Xenial Xerus Beta 1

Címkék

Az Ubuntu Release Team nevében Flocculant (Xubuntu Release Team and QA Lead) bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a majdan Ubuntu 16.04 LTS-ként kiadásra kerülő, jelenleg Xenial Xerus kódnév alatt fejlesztett disztribúció első béta kiadása. A bétatesztben a Lubuntu, Ubuntu Cloud, Ubuntu GNOME, Ubuntu MATE, UbuntuKylin, Ubuntu Studio és Xubuntu változatok lemezképfájljai vesznek részt.

A béta kiadás nem ajánlott éles felhasználásra stb. figyelmeztetések most is élnek természetesen. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Linode-on telepítettem egy legfrissebb stabilt, dist-upgrade-eltem Xenial Xerus-ra, teljesen jól lefutott a frissítés, php-t, drush-t feltéve vidáman működött a Drupal 8 rajta, szerver-célokra alakul :)

Két desktopgépen is átálltam már két hete. Nekem jobb, mint a 15.10.

11 desktop gépen fut lassan egy hete, eddig semmi gond.

Az alapértelmezett Unity-be belépve az alkalmazások menüje gyakran teljesen hiányzik, használhatatlanná téve az egész desktop környezetet.

Nem az zavar, hogy hibás, hanem hogy senki sem foglalkozik a hiba javításával.

Konkrétan ezt a problémát a fejlesztők már konfirmálták és beosztályozták mint gyorsan megoldandó problémát. Ha követed a bugreport (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/1539939) eseményeit akkor te is látod, hogy dolgoznak rajta.

A Xenial, bármennyire is közel van a kiadási dátuma még mindig béta állapotban van.