Epoch fail - Brick different!

Sokat nem fűznék hozzá, 64 bites iOS-en elég átállítani az időt 1970. január 1-re, és kikapcsolni. Javítás egyelőre nincs rá.

Hozzászólások

Ez nem bug, ez feature.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Ja, Apple és az idő. Régi nóta, örökzöld sláger!

>> Don't set your iPhone's date to January 1, 1970! The fastest way to BRICK an iPhone!!! DO NOT TRY AT HOME!
> DO NOT TRY THIS AT HOME!!! TRY IN APPLE STORE!!!

--
trey @ gépház

azért ez mókás. mennyi munkaóra volt ebben a hibában vajon? :)

--
xterm

meg ios5 alatt volt ilyen,h ha a multba kerult a datum, akkor latszolag random elhaltak dolgok: egyes certificate-ek kezdodatuma idoben kesobbre kerult, mint a beallitott rossz datum volt.

Nagyon jó, végre tudom hogy kell a karcos, kopott telefont újra cserélni :)

Ezek után nem igazán érdemes más kezébe adni az iPhone-t :)

Azért arra kiváncsi lennék, hogy fedezték fel a hibát... valaki csak úgy kiváncsiságból visszaállítja az időt a telefonján? (Mint a videón is látszik, nem kis munka...)

Valószerűtlen, de nem elképzelhetetlen.

Én a minap helyeztem üzembe költözés után a nexus playeremet. Router már volt, de internet rajta még nem. Nem nagyon zavart, úgyis helyi hálózatról akartam filmet nézni rajta kodival. Elindítom, nem tud a dátumról. Bemegyek a beállításokba, azt látom, hogy 2000 január 1-re van állítva.

Na ez az a pont, ahol szerettem volna nagy léptékkel dátumot állítani :) Tudom, tényleg nagyon ritka eset.

Extra: A vicces, hogy bár a dátumválasztónál megoldották okosan, hogy az év, hónap, nap egymástól függetlenül tekerhető legyen (tehát kényelmes) az évet nem lehetett 2011 fölé tekerni. WTF.

Ez az igazi 0-day bug...

Máshol azt írják, ha lemerül az aksi, akkor visszaáll az óra valami kezelhető értékre.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Saját választásból futtatott nightly (gondolom fogalmad sincs róla mit jelent) operációs rendszer, olyan hibával, amit simán otthon megoldok. Magam választása. Semmi köze a gyári állapothoz, ugyanis nem a gyári OS fut rajta.

Almát a körtével. Egyébként, semmivel sincs több probléma vele, mint amennyi a szerinted prémium Apple szarokkal van.

Tudom, tudom. Sose használtam, nincs összehasonlítási, bla, bla, bla.

(De, három is volt.)

--
trey @ gépház

az én prémium apple szarjaim évek óta tökéletesen mennek. :) a mostani 1970es bug sem jött elő nálam, mert nem vagyok retard hogy átállítsam miután tudok a bugról. szerintem soha nem állítottam még be időt egy apple eszközömön se, mert tudják maguktól. a te kínai szarodról meg állandóan jönnek a blog posztok hogy éppen mivel szívatod saját magad, ameddig mi nem szopatjuk magunkat, és az apple sem minket.

A saját döntésemből használok fejlesztői operációs rendszert, aminek a bugjairól bugreportot küldök. Én nem várom, hogy te ezt megérts. Ami szerinted "szopatod magad", az nálam műszaki érdeklődés, amit a magadfajta úgysem ért (bár, hogy mit keresel ezen az oldalon nélküle, az számomra rejtély), de hogy lásd, hogy Apple világban is van ilyen, az iPad Air 2-n is publikus béta szoftver fut. Az sem ajánlott végfelhasználók számára.

Mondjuk azért a magadfajta műkedvelőtől is elvárható lenne ezen az oldalon, hogy különbséget tudjon tenni egy végfelhasználók számára kiadott, QA-n (elvileg) átesett rendszer nevetséges bugja és egy nightly, azaz folyamatosan fejlesztett, még csak nem is alpha rendszer bugja közt.

Ugyanis az utóbbit pontosan azért adják ki, hogy a magamfajták tesztelni tudják, arról bugreportok szülessenek és azok alapján a felmerülő hibákat ki tudják javítani, hogy amikor a magadfajta kényelmes emberekhez jut, már lehetőség szerint ezek a bugok ne legyenek jelen.

