Hajós András standupol a SYSADMINDAY-en!

Címkék

Az üzemeltetők világnapján most sem fogjuk komolyan venni magunkat. További részletek »

Hozzászólások

nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem nemtecc, hogy meg en fizessek nem epp keves belepodijat azert, hogy orakon at hallgassam a marketinget?

a belépődíj nem valami sok, de pont ezért nem értem, hogy a felsorolt támogató cég közül nem volt egy sem amelyik ezt a kis összeget bedobta volna? nem kis cégekről van szó, ahogy látom... vagy bedobták, de a szervezők benyelik (ez is érthető akár, a profittal nincs gond, de ahogy nézem, költség szinte nincs is ezzel a nappal kapcsolatban).

amúgy mennék, de sajnos nem érek rá :(

A kedves felhasználó nagyjából ennyi pénzért elmehet mondjuk egy demopartyra (pl. Árok), ahol haszontalan juppiköcsögök és HR/PR tótumfaktumok helyett valódi szakmabeliekkel fog összefutni, akik garantáltan meghívják két sörre, és virsli helyett is tartalmasabb dolog szokott készülni. Szponzorok nélkül.

(set +irony on)

Szia

Én csak a magam nevében tudok beszélni, ahogy eddig sem, most sem fogok semmilyen marketinget mondani,
... de ha kettőt veszel belőle akkor adok még 20% offot, ok?! :)

Nálam a Sysadmin day-en a (jó) társaság és a sör kapják a főszerepet, de a felvetésed szerintem jó, szóval akár meg is fontolhatnák akiknek szól ...
... vagy jelentős tiszteletdíj formájában szétoszthatnák a belépők árát az előadok között ...

ezt most kicsit olyan partvonalról bekiabálós lett, többoldalról is

- a belépő jelképes, és lefogyaszthatod. három okból sem szüntetjük meg. egyrészt szűri a közönséget, másrészt az eljöveteli hajlandóság sokkal magasabb, tehát a résztvevők várható száma jobban tervezhető, ha van belépő, ez pedig nagyon fontos infó a rendezvénygazdának. harmadrészt egyre több céget vonunk be abba a kezdeményezésbe, hogy ezen a napon engedjék el és fizessék is be a rendszergazdáikat, sőt a vezetők jöjjenek is el velük. igenis fontos a fizetés, ne csak egy döntés legyen, hogy menjetek, kelljen hozzá pénzügy, po szám, admisztráció, foglalkozzanak csak az üggyel, és legyen egy kicsit fókuszban, hogy jé, itt vannak ám üzemeltetők is.

- nincs marketing kontent. az előadók az elmúlt 3 év legjobbjai, értelemes gondolatokkal és tartalommal jönnek. hajós sem az az ugye. a tombola meg nyilván kicsit reklám, de ha hozzád vágnak egy 100ezer forintos lego mindstormot, vagy kindlet, akkor az azért fasza. persze vannak támogatók, de a többségük nem saleselni akar, egyszerűen csak nettó branding vagy employer branding a kitelepülés, jófejek akarnak lenni. most említhetném a Balabitet, mindig nagyon kitesznek magukért.

- hülyeség, hogy költség szinte nincs. milliós költségvetése van a rendezvénynek. nyilván nem csináltál még ilyet. de félre ne érts, igen, keresünk rajta. viszont idén 14 helyett csak 8 támogatót engedünk be.

- a valódi szakemberek dumára: te a saját a szakmádra szarsz egy nagyot, ezzel a fölényes dumával. erre a rendezvényre közel 600 üzemeltető jár, a kis kkv rendszergazdáktól, egészen olyanokig, akik napi milliárd dolláros konszolidált adatfolyamot felügyelnek. sok cég csapatot építeni jön, van olyan nagybank, aki 23 embert hoz cio-stúl, itt van sok arc a hup közösségből, trey is jön mindig, kint vannak a bsdesek, az ubuntusok, a fsf-es sracok, a ff kozosseg. mindenki sörözik, és szakmázgat. és mérget vehetsz rá, hogy van legalább 100 arc, aki olyan szinten fölötted áll szakmailag, hogy leborulhatnál elé. persze lehet juppiköcsögözni, meg punkoskodni, meg demopartyzni. nem arcosokdásból mondom, de ez a rendezvény sokat tesz ezért a szakmáért.

a 3. pont nekem szólt, így:

- de, csináltam ilyesmit, most is épp azért nem tudok jönni, mert egy tényleg tízmilliós költségvetésű rendezvény egyik főszervezőjeként kell megjelenjek máshol.

- mondd már el, mi kerül itt milliókba :) 600 emberre egy virslis catering? legyen 2k huf/fő. 1200 korsó sör (még az ankert nyomott áraival)? legyen 600 huf/korsó. Hajós? imádom, minőségi, és pár hónapja intéztünk pont standupost mi is, fogalmam sincs Hajós mennyit kér, de legyen 500k. helyszínbérlés? nehogy már ne kapd meg az Ankertet ingyen fogyasztásért ekkora tömegre, de ha velük intézteted a cateringet is, lehet, hogy még olcsóbban kapod a virslit is... és akkor ott tartunk, hogy ha lesznek 600-an, akkor mondjuk 1,5-2,5m Ft-ot kell behozni, ha 100k huf-fal számolok egy stand esetén és eléggé fölé lövök az áraknak. ne vicceljünk please, a feltüntetett szponzorok többségénél ez az összeg még a hibahatárt sem éri el...

1600Ft azért nem a világ egy belépőjegyért. ennyiből egy mozit nem úszol meg egy főre. Főleg, hogy van benne 2 sör meg egy adag virsli. Egy sör legalább 500-600 Ft, ha beülsz valahová, a virslit nem tudom. De már akkor is a belépő 3/4-ét lefogyasztottad. Meg nyilván Hajós se megy el ingyen bohóckodni, őt is ki kell fizetni. Meg hát ugye a rendezvényeket se jótékonyságból rendezik, a szervező is keresni akar rajta. És ebben sincs semmi kivetni való.
Az persze más kérdés, ha a szponzorok marketing bullshit-jét kell hallgatni. Abban igazad van, hogy azért még 100Ft is sok.
Nem tudom, maga a rendezvény milyen, sose voltam. Nem igazán érintett meg annyira, hogy a főnökeimnek könyörögjek, hogy elengedjenek, utána meg menjen a "hero-zás", hogy milyen nagylelkű volt velem a cég, mert elengedtek. Szabit meg emiatt biztos nem veszek ki. nem az 1600Ft-os belépő tart vissza attól, hogy elmenjek. De ettől még lehet jó.
Ha a többségnek nem lesz rá igénye, akkor úgyis elhal az egész, mert a szponzorok nem szponzorálnak olyasmit, ami keveseket vagy senkit nem érdekel.

No, ez is megvolt.

Nem akarom nagyon bántani a fedorás standot, de kimenni néhány kék-fehér öntapadós matricával, meg Fedora 24 telepítő illetve live DVD-vel, amely oprendszernek épp lejár a támogatása, szerintem teljességgel felesleges.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE