Bing-ről Google Search-re vált az Apple a Siri, Search inside iOS és Spotlight on the Mac keresőiben

 ( trey | 2017. szeptember 26., kedd - 6:58 )

A hírek szerint az Apple Bing-ről Google Search-re vált a Siri (kivéve a képkeresések eredményei, azok továbbra is a Bing-ből jönnek), Search inside iOS (korábbi nevén Spotlight) és Spotlight on the Mac keresőiben. A cég ezt a konzisztenciára való törekvéssel magyarázza:

"Switching to Google as the web search provider for Siri, Search within iOS and Spotlight on Mac will allow these services to have a consistent web search experience with the default in Safari,” [...] “We have strong relationships with Google and Microsoft and remain committed to delivering the best user experience possible."

A Microsoft állásfoglalásában igyekszik könnyen nyelni a keserű pirulát:

"We value our relationship with Apple and look forward to continuing to partner with them in many ways, including on Bing Image Search in Siri, to provide the best experience possible for our customers. Bing has grown every year since its launch, now powering over a third of all the PC search volume in the U.S., and continues to grow worldwide. It also powers the search experiences of many other partners, including Yahoo (Verizon), AOL and Amazon, as well as the multi-lingual abilities of Twitter. As we move forward, given our work to advance the field of AI, we’re confident that Bing will be at the forefront of providing a more intelligent search experience for our customers and partners."

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Konzisztencia a seggem. Azért jön a képkeresés még a Bing-ből... Ez aztán nagy konzisztencia. Egyenesebb lett volna bevallani, hogy a Bing mint kereső egy sokkal gyengébb technológia.

--
trey @ gépház

Ez a minőség miatt kell. A Bing képkeresője jobb, mint a Google-é. A felhasználó minden és mindenki előtt!

Akkor azt kell írni. Nem mellébeszélni. :)

--
trey @ gépház

Ej-ej, már megint játszod a Google-bérencet :/

nem gyengebb, csak kisebb nokias dobozt kuldott az MS...

https://www.hwsw.hu/hirek/57659/apple-google-safari-kereso-tac.html

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"A hírek szerint az Apple Bing-ről Google Search-re vált a Siri (kivéve a képkeresések eredményei, azok továbbra is a Siri-ből jönnek)"
Itt a zárójelben levő Siri Bing lesz.

Miért nincs az Apple-nek saját keresője?

Van, de csak pénzt keres.

:D :D

biztos olyan mint a térképük volt

Ne adjal otleteket egy semmivel sem kompatibilis kereso megalkotasahoz jo?

Benne van a cikkben: kap évi 3 milliárd dollárt a Google-től azért, hogy ne csináljon sajátot :-)

Egyébként mi ez a csipogás fentebb? Az Apple usereknek általában jó lesz, akármi is lesz :-P

ezen fekudtem :D

De tenyleg igy van. Marmint a nagy tobbseg eseten. Azert ott is vannak tudatos felhasznalok es nem csak almazombik. Bar ismerek olyat, aki ha egy darab szarra lenne ranyomva az alma logo mar kenne is az arcara :D

Akkor már csak a hangfelismerésen kell dolgozni és a végén még használható is lesz valamire a siri.

Magyarul nem tud a siri úgyhogy én telibefosom mit csinálnak vele...
Fordítsák le először, van már elég sok magyar felhasználojuk.

--
GPLv3-as hozzászólás.

És ha magyarul beszélsz hozzá, akkor mi van? Siri csend?

--
trey @ gépház

globálisan kell mondani, mint a fakanál...

Kicsit off, mert nem Siri:

MiBox3-asom van, és annak is lehet beszélni, csak az a Google megoldása. Három nyelvi beállítással próbáltam ki: magyar, olasz, angol. Mindegy milyen nyelven beszélek hozzá, megpróbálja a beállított nyelv szerint értelmezni. Néha nagyon vicces eredménnyel „sikerül” az értelmezés. Viszont a beállított nyelven nagyon jó eredményt ér el, még a magyar esetén is. Ha „What does it mean/Che significa” kezdetű kérdést kap, akkor általában egy definíciót kapunk, amit fel is olvas az adott nyelven. Azon meglepődtem, hogy az olasz kiejtés sokkal közelebb van a természeteshez, mint az angol. A „Mit jelent” kezdetű kérdésekre csak youtube találatok jönnek fel.