Az utóbbit senki sem kényszerítette rám, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy bármelyik nightly esetében lehet probléma. Én ezt vállalom.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy akiket átbasztak azzal a hoaxszal, hogy "állítsd 1970-re az iPhone-od, mert akkor Britney Spears meztelen képe jelenik meg" mennyire örülnek annak, hogy se kép, se hang nincs a készülékükön.

Ha ezek után sem érted a kettő közti különbséget, akkor magyaráztasd el valakivel.

--
trey @ gépház

egy apple usert sem látok blog posztot nyitni arról hogy szar a droid. :D

én se nyitottam blog posztot hogy a nexus 4 szar az új droiddal (5.x.x), random lefagy híváskor, random nem lehet feloldani, tud róla a google csak fosik bele. a kúgel fanok mégis nexus 4el fikázzák az ájfónt 2-3 éve, miszerint üdv 2012-ben. érdekes, nekem egyik iphoneom sem produkált ilyen problémákat. :) (tudom, rakjuk vissza a 4.2.2-t, de hát akkor mi értelme arra huzigálni a bőrt hogy a nexusra jönnek ám a frissítések azdehúdejó! bizonyámyazámajó!)

első
második
harmadik
negyedik

ez vajon miért nincsen kint a főoldalon, vagy miért nem veritek rá a nyálatokat? :) az nem para ha telefonálni lehet vele, de az epül a prémium fos amiért ha valaki visszaállítja 1970-re a telefont (nem tudom ki az a baromarc btw, ja igen, bug, majd javítják pár napon belül aztán már nem lesz min csámcsogni, droidon amúgy hogy is vannak ezek a javítások? legutóbbi mms bug mikor is lett javítva? van ahol el kellett telnie pár hónapnak, van ahol még most sincs kijavítva, de az apple a szar :D) akkor elbaszódik. :) fentebbi linket elnézve szerintem máshol kéne szétnézni, nem az ios háza táján ha igazi hibákat akartok találni.

sajnos barátnőmé a telefon, ezért látom hogy szív vele, ameddig a családban minden iphone tökéletesen működik, az ipadje is, az iphoneom is. de még a 2012-es ratyi prémium iphone 5-m is beton stabil ios 9.2-vel. mégsem kezdtem el kiverni a balhét meg a hisztit blog bejegyzésben (jajnemárnincsszámológépappmostmilesz) / kezdtem el trollkodni a fórumban, hanem inkább helpet kértem, de hát jobb javaslat nem jött annál minthogy visszarakjuk az 1000 éves 4.2-t. google 2016. úgy látszik nektek ez jelenti a prémiumot, a mindennapok során pedig csak simán működő apple meg szar, mert nem lehet vele szopatni önmagadat. :D

"én se nyitottam blog posztot hogy a nexus 4 szar az új droiddal ..."

huh. azért remélem most kicsit megnyugodtál, hogy végre leírhattad ami a begyed nyomja. :-)

"egy apple usert sem látok blog posztot nyitni arról hogy szar a droid. :D "

ezt mire érted? arra gondolsz, hogy nem találok olyan apple usert aki leír olyat a blogjában, hogy szar a droid? ebben biztos vagy?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Ha zavar, van balra a menuben hir bekuldes, kuldhetsz levelt treynek, vagy tudsz temat nyitni a cikkturkaloban. Esetleg ha kevesbe tartod lenyegesnek a hirt, blogolhatsz rola, max. trey atteszi a megfelelo kategoriaba.
Ritkan kuldok be hirt, de ha jol emlekszem, mindegyik modszer mukodott.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Most mit csináljak neked válaszként? Linkeljem be az Apple iPhone support fórumot? Látogattam eleget, hogy lássam, semmivel sincs nagyobb minőség ott.

Barátnőddel példálózni egy technikai oldalon pedig nem valami erős érv. Kb. mint krosszmotor fórumon bizonygatni, hogy öreganyád milyen jól megy a csillogó-villogó új 23 köbcentis robogójával és sosincs vele gondja. Nincs hát, mert ha van is, a vállát vonja meg, azt sem érti mi van. Szemben azokkal, akik a problémájukat maguk megoldják.

Ne szívd fel magad. Az 5-ös iPhone pedig nagyon kiváló a 9.2-vel. Ha neked az a műszaki szint 2016-ban, akkor gratulálok hozzá.

