Ha a Windows Update ezt mondja: "Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows"

 ( trey | 2017. március 17., péntek - 8:51 )

A hírek szerint a Microsoft letiltotta a Windows Update frissítéseket azoknál a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknál, akik Kaby Lake vagy Ryzen (Zen) mikroprocesszor architektúrájú processzorral szerelt géppel rendelkeznek. A probléma akkor adódik, amikor a felhasználó gépével Windows Update-et kerestet. Ilyenkor az alábbi üzenetet kaphatja:

Idézet:
Unsupported Hardware
Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates.

és/vagy

Idézet:
Windows could not search for new updates
An error occurred while checking for new updates for your computer.
Error(s) found:
Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error.

A megoldás: frissítés Windows 10-re. Részletek a Microsoft weboldalán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Asszák meg.

Rejtett subscribe.

Szerk.: hozzászólás finomítva. De komolyan: milyen legalább átlátszó érvet lehet emellett felhozni?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Komolyan gondolkodok rajta, hogy veszek egy gépet a Microsoftnak, hadd érezze jól magát és csináljon vele amit akar. Ma már a felhasználójuk gyakorlatilag feleslegessé is vált:

- önkényesen eltávolított programok
- suttyomban visszatelepített alkalmazások, amiket a felhasználó eltávolított
- reklámok és spam-ek
- kierőszakolt upgrade új processzor ___mikroarchitektúrára__ hivatkozva

mi lesz a következő?

--
trey @ gépház

Igazabol a kovetkezo lepes, hogy megveheted a windowst, de nem is telepul majd, mert mondjuk minek is... :D
Vagy kitalalnak egy uj MS ado fajtat. :D

"... megveheted a windows ..."
valójában csak "bérelsz" egy használati jogot :)

De azt is minek... Igazából minden pécére windows-adót kellene kivetni (az artisjus adó mintájára) azon az alapon hogy a pc alkalmas a windows futtatására, tehát akinek van, az fizessen a microsoftnak. Így aztán cserébe se kell adniuk semmit, csak szednék be a pénzt...

Teged meg alakalmazni fognak...vagy beperelnek, hogy aztan elojohessenek az otleteddel :)

Áh, az ötlet nem az enyém, Moldova György "Egy boldogtalan számítógép"-ében történik valami ilyesmi a "fekete csillag népkávé"-val.
szerk: meg az artisjusé is. mármint az ötlet.

Messze nem olyan mértékben nő a Windows 10 felhasználó tábora, mint ahogy azt a Microsoft megálmodta. Valahogy gyorsítani kell.

„mi lesz a következő?”

- Az ön gépében 500 GByte-nál kisebb merevlemez van. A kriksz-kraksz-bimm-bumm változása miatt a frissítés nem támogatott. Kérjük frissítsen Windows 10-re.
- Az ön billentyűzete piréz kiosztású. A kriksz-kraksz… (Előtte kérdés nélkül el kell távolítani a billentyűzetkiosztás változtatásának lehetőségét!)
- Ön március 17-én született. A kriksz-kraksz…
- Ön az elmúlt 10 percben levegőt vett. A kriksz-kraksz…

Ezek az ötletek ingyen voltak. Ha kapok egy jó ajánlatot a Microsofttól, akkor sokkal jobbakat is tudok javasolni. Azokat az ötleteket nem írom meg ide, de majd tapasztalni fogják a „kedves” felhasználók.

Némileg módosítom álláspontomat, mert ezek a procik 2016 végén jelentek meg.

Ez alapján csak azok szívták meg, akik úgy gondolták, hogy a korábban megvásárolt „dobozos” Windows-t fogják használni az új gépükön. Esetleg élnének az egyes Windows-okban meglévő downgrade joggal.

tehát csak a fél nagyvállalati szegmens térdel egy lábszár méretű cerka előtt, aminek a kényszerű marcangolása közben végig kell néznie azt is, ahogy a "tulaj" hobbiból korbáccsal veri az Intelt és az AMD-t. kissé perverz kép, de talán nincs nagyon eltúlozva.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Marci,

Néhány sör után már nem érdekel a tipped.

Üdv,
kovi

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Semmiesetre sem szeretném, hogy túlzásba vidd vagy ártson, de úgy tűnik nekem, jót tesz Neked a sör.

Üdv,
Marci

A kenyer...

A következő az lesz amikor előfizetést szednek a vindózért, és 3 év alatt kifizeted a teljes árat, mint amennyiért most megveszed. Egyszer már nagyon régen próbálkoztak volna valami hasonlóval, de akkor még nem volt meg a technikai háttere. Na, most már megvan.

Nem is lenne rossz. De csak akkor, ha perc alapú számlázás lenne. Én évente kb. 100-200 percet használok Windows-t. De csak azért ennyit, mert néha sokáig tart a frissítések letöltése és telepítése. Ha percenként 10 forint lenne, akkor ez nekem évente 1000-2000 forintot jelentene, amit valahogy kigazdálkodnék a költségvetésből. :-) Ha csak egy kisméretű kernel lenne a gépen (amit nem tart sokáig frissíteni) és a többi funkció „felhőből” menne, akkor ennek az összegnek a töredékéből kijönnék.

Windows Azure-ban kapható, perc alapon. 2 core, 3.5GB RAM, 135GB disk, Windows: kb. 0.9Ft/perc

Tizede annak, amit rá szánsz.

Üdv,
Marci

... és még hardver is jár hozzá! :)

Jelenleg banki műveletekhez használok Windows-t. Amire kíváncsi lennék: A fizikai gépemre dugott kártyaolvasóval (és benne a kártyával) mit tud kezdeni az Azure, illetve az ott futó böngésző?

Az Azure-nak nem kell kezdenie semmit, az ott futó Windowsnak igen, az tudja is ezt és az RDP protokollon jó eséllyel átmegy a kártyaolvasó. Feltéve, ha ezt a rajta futó RDP kliens is támogatja...

A próbahónap ingyenes és 170€ értékben próbálhatod ki a szolgáltatásokat.

Üdv,
Marci

Akkor majd 2018 januárjában kipróbálom. Addig megvagyok nélküle.

Nem hamarkodnám el az örömöt.
Windows RDP kliens az általam használt USB-s SmartCard olvasóval csont nélkül ment.
Hogy az adott eszköz hogyan viselkedik: nem ismert.
Hogy ironcat milyen platformon milyen RDP klienst használ és az támogatja-e a SmartCard olvasók átirányítását: nem ismert.

Üdv,
Marci

"Windows Azure-ban kapható, perc alapon. 2 core, 3.5GB RAM, 135GB disk, Windows: kb. 0.9Ft/perc"

Gondoltam ránézek. Windows verziók: Vagy szerver, vagy enterprise win10. Utóbbit nem engedi, mondván: "Looks like you need an Enterprise Agreement" illetve "Contact your Microsoft Account Manager or Reseller to get started today.". Szerver verziót kéne használni home felhasználásra, arra megoldásként, ha épp időszakosan kell egy windows desktop?

Igen.

Üdv,
Marci

Az a baj, hogy ezzel nem adtál magyarázatot. Lehet nem is tudsz, nem tudom. Én simán felrakom a szerver verziót, ha kell, azon ne múljék semmi. Csak nem igazán értem a logikát amögött, hogy egy szerver oprendszer elérhető bárkinek, a nem szerver változat pedig csak speciális felhasználóknak. Mint ha fordítva közelítenék meg a dolgot.

Mondjuk nem is kértél...
De ha kértél volna sem tudom az okát.

Üdv,
Marci

Ezt önkéntelenül megteszi mindenki, aki W10-et telepített. (Sőt jó esetben az oprendszert is megvették neki.)

Az MS abban bízhat, hogy a kontrollmánia, mint az első nagy IT korszak népbetegsége, folyamatosan fogyatkozóban van. A mai korszerű, felvilágosult és populista W10 használó, nem igényli a gépe feletti törvényes felügyeleti jogot. Csak berakja egy sarokba, a hálókábelt betolja, és mindenki azt csinál rajta amit akar, hiszen olyan sokan vannak már...!
:-)

Engem ezzel visznek a sírba: http://i.imgur.com/TvwiPXr.png

Minden áldott nap akár hányszor kapcsolom be a gépet ez a tetves process pörgeti a HDD-t egy jó 15-20 percig. Azt írja hogy 2.1 mb/s de szerintem ez hazugság amíg fut lassú a gép és alig lehet vele csinálni valamit.

mindegy, hogy mit lehet felhozni. btw nem ismerem az Intel és AMD <-> MS megállapodásokat, de ha ez a kedvesség tervezett dolog és derült égből villámcsapás, annak a két gyártó nem fog túlzottan örülni: az új architektúra nagyvállalati elterjedését mindenképp lassítani fogja.

