagyták a picsába.

Jönnek itt a 35 milliós eladással... Az emberek képesek minden szart összevásárolni divatból. Meg kell nézni a karácsonyi időszakokat. Mindegyiknek megvan a maga slágerterméke. Megveszik, aztán 2 hónap múlva a kutya nem veszi elő.

Ennyit a sikerről.

--
trey @ gépház

Az eredeti bejegyzés arról szólt, hogy mivel éppen nincs más aktuális hír az MS-ről, így a részvény eladásokról írnak. Ugyan a Windows Phone-nak* és a Kinectnek is odaszúrtam egyet, de nem az volt a lényeg. A lényeget egyetlen hozzászóló fogta fel. A többiek nagyon gyorsan eljutottak a részvény árfolyamokig, illetve a Windows Phone és a Kinect dicsőítéséig.

Akkor és ott nem is reagáltam, mert nem volt kedvem a szövegértési kurzust tartani. De így utólag nagyon érdekesek a hozzászólások:
- Azóta az MS telefonos üzletága gyakorlatilag már nem létezik. Csak a többi platformra készítenek alkalmazásokat.
- A Kinectet, a magukat függetlennek nevező szakértők úgy harangozták be, hogy néhány év múlva minden nappaliban ott lesz, és a TV előtt ugra-bugrál az egész világ. Ha úgy nézzük, hogy a 7 év alatt 35 millió darabot adtak el, akkor valószínűleg bőven behozta a fejlesztésre fordított költségeket, tehát nyereséges volt, és akkor sikeresnek is nevezhetjük. Ha a beharangozott célokat nézzük (minden nappaliba egy Kinect), akkor attól még nagyon messze voltak.

Egyébként a Kinect és a Windows Phone Microsoft általi menedzselése között nagyon sok hasonlóságot vélek felfedezni. A különbség csak annyi, hogy a Kinect tovább bírta.

*: Akkor éppen így hívták. Csak hogy a szúrás a mostani bejegyzésből se maradjon ki. :-)