Az pedig, hogy az érzékeny lelkedet zavarja, hogy az iOS-en röhög a fél világ (a fél világnak már megírtad, hogy miért báncsák' az op. rendszeredet?), az inkább megmosolyogtató.

--
trey @ gépház

az a megmosolyogtató inkább, hogy egy halott iphonet sem láttam még a youtubeon kivül ami az 1970 miatt halt meg, és ti ezen a semmiségen "röhögtök", de a saját házatok táján már nem érdekes, hogy a kúgel főtelefonjával nem lehet telefonálni. :) nem csak barátnőmmel példálóztam (mindössze hozzátettem hogy a saját szememmel láttam hogy létezik), odaírtam 1000+ embert aki siránkozik és ezt a google oldalán teszik, mégis rájuk sem szarik a google, pedig szerintem nagyobb gond mint az amin most "röhög a világ" (btw, én senkit nem láttam még ezen őszintén röhögni. ha őszintén akarsz röhögni akkor menj el a deadpoolra, vagy ne barátkozz nyomorékokkal akiknek ennyi az élete. :))

én 6s-el tolom, csak hozzátettem hogy az ios9.2es régi i5-m is tökéletesen működik, ameddig a ti szívtok az androiddal, ezek csak simán működnek.

oh wait...! pont most állította vissza saját magát az iPhoneom 1970-re és újraindította saját magát és nem működik... ja nem!

Ehhez a kommenthez a beszmac közönsége még állva tapsikolna is. Kár, hogy itt azért az embereket érdekli, hogy mi van a motorháztető alatt és miért van az, hogy a világ leggazdagabb hw/sw cégének problémát okoz sorozatban az idő kezelése.

Nem tudom, hogy ki az a "ti szívtok", mert leírtam, hogy semmivel sincs neked több szívás, mint a három iPhone-nal volt.

De hogy lásd, nekem nincs bajom az iPhone-nal. Számtalanszor leírtam, hogy nem rossz telefon. Sőt, az sem kizárt, hogy egyszer, ha nem találok jobbat Android oldalon, akár vissza is váltok.

De azért ilyen technikai baklövésekről azért hadd essen már szó!

--
trey @ gépház

Mondjuk szemely szerint en hiszem, hogy a nagy cegek csak tessek-lassek modon tesztelnek barmit is, mert az sok penz, legfeljebb par nap/het alatt javitjak ha tenyleg sok usert erint.
(Elismerni persze nem ismerik el a bug letezeset sem) Erdekes vilagot elunk.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Developer accounttal tesztelem a legújabb beta verziókat iPhone-on, és a MBPromon is. Küldtem már vagy 100 reportot, kb b@sztak rá. Pedig fullra vannak a beta verziók bugokkal. Kezdve olyanokkal, hogy iphoneon eltűnik az időkijelzés, ami apróságnak tűnik ahhoz képest, hogy MBProra 10.11.4 beta 3 telepítése után konkrétan lehet visszaállítani mentésből a rendszert, mert frissítés után restart és elszáll kernel pánikkal, és bootloop forever (többször próbáltam, hátha csak egyszeri dologról van szó, de nem). Konkrétan ilyennel még anno akkor találkoztam utoljára, amikor még pc-re ácsoltam fel osx-et hackintosnak jópár évvel ezelőtt.
Lehet neked nem tűnik fel, de egyre gányabb frissítéseket ad ki az apple. Van egy rakat olyan security bug amik évek óta benne vannak a rendszerben, apple tud róla, mégsem foltozza. Nyilván egyik oprendszer, itt most épp az androidra vagy az ios-re gondolok, sem tökéletes. Mert olyan rendszer nincs. Mindenki olyan telefont használ, olyan oprendszerrel amilyet akar, én ezt tiszteletben tartom. Nem szólok egyetlen rossz szót sem az androidról, egyrészt mert csak felületesen ismerem, másrészt meg nincs miért.

