Sikeresen zár a Mycroft közösségi finanszírozási kampánya

 ( trey | 2015. szeptember 9., szerda - 14:52 )

A Mycroft ígéret: nyílt forrású AI mindenkinek, mindezt nyílt vason. Hangvezérelt IoT. Az alapja Raspberry Pi 2 és Ubuntu Snappy Core.

Az ötletgazdák 99 ezer dollárra indítottak Kickstarter kampányt. A kampány sikerrel, 117 290 dollárral zárul hamarosan.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez már annyira félelmetes, személytelen, 1984 hogy csuda!

Gondolom a videóba próbáltak annyi felhasználási lehetőséget belevinni, amennyit csak tudtak. Nyilván senki nem fogja a gyermekét egy dobozon keresztül ébreszteni, ha személyesen is megteheti. Anno a Nabaztag (vagy már a Karotz?) nyuszi RFID képességét is azzal reklámozták, hogy a kislány a mesekönyvének megfelelő bábut elhúzza a műanyag nyuszi előtt és az lejátssza neki az audiobookot.

Vannak ennél sokkal barátságosabb alkalmazási lehetőségek is, az eleve személytelen dolgokat fel tudja vidítani. Voltak akik az ehhez hasonló Nabaztag nyuszit rákötötték Githubra, ha jött commit felolvasta a logot. Vagy rákötötték Google Calendarra, figyelte a naptárat és bemondta ha 10 perc múlva meeting volt. A nyuszi amúgy szimpatikusabb nekem, ha majd egyszer sok időm lesz lehet megpróbálok építeni egyet, ahhoz nagy plusz hogy ez a Mycroft ennyire nyílt.

Elsőre Microsoftnak olvastam, s csodálkoztam, hogy már koldulniuk kell =)

_______Peter
I am a stone. I do not move.

+1

Én Minecraft -nak
Mondjuk valami kevésbé személytelen névvel jobban el tudnám fogadni

Na de ez a név már ismert/foglalt: https://goo.gl/WY2TWt

----
올드보이

+1

Én előszörre is és miután jól kiolvastam, még utána is egyszer :)

Ez alábbi alapján ez rendben is van:

"A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon Bleül nicsn jlneestögfée akann, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen. Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals."

Nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, de a Mycroft-ot összehozni a Microsoft-al minimum feltételezi, hogy Sir Arthur C. Doyle ismeretlen személy számodra.

Igen, nyugodtan állíts be sötét parasztnak, amiért az adott kontextusban nem egy régen olvasott szórakoztató olvasmány szereplője jutott eszembe.

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Most olvastam, felröhögtem. Nem, nem akartalak megbántani. Azért ismered a "Móriczkás vicceket" ugye?

Úgy dobálóznak az AI kifejezéssel, mintha tudnák mit jelent. :-) Se a Google Now, se a Siri, se a Cortana nem AI ... a Mycroft viszont a legjobb esetben is csak ezek mellé/mögé állhat be. Nyilván PR szempontból jó dolog AI-t emlegetni, de az én szememben ezzel csak vesztett a hiteléből az egész kampány.

Hívő transzhumanista lettél?

:)

Jól összeszedett és elgondolkodtató cikk. Kinek mi a véleménye a cikk témájával kapcsolatban? Elkerülhetetlen a sorsunk az okoskodásunk miatt?

+1
de örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel

Yepp, talán helyesebb lenne ha VI-nak (Virtual Intelligence) neveznék ezeket, de az átlag IT olvasó nem tudja mi az az AI (hard/soft/virtual) és az egyszerű - ám közismertség szerint felfuttatott - "AI" kifejezés alá söpörnek be mindent ami kicsit is hasonlít a mesterséges intelligenciára.

Ezek "empatikus AI eszközök".
Az emberi empátia miatt látunk bennük intelligenciát.

ha jól látom ez a cucc, kizárólag, gyermeküket egyedül nevelő nőknek lehet hasznos. Gondolom azért is beszél férfi hangon, hogy valamiféle pótlékot jelentsen. :)

amúgy meg, kb annyira AI ez, mint annó volt Prody Parrot nevű alkalmazás...

Ahogy elnezem ezeket a szemelyi asszisztenseket, intelligensebbek nemely embereknel...
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ettől nekem feláll a szőr a hátamon.

Jon a Skynet.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nagyon forradalmi újítás és haladás,amikor egy szülő nem a normális módon ébreszti a gyerekét(felsimogatással,kedves szavakkal),hanem egy géppel átszól a másik szobából.A kávéfőzőről meg nem is teszek említést.Ha szinte mindent a kényelem és a technikai vívmányok oltárára teszünk fel.Ki a fene fogja ezeket a kütyüket karbantartani ecetera.A kényelemmel az irányítást adjuk ki a kezünkből.Lessz egy rakás zombi humanoid nulla érzelemmel és tudással.

En forditva latom a dolgot: ha a mindennapos repetitiv feladatokat ki tudjuk valtani, tobb idonk lehet az emberi kapcsolatokra. Ha peldaul valami gep megfozne anyam helyett, helyettem meg megrendelne es hazhoz szallittatna azt, ami epp elfogyott, akkor tobbet tudnank egyutt lenni, vagy tobbet tudnank foglalkozni a baratainkkal, mert ezek az idorablo taszkok nem vonnanak el idot.

Egyebkent tevedesbe ne essunk: az embereknek ez a vagya nem ujkeletu. Csak egeszen a legutobbi idokig erre mas embereket, un. szolgalokat utasitottak az ilyen taszkok elvegzesere. Es eddig sem sikerult eljutni a "zombi humanoid nulla erzelemmel es tudassal" szintig, egyelore en nem varok rosszabbodast (oke, hirtelen nagysagrendi csokkenest) e teren.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Mycroft Holmes