én egy személyben is tudnék pár millió W10-et "találni": meg kell hirdetni egy további 2 hetes ingyenes migrációs lehetőséget - azzal, hogy többé már nem lesz ilyen, komolyan nem. ennek a pszichológiája úgy működik, hogy azonnal kapkodni kezdenek a lehetőség után. de egyéb indok is lenne erre a gesztusra: az anniversary update kampányával szépen össze lehetne drótozni. ekkor talán kevesebb ok lenne ilyen látványosan szopatni másokat.

de a MS-nál láthatóan nincsenek olyan emberek, akiknek kizárólag a szellemi élet a feladata. illetve lehet, hogy vannak - de nem túl hatékonyak :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez a változás egy éve ismert: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/01/15/windows-10-embracing-silicon-innovation/#E4s1e54VdCAcRw6J.97

Ha utánanézel, még műszaki érv is akad:
-Windows 7 was designed nearly 10 years ago before any x86/x64 SOCs existed. For Windows 7 to run on any modern silicon, device drivers and firmware need to emulate Windows 7’s expectations for interrupt processing, bus support, and power states- which is challenging for WiFi, graphics, security, and more.
-Compared to Windows 7 PC’s, Skylake when combined with Windows 10, enables up to 30x better graphics and 3x the battery life – with the unmatched security of Credential Guard utilizing silicon supported virtualization.

Üdv,
Marci

nagyon meggyőző műszaki érvek, áthidalhatatlan problémákkal. igazából ha leültettek egy asztalhoz egy A4 oldalt telegépelek ilyenekkel 11-es Tahomával.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Legyél stílusos: Comic Sans :D

Bocs, de hol olvastad, hogy áthidalhatatlan problémákról van szó?

Üdv,
Marci

Fordítsuk meg: mik az érvek arra, hogy egy régi, nem supportált OS-re minden újdonságot visszaportoljanak?

"nem supportált OS-re"

Hogy micsoda?

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

--
trey @ gépház

Gyakorlatilag security fix módban van a 7-es egy ideje, a 8-as is hamarosan. Mi értelme lenne ezeknek a kódját bolygatni új platformok bevezetésével?

Arról ne is beszéljünk hogy gondok vannak a 10-es QA-ával is, inkább arra fókuszáljon a maradék mint a régi Windows új chipsetre reszelésével.

Én csak arra reagáltam, hogy nem támogatott. De, az.

--
trey @ gépház

Az, de pont azt játszák el mint a Linux disztribúciók. Új kernelt nem adnak ki ami az újabb cuccokat támogatná, lehet frissíteni.

Én még nem láttam olyat, hogy az apt-get update megállt volna "Your PC uses a processor that isn’t supported" hibaüzenettel.

Illetve, inkább olyat láttam, hogy új hardverek támogatását hozó kerneleket adnak ki régebbi terjesztésekhez. Ilyen pl. a Hardware Enablement Stack az Ubuntu-nál.

--
trey @ gépház

+1

Ettől még lehet, hogy nem látott. :)

Ahh, szoval a win10 egy szerver operacios rendszer...jah, en meg desktop-nak hittem

-mindegy, btw van RHEL desktop is-

Ez a "ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna" tipikus esete.

--
L

aham :D

huuuu :D

Mondom, megállt volna a frissítés.

Nem jön le a frissítés nem egyenlő azzal, hogy a Red Hat nem támogatja abban az értelemben, hogy hibabejelentéseket nem fogad el hozzá. Bár:

"Customers calling Red Hat Support who are running Red Hat Enterprise Linux 5 will be advised that 5.3 is the minimum supported version for all Intel® Xeon® 5500 Series Processor-based systems. However, as usual, Red Hat Support will endeavor to help customers running Red Hat Enterprise Linux 5.2 on these systems with general issues. If issues cannot be resolved on Red Hat Enterprise Linux 5.2 after commercially reasonable efforts, Red Hat Support will request that customers reproduce hardware related problems on the latest release of Red Hat Enterprise Linux 5."

Magyarul, a normális ügymenet még ebben az esetben is lehet az, hogy megpróbálnak segíteni általános problémákban és ha nem sikerül megoldani a problémát számukra gazdaságosan, akkor mondják, hogy frissíts.

Ez nem ugyanaz, mint hogy a WU kiböffenti a középső ujját.

--
trey @ gépház

Meg egy RHEL 5.2->5.3 az közel sem olyan horderejű, mint egy Win7->Win10 váltás.

Persze, mert a Win7 -> Win10 az nagyjából RHEL5 -> RHEL7 váltásnak felel meg.

Ez tény. A legkorrektebb az lenne ha telepíteni sem engednék az újabb platformokra. De az update-et kilőni lényegesen egyszerűbb.

Ars Technica:

"Using Windows 7 on these latest systems is already awkward in many situations; the operating system has no built-in support for USB 3 or NVMe. While neither hurdle is insurmountable, both can cause headaches during installation. Installing on Windows 8.1, however, is relatively smooth sailing, and with Kaby Lake's overwhelming similarity to Skylake, dropping support does feel rather unnecessary.

We've asked Microsoft for comment, but received no response as yet."

Most komolyan elhiszed, hogy azért csinálják ezt, mert valami óriási probléma lett hirtelen és ez nem egy kierőszakolt upgrade inkább? A W10 adoptációja megtorpant. Valahogy lökni kell rajta.

--
trey @ gépház

"A W10 adoptációja megtorpant. Valahogy lökni kell rajta."

Aha... és ezért vannak a tervek kifüggesztve :D legalább egy éve.

Üdv,
Marci

Óvatos előrelátás.

--
trey @ gépház

Alapvetően azt hiszem azért csinálják mert:
- nem akarnak még több pénzt QA-ra ölni
- a fejlesztők sikítva rohannak a régi platformok támogatása elől. Generáció és mentalitásváltás van itt is úgy érzem.
- az XP-s leckét jól megtanulták, erősebben s hamarabb húzzák meg a vonalat
- gyorsabban mozgó és kevésbé szegmentált piacot szeretnének kiszolgálni hogy ne veszítsenek tovább terepet. Az ifjúság friss ropogóst akar.

A 8.1-et picit sajnálom is, jó kis rendszer. A hetest semmiképp sem.
Beüzentek az enterspájznak hogy igyekezzen te(é)ríteni mert lassan gép nélkül marad. Az egyszerű embert kevéssé érdekli ez.

Ez mind mind igaz lehet. De ettől még ez a W 8.1-nél (a rossebet sem érdekli a W7) egy technikailag kevésbé indokolt, kierőszakolt upgrade.

--
trey @ gépház

Szerintem ezzel nem lenne gond, ha az, amire az embert akarják frissíteni nem lenne ilyen visszataszító.

Ne beszéljünk a windows 10 gyermekbetegségeiről, aminek egy részét talán már sikerült kilőni.
Ne beszéljünk arról, hogy a felület, ablakkezelés, tablet mód, stb mennyire szimpatikus, vagy jól működő. Ezek alakulhatnak, javulhatnak, és részben szubjektív, hogy kinek mi tetszik.

De ki a fene akar frissíteni egy olyan rendszerre, aminek ennyire rossz híre van privacy szempontból, és ami ennyire korlátoz (lásd reboot update után). Nem gondolom azt, hogy teljesen jó, ha az emberek letilthatják az update-eket, láttuk azt milyen volt a sok warezpistike által telepített XP-s gépekből álló botnet, amiken az update telepítés után le volt tiltva nehogy elrontsa a haktiválást. De nagyobb szabadságot adhatna a rendszer.