én tudom hogy semmi sem bug mentes, mégis mikor az apple elkövet egy hibát, jönnek a linux/android fanok vérengző szájjal, és úgy tesznek mintha nem így lenne. nyilván mindenben van hiba, emberek vagyunk. ez van. majd javítják. számomra érthetetlen hogy miért az apple bugoknál teszünk úgy egyedül, mintha minden más hiba mentes lenne.. aztán jönnek a prémium ifos kommentek, meg az appleön röhög a világ kommentek, jesus.

egyrészt valószínűleg kissé alacsonyabb az ingerküszöböd az apple kapcsán, az internet, amit én olvasok tele van más vackok fikkantásával is, másrészt köze lehet ahhoz, hogy az apple maga tolja iszonyat durván az önfényezést, és segítenek benne a nem kis számú véresszájú apple fanok :)

"mégis mikor az apple elkövet egy hibát, jönnek"

Ez azért nem teljesen igaz. Csak pörgess vissza micsoda kommentháború volt az androidos stagefright bugról szóló hup hír alatt. Ugyanúgy megy a fröcsögés meg a trollkodás tök mindegy melyik rendszerben találnak tök mindegy milyen komolyságú bugot :)

Egy 100k HUF körüli (szolgáltatóhoz kötött) Androidos telefonhoz tessen hasonlítani a szifont. Nekem speciel egy fele ennyibe sem kerülő LG G2 Minim van, és teljesen jól, gyakorlatilag problémamentesen teszi a dolgát - lehet rádiót hallgatni rajta, SaMBa megosztásokat elérem vele, oda-vissza lehet így fájlokat pakolászni rá/róla, fel van rá pakolva két offline navira alkalmas szoftver, ha elfogy a képeknek/adatoknak szánt tárhely, akkor rakok bele nagyobb SD-kártyát... Soroljam még...? :-P

Az időutazók ezért nem használnak apple cuccokat...

http://www.theguardian.com/technology/2016/feb/12/setting-the-date-to-1…

"But there is a possibility that a malicious attacker could trick an iOS device connected to a network set to automatically adjusting its time settings into setting the date to 1 January 1970 by pretending to be a time server. A hacker could brick every 64-bit iPhone connected to a public Wi-Fi network, for instance."

Na, ezt kiprobalom a cegnel hetfon xD

És ha várok egy napot?
Úgy sejtem, hogy kerestek egy olyan napot, amit normális ember nem állít be és ehhez kapcsoltak olyan funkciót, ami a gyártáshoz szükséges, teszem azt egy több órán át futó alapos HW tesztet. Még az OS betöltése előtt. Hogy ez hülyeség? Persze, de láttam már nagyobbakat is ebben az iparban.

Ave, Saabi.

Azt lehet tudni miért csinálja, mi történik ilyenkor?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

a 2038.01.19 3 ora koruli idovel remeljuk mar nem lesz problemaja.

"64 bites iOS-en elég átállítani az időt 1970. január 1-re, és kikapcsolni."

...es allitolag meg negativ timezon is kell (vagyis europatol nyugatabbra), a fenti videoban is Chicago-i ido van... Szoval aki eleg bator az CET idozonaval kiprobalhatja hatha megmarad a telefon. :)

Ahhahahhahhhhahhahaa, ezt a szemetet

Komolyan mondom, ezen dobtam egy hátast.

Tulajdonkeppen miert csinalnak ekkora ugyet belole?
Vicces. Azon tul szarmazik vagy valaha szarmazott belole gyakorlati kara barkinek?

4chan-en indítottak egy hoaxot, hogy ha visszaállítod a dátumot, és újraindítod a telefont, valami retro UI-jal tölt be.

Pár ezren azért megszívták, mondjuk az is igaz, hogy 4chan-ről érkezett tanácsot megfogadni eleve darwinizmus, mert jobb esetben tönkremegy valami, rosszabb esetben mustárgáz lesz belőle.

Ember, te aztán jól megittad a Kool-Aid-et!
Mégis mit vártál? Felhívnám a figyelmed, hogy ez itt nem a pcforum.
Ha befejezted, szerintem töröld le az izzadtságot.

Üdv: Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Abból, hogy az Apple notóriusan elbasz mindent, ami idővel kapcsolatos? Gondolom egy idő után már kínjában nevetnek az emberek. Volt, hogy fél Észak-Amerika késett el a munkahelyéről mert nem volt képes ébreszteni. És igen, mivel azt sulykolják beléjük, hogy az iPhone tökéletes, vannak, akik ezt csalódásként élik meg.

--
trey @ gépház

> Abból, hogy az Apple notóriusan elbasz mindent, ami idővel kapcsolatos? Gondolom egy idő után már kínjában nevetnek az emberek. Volt, hogy fél Észak-Amerika késett el a munkahelyéről mert nem volt képes ébreszteni.

Minosegbeli kulonbseg van a ketto kozott.
A masodik valoban es tenylegesen ciki, gaz, legajja stb.

Ez a mostani viszont eroltetett. Vihar egy kaveskanal vizben.

