Bing-ről Google Search-re vált az Apple a Siri, Search inside iOS és Spotlight on the Mac keresőiben

Címkék

A hírek szerint az Apple Bing-ről Google Search-re vált a Siri (kivéve a képkeresések eredményei, azok továbbra is a Bing-ből jönnek), Search inside iOS (korábbi nevén Spotlight) és Spotlight on the Mac keresőiben. A cég ezt a konzisztenciára való törekvéssel magyarázza:

"Switching to Google as the web search provider for Siri, Search within iOS and Spotlight on Mac will allow these services to have a consistent web search experience with the default in Safari,” [...] “We have strong relationships with Google and Microsoft and remain committed to delivering the best user experience possible."

A Microsoft állásfoglalásában igyekszik könnyen nyelni a keserű pirulát:

"We value our relationship with Apple and look forward to continuing to partner with them in many ways, including on Bing Image Search in Siri, to provide the best experience possible for our customers. Bing has grown every year since its launch, now powering over a third of all the PC search volume in the U.S., and continues to grow worldwide. It also powers the search experiences of many other partners, including Yahoo (Verizon), AOL and Amazon, as well as the multi-lingual abilities of Twitter. As we move forward, given our work to advance the field of AI, we’re confident that Bing will be at the forefront of providing a more intelligent search experience for our customers and partners."

Részletek itt.

Hozzászólások

Konzisztencia a seggem. Azért jön a képkeresés még a Bing-ből... Ez aztán nagy konzisztencia. Egyenesebb lett volna bevallani, hogy a Bing mint kereső egy sokkal gyengébb technológia.

--
trey @ gépház

"A hírek szerint az Apple Bing-ről Google Search-re vált a Siri (kivéve a képkeresések eredményei, azok továbbra is a Siri-ből jönnek)"
Itt a zárójelben levő Siri Bing lesz.

Miért nincs az Apple-nek saját keresője?

Egyébként mi ez a csipogás fentebb? Az Apple usereknek általában jó lesz, akármi is lesz :-P

Akkor már csak a hangfelismerésen kell dolgozni és a végén még használható is lesz valamire a siri.

Kicsit off, mert nem Siri:

MiBox3-asom van, és annak is lehet beszélni, csak az a Google megoldása. Három nyelvi beállítással próbáltam ki: magyar, olasz, angol. Mindegy milyen nyelven beszélek hozzá, megpróbálja a beállított nyelv szerint értelmezni. Néha nagyon vicces eredménnyel „sikerül” az értelmezés. Viszont a beállított nyelven nagyon jó eredményt ér el, még a magyar esetén is. Ha „What does it mean/Che significa” kezdetű kérdést kap, akkor általában egy definíciót kapunk, amit fel is olvas az adott nyelven. Azon meglepődtem, hogy az olasz kiejtés sokkal közelebb van a természeteshez, mint az angol. A „Mit jelent” kezdetű kérdésekre csak youtube találatok jönnek fel.