Idézet:
aminek ennyire rossz híre van privacy szempontból,

Pedig már dokumentálva is van:

Idézet:
The Basic level gathers a limited set of data that’s critical for understanding the device and its configuration.
...
Networking attributes, such as number of network adapters, speed of network adapters, mobile operator network, and IMEI number

Forrás

Szubjektív: Nem tartom tisztességesnek, ha egy megvásárolt termék/szoftver/szolgáltatás/bárakármi a vásárlás után x idővel valamilyen szempontból kevesebb lesz a vásárláskor „ígérthez” képest. Jelen esetben a használatból eredő értékcsökkenéssel nincs értelme foglalkozni.

- Valaki 2–X évvel ezelőtt vett egy Windows 8/8.1-et. Ha megnézte az MS vonatkozó oldalát, akkor azt látta, hogy 2018 elejéig támogatott (mainstream).
- Egy idő után (nem a vásárláskor) kiderül, hogy az előbbi ígéret csak bizonyos esetekben igaz.

"vásárláskor „ígérthez” képest" -- megmutatnád, hogy hol kaptál arra ígéretet, hogy mindenféle majdan megjelenő hardveren is támogatott lesz a szoftver?

Üdv,
Marci

Hmmm. Megnéztem ezeket a procikat. Beismerem, tévedtem.

Respekt.

Üdv,
Marci

Ezek nem backward compatible processorok az Intel szerint ?

Nem az intel adja a drivert ez extra funkciokhoz ?

szerk:
Vicces hogy egy `windows nem tamogtja` cikkbol tudom meg,
hogy az AMD vegre kijott valami piac kepessnek latszoval.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Amekkora felhajtás van egy ideje a Ryzen körül, tényleg vicces :)

Nem tűrik a konkurenciát. :P

https://en.wikipedia.org/wiki/System_Management_Mode csak azzert letezik, hogy ilyen bugok lehessenk,
ill. hogy jol el lehessen rejteni az NSA termekeit...

Be kene tiltani ;-)


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Fogsz egy win7/8 rendszert, egy nem kaby/zen procival lefut az update, majd ugyanazt az OS-t egy kaby/zen procis rendszerbe átrakva két lehetőség van:
1., az OS fut, még ha nem is optimálisan,
2., az OS nem fut.

Ha az 1-es eset történik, akkor a műszaki érvek bullshit kategóriásak, csak a wu lett átalakítva hogy win10 migrálásra kényszerítse a júzert. De a 2-es esetben is előfordulhat, hogy valaki talál mondjuk egy "AllowWin7OnZen" registry key-t amivel hirtelen elkezd működni a win7 az újabb procikkal, ez esetben pedig toll a fülükbe.

Baromi ellenszenves ez a win10 erőltetés...

Ne haragudj, de fejlesztőként nem tudom kárhoztatni a Microsoftot, hogy egy legacy rendszerbe nem akarnak milliókat ölni, hogy a legújabb processzor architektúrákat is kihasználja az oprendszerük. Ott a lehetőség, ne használj Windowst. Nem fog menni a GTA V, na bumm. Majd veszel egy XBox-ot, vagy Playstationt, ami ugyanúgy hazabeszél (ráadásul a Sony és a security hírből sem ismerik egymást), beütöd google-be, hogy mi a nyűgöd, és sirdogálhatsz facebookon a privacy miatt.

Egyébként meg mi a tökért veszel 2016 végén megjelent procit, ha XP-s könyvelőprogit akarsz futtatni?
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Még igazad is lenne, ha az intel/amd kijött volna egy vadiúj architektúrával, amin nem fut a win7/8.1 (továbbiakban régiwin). Csakhogy nem ez a helyzet, semmi ilyenről nincs szó, kijött az új arch, amin _működik_ a régiwin, csak éppen a májkrémszaft az mondja hogy licensz ide vagy oda, nem kapsz rá frissítést, vegyél rá win10et.

Szóval semmi olyanról nincs szó, hogy hú de fejleszteniük kellene, mert nem kell: a hw specifikus kód, azaz a driver-ek és hasonlók készen vannak, működnek, különben ugye nem futna a vason az a régiwin amin a wu nem tölt le frissítést.

Szóval nem arról van szó, hogy plusz milliókat kell ölni a "legacy" rendszerbe, hanem pont fordítva: abba kell milliókat ölniük, hogy a wu hibaüzenetet dobjon, ne adj isten a frissítés eltörjön/ne települjön.

Néha a kernelt kell frissíteni ahoz hogy normálisan fusson új vason a régi rendszer, esetleg a drivereket reszelgetni meg tesztelni míg fut. Miért érné ezt meg mikor maguk a gyártók sem támogatják?
Ott tartunk hogy a videókártyameghajtókba is belepatchelik a specifikus játék javításokat. Érdemes lenne egy 10 éves játékért meghajtóprogramot patchelni?

Elfutogat, de messze nem jól. Volt ott gond az előző generációnál is Intel vonalon most a Ryzen-el van:
http://wccftech.com/amd-ryzen-performance-negatively-affected-windows-10-scheduler-bug/
Ha egy ilyen kiderül 7 vagy 8-ról akkor azt nem fogják javítani.

Hivatalos támogatás:

http://www.pcworld.com/article/3167279/computers/amd-sorry-there-will-be-no-official-ryzen-drivers-for-windows-7.html

http://www.dell.com/support/article/ro/ro/robsdt1/SLN304217/microsoft-windows-operating-system-support-for-intel-kaby-lake-processors?lang=EN

Már bocs, de ez mind csak terelés, bullshit.

Extended support, vagyis csak biztonsági hibát javítanak. Nincs új fícsör, nincs performancia tuning, semmi olyan amit ideírtál. Így van már jó ideje, csak biztonsági támogatás jön rá az EOL eljöveteléig, vagy amíg a ms úgy nem dönt, hogy kurvaanyád takaroggy win10re. Mint a mellékelt ábra mutatja...

A biztonsági javításoknak is át kell menni a QA procedúrán.

Igen, és?
Kiváncsi lennék, hogy tipped szerint évente hány olyan ms által készítetett/QA-zott windows javítás van, ami processzorspecifikus. Azaz pl. csak a Kaby-t érinti, a korábbiakra ezzel együtt nem jön ki új update.
Mert szerintem ez a szám nagy átlagban 0.

QA+support is pénzbe kerül.

virtualis vason mi fog tortenni ?
nekem epp a heten kellett egy oregebb gepet elohalaszni, hogy a konyvelok eleget tudjanak tenni a rendorsegi megkeresesnek, mert a 64 bites win nem futtatja a 8 evvel ezelott learchivalt 16 bites motyot.
mondjuk a virtualbox meg pont behazudja a valos cput, dos telepito meg nem volt keznel...

Ha a hardvergyártó nem írja meg a drivereket, akkor nem írja meg. Sz*pás, de ez van.
(Nem érv, hogy de hát x86 kompatibilis. Ha nem akarod kihasználni, amit tud, akkor vegyél régebbit. Mellesleg már a 6th gen támogatása is billegett.)

Otthon ez nem gond, mert Linuxot használok :), ami Wines gép meg van a környéken az már sajnos úgyis mind 10-es, de messze nem 7th generation. Azt meg megértem, hogy a régi rendszer nem használja ki az új HW-t, semmi gond. Ezt a kill-switchet nem értem, hogy mire jó...

A kövi kör gépcserénél melóhelyen lesz ez gond, mert a 7+ gen jövőre már az egész piacot fogja jelenteni (az eddigi gépeken, amiken ott virít a 10-es matrica még a VL downgrade joggal megoldottam, hogy 7-et futtassanak, de kis szerencsével idén lesz az első év, hogy nem kell egy W3.1-es érából ránk ragadt szutykot taknyolnom...).

Idézet:
Sz*pás, de ez van.

Hát ja, ez lesz, nyáron upgrade.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Kill-switch? Miért, megszűnik működni a gép?

Bukod a secu update-ket...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nope.
"After July 2017, the most critical Windows 7 and Windows 8.1 security updates will be addressed for these configurations, and will be released if the update does not risk the reliability or compatibility of the Windows 7/8.1 platform on other devices."

[citation needed]

Akkor júliusig nincs secu update? Júliusban hogy lehet majd feltenni, ha a WinUpdate nem hajlandó dolgozni? Vagy akkor újra engedélyezni fogják?