> És igen, mivel azt sulykolják beléjük, hogy az iPhone tökéletes, vannak, akik ezt csalódásként élik meg.

Epp ezert nem ertem. Mindenrol ezt sulykoljak, az emberek ingerkuszobe lazan megemelkedett olyan szintre, hogy leszarnak millioszor lenyegesebb es valos problemakat (is).
Miert epp egy ilyen mondvacsinalt, a valo eletben soha meg nem vagy infinitezimalisan kis esellyel megjeleno probleman akadnak fenn?
Van vhol egy remaining bugs listaja az Apple-nek? Fogadok, hogy 99%-a sulyosabb ennel.

Talán az olyan cinikus válaszok miatt, hogy "tartsd máshogy" a 200 e forintos telefonod, ha nincs rajta térerő?

Neked az újdonság, hogy az arrogáns céget, embert stb. a köznép megbünteti? Számos példa van rá. Így működnek a mémgyárak.

Van ennek kultúrája. Lamest vendor response díjat is osztanak...

--
trey @ gépház

Hidd el, hogy volt abban valami. Jobs sem volt hülye, nem adott volna ingyen bumpert, ha nem lett volna oka rá. Tudta nagyon jól, hogy ha perre kerül a sor és bevizsgálják, akkor az bukta lesz.

Az nem releváns, hogy itthon, ahol az amerikai hálózatokhoz képest sokkal jobb a helyzet, nem tapasztaltál semmit és az ismerőseid sem. Ha Manhattanban főműsoridőben folyamatosan disconnect-tel a telefonod, akkor az más helyzet.

Jobs meg ahelyett, hogy érdemben foglalkozott volna a kérdéssel, úgy, ahogy azt egyesek szerint szokta és elismerte volna, hogy hibáztak, egy pöcs választ küldött.

Azóta is szállóige.

--
trey @ gépház

vicces, ilyenkor számít hogy mi van amerikában, de mikor itthon feljön hogy drága mo-n a mac, valaki bevágja hogy amerikában nem, akkor pedig "kitérdekelmivanamerikában?"

ha itthon nem érzékelte senki, esetleg te sem, hiszen az előbb kijelentetted hogy nem is éltem mikor te már az app storet nyomogattad, (volt iphone 2g-m, gondolom biztos neked is) akkor ne dobálózz már ilyen baromságokkal

Az a vicces, hogy kapálódzol. Az antennagate botrány nem itthon robbant ki, hanem Amerikában. Hogy a pöcsbe ne lenne érdekes, hogy mi van ott?

Hol a rákban érdekes, hogy itthon van néhány bohóc, aki veri arra, hogy neki Apple szara van? Statisztikai hibák vagytok az Apple eladási statisztikájában. Annyira, hogy amikor gond volt egy termékükkel, maguk ajánlották, hogy inkább Bécsbe menjek vele, mint itthon, mert jobban járok.

Szerintem zárjuk ezt le, fentebb is csak a személyeskedés az, ami megmaradt neked. Részemről én itt veled befejeztem.

--
trey @ gépház

Hogy konkrét példánál maradjunk, az antennagate "hiszti" eredménye az lett, hogy az Apple engedett és ingyen kiegészítőt adott a félredizájnolt terméke mellé.

Szerintem sokszor van eredménye annak, ha megfelelő nyomást helyeznek a felhasználók egy cégre. Számos példát tudnék neked mondani, amikor egy cég meghátrált.

--
trey @ gépház

> ez a QA hiányára utal

Egy db (raadasul marginalis) teszt esetnek a hianyara utal. Tekintve, hogy volt mar egyeb problemajuk az idovel, fetetelezheto, hogy az egesz temakor problemas. De ha az, akkor megegyszer utoljara, komolyan. Mi a picsaert egy ilyen piricsare lofaszsemmit fujnak fel? Millio masik szarert lehetne fujni az Apple-re: jogosan.

Mert egy valid időadattal, amit lehet, hogy NTP-n is hajlandó benyelni agyon lehet vágni a hájpfónt... Igen, ha lemerül, és vársz még néhány napot (hány hájpfónbuzgó bíra ki a tamagocsija nélkül napokig?), akkor újra működik - ha gyorsabban akarod, akkor szervíz, szétszedik, aksit lehúzzák róla, várnak vele, aksi vissza, aztán vagy megy, vagy nem. DE csak workaround van, megoldás még nincs...