Android O: Allow unknown sources -> Install unknown apps

 ( trey | 2017. augusztus 24., csütörtök - 10:35 )

Az Android O-val változnak az alkalmazások telepíthetőségére vonatkozó biztonsági beállítások. Az "Allow unknown sources"-t váltja az "Install unknown apps". A miértről itt lehet olvasni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jól értem hogy nem lehet innentől fogva APK csomagot telepíteni, csak egy másik, létező appot lehet felruházni olyan permissionnal, hogy telepítsen? Ezeket az appokat honnan lehet majd beszerezni? Csak a play store-ból?
Konkretizálva: egy F-Droidot hogyan teszek fel egyáltalán? :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Átfutva én úgy látom, hogy nem egy globális kapcsoló lesz unknown-sources néven, hanem az app amivel megnyitnám az .apk fájlt, az kell hogy rendelkezzen engedéllyel. Innentől a fájlböngésződ vagy a webböngésződ kap majd tőled ilyen jogot az .apk fájlra kattintáskor. (de fixme, ha félreértem)

Ez még a jobbik eset akkor.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Amennyire nekem lejött, a cél, hogy ha engedélyezed az F Droidnak, hogy telepítsen, attól még más alkalmazásnak ne legyen joga hozzá.
--
blogom

Pontosan. Első alkalommal megadod a jogot a Chrome-nak (ezt mondjuk nem ajánlom) vagy a file browser-ednek (kattintáskor oda navigál, ha még nincs neki ilyen joga, nem kell kézzel kikeresni), hogy a letöltött F-Droid telepíthető legyen. aztán szépen megvonod és odaadod az F-Droid-nak.
Tisztább, szárazabb...

Egyértelműsítendő, az adb tud telepíteni APK-t továbbra is.

Ha egy letöltött a APK-t telepítenél, akkor feldob egy popup ablakot, hogy "For your security, your phone is not allowed to install unknown apps from this source". Innen tovább lehet menni a "Settings" felé és engedni lehet az adott alkalmazásnak (legyen az böngésző vagy fájlmenedzser), hogy telepíthet alkalmazást.

Ezt bármikor vissza lehet vonni az adott alkalmazástól, a "Settings"/"App info" alatti listában az adott alkalmazásnál lesz egy "Advanced" szekció, ahol ott lesz egy "Install unknown apps", amit lehet állítgatni, ahogy például a "Display over other app" vagy a "Picture-in-picture" feature is kapcsolható már.

A lényege az, hogy ha felteszel egy bármilyen alkalmazást, az a háttérben szó nélkül tudott APK-t telepíteni, most meg explicite rákérdez, hogy ezt tényleg akarod-e.

Ha van még kérdés, megnézem, már megvolt az upgrade. :)

annyit fuznek hozza, hogy mintha csak system app telepithetne mas appot, vagyis alapbol maga az f-droid sem tud appot telepiteni, hanem csak atadja a "telepitesi kerelmet" az "installernek", es az intezi a telepitest. rootolt telefonnal lehet hogy mas a helyzet es barmelyik program tud telepiteni.
f-droidnal ugy van megoldva hogy tudjon telepiteni sajat maga is appot hogy az "F-Droid Privileged Extension"-t fel kell tenni system appkent:
https://f-droid.org/packages/org.fdroid.fdroid.privileged/

--
neked aztan fura humorod van...

Ez nem igaz, nekem csak a Solid Explorer rendelkezik ilyen joggal és az nem system app.