Szerk.: de ha a secu fixek jönnek, akkor nincs itt semmi látnivaló, visszavonom a szálindító postom :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szerintem csak secufixek jönnek. Bár Windows 7-hez már amúgy is csak secufixek jönnek (mert Extended Support alatt van). :P

Köszi. Ez egyrészt megnyugtató, másrészt elkeserítő (majdnem biztos vagyok benne, hogy valamelyik secu fix sajnos veszélyeztetné a platform stabilitását, ha az újabb CPU-kkal is kompatibilis lenne...). Úgyhogy nyár elején upgrade :(

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

One track
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Magyarul vegyél új gépet, dobd ki a régit, vagy szolgáltasd ki a privát szférád és bámulj reklámokat egész nap.

Őőőő nem. Inkább: ha nem tartasz hajbazerrel és fejlődésmániás vagy és zsírúj gépet veszel, akkor tudd: nem fogod tudni régi szoftverrel használni.

Üdv,
Marci

Akkor fordítva: vegyél régit, dobd ki az újat. :P

Mondjuk így már nem is hangzik rosszul. Kár, hogy mostantól nincs értelme új gépet venni Windows 10-zel. Fizetsz azért, hogy reklámok által bemanipuláljanak és még többet fizethess.

Ha új gépet veszel, vegyél új Windowst, mert a franc fog fejleszteni a Windows7-en 10 év után, hogy azzal is jól menjenek az új procik.

Szerintem ez a helyes interpretáció.

"vegyél új Windowst" helyett a "használj rajta új Windowst" a pontosabb. (De mindjárt jön gemnon és elmondja, hogy jó, de mi van azokkal, akiknek dobozos Windows 7/8/8.1 van, nem éltek az ingyenes Windows 10 upgrade-del és nem vakok.)

Üdv,
Marci

Itt vagyok. :P

Szerintem a sima upgrade is simán leaktivál még mindig. (valószínűleg nem kell hozzá a vakok telepítője sem (ami szvsz egyébként ugyanaz mint a sima volt :))
Az, hogy jogilag ez mennyire van rendben az megint egy más kérdés. ;)

Igen, aktiválódik.
Miért ne lenne? A sima upgrade-kor kapott valaki papírt?

Nekem volt aki azt mondta magától átváltott. Mondtam neki, hogy a szent szöveg elfogadása nélkül tutira nem.
Az egy dolog, hogy aktiválódik egy másik, hogy a "free upgrade"-nek elvileg már több mint egy éve vége van. :)

Off.: Valaki nem tudja, hogy valahogy rá lehet venni a 10 Homeokat, hogy ne egyszerre akarják letölteni a frissítést? (ma kb. fél óráig tetű lassú volt a net, mert simán kitöltötték a 20Mbit/sec-es internetet lefele :D)

Windows Update Settings > Advanced Options > Choose how updates are delivered ?
Habár nem biztos, hogy ez a Home verzióban benne van...

Erre való a p2p frissítés, nem?

Lenne :) De hiába van mindnek engedélyezve mindenáron az au.download.windowsupdate.com-ot cseszletik. :D

Es elvesz a dobozolt windowsom dobozolt mivolta, es keptelen vagyok vmwareben es nativan hasznalni kulso hddrol a macbookpromon es az imacemen :(.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Egy még helyesebb interpretáció:

Multimilliárdos cég vagyunk, de spúrok vagyunk költeni azok gépeinek a támogatására, akik nem hajlandóak fizetni azért, hogy eladhassuk őket reklámfelületnek.

Te se dolgoztal meg olyan cegnel, ahol szoftvert is fejlesztenek...
Mondjuk azt hiszem evvel a vilag jart jobban!

egy olyan nagyvállalati gépparknál, ahol életszerűen van ~5-20e+ workstation, hatástalan a "vegyél új Windowst" okoskodás. adott periódusban adott policy és adott igények szerint tesztelnek és állítanak be Enterprise vagy min. Pro Windowst, majd ebből kreálnak néhány ISO-t és szétszórják. amikor kihullik pár HW, akkor jön az újabb HW a szerződéses katalógusból, és megy rá az előbb említett ISO - az új gépnek megfelelő és betesztelt csomagokkal. ez a ciklus évekig jól mehet, frissülő HW parkkal és kiforrott rendszerrel kéz a kézben.

ezt a mechanizmust a nagyvállalatok szabályozásain felül általában atlasz szerződések működtetik, amibe belepiszkálni egy újabb külsősnek nem túl bölcs dolog. ez a szegmens nem fogja kreált indokkal a gépparkját homogén W10-re átállítani **, így viszont a Lenovo, HP, Dell meg nem fogja tudni eladni a vadonatúj business class hardvert, emiatt nem is fog sietni annak a bevezetésével. még egyszer: nem az otthoni és a 10 gépes hálózatokról beszélek, hanem egy jóval nagyobb horderejű dologról, ahol nem babra játszanak. szóval ezt nem így kell csinálni, mert nem vezet sehová.

** saját tapasztalatom szerint jóval 50% alatt hajlandóak átállni a nagyok, akár több hónapos migrációs folyamatot tervezve és felvállalva - de leginkább csak a maguk által megtapasztalt valós indokok után. "W7-en" szöveggel pedig felesleges tompítani a dolgot, mivel akár 8.1-ről is szó esik. de nyilván látod. nagyon egyszerű okot és helyzetet írtam, simán lehet tovább bonyolítani.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Idézet:
egy olyan nagyvállalati gépparknál, ahol életszerűen van ~5-20e+ workstation, hatástalan a "vegyél új Windowst" okoskodás.

Ahhoz, hogy rá tudja tenni az ISO-ját kell, hogy legyen a gépen Windows Pro. :P (akkor csak megvan az új Windows rész :))

Miért, a Pro nélküli Windowst nem lehet image-elni?

Üdv,
Marci

Ha Pro vagy Enterprise ISO kerül rá nem (legalábbis emlékeim szerint oktatási intézményeken kívül a Home nem jó VL upgradealapnak). ;)

Nem beszélve arról, hogy 5-20e+ workstationnél a home baromi nagy buli lehet. :D

"Ha Pro vagy Enterprise ISO kerül rá nem" - az biztos.
"5-20e+ workstationnél a home baromi nagy buli lehet. :D" - van olyan... :)

De a kérdés, hogy ha van 10 db Windows 10 OEM-mel vett gépem és újra akarom image-elni, akkor lehet-e ezt valahogy?

Üdv,
Marci

Igen, az OEM által rendelkezésre bocsájtott helyreállítási image-l (az gáz lenne ha még ezt se lehetne :)) vagy ha van VL akkor bármilyen custom image-l (amíg persze a kiadás megegyezik :))

(***) 1493. Fejezze be az alábbi állítást a kipontozott részen, hogy igazzá váljon!

Igen, az OEM által rendelkezésre bocsájtott helyreállítási image-l, de csak ha ...

Üdv,
Marci

Passz :D Az MS-ről van szó úgyhogy lehet:

1.) az eszköz megfelelően licencelve van.
2.) az eszközt eredetileg azzal az imagel imagelték.
(ez utóbbi valami refubrishereknek szánt szemétkedésből is rémlik (ha nincs eredeti helyreállítási kép/telepítő lemez akkor kell refub. licensz hiába van matrica :)))

...van akármilyen élő Volume Licensing megállapodása.

Üdv,
Marci

Szerintem az nem kell hozzá. Ha így lenne VL nélkül nem tudnád visszatölteni egy laptop helyreállítási partícióján található képet sem. :)

Én így tudom, persze továbbra is magánvélemény meg minden.
Gondolom, Te is a 2015. februári Reimaging licensed Microsoft software by using Volume Licensing media című művet tanulmányozod. Nézd csak a Summary-t az elején!

"Reimaging is the copying of software onto multiple devices from one consistent image. Reimaging rights are granted to all Microsoft Volume Licensing customers."

Üdv,
Marci

"nem tudnád visszatölteni egy laptop helyreállítási partícióján található képet sem"

Az nem reimaging: "Reimaging is the copying of software onto multiple devices"

Üdv,
Marci

Ha van 10 egyforma OEM gépem 10 egyforma recovery DVD-kkel. Ha az egyikhez adott DVD lemezekkel reimagelem mind a 10-et azt csak akkor tehetem ha VL-em van? :)

Én így értem.

Üdv,
Marci

Lehet, hogy így van de ez esetben vigyázni kell, hogy ne keverje az ember. :) (igaz mindegyiken ugyanaz van)

De mivel azok megkülönböztethetetlenek, ezért nyilván ennek se füle-se farka.
Viszont, ha testre szabod a recovery image-et és úgy teszed a gépekre vagy hálózati boot-ról telepíthetővé teszed, akkor már értelmezhető a dolog.

Üdv,
Marci

Ez így van :) De ha belenyúlsz onnantól az már eleve nem az OEM által rendelkezésre bocsájtott image szerintem.

Ha nem lehetne belenyúlni (se a recovery image-be, se a VL mediába), akkor semmi értelme sem lenne az egésznek.

Üdv,
Marci

Természetesen bele lehet. Az elejét el kellett volna hagynom (pedig logikus volt :))

végül is igen, csak azonnal menne rá egy gyalu és jönne a corproral image. ami a hírbéli jelenség miatt nem nyert túlzottan, az új rendszer viszont ettől még nem használható pl. az adott policy miatt. de legalább a hw megvan, zuppár :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Látom a Skylake intelek is érintettek. Még jó, hogy sose látott Windowst a zbookom.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ennyi. :)
Egyebkent en legjobban azon szoktam kacagni, hogy a windows adatgyujteserol a FACEBOOKon sirankoznak. :DD
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ugyan ezt kellene csinalni Windows 10-nel is. Mar is ugy kapkodnak az emberek az uj CPU-kat mint a cukrot...

--
http://blog.htmm.hu/

hadd segítsek: ubuntu.com/download

--
GPLv3-as hozzászólás.

Már megint „pénzért a könnyebb megoldás” azért, hogy ne induljon újra a rendszer automatikusan a Windows frissítések után.

--
Pillars of Eternity

Egyébként biztos én csinálom rosszul, de ez a váratlan újraindulás engem valahogy soha nem kapott el, pedig szoktam videot vágni, renderelni, és simán ott marad éjszakára a gépem.
Mondjuk az is igaz, hogy hetente legalább egyszer leállítom a gépet, mert nem szeretem, ha a táskámban zümmög.. :P Múlt szombaton volt egy soft újraindulás tényleges üresjáratban, minden alkalmazásom ugyanolyan állapotban állt fel, ahogy ott hagytam.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Velem megtörtént. Kb egy évig ment a desktop folyamatosan (meg is látszik a számlán). Ebben az intervallumban kb 3 alkalomra emlékszem mikor azt mondtam magamban hogy talán nem kellett volna újrainduljon. Minden alkalommal éjjel történt.

A váratlan újraindulásokat elkerülhetjük például ezzel a módszerrel. Nálam Windows 10 Pro x64-en már több alkalommal is bevált. :)

Phoenix_Art

binuxtól tanulták: use a supported kernel

ennyi.

Ezt a kedvemért telepítetted? :P

INSTALLALAS

PENTIUMKETTŐ ♥

Használ még bárki Windowst? :o

nagy ugy. aki nem akar frissiteni win10-re, es zavarta az allandoan visszakapcsolodo kemkedo frissitesek, az ugyis kikapcsolta a WU-t.

amugy ha kezzel leszedni valaki az kb12345678-hoz tartozo setup.exe packot, akkor az is bemutat?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Minden bizonnyal, mert ha nem, akkor egy WSUS-sal meg lehet kerülni. De a csomagok szoktak verzióellenőrzést csinálni.

--
trey @ gépház

*

Annyira tudtam hogy megint te hozol fel egy subscribe-bal egy rég elsüllyedt topic-ot báz...
Miért csinálod ezt? Mi a cél?

Szerintem egyáltalán nem baj, ha szoftvermultiék velejéig arrogáns lépése szem előtt marad.

Szerintem meg igenis baj, hogy mark7 nick 0 érdemi hozzászólással felhoz párhónapos vagy páréves topic-okat, és teszi mindezt rendszeresen.
És szopat ezzel mindenkit aki azt hiszi, hogy itt valami releváns dolog történt, közbe meg lófaszt.

mark7-nek bőven vannak értelmes hozzászólásai és sokkal egyedibb, különlegesebb véleményvonalat képvisel, mint pl. a hozzád hasonló tömeghupuk.

jájj blézer! szákértesz mán megen? :D

Látom nem sikerült felfogni amit írtam.
Ha érdemi dologgal hoz fel akár egy rég elsüllyedt topicot, az nem baj.
De az baj, amikor néha rátör görcs és elkezd csillaggal felhozni régi topic-okat. Az ember meg megnyitja, mert érdekes a címe, vagy épp mert hozzászólt régebben és megjelenik, és keresi az érdemi tartalmat, de nincs semmi csak belebaszott a paraszt egy csillagot. És ezt rendszeresen csinálja. Na ez a baj.

Azt pedig pont leszarom hogy mi a véleményed rólam, bár jobban meggondolva: a hupos ámokfutásod alapján kifejezetten megtisztelő számomra amit írtál.

Sajnálom hogy ilyen vita kerekedett ebből.
De a CIKK, tehát
NEM ! fórumtéma, 2017. március 17-i, vagyis messze van az
5 évestől.
Másrészt hajlandó lennél elárulni, hogy találtál rá a csillag alapján?
manfrednak is szól !
Ugyanis ha ujra elolvasod az indoklásom, azért töröltem
ki és írtam fórumtémát, mert a CIKK-hez való beírás után a komment
nem jelent meg a CÍMLAPON a legújabb FÓRUMTÉMÁK között.
Biztos én vagyok a hülye, áruld már el, hogy lehet rátalálni arra,
ami meg se jelenik a CÍMLAPI legújabbak között !

1) Én spec a témához korábban írtam, ezért most, hogy új komment érkezett rá a követés oldalon előre került, és jelezte a drupal, hogy van olvasatlan.
2) Miért lettem kiemelve? (nem is így írják a nevem, bocsi, akkor nem nekem szól :P)
3) Miért tördeled a mondanivalódat minden néhány szó után? nehezebben olvasható így, mint ha folyó szöveg lenne, és a böngészőre bíznád a tördelést :)

Le_sza_rom hogy micsoda.
Régebben hozzászóltam és megjelent megint a követésben, gondoltam valaki érdemben hozzászólt, de nem.

Csak mark7 subscribe-olt fel egy rég halott témát, már megint, ahogy szokta. Ugyanis rendszeresen ezt csinálod, és nem érdekel hogy milyen ideológiával, vagy épp milyen balfaszságoddal magyarázod meg. Kurvára zavaró hogy az időmet rablod.

Tudod, szokásos hupu válasz: Nem muszáj HUP-ozni. Olvasni se. Sőt, írd meg a szűrőt, ami detektálja a mark7 által sub-olt topikokat.

Egyébként meg nagyon tudlak sajnálni, ha ez az egyik legnagyobb problémád a világon. (Szarkazmus)

lol.

xclusiv írta

'csak belebaszott a paraszt egy csillagot.'
'pont leszarom'

versus
írja hajbazernek

'a hupos ámokfutásod'

Jellemző eltorzult személyiségvonás másra kenni a saját obszcénkodást.
Valamint parasztozd a kedves ismerőseidet.
Te egyébként magyar vagy?
Hogy parasztozol?

A hülyeséged, ismét.

Pedig most pont, hogy totál igaza van.

Kétszínű paraszt vagy, xclusiv. Már csak be kell látnod.

>Már csak be kell látnod.

már megint ezek az irreális elvárások

Thx

Együtt fikáz engem gabu, hajbi és a Thread Necromancer. Csak összefújta a szemetet a szél :)

Köszönöm a megerősítést !

Ismét bebizonyosodott, amit értelmesebb nők meséltek, hogy a diploma se ad se intelligenciát, se jó modort.
Olyan szép nők mondták ezt, akiknek sokdiplomás fazonok
tettek útszéli obszcén, perverz ajánlatokat,
teljesen ismeretlenül.

Huhh...ennek mi koze van ahhoz, hogy blezer annyira idiota, hogy egyetlen baratja sincs itt a nagyon alja felhozatalton kivul es most hozzad is hozzad dorgolodzott, hogy hatha szerez egy baratot?:D

Nos, neked valóban nem lehet túl sok, ha itt játszod az önjelölt lélekbúvárt.

Hahaha. Nem lehet teged megunni, na :)

Na, így már jobban tetszik. :P

Szia hajbazer

Köszönöm szépen a támogatást !

Én köszönöm, hogy nem mész a csődület után. ;)

Micsoda brománc :)

:)

Bocs, eredetileg ezt írtam ide

https://hup.hu/node/153567

Aztán láttam hogy ez mivel egy cikk,
láthatatlan a címlapon a legújabb hozzászólásokban.
Senki se veszi észre.
Azért töröltem és csináltam neki egy
fórumtémát.
Érdekes hogy te hogy vetted észre.
Mivel üresen lehetetlen elküldeni a módosítást, azért muszáj volt beírni valamit
A * meg a subscribe-t jelenti,
kb. mindenki szokta csinálni.

aham, csak hat ha neked kell egyedul, akkor arra ott a !!!bookmark!!!

Engem nem zavar amugy, hogy kokori topicokat elesztgetsz ujra, de az indoklas inkabb nem kellett volna :D
Rajtad kivul senkinek sem szokasa a nekromancia, en legalabbis az utobbi tiz evben nem nagyon tapasztaltam.

Nézzed meg például a nuhac névre hallgató egységsugarú hupu topikját, hányan subscribe-oltak meg érdeklődtek. Tényleg nem értem, minek kötekedni, ha valaki egy aktuális témát éleszt újra. Pláne azért, mert a legtöbben lusták ezeket végigolvasni és nyitnának újat, amit meg dupla annyi energia feltölteni a régiben már meglévő tapasztalatokkal.

Megint felületes vagy. Nem arról van szó, hogy az a baj, hogy egy régi topic lett újraélesztve, hanem arról, hogy nulla új információval (egy csillaggal).

Ami miért is baj egy valóban érdekes, többeket is érdeklő, értelmes válaszokat már korábbról tartalmazó témánál?

Kérdezd azt, aki szót emelt a téma felelevenítése ellen :)

Egyébként a válasz valahol ott lesz, hogy ez a téma már lepergett egyszer. Aki akart válaszolt rá, aki akarta elolvasta. Erre most mindenkinek az arcába lett tolva, hogy nesze, itt van valami újdonság, erre kiderül, hogy nincs. :)

Idealizmus.

Ja és persze nem kötelező rákattintani. :)

Egyébként tisztában van a szó jelentésével? Vagy csak használod, mert olvastad egy "minden napra egy új szó" wc papíron?

Az idealizmust arra írtam, hogy "ez a téma már lepergett egyszer". Hogy ebből, az elitisták egységsugarú szemüvegével azt láttatod és feltételezed, hogy azért, mert egy téma egy adott időszakban "lepergett" (értsd: hátrébb került és emiatt birkáék már nem kattintottak rá, mert a 90% még mindig irracionálisan hupozik/netezik), már nincs aktualitása.

Lehet aktualitása. Ha van, akkor el lehet olvasni, és ha van értelmes hozzászólásod, lehet hozzászólni. Ha nincs, akkor miért is szólnál hozzá?

Nem látlak nyálat verni azoknál, akik a felélesztés hatására értelmeset szóltak hozzá. Ha nem lett volna feléleszteve, ezek az új, értelmes hozzászólások sem kerülnek be.

"ezek az új, értelmes hozzászólások sem kerülnek be."
Egyre mutass egy példát!

Tekintsük akkor a használt laptopos topikot. Nemrég lett újraélesztve. Jó példa a második hozzászólás, ami egy, a topik második életében adott értelmes válasz, ugyanis hivatalosan nem elérhető, de mégis hasznos tapasztalatokról számol be. Ha pedig ez sem győzne meg, akkor itt egy második szál is, ahol egy magyar használtlaptop-kereskedőről mondanak el tapasztalatokat. Lehet, hogy az egységsugarú fogyasztó birka rétegnek ezek irreleváns információk, viszont nekik nem muszáj egy "használt laptop" topikra kattintaniuk, elég ha elmennek a Media Marktba magukra sózatni a legújabb csiligépet.

"Lehet aktualitása. Ha van, akkor el lehet olvasni, és ha van értelmes hozzászólásod, lehet hozzászólni. Ha nincs, akkor miért is szólnál hozzá?"

"Ha nem lett volna feléleszteve, ezek az új, értelmes hozzászólások sem kerülnek be."

Csak nem sikerült értelmes hozzászólást mutatnod. (Nem más topikról volt szó, kár lenne megmagyarázni.)

Összességében a topikok újraélesztéséről volt szó.

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

"Tekintsük akkor a használt laptopos topikot. Nemrég lett újraélesztve. Jó példa a második hozzászólás,"
Nem összességében írtad, a kontextus sem az volt. A vita abból indult ki, hogy egy "sub"-bal felélesztett topiknak van-e értelme. Erre mondtad, hogy van, hiszen vannak benne értelmes új hozzászólások. Aztán kiderült, hogy nincs, ezért http://a.TE.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

Te akartad bizonygatni hupuék átlagbirka véleményvonalát, miszerint topikot újraéleszteni nem jó ötlet. Én azt állítottam, hogy amennyiben a régi téma másokat is érdekel, van értelme újraéleszteni, mert kaphat még értelmes hozzászólásokat, illetve segíthet az éppen aktuálisan iránta érdeklődőknek, akiknek így új témát sem kell nyitniuk. Én ezt az állításomat alá is támasztottam, példákkal. Neked az egyetlen "érved", hogy (szerinted) értelmetlen hozzászólások érkeznek. Innentől kezdve a vitát lezártnak tekintem és elkönyvelem ezt egy tipikus hupu, aki megint a saját preferenciáinak a csapdájába esett című felsülésnek. Az utolsó szó jogán pedig nyugodtan megmentheted az e-péniszed a tőbőli lenyisszanástól.

Az megvan, hogy a kezdetektől nem arról van szó, hogy egy témát újraéleszteni rossz ötlet, hanem arról, hogy értelmes hozzászólás nélkül előszedni az.

És az, hogy még így is van értelme, mert akik az "értelmetlen" újraélesztés után értelmes hozzászólással járulnak hozzá, amúgy nem találnák meg?

Akkor légyszi, menj végig az összes bejegyzésen, és szedegesd őket elő, hátha pont kapóra jön valakinek és ír bele...

javaslom ezt a kompilációt

Látom jöttél a szerelmed védelmére :) Javasold nyugodtan, egyszer azért leírhatnád, hogy a felsoroltakkal konkrétan mi a probléma, tudod, hogy tanulhassak is belőle, ne csak neked legyen meg későbbre maszturbálni rajta.

>szerelmed
>maszturbálni

oh már megint ezek az egyetemi aulákat idéző kőkemény osztások

Kérdés, hogy neked miért szabad, nekem miért nem?

Nem megyek, mert engem egyelőre nem érdekelnek azok a témák.

Itt arról volt szó, hogy valaki újraéleszt egy őt is érdeklő témát egy subscribe-bal, a témáról pedig azt feltételezi (a mutatott példákban jól), hogy az másokat is érdekelni fog. Mi van például, ha valakinek pont ugyanaz, vagy nagyon hasonló a kérdése, mint a subscribe-bal újraélesztett témában? Csináljon újat? Mi a francnak? A régi témában több tapasztalat van és abból mások is sokkal többet tanulhatnak, ha előre kerül. Mert egyébként nem találnák meg.

"Mi van például, ha valakinek pont ugyanaz, vagy nagyon hasonló a kérdése, mint a subscribe-bal újraélesztett témában?"

Erre már kaptál választ. Vagy csinál újat, vagy rákeres, hogy volt-e olyan téma. Én is dobtam már be kérdést meglévő témába úgy, hogy *dobpergés* rákerestem! Nem vártam meg, hogy valaki előszedjen egy pont olyan témát, amire nekem épp szükségem volt, és nem is estem kétségbe, hogy épp nincs a top akárhány közt.

"arról volt szó, hogy valaki újraéleszt egy őt is érdeklő témát egy subscribe-bal, a témáról pedig azt feltételezi (a mutatott példákban jól), hogy az másokat is érdekelni fog"

Ezzel szemben ő csak annyit írt, hogy a csillag a subscribe-t jelenti. A többit te képzeled mellé :)

Nincsen azzal semmi baj, ha rákeresel egy témára és beírsz egy kérdést. Nem is hiszem, hogy odamentem nyálat verni bárhová, ahol ezt megcsináltad. Éppen ezért, még mindig nem értem mi értelme nyálat verni egy téma előszedésével kapcsolatban.

manfreed írta:
Ezzel szemben ő csak annyit írt, hogy a csillag a subscribe-t jelenti. A többit te képzeled mellé :)

Annyiban értelek, hogy "a többi" már nem mark7 véleménye (bár lehet, hogy az, csak nem mondta ki), viszont megintcsak nem értem az elitista mismásolásó szóhasználatod a "képzelgésemről", hiszen hoztam rá több példát is, hogy ez a része is hasznos.

"Mi van például, ha valakinek pont ugyanaz, vagy nagyon hasonló a kérdése, mint a subscribe-bal újraélesztett témában?"
Erre van a jobb felső sarokban a keresés.

Gondold már végig: most elindulok, és előszedek 5+ éves témákat, mindenhova bedobok egy csillagot. Te nem küldenél el a jó anyámba? De. Akkor meg ne magyarázd, mindenki leírta: nem az újraélesztéssel, hanem a teljesen öncélú újraélesztéssel van a gond, amikor nem kerül sem új kérdés, sem új (vélhetően) lényeges válasz a topikba. Mindenhol harcolsz a bloatság ellen, erre most szembeköpöd magad, és azt mondod, de hátha valakinek mégis kell majd?

Idézet:
Gondold már végig: most elindulok, és előszedek 5+ éves témákat, mindenhova bedobok egy csillagot. Te nem küldenél el a jó anyámba?

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/csuszos-lejto

Nem ment végig mark7 minden témán. Sőt, általában, amiken végigment, azok érdekes témák voltak és kaptak is a csillagozás után plusz értelmes hozzászólásokat.

blr írta:
nem az újraélesztéssel, hanem a teljesen öncélú újraélesztéssel van a gond, amikor nem kerül sem új kérdés, sem új (vélhetően) lényeges válasz a topikba.

Rendben. Viszont ezek a fajta újraélesztések vannak kisebbségben és mark7 nem baszott ki senkivel azzal, hogy becsillagozott néhány érdekes témát.

blr írta:
Mindenhol harcolsz a bloatság ellen, erre most szembeköpöd magad, és azt mondod, de hátha valakinek mégis kell majd?

Ugyanarra a témára két topik =

  • kétszer annyi tárhely az adatbázisban,
  • kétszer annyi hasonlót vagy ugyanazt tartalmazó hozzászólás,
  • kétszer annyi idő, míg hupuék előállítják ezeket a hozzászólásokat
  • = bloat.

Legalább gondolkodnál, mielőtt játszod itt a nagy szembesítőt.

"és kaptak is a csillagozás után plusz értelmes hozzászólásokat"
De pont ez a topik nem. Pontosabban egy teljesen offtopic téma lett belőle.

"mark7 nem baszott ki senkivel azzal, hogy becsillagozott néhány érdekes témát"
Csak azoknak az idejét cseszi el, akik követik az adott témát, és kiderül: semmi értelmes új nincs ott. (Lásd pl. ez a topik.)
A felesleges kattintgatások meg feleslegesen terhelik a szervert, az ezért több áramot fogyaszt, jobban melegszik, emiatt gyorsabban amortizálódik, a végén megdöglik, és trey vehet egy új szervert, amelyet szar körülmények között dolgozó kínaiak szerelnek össze, egy csomó CO2-kibocsátással járó folyamat végén. = bloat

"Ugyanarra a témára két topik =
kétszer annyi tárhely az adatbázisban,"
Ez tévedés, az elfoglalt tárhely független a topikok számától. (Na jó, a címe, a létrehozó id-je, és maga a topik id foglal néhány bájtot.)

"kétszer annyi hasonlót vagy ugyanazt tartalmazó hozzászólás,
kétszer annyi idő, míg hupuék előállítják ezeket a hozzászólásokat"
Nem, normális esetben, ha valaki már megválaszolt egy kérdést, általában az új topikban visszalinkeli a régit, és az egyik szálon megy csak tovább.

"Legalább gondolkodnál, mielőtt játszod itt a nagy szembesítőt."
Nem én szoktam gondolkodás nélkül annyit válaszolni: ez idealizmus.

Már írtam hogy összekevertem a CIKKET
a FÓRUMMAL !
Valamint ha egyből új témát nyitok ugyanabban a
témában, akkor fokozottan nő a szerver terhelés,
az áramfogyasztás.
Mert lesz 100 darab külön fórum, UGYANARRÓL a problémáról.
"az elfoglalt tárhely független a topikok számától"
Biztos vagy benne?
Ha csinálsz egy saját fórumot, 10 topiccal, az
alig foglal kevesebbet, mint a HUP sok 10-100 ?Ezer
topic száma?

"Ha csinálsz egy saját fórumot, 10 topiccal, az
alig foglal kevesebbet, mint a HUP sok 10-100 ?Ezer
topic száma?"
Mi foglal többet: 10 topic egyenként 100000 hozzászólással, vagy 100000 topic egyenként 5 hozzászólással?

jajj...egy ujabb nagyon gaz indok. Komyolyan elkepzeltem, ahogy a kormod ragod, hogy vajon Trey-nek nem kell e tul sokat fizetnie, meg hogy ujabb es nagyobb szervert kell majd vennie a HUP ala.

Nehogymarnaaaa... :D

Figyi eddig felhoztal par indokot, de minegyik annyira gaz volt, hogy inkabb ne erolkodj tovabb.
A vege fele bedobtad, hogy "bocsi, nem figyeltem". Ez mar jobb indok. Ehhez meg hozzajohet, hogy mondjuk legkozelebb nem csinalsz ilyet. :D

Csak szólok, más fórumokon kifejezetten tilos ugyanolyan témában
topicot nyitni.
A moderátor le is zárja.
Gondoltam itt se ildomos ugyanazt többször.
Az imdoknál igazad van, csak éppen már a LEGELEJÉN elmagyaráztam hogy összekevertem a cikket a fórummal.

mark7 2017. május 17., szerda - 14:08

Csak szólok, még másabb fórumokon pedig X idő után automatikusan zárják a témákat. Lásd pl reddit, oké, nem teljesen fórum, de ... na... Szóval szabályok helyenként változnak, illik ahhoz alkalmazkodni, ahol épp vagy.

Akartam válaszolni a "Ha nem lett volna feléleszteve, ezek az új, értelmes hozzászólások sem kerülnek be." mondatodra, amit blr-nél látok beidézve, de nem látom sehol a bejegyzésedben. Francért kell utólag kitörölgetni dolgokat, ha kimondasz valamit, vállald :)

Egyébként hogy reagáljak is rá: Ha nem lett volna felélesztve a téma, aki keres hasonlót (témát) az megtalálja. Vagy ha nem, nyit egyet, és megkérdezi. Ennyi. Aki akar kérdezni az meg is teszi, aki nem, az pedig nem fogja csak azért, mert az orra elé kerül egy pont olyan téma.

manfreed írta:
Akartam válaszolni a "Ha nem lett volna feléleszteve, ezek az új, értelmes hozzászólások sem kerülnek be." mondatodra, amit blr-nél látok beidézve, de nem látom sehol a bejegyzésedben.

Akkor nyisd ki a szemed, mamutom.

manfreed írta:
Francért kell utólag kitörölgetni dolgokat, ha kimondasz valamit, vállald :)

Átjavítani szoktam, általában azonos, vagy többlet jelentéssel. Megértem, hogy magasfokú frusztrációval jár az elitizmus és a mindent felvállaló bölcs énedbe vetett hited lélegeztető gépen tartása, de jó lenne, ha egyszer és mindenkorra megértenéd, hogy nem célom elrejteni a véleményem. Azért vagyok itt, hogy kimondjam. Bár gondolom, ez már feltűnt, csak ismételten jól esik kötekedned.

Jó politikus lenne belőled. Ez nem dicséret.

manfreed írta:
Ez nem dicséret.

Ez egy manfreed felsülés.

Nagy felsülés, hallod-e. Mi is, elmondanád?

Hogy megint a kényszerképzeteiddel próbálsz megnyerni egy vitát, amiknek semmilyen valóságalapja nincsen.

Kényszerképzet? Mondd, mi volna kényszerképzet?

Írtál egy kommentet. Erre blr válaszolt, beidézve egy mondatodat. Majd látom, hogy ez a mondat nincs a kommentedben jelen. Ezt szóvá tettem. Hol van a kényszerképzet? Azt mondod, hogy a szóban forgó mondat OTT VAN a kommentedben? Vagy mit is akarsz mondani?

Az egyik kényszerképzeted, hogy szándékosan kitörlök a hozzászólásaimból lényeges részeket. Holott legtöbbször csak elfelejted elolvasni, lásd az első részét a korábbi válaszomnak.

A másik kényszerképzeted, hogy nem vállalom fel, amit mondok. Akkor meg mi a büdös francnak írnék?

Igazad van, meg kell adni amit meg kell adni.

Miért kellene akárhol is nyálat vernem? Ne magadból indulj ki :)

Amiért nekem is vered.

Almát körtével

Raadasul kikerulhet a top-bol olyan topic, ami tenyleg erdekes lenne. De nem jelenik meg, mert valaki 5-8 topic-ot re-animalt, amik lenyomjak. :D
De hagyjuk is. Nekem is van egy HUP-os bookmark mappam, ahova a szamomra erdekes dolgokat elraktam. De hogy ugy akarjam kovetni a topicokat, hogy mindig pluszegyezzek, meg csillagozzak, meg mittomenmitcsinaljak csak hogy az elso helyen legyenek mindig lathatoan....hat ez eszembe sem jutott.

De mint mondtam, en leszarom. Csak megertem azokat akiknek ez nem tetszik, illetve az indoklast nem igazan tartottam megfelelonek. :D

Elég Z generációs lehetsz, ha csak az a téma létezik számodra, ami eléd van hányva a TOP-ban.

Tudod, vannak még alternatívák és a jó hír, hogy csak egy kattintásodba kerül.

Hahahaha...megint mosolyt csaltal itt szamtalan ember arcara kiscsiko :D

Létezik követés opció is, ott kifejezetten bosszantó, ha valaminél látszik, hogy új komment van, rákattintasz, és semmi (=pluszegyezés, vagy csillagozás)

Szerintem túl van ez már tárgyalva.
Sajnálom hogy ilyen vita kerekedett a semmiről.
Te szavaztad meg hogy ne lehessen törölni kommentet.
Ha lehetne, akkor kitöröltem volna, amikor
láttam hogy hiányzik a frissek közül.

Én már megadtam erre a választ, más kérdés h nem fogadja el :)

Ha már ilyen aktív vagy mások
lealázásában, akár a kérdésre is válaszolhatnál, mint nagy szakértő

W7, E7300 processzor, A számítógépe olyan hardvert használ

https://hup.hu/node/153567

Az egy dolog hogy zavar a sok kőkörból felhozott topic.
Az egy másik, hogy tudok-e okosat mondani arról a parajelenségről, amibe belefutottál. Ez utóbbira a válasz: nem.

Válasz -> ( blr | 2017. május 17., szerda - 12:40 )

blr írta:
De pont ez a topik nem. Pontosabban egy teljesen offtopic téma lett belőle.

A hozzád hasonló idealista kötekedőknek köszönhetően.

blr írta:
A felesleges kattintgatások meg feleslegesen terhelik a szervert, az ezért több áramot fogyaszt, jobban melegszik, emiatt gyorsabban amortizálódik, a végén megdöglik, és trey vehet egy új szervert, amelyet szar körülmények között dolgozó kínaiak szerelnek össze, egy csomó CO2-kibocsátással járó folyamat végén. = bloat

Igen, de még mindig az a helyzet, hogy nem a felesleges témák vannak többségben. Egyébként meg Micsi pont az, akinek van miből szervert upgradelni, ha muszáj. A szerverekben pedig nem a proci szokott kiégni, hanem a winyó/SSD. Na és az SSD-nek melyik több írás, ha két téma nyílik kvázi ugyanolyan mennyiségű tartalommal, vagy ha egy meglévőhöz megy hozzá pár kiegészítés? Gázpedálnyomogatás közben nem gondolsz Micsiék szerverének klímájára, mennyivel többet kell dolgoznia az általad okozott globális felmelegedés miatt? Hagyjálmár...

"Igen, de még mindig az a helyzet, hogy nem a felesleges témák vannak többségben"
Írod egy topikban, amelyben az újraélesztése óta kb. egynegyed releváns hozzászólás volt a témához.

"Egyébként meg Micsi pont az, akinek van miből szervert upgradelni, ha muszáj."
Nem muszáj, átírhatja a Drupalt assemblybe is, kívánalmaid szerint.

"Na és az SSD-nek melyik több írás, ha két téma nyílik kvázi ugyanolyan mennyiségű tartalommal, vagy ha egy meglévőhöz megy hozzá pár kiegészítés?"
Így hirtelenjében párhuzamosan ugyanazon témát boncolgató topikokra csak a tieidet tudnám példának hozni.

"Gázpedálnyomogatás közben"
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
Ráadásul nagyon mellényúltál, ugyanis nem járok kocsival.

blr írta:
Írod egy topikban, amelyben az újraélesztése óta kb. egynegyed releváns hozzászólás volt a témához.

De volt. A többinek pedig még több volt. A háromnegyedet köszönd a magadfajta idealistáknak.

blr írta:
Nem muszáj, átírhatja a Drupalt assemblybe is, kívánalmaid szerint.

Na látod... Ebben egyet is értünk.

blr írta:
Így hirtelenjében párhuzamosan ugyanazon témát boncolgató topikokra csak a tieidet tudnám példának hozni.

Ha valami személyeskedés, akkor ez. Mellesleg negyedét se én írtam a hozzászólásoknak ezekben a topikokban. Nem látlak nyálat verni hupuéknál, hogy miért kellett 1000 körülire duzzasztani a topikjaimat. Nos, lehet, hogy szimplán az a helyzet, hogy ennyire érdekelte az embereket az bloatware és az erőltetett növekedés. Ez van. Mellesleg, általában nem párhuzamos témáknak indítom, hanem utána jönnek be ugyanazok a hupuk, folytatva a korábbi vitákat, szétoffolva vele az újonnan nyitott témám.

blr írta:
Ráadásul nagyon mellényúltál, ugyanis nem járok kocsival.

Az abszurdumot akartam csak éreztetni. Mivel fogalmam sincs, mivel jársz, így nem is lehetett volna személyeskedés, hiszen az alapja se volt meg.

hupuk

Mi lenne ha egy kis időre mellőznéd a bunkóskodást, és legalább egy hozzászólást meg tudnál úgy fogalmazni, hogy ne derogáló jelzőket aggass másokra.

Alig vártam, hogy visszavágj! Remélem most már teljesnek érzed a napod :)

Remélem, te is teljesnek érzed, bár nem úgy tűnik, mert mindig találsz új játszóteret az értelmetlen elitista kötekedésednek. Miután fentebb felsültél és érdemi dologba már nem tudsz belekötni, most jön a szóhasználat, meg a helyesírás, meg a satöbbi. Tipikus.

Olyan szánnivaló vagy. Remélem trey egy idő után megunja a dolgaidat és kivág az oldalról :)

Mire akarsz kilyukadni? Amellett, hogy most már a saját szavaidat sem használod a kommunikációra?

azt mondod egyelőre lépjünk túl a hisztiden? hát jó de fenntartom a jogot a későbbi újrafelhasználásra szórakozás végett

"kb. egynegyed releváns hozzászólás volt a témához"
Ez nem azt jelenti, hogy a hozzászólások negyede, hanem egynegyed hozzászólás: https://hup.hu/cikkek/20170317/ha_a_windows_update_ezt_mondja_your_pc_uses_a_processor_that_isnt_supported_on_this_version_of_windows?comments_per_page=9999#comment-2102050

"De volt."
Kértelek, hogy mutass rá legalább egyre, erre elkezdtél más topikokról írogatni. Tehát nem volt.

"Mivel fogalmam sincs, mivel jársz, így nem is lehetett volna személyeskedés, "
Akkor, ha azt mondom, hogy hülye vagy, akkor az nem személyeskedés, hiszen honnan tudnám, van-e flepnid, így az alapja sincs meg. Éreztettem az abszurdumot?

Az, hogy valami blr-nek nem értelmes, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem értelmes.

Releváns != értelmes.